کجای دنیا دختر به خواستگاری پسر میرود؟
خواستگاری دختر از پسر موضوعی است که همه ما هرازگاهی شنیدهایم یا در جایی مطلبی از آن خواندهایم. موضوعی که حتی شنیدنش هم دهانمان را باز نگه میدارد. در اکثر جاهای دنیا عرف است که مردها با کمال احترام خدمت خانواده دختر برسند و از او خواستگاری کنند.
مجله زندگی ایده آل: خواستگاری دختر از پسر موضوعی است که همه ما هرازگاهی شنیدهایم یا در جایی مطلبی از آن خواندهایم. موضوعی که حتی شنیدنش هم دهانمان را باز نگه میدارد. در اکثر جاهای دنیا عرف است که مردها با کمال احترام و تشریفات ویژه به خدمت خانواده دختر برسند و از او خواستگاری کنند اما ما گفتیم اکثر کشورها نه همه جای دنیا چراکه جاهایی دورتر از محل زندگیمان هستند که هیچ پسری به خواستگاری دختر نمیرود بلکه آنها در خانه میمانند تا دختری آنها را برای همسری برگزیند. در اینجا فرهنگهای عجیب برخی مناطق در جهان که در آنجا خانمها به خواستگاری آقایون میروند را بخوانید.
مراکش
شنا، برخلاف جریان
مراکش یا مغرب کشوری است در شمال غربی آفریقا و مسلمان که درصد بیشتری از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند. زنان مراکشی بسیار صبور و پرکارند و تقریبا میتوان گفت لحظهای استراحت نمیکنند و به دنبال رفع و رجوع کارها و مشکلات خانوادهاند اما زنان آن ویژگی دیگری هم دارند و آن اینکه خودشان مرد آینده خود را انتخاب میکنند و به خواستگاری او میروند. تحلیلگران به تازگی اعلام کردند که تعداد خواستگاری دختران مراکشی در چند سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است تا جایی که آنها به دنبال دلایل این افزایش هستند.خانمها در مراکش از چند سال پیش با شکستن سنتها خودشان پیشقدم شده و به خواستگاری پسرها میروند. دخترها در مراکش با رسیدن به خدمت مادر پسر مورد نظرشان از ویژگیهای خود اعم از خانهداری، دستپخت و مهارتهای زندگیشان تعریف میکنند و مادران با مشورت پسرانشان نتیجهگیری میکنند که آیا این دختر گزینه مناسبی برای انتخاب آنها هست یا خیر. در تحقیقاتی که در چند سال اخیر در مراکش صورت گرفته مردها استقبال خوبی از خواستگاری دخترها داشتهاند چراکه دست آنها برای انتخاب بازتر است. زنها در مراکش بر این باورند که درخواست ازدواج آنها از مردها به هیچ وجه مایه سرافکندگی آنها نیست. آنها میگویند که اسلام دین برابری است و زن و مرد در همه چیز برابرند بنابراین آنها هم حق دارند که فرد موردعلاقه خود را انتخاب و به او درخواست ازدواج بدهند. آنها میگویند هیچ وقت سنتها نباید دست و پای ما را ببندد. در مراکش تنها مرداني که از ظاهر و وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند از درخواست ازدواج خانمها عصبانی میشوند.
گینـه
من تو را انتخاب میکنم
جمهوری گینه بیسائو کشوری در آفریقا که زمانی الگوی آفریقا برای توسعه بود، در زمره فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد.در این قسمت از دنیا هم این دختران هستند که همسر آینده خود را انتخاب میکنند. آنها پیشنهاد خود را کاملا علنی با آوردن یک ظرف ماهی سرخ شده با روغن مخصوص و سس خوشطعم قرمز رنگی تزئین و با هماهنگی قبلی با مادر پسر به خدمت پسر مورد نظر میرسند. در ضمن اینجا منطقهای است که مردها در قبال این درخواست هیچ قدرتی برای «نه» گفتن ندارند و بعد از مشورت با مادر خود درخواست دختر را قبول میکنند. یعنی آنها روز بعد برای گرفتن جواب خود با دسته گلی سفید نزد داماد رفته و بعد از گرفتن جواب دسته گل را به او تقدیم میکنند.از آنجایی که گینه بیسائو کشوری بسیار فقیر است و اکثر دختران حتی توان تهیه و پخت آن ماهی مخصوص و مرسوم را ندارند با یک شاخه گل سفید به خواستگاری پسر مربوطه میروند. در این شرایط حتی مردهایی که شرایط و آمادگی لازم برای تشکیل خانواده را ندارند هم با توافقی بلندمدت بعد از پیدا کردن کار و تهیه ملزومات لازم زندگی با دختر وارد زندگی مشترک میشوند. طبق تحقیقات انجام شده در این منطقه ۷۵درصد مردان و زنان از این سبک ازدواج و زندگی رضایت دارند.
اوکراین
«لویو» شهر خواستگاری از مردان
بسیاری از شهرهای جهان دارای جمعیت متعادلی از زنان و مردان هستند اما شهری در جهان وجود دارد که طبق آخرین سرشماری ۸۵ درصد جمعیت آن را زنان تشکیل میدهند. شهر لویو در غرب کشور اوکراین قرار داشته و طبق آخرین سرشماری صورت گرفته در این کشور ، ۸۵ درصد جمعیت این شهر تاریخی را زنان تشکیل میدهند.کارشناسان جمعیتشناسی اوکراین علت وقوع چنین موضوعی در «لویو» اوکراین را عدم تمایل خانوادههای این شهر به داشتن فرزندان پسر عنوان کردهاند که در گذر زمان باعث بروز چنین مشکلی در این شهر که همان نابرابری تعداد زنان و مردان در این شهر است، شده است و همین نابرابری باعث شده تا دختران به خواستگاری پسران بروند.اختلاف زیاد بین جمعیت زنان و مردان در این شهر در سالهای متمادی دلیلی شده تا دختران منتظر انتخاب شدن نباشند و خودشان دست به کار شوند. رسم و رسومات در این کشور به سادگی معروف است و به همین دليل بدون دردسر پیشنهاد خود را صریح در مقابل کسی که به او علاقه دارند ميگویند. این شیوه ازدواج درست مثل شیوه خواستگاری کردن مردها از زنها عادی و مرسوم است.
چیـن
زنان مقتدر موسوا
در قبیلهای عجیب در چین به نام موسوا زنان و دختران حاکمان اصلی محسوب میشوند و روسای قبیله تنها از میان زنان انتخاب میشوند. اتفاق عجیبتر میان مردم این قبیله این است که زنان با یکدیگر كم حرف میزنند. این قبیله هزاران سال است که در صلح و صفا در ساحل دریاچه لوگو در جنوب چین زندگی میکنند ولی زنانش کمتر با هم صحبت میکنند و صحبتی از پدر و پسر در این قبیله وجود ندارد.
در این قبیله زنان انتخاب میکنند که با کدام مرد ازدواج کنند و در حقیقت ازدواج رسمی ندارند. دختران این منطقه حرف اول و آخر را برای ازدواج و انتخاب همسر خود میزنند و مردان پس از ازدواج در خانه زنان زندگی میکنند. در این قبیله حرف اول را زنان میزنند و هنگام مراسم ازدواج همه شروط و انتخاب و تصمیمگیریها توسط زنان اتخاذ میشود.
شیکاگو
در شیکاگو هم چند سالی است که دخترها گوی سبقت را در خواستگاری کردن از پسران ربودهاند. دختران این شهر از ايالاتمتحده هم بر این باورند که ما هیچ اعتقادی به اینکه حتما باید پسر از ما درخواست ازدواج كند، نداریم. دوست داشتن فرد مورد نظر و شغل مرد برای دخترهای این شهر بیش از هر چیز اهمیت دارد تا آنجا که آنها بعد از شناخت طولانیمدت پسر مورد نظرشان تحقیقات گستردهای درباره شغل و پیشینه کاری او انجام میدهند و بعد از تصمیم برای خواستگاری، با حلقهای نقرهایرنگ و ساده به او پیشنهاد ازدواج میدهند. در این درخواست هرگاه پسر مورد نظر تمایلی به پذیرفتن درخواست ازدواج نداشته باشد حلقه را رد کرده و روز بعد با گل سرخی برای دلجویی به دیدن خواستگار خود میرود. این روش ازدواج چند سالی است که رواج بسیاری بین پسران و دختران ايالاتمتحده پیدا کرده و هنوز هم تعداد خواستگاران دختر بیشتر از خواستگاران پسر است.
اسکاتلند
خواستگاری در سال کبیسه
سال كبیسه سالی است که ما ایرانیها هر ۴ سال یکبار مهمان آن هستیم اما همین سال کبیسه برای کشوری چون اسکاتلند بسیار ویژه است كه در قرن یازدهم، ملكه مارگارت به دخترها اجازه داد كه در صورت تمایلشان از پسر مورد نظرشان، درخواست ازدواج كنند. ملكه مارگارت این رسم را در تاریخ ۲۹ فوریه یك سال كبیسه رواج داد. بر اساس همین روایت و تاریخ دخترها هر ۴ سال یکبار به خواستگاری پسر مورد علاقهشان میروند. البته چندی بعد، رسم شد كه اگر آن پسر پیشنهاد دختر را قبول نكند، مجبور است كه در عوض یك دست پیراهن و یك جفت دستكش بچگانه برای دختر بخرد تا كینه را از دل او پاك كند!
دخترها میتوانستند از نظر قانونی بعد از رسیدن به ۱۲ سالگی و پسرها بعد از رسیدن به ۱۴سالگی ازدواج كنند، گرچه ازدواج در آن سنین به ندرت انجام میشد ولی بعد از شروع سال ۱۹۲۹، سن قانونی ازدواج به ۱۶ سالگی افزایش پیدا كرد. در كشور اسكاتلند، رضایت و اجازه والدین به هیچ وجه لازم و ضروری محسوب نمیشود. در نتیجه اگر در کشوری دختر و پسری قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی قادر به گرفتن رضایت و اجازه پدر و مادرشان نمیشدند، به كشور اسكاتلند میرفتند تا در آنجا به عقد یكدیگر درآیند.
نظر کاربران
دخترا یه کم یاد بگیری.با وضعی که ما داریم و این همه شرط وشروط سخت که دخترا وخونوادشون برا پسرای فلک زده میزارن بعید نیس که تا چن سال اینده یه دختری بیاد خواستگاریم. شرایط چی بذارم براش؟؟؟؟؟؟یعنی من میخوام ادامه تحصیل بدم وحالا حالاها دم به تله نمیدیم
پاسخ ها
شما خودتون تله اید
جالب بود کیارش جان
تو خودت تله ای
به نظر من هم اصلا مهم نیست خواستگاری از طرف کدام جنس باشد مهم این است که دونفر تشخیص دهند می توانند در کنار هم زندگی کنند و به نظر من به جای رعایت سنتها به قوانین پایبند باشینم خیلی ااز مشکلات جامعه حل خواهد شد
تو ایرانشم هست منتاها غیر مستقیم
فرهنگ یه جامعه خیلی مهم هست اونجا خواستگاری خانم از آقا یه هنجار یه عملکرد کاملا طبیعی و نرماله آقایون هم فکر خاصی نمی کنند راجع به خانمی که ازشون خواستگاری میکنه اما تو ایران اینطور نیست اگه خانم از آقا خواستگاری کنه میگن خانم حتما یه مشکلی داره یا یه چیزی کم داره نمیگم همه اما اکثرا اینطور فکر می کنند.بعدم میزنن تو سرت که تو اومدی دنبالم
من کسی رو دوست دارم که بچه ی یه شهرستانه فوق العاده دوسش دارم و خوبه بهم میگه برام سواله که تو چرا از من خوشت میاد اونجا کلی آدم برات هست چرا من
هندم دخترا میرن خواستگاری پسرا
اونجاها پسراشون خوشگلن ایران که پسرا یا سوسولن یا پف کردن
اگه دخترا تحقیق کنن ، میبینن توی شیکاگو (منو یاد شکلاست میندازه) چند سالیه دخترا به خواستگاری پسرا میرن . تعداد دخترایی که به خواستگاری پسرا میرن ، بیشتر از پسرایی شده که به خواستگاری دخترا میرن .خوب البته حقم دارن . چون شرط و شروط بیهوده و تشریفاتی بودن بعضی خانواده های دخترا باعث شده که پسرا از خواستگاری دخترا صرف نظر کنن .
ارزوی من خوشبختی دخترهاست زیرا فعلا دخترها انتخاب میشن ازخدا میخام به حق محمد وال محمد به اون پسرهای خوب که دوست دارن بهشون برسن سطح توقعات رو هم پایینتر بیارن الهی خوشبخت شن یا علی
معمولا دخترا انتخاب میشن تا انتخاب بکنن از خدا میخام بحق محمد وال محمد دخترها به اون پسرهای خوب ومومنی که دوست دارن بهشون برسن چون شرموحیا مانع از گفتنشون به پسرها میشه یاعلی