۹۹۰۲۰۳
۱۵ نظر
۵۲۳۴
۱۵ نظر
۵۲۳۴
پ

فشن‌شوی کودکان؛ موافقان و منتقدان آن

عرصه مد و فشن، سال‌های سال است که در دنیا درحال درخشش است، اما در سالیان اخیر، زمینه‌های متعددی نیز به آن اضافه شده و با فراگیرتر شدن فضای مجازی، طرفداران و دنبال کنندگان آن نیز زیادتر شده است.

وب‌سایت چی‌بپوشم - شایسته عسگریان: عرصه مد و فشن، سال‌های سال است که در دنیا درحال درخشش است، اما در سالیان اخیر، زمینه‌های متعددی نیز به آن اضافه شده و با فراگیرتر شدن فضای مجازی، طرفداران و دنبال کنندگان آن نیز زیادتر شده است.

یکی از این زمبنه‌های مذکور، فشن شو‌های مختلفی است که در دنیا برگزار می‌شود که شامل کت‌واک‌ها، روانوی‌ها یا به‌عبارتی همان راه رفتن مدل‌ها برروی صحنه و به نمایش درآوردن لباس است. همین عمل به ظاهر ساده، سختی‌ها، مشکلات، حرف‌وحدیث‌ها و داستان‌های متعددی دارد؛ از استاندارد‌هایی که برای لاغری و زیبایی در این عرصه تعریف شده و مدل‌هایی که در این زمینه اشتغال دارند، بعضا برای رعایت آن دچار مشکلات روحی و جسمی فراوانی شده و حتی سوء تغذیه می‌گیرند؛ تا مردم عادی که از این استاندارد‌ها الگو گرفته و برای رساندن خودشان به آن معیار‌ها دست به کار‌هایی می‌زنند که بعضا غیرقابل جبران است و اگر هم به آن معیار دست پیدا نکنند، دچار مشکلاتی مثل افسردگی و اعتمادبنفس ضعیف می‌شوند تا مسائل پشت‎‌پرده این صنعت که گاهی برخی مدل‌های بازنشسته یا مدل‌های جوانی که از کارشان استعفا می‌دهند، دست به افشای آن می‌زنند و از مافیای پشت‌پرده، سختی و فشار بیش از حد کاری و رفتار نامناسب کارفرمایان و حتی گاهی تعرض جنسی و سوء استفاده از مدل‌ها سخن می‌گویند.

به همین دلیل همانقدر که این صنعت در سالیان اخیر معروف، پرطرفدار و پولساز شده، به‌همان اندازه، مخالفان سرسختی دارد که معتقدند حداقل باید نظارت بیشتری برروی این صنف شده و قوانین سختگیرانه‌تری برای جلوگیری از سوء استفاده کارفرمایان تنظیم شود.

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

مخالفت با برگزاری فشن‌شوها

در همین راستا در ماه‌های اخیر، کشور‌های مختلفی، مثل ایتالیا و آمریکا، مجبور شدند که برخی فشن شو‌ها را به‌دلیل استاندارد‌های اغراق‌آمیز مدل‌هایشان که برای اکثر آن‌ها مسائلی مانند سوء تغذیه و کشکلات روحی به بار آورده، تعطیل کنند تا بازنویسی مجددی از قوانین مربوط به فشن شو‌ها و رانوی‌ها داشته باشند و کشور‌هایی مثل انگلیس، نیز که از انجام این کار سرباز زدند، به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

فشن شوی کودکان و منتقدان آن

حال با تمامی این تفاسیر، عرصه‌ای نیز در دنیای فشن شو وجود دارد، به‌نام «فشن شوی کودکان»؛ که این عرصه نیز منتقدان جدی خودش را دارد.

