جورابی که از ادرار برق تولید میکند!
محققان مرکز انرژی زیستی بریستول در دانشگاه West of England در حال آزمایش یک جفت جوراب هستند که سلولهای سوختی میکروبی کوچک شده در آنها تعبیه شده و از ادرار برای تولید برق استفاده میکنند.
سلولهای سوختی میکروبی فناوری جدیدی محسوب نمیشوند و این اولین آزمایشی نیست که توسط این گروه به رهبری پروفسور ایوانیس ایروپولوس انجام میشود. در سال ۲۰۱۳، آنها یک تلفن همراه را با استفاده از ادرار در سلولهای سوختی میکروبی کوچک شده نیرودهی کردند.
این جورابها که نخستین مولد انرژی پوشیدنی با سوختهای میکروبی هستند توسط مجید تقوی، محقق ایرانی مرکز میکروبیورباتیک موسسه فناوری ایتالیا در دوره فرصت مطالعاتی وی در دانشگاه بریستول طراحی و ساخته شده است.
ادرار در واقع در سلولهای سوختی میکروبی ذخیره میشود و برای راه اندازی یک ارسال کننده که سیگنالهای بیسیم را به یک رایانه رومیزی ارسال میکند، استفاده میشود.
سلولهای سوختی میکروبی، مواد آلی را مستقیما به برق تبدیل میکنند. در داخل سلولهای سوختی میکروبی، مخلوطی از میکروارگانیسمهای بیهوازی عادی وجود دارد که پس از تغذیه از ادرار، الکترون آزاد میکنند. این فناوری به مدت ۳۰ سال در حال توسعه بوده اما به دلیل وجود برخی مشکلات، هنوز موفق به پیدا کردن برنامه گسترده تجاری نشده است.
نتایج این پژوهش در مجله Bioinspiration و Biomimetics منتشر شده است.
ارسال نظر