دهانه آتشفشانی در قلب شهر +عکس
Cerro de Xico یا تپه ی ژیکو در جنوب شهر مکزیکو سیتی در منطقه ی آتشفشانی Chichinautzin قرار دارد.
![دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک](https://static2.bartarinha.ir/servev2/WZkYWQ2ZDRhN/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
برای مدت مدیدی شهر و اطراف آن مثل بیشتر مکزیک که زیر آب بوده، در زیر دریاچه ی چالکو قرار داشته است. دریاچه ی چالکو به همراه دریاچه های Texcoco و Xochimilco زمانی که گذاره های منطقه ی آتشفشانی Chichinautzin مسیر رود را به سمت جنوب بست، به وجود آمدند. طی قرن ۱۶ و ۱۷ میلادی بعد از فتح مکزیک توسط اسپانیا قسمت زیادی از این دریاچه برای جلوگیری از سیل های ادواری خشک شد.
![دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک](https://static2.bartarinha.ir/servev2/GU5OWU0ZDQ4O/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
این منطقه کاملا خالی از سکنه به حساب می آمد تا زمانی که در دهه ی ۷۰ میلادی دولت دریاچه را کاملا خشک کرد و در نتیجه خانواده هایی از مرکز و جنوب شهر برای اشغال زمین های جدید به این منطقه سرازیر شدند. کشاورزان شرکتی و مردم فقیر ناامید با سازمان های کمونیستی معامله هایی غیر قانونی کردند و کنترل زمین های غنی آتشفشانی را به دست گرفتند. هزاران هزار خانواده به امید پیدا کردن کار به این زمین ها روی آوردند. کشاورزان از دیواره ی آن بالا رفتند و زمین داخل دهانه ی آتشفشان را شخم زدند.
![دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک](https://static2.bartarinha.ir/servev2/jY3ZjMwNzY5M/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
علی رغم نزدیکی اش به شهر، ژیکو هیچ گونه امکانات زیر بنایی مثل جاده ی آسفالته و یا مدرسه برای کودکان ندارد. بسیاری از مردم زمین هایی که برای کشاورزی در نظر گرفته شده بودند خریدند که باعث به وجود آمدن مشکلات قانونی و در نتیجه ورود دولت برای منظم ساختن حقوق مالکیت شد. ژیکو در سال ۱۹۹۴ از مکزیکو سیتی جدا شد و در سال ۲۰۰۵ حدود ۳۳۰ هزار نفر جمعیت داشت.
![دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک](https://static1.bartarinha.ir/servev2/mEwOGM3MDZjM/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک دهانه ی آتشفشانی ژیکو در مکزیک](https://static3.bartarinha.ir/servev2/WQxODAwNDgxM/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
ارسال نظر