«دونکرک»، فرصت تاریخی هیتلر
بسیاری مورخان جنگ جهانی دوم معتقداند در ۲۶ می سال ۱۹۴۰ هنگامی که متفقین از سواحل شرقی انگلیس با انواع قایق و کشتی های کوچک و بزرگ عازم بندر «دونکرک» در فرانسه شدند تا ۳۳۰هزار نیروهای محاصره شده را نجات دهند روند شکست هیتلر آغاز شد.
در نیمه سال ۱۹۴۰ در شرف پیروزی نهایی آلمان در فرانسه، حدود ۳۳۰ هزار سرباز انگلیسی و فرانسوی از منطقه گریختند. ارتش آلمان با روحیه بسیار بالا در حال پیش روی به سوی بریتانیا بود و قوای متفقین برای فرار از مرگ در "دونکرک" جایی که فاصله خاک اروپا و بریتانیا درحداقل ممکن بود عقب نشینی کردند.
مورخان میگویند یکی از مهمترین و شگفت انگیزترین تصمیمات هیتلر که بعدها موجب شکست او شد در همین نقطه گرفته شد؛ رهبر نازی ها به قوای آلمانی دستور داد به سمت بریتانیا پیش روی نکنند و به نوعی اجازه داد متفقین ظرف یک هفته قوای در محاصره خود را از آنجا تخلیه کنند.
اشتباه هیتلر زمانی خود را بیشتر نشان داد که دستگاه تبلیغاتی بریتانیا، نبرد "دونکرک" را با این عنوان که با تلفات ناچیزی بوده است به یک پیروزی تبدیل کرد و روحیه سربازان خود برای نبرد دوباره علیه نازی ها را بالا برد. پس از عقب نشینی قوای متفقین از دونکرک بیش از ۲۵۰۰ دستگاه توپ و دهها هزار مسلسل سنگین، نفربر، تانک و خمپاره برجای ماند. هوگو جاگر عکاس شخصی هیتلر که در می ۱۹۴۰ و پس از فرار متفقین از دونکرک به این منطقه آمده بود تصاویر رنگی کم نظیری از این شهر بندری در اشغال آلمان ها برداشت.
ارسال نظر