رپورتاژ آگهی
با انجام این ۳ کار ساده، در روز هوای پاک سهیم باشید
صحبت از روز هوای پاک بدون انجام کاری درباره آن، مصداق زنبور بی عسل بودن است. انسانها مسئول آلودگی زمین و هوای آن هستند. اگر قرار باشد، کاری نکرد، زمین تبدیل به مکانی غیر قابل سکونت برای نسلهای آینده خواهد شد.
صحبت از روز هوای پاک بدون انجام کاری درباره آن، مصداق زنبور بی عسل بودن است. انسانها مسئول آلودگی زمین و هوای آن هستند. اگر قرار باشد، کاری نکرد، زمین تبدیل به مکانی غیر قابل سکونت برای نسلهای آینده خواهد شد.
پس بهتر است به جای توضیح واضحات با پیشنهاد سه کار ساده، همه با هم در حفاظت از زمین برای سلامت نسل آینده، حیوانات و گیاهان شرکت کنیم.
کاهش آلودگی هوا در سطح جهان
این قدمهای کوچک خوشبختانه با قدمهای بزرگ بعضی از شرکتهای سبز (شرکتهایی که رویکرد محیط زیستی دارند) باعث شده، که روند آلوده شدن دنیا نسبت به دهههای گذشته بسیار کندتر شود.
نمودار بالا که میزان آلودگی هوا جهانی را در ۲۰ سال نشان میدهد و در سال ۲۰۲۰ نمودار ۳۰ ساله منتشر خواهد شد، نشانگر روند کاهش آلایندهها است. بسیاری از کشورها و فعالان محیط زیستی برای کاهش ارقام این نمودار تلاش کردهاند. ایران نیز از سال ۱۳۷۴، ۲۹ دی ماه را به عنوان روز هوای پاک اعلام کرده است. با وجود بهبود وضعیت در سطح قاره اروپا و آمریکا، هنوز آلودگی هوا به خصوص در آسیا بیداد میکند.
به طور کلی منابع آلودگی به دو گونه طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند:
در مورد منابع طبیعی میتوان به مواردی مثل فعالیتهای آتشفشانها و آتش سوزی جنگلها، گرد و غبارهای طبیعی، دود و مونو اکسید کربن ناشی از آتش سوزیها، گاز رادون ناشی از کانیهای زمین، درختان کاج که ترکیبات آلی را از خود متصاعد میکنند، اشاره کرد.
در مورد مصنوعی نیزریال کودهای کشاورزی، پرورش گاو برای استفاده از گوشت آن، سوختهای غیر استاندارد ماشینها، سوختهای کارخانهها، نزدیکی شهرکهای صنعتی و زمینهای کشاورزی و دامداری به شهرها و عدم نظارت بر حذف آلودگی هوا تولیدی توسط آنها و ... همه عامل آلودگی هستند.
اما زندگی مدرن اجازه حذف بسیاری از این آلودگیها را حداقل با هزینه پایین به ما نمیدهد، پس چاره چیست؟
پیشنهاد اول - استفاده از خودروهای عمومی
تا جایی که میتوان، از خودروهای شخصی استفاده نکرد یا مسیر خود را کوتاهتر کرد. استفاده از حمل و نقل عمومی و خرید نرفتن با خودرو شخصی حتی دو روز در هفته میتواند کمک بزرگی به کاهش آلودگی هوا باشد.
پیشنهاد دوم - کاشتن درختان به غیر از کاج!
اگر از آن دسته افرادی هستید که به سوهان فروشی حاج احمدی و پسران به غیر از یدالله میخندید، کاج را هم به لیست خود اضافه کنید. درخت کاج، نه تنها هوا را آلوده میکند، جلوی رشد گیاهان دیگر را با مصرف مواد مغذی خاک گرفته و جاذب حشراتی مثل سوسری (سوسک حمام آمریکایی) است. پس درخت بکارید، اما کاشت کاج را فراموش کرده و در صورت امکان آن را با درختان میوه جایگزین کنید.
پیشنهاد سوم - کمتر گوشت قرمز بخورید
پرورش یک کیلو گوشت گاو، مساوی مصرف ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب است. همچنین علت اصلی بیابان زایی پرورش دامها است. خود دام نیز طبق اعلام دانشمندان ژاپنی از روزی که به دنیا میآید تا روزی که کشته میشود، حدود ۳۵ کیلوگرم دی اکسید کربن تولید میکند. جالب اینکه حجم این گاز برای تولید یک کیلو گوشت برابر با طی مسافت ۲۵۰ کیلومتر با یک خودرو استاندارد است.
پس اگر نمیتوانید گیاهخوار شوید، حداقل گوشت قرمز مصرف نکنید (گوشت قرمز بیماریهایی مثل نقرس را به دنبال دارد.) و اگر نمیتوانید گوشت قرمز مصرف نکنید، حداقل میزان مصرف آن را در هفته کاهش دهید.
نقش موثر کمپینهای دولتی و شرکتهای بزرگ در کاهش آلودگی هوا
خوشبختانه این روزها دغدغههای محیط زیستی از جمله آلوده نکردن هوا، در سطح جهانی افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده، که بسیاری از شرکتهای خصوصی و دولتی قدمهای موثری در این راه بردارند.
از کمپین جهانی breathlife گرفته تا کمپین ۱۸ درجه و اقدامات برند بهداشتی و آرایشی شون با هشتگ نه_ممنون همه سعی در کاهش آلودگی محیط زیست و هوا دارند. شما میتوانید با جستجوی این کمپینها در آنها شرکت کرده و قدمی در راه کاهش آلودگیهای مصنوعی و طبیعی بردارید.
به امید روزی که همه انسانها، حیوانات و گیاهان در محیطی پاک، بدون آلودگی و هوای پاک زندگی کنند و محیط زیست هیچ موجود زندهای تخریب نشود.
ارسال نظر