چطور آشپزخانه سبز داشته باشیم؟
هر چقدر هم که سلیقه برای دکوراسیون خانهتان صرف کنید و تهیه لوازم و نحوه چیدمان تکتک آنها را با هدف و برنامهریزی قبلی و روی اصول انجام دهید، اگر در این ترکیب چیدمانی، جایی برای گل و گیاه درنظر نگرفته باشید، فضای خانه شما باوجود همه لوازم ریز و درشت کاربردی و تزئینی، سرد و بیروح خواهد بود.
این انرژی به قدری است که اگرچه برای افرادی که به طور دائم در آن مکان حضور دارند ممکن است به طور مستقیم ملموس نباشد ولی یکی از دلایل شادابی و سرزندگی آنها، به طور قطع حضور در فضایی پر از گل و گیاه طبیعی است. علاوه بر اینها شما همواره با تغییرات در موجود زندهای مواجه هستید که وضعیت آن، حاصل مراقبتها یا حتی بیتوجهیهای شماست.
بنابراین گیاه نیز مانند هر موجود زنده دیگری به رفتار شما پاسخ میدهد. درواقع این تعاملات انرژی دوطرفه است. تحقیقات نشان داده است که گیاهان موجودات بسیار حساسی هستند که بهخصوص وقتی در فضایی بسته مانند خانه قرار میگیرند، تمام حالات و روحیات افراد آن محیط را به خوبی درک کرده و نسبت به آن واکنش نشان میدهند و به همین دلیل است که در بعضی مکانها، باوجود شرایط خوب محیطی به لحاظ نور، نوع خاک، آب و... ، گیاه عمر طولانی نداشته و به سرعت پژمرده میشود ولی در بعضی محیطها حتی با وجود کمبودهایی در مواد لازم، گیاه همچنان سرزنده و شاداب است.
البته لازم به ذکر است طرح این موضوع به این معنا نیست که بهطور کلی کاربرد گیاهان و گلهای مصنوعی در دکوراسیون منتفی است بلکه برای بعضی محیطها بهخصوص مکانهای عمومی پررفت و آمد و حتی قسمتهایی از خانه نیز چارهای به جز استفاده از گلها و گیاهان مصنوعی وجود ندارد ولی باتوجه به تنوع موجود در میان گیاهان آپارتمانی و نیازهای مختلف آنها، این موضوع در محیطهای اصلی خانه چندان قابل توجیه نیست؛
تنها لازم است براساس شرایط مکانی موجود، مناسبترین گیاهان را انتخاب کرده و برای رسیدگی و نگهداری از آنها کمی زمان صرف کنید. از همه اینها گذشته، اغلب ما وقتی تصمیم میگیریم که برای فضای خانهمان تعدادی گیاه سبز تهیه کنیم، معمولا محیطهای عمومی شامل هال و پذیرایی را درنظر گرفته و به دنبال گیاهان مناسب برای آن مکانها میگردیم، درحالی که تکتک فضاهای خانه برای رسیدن به تعادل، به انرژی حاصل از گل و گیاه نیاز دارند؛ به همین دلیل قصد داریم اینبار به ارائه پیشنهاداتی پیرامون کاربرد گیاهان طبیعی در محیط آشپزخانه بپردازیم.
خوشبختانه باتوجه به فرهنگ پخت و پز در کشورمان، در اغلب ساختمانها، آشپزخانهها از پنجرهای هرچند کوچک بهرهمند هستند و همین امر محیط را برای پرورش گیاه در این فضا مساعد میکند. در ضمن بخار حاصل از پخت غذا نیز به ایجاد فضایی مرطوب برای هرچه شادابترشدن گیاهان کمک میکند.
دیوارکی با گیاهان سبز:
اگر سیستم آشپزخانه شما نیز مانند بسیاری از خانههای امروزی باز یا همان اوپن (Open) است ولی اشراف محیط مجاور آشپزخانه - شامل پذیرایی یا غذاخوری - به فضای داخل و بهخصوص سینک ظرفشویی مقابل پیشخوان، شما را همواره میآزارد و اگر از سطح پیشخوان به عنوان میز غذاخوری یا سطح کار در آشپزخانه استفاده نمیکنید، با قراردادن چند گلدان حاوی گیاهان بلند و کوتاه، دیوارکی از گیاهان سبز درست کنید. به این ترتیب همزمان با کاربرد گیاهان سبز در محیط آشپزخانه و فضای مجاور آن، مانعی برای دید و اشراف مهمانان بر فضای داخل آشپزخانه نیز ایجاد میشود (تصویر1).
