۹۰۴۷۵۹
۷۶ نظر
۵۲۷۱
۷۶ نظر
۵۲۷۱
پ

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

با فرا رسیدن ماه محرم و عزاداری، مراسم و آیین‌های سوگواری و عزاداری در نقاط مختلف کشور آغاز شده است. همه ما با هیئت‌هایی که دارای مراسم بلند کردن عَلَم، سینه‌زنی، زنجیرزنی و... هستند به خوبی آشناییم، ولی در برخی از شهر‌ها و استان‌های سراسر ایران آیین‌های عزاداری محرم به شکل ویژه و متفاوت‌تری برگزار می‌شوند.

برترین‌ها: با فرا رسیدن ماه محرم و عزاداری، مراسم و آیین‌های سوگواری و عزاداری در نقاط مختلف کشور آغاز شده است. همه ما با هیئت‌هایی که دارای مراسم بلند کردن عَلَم، سینه‌زنی، زنجیرزنی و... هستند به خوبی آشناییم، ولی در برخی از شهر‌ها و استان‌های سراسر ایران آیین‌های عزاداری محرم به شکل ویژه و متفاوت‌تری برگزار می‌شوند که شاید تعداد کمی از ما با آن‌ها آشنا باشیم، به همین دلیل هم در این مطلب تصمیم داریم شما را با برخی از آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور آشنا کنیم.

۱. آیین کرب‌زنی لاهیجان

آیین کرب‌زنی که با نام‌های دیگری مثل سنگ‌زنی نیز شناخته می‌شود در ماه محرم و به‌ویژه دهه اول آن در استان‌های شمالی ایران و به‌خصوص مازندران و شرق گیلان به پا داشته می‌شود. کرب در واقع تکه چوبی صیقلی به شکل استوانه با وزنی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرم است که به دو قسمت تقسیم شده و هر کدام از آن‌ها با تسمه‌ای چرمی احاطه می‌گردند و به راحتی در دست جای گرفته و به آن بسته می‌شوند. در این مراسم، مردانی که لباس مشکی بر تن دارند کرب‌ها را با حرکات مخصوصی در زیر پا و پشت سر خود با ضرب‌آهنگ خاصی به هم می‌کوبند تا صدایی از آن‌ها خارج شود.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

این ضرب‌آهنگ با وزن مرثیه‌ای که توسط مرثیه‌خوان اجرا می‌شود هماهنگ است و در واقع، گویی قسمتی از مرثیه را به عنوان پاسخ، تکرار می‌کند. این مراسم به شکل ویژه‌ای در شب هشتم محرم و در محله شعر بافان اجرا می‌شود.

فلسفه کرب‌زنی به چند روز بعد از شهادت امام حسین (ع) بر می‌گردد. یزید سر امام حسین (ع) را با چوب خیزران به مهمانان خود نشان می‌دهد و داستان‌های دروغینی در رابطه با آن می‌گوید تا موجب تحقیر آن حضرت شود. بعد از این، حضرت زینب (س) بر او پرخاش کرده و اعتراض خود را نشان می‌دهد. مردمی هم که در بیرون دارالخلافه بودند با ایشان همراه شده و به شروع به اعتراض می‌کنند. برای آنکه صدایشان به گوش یزید برسد دو تکه سنگ برمی‌دارند و آن را به یکدیگر می‌کوبند. روایت دیگری هم که وجود دارد، سنگ بر سر زدن این مردم بعد از شهادت امام حسین (ع) است. آیین کرب‌زنی‌ای که امروزه در لاهیجان و برخی دیگر از شهر‌های شمالی به پا داشته می‌شود نیز برگرفته از همین روایت‌هاست.

۲. آیین نخل‌گردانی یزد

یکی دیگر از آیین‌های عزاداری ماه محرم، آیین نخل‌گردانی است که غالباً در نواحی یزد، خراسان، سمنان، دامغان، خمین، کاشان و... اجرا می‌شود. در مراسم نخل‌گردانی که به شکل ویژه در روز عاشورا برگزار می‌شود، اتاقکی به شکل تابوت با پوششی مشکی و آراسته‌شده با پارچه‌های عزاداری تکیه‌ها توسط مردم حمل می‌شود. این اتاقک دارای عناصر و نماد‌های مختلفی است، برای مثال چوب نخل نماد پیکر امام حسین (ع)، شمشیر و نیزه نماد تیر وارد شده بر پیکر آن حضرت، سیاه‌پوش بودن اتاقک نماد عزاداری برای سالار شهیدان، سرو خرامان نماد قامت حضرت علی اکبر (ع)، آینه نماد نور وجود امام حسین (ع) و... هستند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

جالب است بدانید که این اتاقک هیچ شباهتی به نخل ندارد و دلیل نامگذاری آن نیز مسائل دیگری است. در توضیح یکی از دلایل این نامگذاری می‌توان گفت در روایات آمده که پیکر امام حسین (ع) بر روی شاخه‌های درخت خرما به سمت محل دفن حمل شده است. احتمال دیگر هم حرمت و قداست درخت خرما در فرهنگ ایرانی است. احتمالاً مراسم نخل‌گردانی به مراسم تابوت‌گردانی امام سوم شیعیان و به دوره صفویه باز می‌گردد. تشریفات مراسم نخل‌گردانی‌ای که امروزه برگزار می‌شود کم‌وبیش به شکل همان مراسمی است که در دوران صفویه پا برجا بوده است.

در مراسم نخل‌گردانی، نخل در حسینیه یا میدان‌های شهر و روستا در گذرگاه‌ها به گردش در می‌آید. در برخی از مناطق، فردی بر روی نخل می‌نشیند و نخل‌کشان را برای حمل آن راهنمایی می‌کند. در تمام مسیر نخل‌گردانی، قرآن و چاووش خوانده می‌شود و مردم نیز سنج می‌زنند.

