در کشورهای ویروسزده چه خبر است؟
خیلی قبلتر از اینکه کرونا به ایران برسد یا حداقل بهطور رسمی رسیدنش به ایران تأیید شود، کشورهای دیگر درگیر این ویروس بودند. ابهامی که الان برای افکار عمومی پیش آمده این است که این کشورها چطور جلوی شیوع بیشتر ویروس را گرفتهاند؟
روزنامه هفت صبح - علی رستگار: خیلی قبلتر از اینکه کرونا به ایران برسد یا حداقل بهطور رسمی رسیدنش به ایران تأیید شود، کشورهای دیگر درگیر این ویروس بودند. ابهامی که الان برای افکار عمومی پیش آمده این است که این کشورها چطور جلوی شیوع بیشتر ویروس را گرفتهاند؟ چرا در کشور ما به این سرعت تعداد جانباختگان در حال افزایش است و الان بعد از خود چین بیشترین آمار تلفات را داریم، اما مثلاً در آمریکا که ۳۵ نفر مبتلا شدند هنوز هیچکس جان خود را از دست نداده، تایلند عیناً همین آمار را دارد.
یا مثلاً در انگلیس چطور تعداد افراد مبتلا همان ۹ نفری که خیلی وقت پیش شناسایی شد باقی مانده؟ این کشورها چه اقداماتی برای شناسایی و قرنطینه و کنترل این ویروس انجام دادند که ما انجام ندادیم؟ به این بهانه قصد داریم تجربه دیگر کشورها در این زمینه را مرور کنیم.
۱. ایتالیا
طبق آخرین آماری که تا این لحظه اعلام شده تعداد کل مبتلایان به کروناویروس در ایتالیا ۱۳۴ نفر است. از دو روز پیش که بهشکل ناگهانی ۵۵ مورد به این آمار اضافه شد و دو نفر جان باختند ایتالیاییها وحشتزده شدند، مقامات این کشور هم اقدامات جدیدی را برای کنترل این ویروس شروع کردند. از جمله اینکه تعدادی از بازیهای فوتبال سری آ به تعویق افتاد. بهطور مشخص دیروز بازی اینترمیلان و سمپدوریا، ورونا و کالیاری، آتالانتا و ساسولو لغو شد.
از طرفی چوزبه کونته نخستوزیر این کشور و وزیر ورزش کل برنامههای ورزشی روز یکشنبه در مناطق ونتو و لومباردی در شمال ایتالیا را به حالت تعلیق درآوردند. اقدام دیگری که ایتالیاییها انجام دادند تعطیلی مدارس و شرکتها در مناطق شمالی این کشور است. گفته شده مبدأ شیوع این ویروس در ایتالیا شهر کودوگنو در منطقه لومباردی واقع در شمال این کشور است. با اینحال مقامات این کشور محدودیتهای مسافرتی برای بیش از ۱۰ شهر اعمال کردهاند، یعنی شهروندان پس از ورود و ترک این شهرها به مجوزهای ویژه عبور و مرور نیاز دارند.
خبرگزاری فرانسه گزارشی منتشر کرده از اوضاع و احوال مناطقی از ایتالیا که کرونا در آنها شیوع پیدا کرده، خیابانهای خلوت، ایستگاههای مترو قطار خالی از جمعیت و مغازههای تعطیل. فقط داروخانهها به دستور مقامات محلی باز ماندهاند و به مردم سرویس میدهند و مشتریان هم خواستار ماسک و الکل و سفیدکننده و انواع ضدعفونیکنندهها هستند. تابلوهای سطح شهر هم با نوشتههایی مردم را ترغیب به خواندن راههای مقابله و پیشگیری از کرونا میکنند.
