راه حل ژاپنی برای حفظ درختان در برف
در ماه های زمستان، در بسیاری از باغ های ژاپنی سازه هایی مخروطی شکل مثل تاج بر فراز درختان پدیدار می شوند. این سازه ها یوکیت سوری (Yukitsuri) یا برف نگه دار نام دارند و کار آنها حفاظت شاخه های درخت در زیر وزن برف است.
راه های متفاوتی برای ساختن یوکیت سوری وجود دارد، اما متداول ترین آن یک چوب بلند بامبو است که به صورت عمودی نزدیک تنه ی درخت قرار می گیرد و ریسمان هایی از نوک این این بامبو به شاخه های درخت متصل می شوند.
این ریسمان ها از خم شدن و در نهایت شکستن شاخه ها زیر وزن برف که روی آنها نشسته، جلوگیری می کند. تا ۸۰۰ ریسمان ممکن است برای یک درخت استفاده شود.
مانند همه ی صنایع دستی ژاپن، یوکیت سوری ترکیبی از عملکرد و زیبایی است. ریسمان ها با فواصل یکسان مثل اشعه که دور تا دور درختان را فراگرفته، گسترده شده اند و طول آنها کاملا در هماهنگی با ارتفاع شاخه هاست.
در شب، در بعضی از باغ ها، زیر درختان لامپ هایی قرار می گیرد تا نور را به بالا، به شاخه ها و ریسمان ها بتاباند و با برفی که آرام آرام می بارد، یک صحنه ی زیبای زمستانی خلق کند.
در دوره ی میجی (Meiji) بود که این روش به ایشی کاوا (Ishikawa) رسید، جایی که جنبه ی زیبایی به عملکرد اضافه شد و تصویری جدید از درختانی احاطه شده با ریسمان ها به وجود آورد.
یوکیت سوری یک منظره ی متداول در باغ های کانازاوا (Kanazawa) و کنروکوئن (Kenrokuen) در ماه های زمستان است.
یوکیت سوری را هم چنین می توان در پارک هیبیا (Hibiya)، باغ جیندای بوتانیکال (Jindai Botanical)، پارک یویوگی (Yoyogi)، و پارک اینوکاشیرا (Inokashira) در توکیو دید. با اینکه در توکیو زیاد برف نمی بارد، یوکیت سوری هچنان به عنوان نماد آمدن زمستان برپا می شود.
فرآیند اجرای یوکیت سوری در اوایل نوامبر آغاز می گردد و حدود یک ماه به طول می انجامد. ریسمان ها تا اوایل ماه مارس زمانی که برف ها کم کم آب می شوند، حفظ می گردند.
نظر کاربران
هی روزگار ، اینا برا یه درخت چه میکنن ، ما برا ادما هم ...