حیوانات رکوردشکن! +عکس
در دنیای شگفت انگیز حیوانات سوسکی وجود دارد که می تواند تا ۸۵۰ برابر وزن خود بار جابه جا کند و یا پرنده ای که سرعتش به ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت می رسد؟ در این مطلب با رکوردشکن های دنیای حیوانات و به عبارتی برترین ها در این عرصه آشنا می شوید.
فیل آفریقایی
هزاران سال است که انسان ها از قدرت بالای فیل های آفریقایی و آسیایی برای همه چیز از جنگ گرفته تا حمل و نقل استفاده می کنند. آیا می دانستید که تنها خرطوم فیل از حدود ۱۰۰ هزار ماهیچه تشکیل شده است و می تواند تا ۲۷۰ کیلوگرم بار را از زمین بلند کند؟
سوسک کرگدنی
این سوسک شاید در مقایسه با یک فیل بسیار کوچک به نظر برسد اما با توجه به توانمندی های فوق العاده نسبت به جثه اش، قوی ترین موجود جهان است. این سوسک که به دلیل ساختار شاخ مانند روی سرش، با عنوان سوسک کرگدنی شناخته می شود، قادر به حمل بار تا ۸۵۰ برابر وزن خود است. اگر انسان چنین قدرتی داشت، می توانست جسمی ۶۵ تنی را از زمین بلند کند!
جهنده قورباغه ای
طول این حشره کوچک که رکورد بالاترین پرش در دنیای حشرات را در اختیار دارد، به زحمت به ۶ میلی متر می رسد اما می تواند تا ارتفاع ۷۰ سانتی متر خود را به هوا پرتاب کند. یک انسان با چنین توانایی می توانست سطح یک آسمان خراش به بلندی ۲۱۰ متر را در هر بار پرش پاک کند!
آهوی آفریقایی
این آهو با پاهای بلند و باریک و ران های عضلانی خود، توانمندی های فوق العاده ای در جهش و پرش دارد و عنوان قهرمانی را از این نظر در دنیای حیوانات به خود اختصاص داده است. این حیوان وقتی که وحشت زده شود و احساس خطر کند، قادر است تا ۱۰ متر بجهد و تا ارتفاع ۳ متری نیز به هوا بپرد. البته این مهارت آهوهای آفریقایی صرفا یک ابزار دفاعی نیست بلکه آن ها برای تفریح و حین بازی با همنوعان خود نیز دائم بالا و پایین می پرند.
نوک دراز آبی
این پرنده رکورد طولانی ترین سفر بدون توقف جهان را در دنیای پرندگان در اختیار دارد. این پرنده در طول تنها ۹ روز، ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مسافت را از زادگاهش در آلاسکا تا نیوزیلند طی کرده است بدون این که کوچک ترین توقفی برای آب یا غذا داشته باشد، البته در پایان این سفر پرنده بیش از ۵۰ درصد وزنش را از دست می دهد.
مرغ دریایی سیاه
این پرندگان هر سال مسافتی بالغ بر ۶۴ هزار کیلومتر را از نیوزیلند تا نیمکره شمالی به دنبال غذا پرواز می کنند.
کوسه بزرگ سفید
در سال ۲۰۰۵ نام یک کوسه بزرگ سفید به دلیل طی طولانی ترین مسیر مهاجرت درمیان کوسه ها، در کتاب جهانی رکوردها (گینس) به ثبت رسید. این کوسه به نام «نیکول» ۲۰ هزار کیلومتر مسافت را بین آفریقا تا استرالیا در مدت ۹ ماه طی کرد. وی توانست رکورد سریع ترین بازگشت را نیز در بین تمامی آبزیان به نام خود ثبت کند. بررسی های انجام شده با سیستم های ردیابی نشان داد که «نیکولِ» رکورد شکن، بیشتر مسیر را در نزدیکی سطح آب طی کرده است، این امر محققان را بدین نتیجه رساند که کوسه ها از ستارگان برای جهت یابی و پیدا کردن ادامه مسیر خود استفاده می کنند.
شمشیرماهی
شمشیرماهی با سرعت ۱۰۹ کیلومتر در ساعت عنوان سریع ترین ماهی جهان را به خود اختصاص داده است. این ماهی ها اغلب دسته جمعی شکار می کنند و با بهره گیری از سرعت فوقالعاده بالا و تیغه و آرواره تیز عقبی خود به شکار گروههای ماهیهای ساردین و کولی میپردازند.
یوزپلنگ
یوزپلنگ که دارای رکورد سریع ترین دونده خشکی در قلمرو حیوانات است، می تواند با سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت بدود و در کمتر از ۳ ثانیه نیز به بالاترین حد سرعت خود برسد. این حیوانات برای پیش راندن بدن نرم و انعطاف پذیر خود، روی پاهای بلند و عضلانی شان تکیه می کنند. البته یوزپلنگ ها در هر بار تعقیب شکار، انرژی بسیار زیادی مصرف می کنند و به همین دلیل تنها تا ۲۷۴ متر می توانند با چنین سرعتی بدوند.
تی رکس
دانشمندان مدت هاست که درباره سرعت و چابکی این موجودات غول پیکر ما قبل تاریخ در حال تحقیق و مطالعه هستند. آنان بدین نتیجه رسیده اند که این شکارچیان ۶ تنی می توانستند به احتمال قوی با سرعت یک دونده دوی سرعت در المپیک، به حد سرعت ۲۹ کیلومتر در ساعت برسند.
باز
این موجودات رکورد سریع ترین پرنده جهان را در اختیار دارند. این پرنده شکاری با بهره گیری از نوعی تکنیک خاص به روش شیرجه زدن سریع در هوا، با سرعت ۳۲۲ کیلومتر در ساعت به قربانی خود که اغلب کبوترها هستند، حمله ور می شود. این پرنده قربانی خود را وسط آسمان با چنگال های تیزش می گیرد و سپس برای خوردن آن، فرود می آید.
نظر کاربران
خیلی جالب و خواندنی بود مجله این مطالب رو هرچند وقت یکبار بذار