۲. چین
در چین که کانون شیوع کرونا است از هفتهها پیش اقداماتی مثل کنترل مسافران در فرودگاه و مرزها شروع شد. در ووهان، بازارها و کسب و کارها تعطیل شدند و در قدم بعدی شهر ۱۱ میلیون نفری ووهان که چهل و دومین شهر بزرگ دنیاست قرنطینه شد. به تدریج شهرهای دیگری هم با مجموعاً ۵۶ میلیون نفر جمعیت در شرایط قرنطینه قرار گرفتند. الان تا آخرین آمار رسمی در مجموع ۷۶۹۴۰ نفر در این کشور به کروناویروس مبتلا شدند که ۲۴۴۳ نفر هم جان خود را از دست دادند. در مورد اقدامات کنترلی در چین، بعضی شهروندان ایرانی این کشور در شبکههای اجتماعی با انتشار تصاویری، اطلاعرسانی کردند، از جمله اینکه در اتوبوسهای شهری دوربینی برای کنترل لحظهای وضعیت راننده تعبیه شده و روی یک تابلو تعداد دفعاتی که اتوبوس ضدعفونی شد، ثبت میشود.
در اطلاعیهها از شهروندان خواستند میوه و سبزیجات را به مقدار بیشتری خرید کنند تا مجبور نباشند برای خرید روزانه این اقلام از خانه خارج شوند. قیمت مایحتاج عمومی تثبیت شده و فروشگاهها و مغازهها تنها در صورتی اجازه پیدا میکنند باز باشند که کاملاً ضدعفونی شده باشند. این قسمت خیلی جالب است که ساکنان مجتمعهای مسکونی هم فقط با دریافت مجوز میتوانند نهایتاً سه مرتبه در هفته از خانه خارج شوند (از هر خانه فقط یک نفر).
مسئولان هیئت مدیره ساختمانها به افراد شاغل هم برای ورود و خروج مجوز روزانه صادر میکنند. مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در پکن اخیراً در گفتوگویی توضیح داده بسیاری از شرکتها و سازمانها در این کشور از مدتها پیش جلسات خود را فقط بهصورت آنلاین و اینترنتی برگزار میکنند.
حتی وقتی شهروندی خرید اینترنتی میکند هم ابتدا میگفتند مأمور پیک قبل از ورود به آپارتمان باید تست دمای بدن گرفته شود و اگر دمای بدن او بالا نبود اجازه ورود به ساختمان پیدا میکرد و الان وضعیت طوری شده که خریدها فقط باید به مسئول شبکه بهداشت و درمان تحویل داده شود و او هم با تجهیزات کامل از قبیل ماسک و دستکش بسته را از پیک دریافت میکند و بعد به مشتری تحویل میدهد. تصاویری هم از بیمارستان پکن منتشر شده که نشان میدهد به بیماران بخش قرنطینه به وسیله یک ربات سرویس داده میشود تا کادر درمانی در خطر قرار نگیرند.
۳. کره جنوبی
کره جنوبی از کشورهایی است که اخیراً بهطور ناگهانی آمار مبتلایان به کروناویروس در آن بالا رفته و به تبع آن اقدامات بهداشتی هم در این کشور تشدید شده. در همین روزهای اخیر ۱۶۶ نفر آمار کره جنوبی بالا رفته و به ۶۰۲ نفر رسیده که شش نفر هم جان خود را از دست دادند. کانال فرنگنوشت به نقل از یک ایرانی مقیم بوسان نوشته که دولت کره جنوبی بهصورت پیامک و اینترنتی در حال ارسال پیامهای هشدارآمیز و آموزشی به شهروندان است. حتی به زبانهای کرهای و انگلیسی به مردم ساکن بوسان اطلاع داده شده که افراد مبتلا به کرونا از چه مسیرهایی و چه محلههایی و در چه ساعاتی تردد کردهاند. یعنی با نهایت شفافیت اطلاعات در اختیار مردم قرار میگیرد تا مردم اقدامات احتیاطی را خودشان هم انجام دهند.
شهردار سئول دستور داده که مراسم و جلسات کلیسای شینچونجی و دفاتر کلیسا در چهار ناحیه شهر باید تعطیل شود. همینطور به دلیل رعایت بهداشت و ایمنی عمومی، برنامههای اعتراضی که قرار بوده در مرکز این شهر برگزار شود هم ممنوع اعلام شد. نخستوزیر کره جنوبی یک نطق تلویزیونی انجام داده و مردم را از حضور در گردهماییهای بزرگ مثل مراسم مذهبی منع کرده و گفته با هرگونه کارشکنی مثل احتکار ماسک بهشدت برخورد خواهد شد. در این کشور برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا، برانکارد ویژهای استفاده میشود که کاملاً بیمار در یک محفظه قرار میگیرد و تصاویر آن در رسانههای ایرانی هم منعکس شده. ضمن اینکه کنگره جهانی موبایل که قرار بود از امروز آغاز شود لغو شد و شرکت سامسونگ هم کارخانه خود را موقتاً تعطیل کرده است.
۴. انگلیس
دولت انگلیس از هفتهها پیش اقدامات احتیاطی خود از قبیل قرنطینه موقت اتباع چینی که اخیراً به این کشور سفر کردهاند و همینطور لغو پروازها به این کشور را شروع کرد. وزارت بهداشت این کشور یک سایت اینترنتی مخصوص کرونا راهاندازی کرده که شهروندان این کشور بهصورت آنلاین میتوانند از آخرین اطلاعیهها و وضعیت این بیماری در جهان و انگلیس آگاه شوند. در فرودگاههای انگلیس برای همه افرادی که از کشورهای تحت تأثیر کرونا به این کشور سفر میکنند کلاً کریدور جداگانه در نظر گرفته شده.
حضور مردم در هتلها، رستورانها، سالنهای پذیرایی، پارکها و گردشگاهها بهطور محسوس کمرنگ شده، نظام خدمات درمانی انگلیس اعلام کرده افرادی که به علت بیماری نمیتوانند در محل کار خود حاضر شوند میتوانند بعد از ارائه گواهی پزشکی، حقوق خود را از تأمین اجتماعی دریافت کنند. با این اقدامات است که انگلیس توانسته تعداد افراد مبتلا به کرونا در این کشور را روی همان عدد ۹ نگه دارد و تا الان هم همه این افراد زنده هستند.
- داروخانههای ایتالیا با دستور دولت باز هستند و به مردم سرویس میدهند
- برانکارد مخصوص برای حمل بیمار کرونا در کره جنوبی
- برگه مجوز خروج از خانه برای شهروندان چینی در قرنطینه
- فروشگاههای چین فقط در صورت ضدعفونی شدن اجازه باز کردن دارند
نظر کاربران
خوشبحال اون کشورها مسولین عاقلی دارن نه افراد دروغگویی به نام مسلحت پدر مردم دارن درمیارن
پاسخ ها
مسلحت نه. مثلهط
اره به خدامامردم ایران چه گناهی کردم گیریک مشت جلادافتادیم
یعنی کاملا مشخصه مدرسه ها رو زیاد تعطیل کردن دیکته مردم اینطوری گند خورده خودشون مدرسه نمیرفتن مجبور بودن دو تا دیکته به اون بوه بگن حالا تو ریاضی چه خبره خدا میدونه
دمت گرم کلی خندیدم به مثلهط
مصلحت !! مصلحت درسته ! واقعا که چه با اعتماد به نفسی هم غلط املایی میگیرید !!
مردم رعایت میکنن ؟؟؟ تعطیل میکنن جاده شمال شلوغ میشه! یعنی خودتون هم قبول دارید باید زور بالا سرتون باشه
هه!چی میگی تو؟باز صد رحمت به مسئولین ما!فکر می کنی مسئولین اونا به فکر مردمن؟اونا فقط به فکر خودشونن که کرونا نگیرن
لعنت خداوند برکسی که این ویروس رو وارد ایران کرد
پاسخ ها
آمین
عمدا که این کار رو نکرده.
فکر کن خدای نکرده شما آلوده شده باشی و چند نفر از شما بگیرن....درسته اون آدم شما رو لعنت و نفرین کنه؟؟؟ درحالی که شما اصلا نمیدونستی ناقل ویروسی
چرا باید به چین میرفت که ناقل ویروس بشه. خدا به انسان عقل داده
عزیزم این ویروس سازماندهی شده وارد شد.
نشون به اون نشون ک پرواز های ماهان روزی نبود ک انجام نشه!