منتقدان فشن شوی کودکان عقیده دارند که اگر این عرصه برای جوانان، عرصه‌ای سخت و دشوار است، قوانین و چهارچوب‌های مناسب و بازدارنده‌ای ندارد و به‌دلیل استاندارد‌های موجود و رفتار برخی کارفرما‌ها باعث بروز مشکلات جسمی و روحی برای مدل‌ها می‌شود، پس برای کودکان باید تا چه اندازه ناامن و تخریب‌کننده باشد؟

آن‌ها معتقدند که کودکان باید کودکی خود را داشته باشند و می‌گویند که کودکان در این سن، قادر به تصمیم‌گیری درست درمورد آینده خود نیستند و حتی اگر خودشان به‌دلیل زرق‌وبرق‌های موجود در دنیای مد از اشتغالشان در این عرصه اظهار رضایت کنند، باز هم از آنجا که به مشکلات و سختی‌های کار واقف نیستند، صلاحیت تصمیم‌گیری ندارند و این والدین هستند که نباید بخاطر پول، شهرت و… کودکانشان را از سنین پایین وارد این عرصه کنند تا از بروز مشکلات جدی روانی در آینده‌ای نزدیک در فرزندانشان پیشگیری کنند. این گروه از افراد از چنین کودکانی به‌عنوان «کودکان کار مدرن» نام می‌برند.

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

موافقان فشن شوی کودکان

هرچند که عده‌ای نیز معتقدند، چرا که نه؟ این دسته از افراد می‌گویند که اگر این کار با نظارت و همراهی والدین انجام شود و برروی کودکان فشار وارد نشده و لزوما استاندارد‌های زیبایی که برای کودکان قابل پیاده‌سازی هم نیست، درموردشان اعمال نشود، مفید نیز هست و به خودسازی و استقلال کودک از سنین پایین کمک کرده و باعث می‌شود تا هرچه زودتر به پول و شهرت و آسایش در زندگی دست پیدا کنند.

در ایران نیز در سال‌های اخیر در برخی مزون‌ها، چنین برنامه‌ای برای کودکان برگزار می‌شود که منتقدان و موافقان خود را دارد.

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

فشن شوی کودکان؛ آری یا خیر؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ای جان طرح لباسشون بوی زندگی میده خیلی هم عالی مگه بچه ها حق انتخاب ندارند

  • اتنا دائمی

    بچه که نباید دنبال مد و فشن باشه باید مثل ایران کودک کار باشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کودکان کار در ایران بیشتر افغانی هستند نه ایرانی. ،

    • مهدیه قریشی

      به نظر من خیلی خوبه

    • بدون نام

      کاربر 4:17
      سرت رو از زیر برف بیار بیرون

    • بدون نام

      افغانی نه و افغانستانی اول درست تلفظشو یاد بگیر

  • بدون نام

    مخالفا مغزشون در قرون وسطی گیر کرده حالشون هم خوب نمیشه هیچ مدلی حال همه رو هم خراب میکنند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما که چیزی از روانشناسی و علم و حقوق نمی دونی بهتر نیست سکوت کنی عزیز

  • رضوان

    طفل معصوم هارو کردن ملعبه دست خودشون
    ..

    برا پول آدمها چ کارا ک نمیکنن

    پاسخ ها

    • نون بربری

      ول کن باو

    • بدون نام

      حالا مثلا اگر اینجا نبودن داشتن تو خیابون میکشتن

  • تد

    کودک کار بودن که فقط سر چهارراه ایستادن نیست
    اینم یه جورشه

  • رضا

    اگه عمیق نگاه کنی واسه بزرگسالشم کار بیهوده ایه چه برسه به کودک!
    نه همین لباس زیباست نشان آدمیت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      يكي از سخت ترين كارهاست اين كار. زندگيشون جهنمه چه از لحاظ رژيم غذايي چه از لحاظ بهره كشي جنشي چه از لحاظ فشار روحي رواني. از نزديك ديدم زندگيشون چقدر پراسترس و ماشيني هست. حالا اين همه فشار روي بچه بياد بزرگ بشه چي ميشه!

  • بدون نام

    چنین پدر و مادرهایی به خاطر پول و جبران کمبودهای خودشون بزرگترین ضربه های روانی رو به فرزندشون می زنن و از زندگی کودکانه سالم محرومشون می کنن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج