اولین اسمارت فون های دنیا +عکس
درست است که امروزه اسمارت فون ها به قدری فراگیر شده اند که تقریبا هر کس یک نسخه از آن را در اختیار دارد اما تا اواخر دهه ۹۰ اصلا اصطلاح اسمارت فون وجود نداشت و از آن در هیچ زبانی استفاده نمی شد.
زمانی که اولین وسیله با این عنوان تولید و به بازار عرضه شد، با چیزی که امروزه وجود دارد کاملا فرق داشت. وسیله موردنظر تنها میتوانست حجم کمی از کارهای موجود را نسبت به همتایان غیرهوشمند خود انجام دهد. بااینحال، همان وسایل راه را برای اسمارت فون های امروزی باز کردند تا امروز شاهد وسایلی باشیم که شاید ۸۰ درصد کارهای مورد نیاز ما را به راحتی انجام میدهند.
ابتدا کمی به گذشته میرویم و روند موجود تا به امروز را باهم مرور میکنیم:
اولین مفهوم اسمارت فون
توسعه قابلیتهای تلفنها از محدوده برقراری تماس، یک ایده قدیمی است. یک مثال ساده برای این مفهوم دستگاهی است که میتواند هم بهعنوان یک تلفن ثابت و هم یک دستیار دیجیتال برای انجام برخی کارهای روزانه شما باشد .
این وسیله از یک صفحهنمایش لمسی تشکیلشده بود که در زمان خودش بسیار پیشرفته محسوب میشد. از این تلفن ثابت جهت نوشتن چک، ذخیره اطلاعات تماس و … استفاده میشده است. این اسمارت فون در سال ۱۹۸۳ توسط یک کمپانی آلمانی به نام قورباغه طراحی گردید.
همانطور که از لوگوی قدیمی روی این دستگاه مشخص است، میتوان متوجه شد که این وسیله مورداستفاده شرکت اپل نیز بوده است و در این شرکت تولید شده است و به جرات می توان گفت اپل اولین تولید کننده مفهوم اسمارت فون در دنیا است . این تلفن هوشمند هیچگاه بهطور تجاری به تولید انبوه نرسید؛ اما وجود همین طرح مفهومی نشان میدهد که قریب به ۳۰ سال پیش نیز افرادی به دنبال کشف وجوه بالقوه بین تلفنهای ثابت و ویژگیهای PDA بودهاند.این روند حدود ۹ سال طول کشید تا اینچنین دستگاهی ساخته شود! البته اپل سازنده این وسیله نبود.
این وسیله که IBM Simon نام داشت بیشتر یک وسیله ارتباطی شخصی بود، اما میتوان از آن بهعنوان اولین اسمارت فون معرفیشده در دنیا نام برد. مدل اولیه و ابتدایی این دستگاه در سال ۱۹۹۲ بهطور رسمی معرفی شد اما دو سال بعد در ایالاتمتحده آمریکا نمونه دیگری با نام BellSouth به بازار عرضه گردید. این گوشی در آن زمان با دو سال ضمانت و تعهد کارکرد به قیمت ۸۹۹ دلار فروخته میشد.
بهطور خلاصه، IBM دستگاه سیمون خود را با اکثر ویژگیهای موجود در یک PDA معرفی کرده بود. چیزی که کاربران عادی و حتی افرادی که به این وسیله جهت کارهای تجاری نیاز داشتند را هیجان زده میکرد.
اما ویژگیهای این اسمارت فون یا کامپیوتر جیبی در آن زمان چه بود. از امکانات این دستگاه میتوان به تقویم، ساعت جهانی، زمانبندی قرارهای ملاقات، ارسال و دریافت ایمیل، ارسال فکس با سرعت ۹۶۰۰ bps توسط مودمی که در آن جاگذاری شده بود و مهمتر از همه اجرای برنامههای همزمان توسط ۱ مگابایت رمی که داخل آن قرار دادهشده بود. IBM Simon از یک صفحهنمایش بزرگ تکرنگ بهره میبرد! رزولوشن این صفحه لمسی ۱۶۰ در ۲۹۳ پیکسل بود. این صفحهنمایش توانایی استفاده از قلم و یا ورودی متن توسط دست خطی را داشت.
بیش از ۵۰ هزار عدد از این تلفن هوشمند در سال ۱۹۹۵ در ایالاتمتحده آمریکا به فروش رفت.
EricssonR۳۸۰
بااینکه IBM سیمون ازلحاظ فنی و امکانات خاصش اولین تلفن هوشمند لقب گرفت، اما اولین دستگاهی که بهصورت تجاری در دسترس قرار گرفت و میتوان نام یک اسمارت فون به معنای واقعی کلمه را بر روی آن گذاشت چیزی نبود جز Ericsson R۳۸۰.
R۳۸۰ در سال ۲۰۰۰ با حدود قیمت ۷۰۰ دلار به بازار عرضه شد. این اولین گوشی هوشمندی بود که با سیستمعامل سیمبیان طراحیشده بود.
برخلاف تمام اسمارت فون های امروزی، اریکسون R۳۸۰ وزن و ظاهری شبیه یک گوشی ساده داشت. این دستگاه با وزنی در حدود ۱۶۴ گرم طراحی شده بود . رقیب آن دوران این تلفن یعنی نوکیا ۹۲۱۰ حدود ۲۴۴ گرم وزن داشت! به همین دلیل ظاهر و طراحی این مدل آن را بسیار جذاب و دوستداشتنی کرده بود.
آر ۳۸۰ از یک صفحهکلید ساده و استاندارد تشکیلشده بود که بعد از باز شدن آن یک صفحهنمایش لمسی نمایان میشد.
این گوشی هوشمند نیز به مانند رقیب قدیمی اش با انبوهی از امکانات به دست کاربران رسید. ویژگیهایی همچون تقویم، لیست انجام کار، ساعت جهانی، حافظه صوتی و مدیریت مخاطبین. همچنین در این مدل از یک پورت IR جهت انتقال اطلاعات استفادهشده بود. علاوه بر این موارد یک مودم نیز جهت دسترسی به اینترنت به همراه یک مرورگر مخصوص گوشی از دیگر جذابیت های این اسمارت فون به شمار میرفت.
دریافت ایمیل و پاسخ به آنها نیز این گوشی را بیش از پیش در بازار بدون رقیب کرده بود. با اینکه این ویژگیها R۳۸۰ را به پیشرفتهترین دستگاه زمان خود تبدیل کرده بود، اما این اسمارت فون توانایی نصب نرمافزارهای اضافی بر روی خود را نداشت.
اسمارت فون هایی که هماکنون در دستان شماست راه زیادی را برای رسیدن به این مرحله طی کردهاند اما امروزه دیگر نامی از اریکسون و یا IBM در جمع گوشیهای هوشمند دیده نمیشود! پس بیایید به احترام این کمپانیهای بزرگ که راه را برای این پیشرفت عظیم در تلفنهای هوشمند باز کردند، کلاه از سر برداریم.
ارسال نظر