۲۱۱۱۳۶
۱ نظر
۵۱۳۳
۱ نظر
۵۱۳۳
پ

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند +عکس

کرۀ زمین امروز میزبان سنگینترین حیوان کل تاریخ است: وال آبی. تا جایی که می‌دانیم، هیچ حیوانی تاکنون وجود نداشته که سنگینتر باشد. اما حیواناتی بوده‌اند که طولشان بیشتر بوده است.

فرادید: کرۀ زمین امروز میزبان سنگینترین حیوان کل تاریخ است: وال آبی. تا جایی که می‌دانیم، هیچ حیوانی تاکنون وجود نداشته که سنگینتر باشد. اما حیواناتی بوده‌اند که طولشان بیشتر بوده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، اگرچه راجع به دایناسورهای بزرگ زیاد صحبت می‌شوذ، بسیاری حیوان غول‌آسای غیر از دایناسور هم وجود داشته که هرگز آنها را به چشم نخواهیم دید. برخی از آنها اجداد غول پیکر حیوانات امروزیند، و برخی دیگر هیچ نوه و نتیجه ای از خود باقی نگذاشته‌اند و از این رو بسیار عجیب و غریبند.

بقایای غولهای دیروز به ما کمک می‌کند تا تغییرات شرایط کرۀ زمین را در طی اعصار بهتر درک کنیم، چرا که تغییر اندازۀ موجودات اغلب مواقع در پاسخ به محیط زیست روی می‌دهد. ضمن اینکه در حیوانات بزرگ جاذبه‌ای وجود دارد که باعث می‌شود خیلی وقتها در تخیلمان به آنها فکر کنیم. در زیر با پنج هیولای منقرض شده آشنا می‌شوید:

آئگیروکاسیس بنمولا

بچۀ یک وال و یک خرچنگ چه شکلی می‌شود؟ اگر چنین چیزی وجود داشت، احتمالا چیزی شبیه به آئگیروکاسیس بنمولا می‌بود.

این موجود که طول آن تا دو متر هم می‌رسید، حدود ۴۸۰ میلیون سال پیش در زمین می‌زیست، و متعلق به خانوادۀ منقرض شده‌ای از حیوانات دریایی به نام "آنومالوکاریدیدیس" بود.

این موجود که ظاهری شبیه به موجودات بیگانۀ فیلمها تخیلی داشته، در جلوی سر خود الکهای تورمانندی داشت که پلانگتون معلق در آب را برایش فیلتر می‌کردند. این موجود در زمانی زندگی می‌کرد که پلانگتونها در حال متنوعتر شدن بودند و این مورد به آن امکان می‌داد که سبک زندگی متفاوتی از اغلب آنومالوکاریدیدیس‌ها داشته باشد که شکارچیانی تیزدندان بودند.

این موجود عجیب به ما کمک می‌کند تا درک کنیم که اعضای حرکتی بدن بندپایان، نظیر عنکبوتها و حشرات امروزی، تکامل پیدا کرده است.

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند

جائکِلوپ‌تِروس رِنانیا

جائکِلوپ‌تِروس رِنانیا می‌توانست کابوس کسانی که فوبیای عنکبوت دارند باشد. این هیولای ۲.۵ متری، که یک "عقرب دریایی" غول آسا بوده است، می‌تواند عنوان بزرگترین بندپای کل تاریخ را به خود اختصاص دهد.

نام عقرب دریایی، نامی گول زننده برای این موجود است. آنها حقیقتاً عقرب نبوده‌اند و احتمالا محل زندگیشان در دریاچه‌ها و رودخانه‌ها بوده، نه اقیانوس. ای موجود حدود ۳۹۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد و وقتش را به تکه و پاره کردن ماهی‌ها می‌گذراند.

کشف این حیوان نشان می‌دهد که بندپایان در گذشته به شکل چشمگیری بزرگتر از اندازۀ امروزیشان بودند.

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند

آرتروپلیورا

این جد بزرگ هزارپاها نیز یکی از رقبای سرسخت در رقابت برای عنوان بزرگترین بندپای کل تاریخ است. طول این موجود می‌توانست تا ۲ متر و شصت سانتیمتر برسد.

آنها بین ۳۴۰ تا ۲۸۰ میلیون سال پیش می‌زیستند و وجود درصد بیشتری از اکسیژن در هوای آن دوران به نفعشان بوده است.

به خاطر آنکه بقایای دهان این حیوان تا به حال پیدا نشده، مشخص نیست که غذای آن چه بوده است. اما محققان با آزمایش فسیل مدفوع این حیوان، احتمال می‌دهند که این حیوان گیاهخوار بوده باشد.

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند

مگا نیورا

در پی یافت شدن فسیل مگا نیورا در سال ۱۸۸۰ در فرانسه، محققان آن زمان وجود بندپایان غول‌پیکر را در زمانهای دور به میزان بیشتر اکسیژن در جو آن زمان مرتبط دانستند.

این موجود که حدود ۳۰۰ میلیون سال پیش می‌زیسته از سایر حشرات و دوزیستها تغذیه می‌کرده است. آنها با دارا بودن بالهایی به طول ۶۵ سانتیمتر از بزرگترین حشراتی بوده‌اند که تا حال بر این کره زیسته است.

روشی که حشرات اکسیژن را به اندامهای درونیشان می‌رسانند، باعث محدود شدن اندازۀشان می‌شود. حشرات فاقد شش هستند و در عوض از سیستمی از تیوبهای نای مانند بهره می‌برند.

در دورۀ کاربونیفروس، از ۳۵۹ میلیون سال تا ۲۹۹ میلیون سال پیش، ۳۵ درصد هوا را اکسیژن تشکیل می‌داد. این موضوع احتمالاً به مگانیوراها امکان می‌داده تا از میزان مشابهی هوا، مقدار بیشتری انرژی استخراج کنند و با وجود رشد زیاد همچنان بتوانند به تعادل خود را در پرواز حفظ کنند.

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند

سارکوسوکوس ایمپراتور

فقط حشرات نبوده‌اند که کوچکتر بوده‌اند. دیرین‌شناسانی که در سال ۱۹۹۷ در نیجریه به دنبال فسیل دایناسور می‌گشتند، به فسیل استخوان‌های آرواره‌های کروکودیلی برخورند که هم اندازۀ یک انسان بود.

آنها کاملترین فسیل یافت شده از سارکوسوکوس ایمپراتور را یافته بودند. هیولای ماقبل تاریخی که ۱۱۰ میلیون سال پیش در رودخانه‌های عریض شمال آفریقا شکار می‌کرده است.

این موجود که به "سوپرکروکودیل" مشهور است، تا دوازده متر رشد می‌کرده و وزن آن به حدود ۸ تن می‌رسیده است. یعنی دو برابر طول و چهار برابر وزن بزرگترین کروکودیل‌های امروزی. این حیوان احتمالاً از دایناسورهای کوچک و ماهی تغذیه می‌کرده است. آروارۀ کوچک آن ۱.۸ متر طول و ۱۰۰ دندان داشته است.

هیولاهایی که دیگر در بین ما نیستند
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • Keyvan

    الانم هستن فقط به شكل انسانن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج