مومیایی نمکی در موزه ایران باستان +عکس
مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشفشده در زمستان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شدهاست.
جام جم: مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشفشده در زمستان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شدهاست.
در میان آنها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامهٔ کار معدن با بولدوزر، بهشدت آسیب دیدهاند. در سال ۲۰۰۸ بهرهبرداری از معدن متوقف شد و جسد ششمین مرد نمکی به دلیل کمبود امکانات لازم برای نگهداری از آن، دست نخورده در معدن باقی ماند.
از میان مردان نمکی یافت شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود ۴۰۰ پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلادی) هستند.
باستان شناسان با استفاده از روش های ویژه متوجّه شدند که مرد نمکی متعلّق به ۱۷۰۰ سال پیش است و با توجه به لباس و گوشواره ی طلایی ای که به گوش چپ دارد، نمی توانسته یک مرد عادّی باشد.
آزمایشات «دی ان ای» نشان داد که سن مرد نمکی هنگام مرگ حدود ۳۷ سال و قد وی حدود ۱۷۵سانتیمتر بودهاست. گروه خون مرد نمکی، با آزمایشات انجام شده بر روی سلولهای موی سر «ب مثبت» مشخص شد و نیز با آزمایش سی تی اسکن و رادیولوژی ، مشخص گردید که مرد نمکی دراثر سقوط ناگهانی درون یکی از گودالهای معدن نمک و وارد شدن ضربه بسیار شدید به ناحیه راست جمجمه و صورتش از بین رفتهاست.سر و پای چپ او در موزه ایران باستان تهران قابل بازدید است.
ارسال نظر