هواپیمایی ماهان و رئیس محترمشون و مسئوولای بالادستی مسئول ورود این ویروس به کشورن
کاش مسولین ما هم ب فکر مردوم باشن
مردوم واقعا گناه دارن ب اندازه کافی فشار تحریم هست مسولین تورخدااا ب فکر ملت باشید
ما فقط بلدیم شعار بدیم
مرگ بر ....
لعنت بر ....
نابود باد....
هیچ وقت دنبال علت ها نبو یم که چرا اینگونه شدیم
بیا من ادرسشو بدم جای لعنت برو تعیین تکلیف کن «هواپیمایی ماهان »مسئول ورود ویروس بود
تورو خدا توایرانم این کارو انجام بدین
قبول کنید متاسفانه مردم خودمون هم فرهنگ پایینی دارن. مدارس رو تعطیل کردن که خونه بمونن. رفتن شمال.. یا میگن حرم حضرت معصومه تعطیل نرید یه عده پا میشن میرن نماز جماعت میخونن... یا مهمونی میگیرن. دست میدن. میرن خرید.. مسئولین که نهایت بی فکری و بیتدبیری هستن.. مردم هم اینجور
پاسخ ها
خوبه هرچند وقت یکبار از این اتفاقها بیافته یادمون بیاد چه فرهنگ غنی(عنی) داریم !!چه فرهنگی !!!¡!!!!!!
ان شالله بلا ب دور
کاش تو این اسران به دنیا نمیومدیم
بحثم کرونا نیست هر روز یه اتفاق چرت و پرت تو ایران میوفته ک همش تقصیر این مسئولای بدرد نخور و دروغ گو و بی شرف ما است
پاسخ ها
قبل از این بدتر بوده کمی تاریخ رو مطالعه بفرمایید دوست عزیز
اره والا دو سال پیش زلزله پارسال سیل امسال کرونا
چطوره تو استرالیا به دنیا میومدی
راهکار ما از همه اینها موثرتره.
راهکار ما اینه:
خدا خودش به دادمون برسه. خدا خودش بهمون رحم کنه. خدا خودش نجاتمون بده. خدا خودش لعنتشون کنه.. الی آخر
کاشکی تویه کشور ما هم این محدودیتها اعمال بشه... اخه چرا اینقدر مردم باید تحت فشار وسختی باشن.
اخه مادولتمان مگرجان مردم برایشان محمه به خداقیسم دولت فقط به فکرمنافه خودش
پاسخ ها
قسم راست کفاره داره چه برسه به دروغش!
خدا وکیلی دیگه مهم رو درست بنویسید تو کیبورد دوتا حرف فاصله دارند
اگه مدارس و ادارات تعطیل شه همه به شمال حمله میکنن
پاسخ ها
من و خانواده بزرگم و خانواده بزرگ شوهرم همگی در خانه یمان تمرگیدیم. کسی شمال نرفته الا مرفه های بی درد.
خدابدادمون بااین مسولانی ک ماداریم شک نکنیدنسلمون منقرض میشه
قسمت تثبیت قیمت خیلی جالب بود اینو از مردم شریف و باوجدان ایران یادگرفتن
دوستمون گفته # مسلحت نه مصلحط جالبه نه؟ بابا مصلحت درسته . تازه اون دوستمون اومده به قبلی یاد بده
چون تنها کشوری هستیم که برای علم هیچ اهمیتی قایل نیستیم و برای کوچکترین پستها هم افرادی سیاسی قرار می دهیم
ما هم از شنبه روال عادی میگیره کشورمون نه خانی آمده و نه خانی رفته
واقعا که بعد توو ایران میگن که قرنطینه فکر خوبی نیست و از هفته ی بعد هم باید بریم مدرسه اما نمونش تو ایتالیا یه همچین کاری رو میکنن.
تفاوت آشکار است.
البته اینها هم بیکار ننشسته اند یه بخشی از این کارها اینجا هم انجام میشه، ولی اگر میخواستید بهتر از این باشه اون موقع به جای یه حقوق دان کار نابلد یه مدیر جهادی انتخاب میکردید، تا سر هر جریانی اینقدر ضعف مدیریت اذیتمون نکنه.