نکته: سطح کابینت در بعضی قسمتهای دیگر آشپزخانه نیز به شرط اینکه کاربردی نداشته باشد، مکان مناسبی برای قراردادن چند گلدان است؛ تنها لازم است گلدانهای انتخابی به لحاظ اندازه به هم شبیه باشند. در ضمن باتوجه به اینکه احتمال برخورد دست یا دیگر لوازم با گلدانها و همچنین افتادن آنها روی زمین توسط افراد خانواده و بهخصوص بچهها وجود دارد، هنگام اختصاص سطحی از کابینت به چنین مجموعهای، موارد ایمنی را نیز درنظر بگیرید. برای این منظور معمولا سطح کابینتهای کنج یا (مانند تصویر۲) فرورفته، مناسبتر است.
باغچهای روی کابینت:
این روزها برای استفاده بهینه از فضا، کابینتهای دیواری معمولا ارتفاعی تا سقف دارند؛ در نتیجه یا توسط تاجی به سقف آشپزخانه چسبیده یا اینکه فاصله چندانی برای قراردادن چیزی باقی نمانده است. ولی اگر سیستم کابینتبندی آشپزخانه شما به صورتی است که کابینتهای دیواری با سقف فاصلهای حتی ۳۰ سانتیمتری دارند، به جای قراردادن لوازم مصرفی آشپزخانه، روی کابینت دیواری را با قراردادن گلدان کوچکی حاوی گیاهان سبز پر کنید. این گیاهان در قسمتهای انتهایی کابینت - در جایی که مانعی مانند دیوار وجود ندارد - میتوانند به صورت آویز به کار برده شوند(تصویر۳).
طبقاتی برای گیاهان:
در اغلب آشپزخانهها، دیوارهایی خالی از کابینتهای دیواری وجود دارند که از آنها برای نصب طبقات میتوان استفاده کرد. یکی از کاربردهای این طبقات، قراردادن گلدانهای حاوی گیاهان سبز است. حالا اگر بعضی گیاهان انتخابی از نوع آویز باشند که چه بهتر؛ زیبایی خاصی به محیط و به طبقات خواهند بخشید. در ضمن شما میتوانید در کنار این گلدانها، از این طبقات برای به نمایشگذاشتن لوازم تزئینی و حتی ظرفهای زیبایتان نیز استفاده کنید (تصویر۴).
سکوهای پشت پنجره:
اگر پنجره آشپزخانه شما سکوی کوچکی دارد، از آن برای قراردادن گلدانهای گل و گیاه استفاده کنید. نور حاصل از فضای بیرون، شرایط را برای پرورش اغلب گیاهان میسر میکند(تصویر5).
در ضمن انتخاب گلدانهای فانتزی برای این منظور، فضا را زیباتر خواهد کرد؛ بنابراین سری به یکی از سفالفروشیها زده و چند گلدان سفالی با اشکال متفاوت تهیه کنید(تصویر۶).
طبقهبندی روی پنجره:
در بعضی آشپزخانهها، قاب پنجره حدود 10 سانتیمتر عقبتر از دیوارهاست. این فاصله، فضای خوبی برای نصب طبقههایی شیشهای، روی پنجره است. شما میتوانید با نصب گیرههای دیوارکوب به دیوارهای طرفین پنجره، طبقات شیشهای را که به طولی برابر با عرض پنجره تهیه شدهاند، در مقابل پنجره نصب کنید و گلدانهای کوچک متعددی را به همراه لوازم و خردهریزههای تزئینی روی این طبقات بچینید(تصویر7).
نکته: توجه داشته باشید با نصب این طبقات، دیگر امکان بازکردن پنجره وجود نخواهد داشت مگر اینکه پنجره از نوع کشویی باشد.
منبع : Decorationnews.com
ارسال نظر