جالب است بدانید که یکی دیگر از آیین‌هایی که در مراسم عزاداری یزدی‌ها برگزار می‌شود استفاده از قلیان است. در مراسم روضه‌خوانی یزدی، تعداد زیادی قلیان در میان عزاداران به گردش در می‌آید. این سبک از پذیرایی از عزاداران چیزی حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد.

۳. مراسم یزله‌خوانی بوشهر

هوسه یا یزله‌خوانی نوعی مراسم آیینی به همراه موسیقی محلی قدیمی در بندر بوشهر است که در ماه محرم نیز رواج بسیاری دارد. در این مراسم، عزاداران به صورت قطاری پشت هم می‌ایستند، کمر فرد جلویی را می‌گیرند و با ضرب‌آهنگ شعر یزله، قدم برمی‌دارند. بعد از آنکه مسافتی را به این شکل طی کردند به شکل دایره‌وار می‌ایستند، به سمت مرکز خم می‌شوند و شروع به سینه‌زنی می‌کنند. معمولاً این آیین در روز‌های نهم و دهم محرم در پایان سینه‌زنی‌های سنتی انجام می‌گیرد.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

۴. آیین دمام‌زنی در عزاداری‌های محرم

دمام‌زنی نیز یکی دیگر از آیین‌های سوگواری در ماه محرم است. این آیین که پیشینه‌ای ۷۰ ساله دارد در شهر‌های مختلفی از خوزستان به پا داشته می‌شود و در میان جوانان منطقه نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. این مراسم در شهرستان گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد نیز شهرت بسیاری دارد.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

دمام‌زنی در واقع تداعی‌کننده صحنه جنگ سیدالشهدا و یاران ایشان در صحرای کربلا بوده و سرشار از اندوه و سوز است. در این آیین با حرکات منظم دست‌ها و صدای طبل‌هایی روبه‌رو می‌شویم که با نوا و صدای سنج همراه شده است. برخی معتقدند که صدا‌های طبل و سنجی که در این مراسم وجود دارد تداعی‌کننده صدای شیپور جنگ، به هم خوردن شمشیرها، صدای سم اسبان و... در هنگام جنگ کربلا است. در مراسم دمام‌زنی، جمعیتی که از حداقل از هفت نفر تشکیل می‌شوند بر اساس نظم مشخصی مسئولیت کوبیدن طبل، نواختن سنج و همین‌طور شیپور را بر عهده می‌گیرند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

۵. آیین گل‌مالی لر‌ها در ماه محرم

آیین و مراسم گل‌مالی نیز از دیگر روش‌های عزاداری است که در میان لر‌ها رواج بسیاری دارد. این آیین در ماه محرم و به‌ویژه روز عاشورا در استان‌های غربی ایران مخصوصاً لرستان، کرمانشاه و ایلام بر پا می‌شود. گل مالی در فرهنگ ایرانی نماد عزاداری از داغ سوگ سیاوش است که امروزه در میان لر‌ها برای مراسم عزاداری و به‌خصوص عاشورا برگزار می‌شود.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

این آیین که غالباً دارای چند مرحله است از روز هفتم محرم شروع می‌شود. عزاداران خاک نرم و مخصوصی که گل باغچاله نام دارد را آماده می‌کنند و در میدان‌های بزرگ و کوچک شهر و روستای خود بر روی آجرچینی‌هایی که از پیش آماده کرده‌اند می‌ریزند و با گلاب مخلوط می‌کنند. در نهایت نیز در روز عاشورا خود را گل‌مالی کرده و در اطراف آتش جمع می‌شوند و شروع به عزاداری و سینه‌زنی می‌کنند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

۶. آیین شاخسی واخسی آذربایجان در محرم

عزاداری در ماه محرم در میان مردم آذربایجان شرقی و غربی به شکل آیین شاخسی واخسی صورت می‌پذیرد. در این مراسم، عزاداران شانه به شانه یکدیگر می‌ایستند و در صف اول آنها، ریش‌سفیدی اشعار و نوحه‌هایی را می‌خواند و به دنبال او، سایر عزاداران نیز آن‌ها را تکرار می‌کنند. شاخسی در زبان ترکی مخففی از شاه حسین است. عزاداران در این آیین، چوبی را از زمین تا فرق سر خود حرکت می‌دهند و پا‌های خود را نیز بر روی زمین می‌کوبند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

وقتی که چوب به سطح زمین رسید گروهی ندای شاخسی را با صدای بلند بر زبان می‌آورند و زمانی هم که چوب به صورت عزاداران نزدیک شد گروه دیگر ندای واخسی را که مخفف وای حسین است با صدای بلند ادا می‌کنند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

در این مراسم نوحه‌های مشهوری وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به اشعار دیلریش اردبیلی، صراف تبریزی، یحیوی اردبیلی، مکانی زنجانی و... اشاره کرد. این آیین در واقع به نشانه جنگ یاران امام حسین (ع) با یاران یزید در صحرای کربلاست. عزاداران دست خود را بر پشت هم قرار داده و با این کار اتحاد و انسجامشان را نشان می‌دهند.

۷. آیین عزاداری محرم در ابیانه

مردم روستای ابیانه نیز مراسم عزاداری و سوگواری ماه محرم را به شیوه خودشان پیش می‌برند. جالب است بدانید که آن‌ها در این مراسم نیز هم‌چنان پوشش منحصربه‌فرد خود را حفظ می‌کنند. یکی از مراسم خاص شب تاسوعا در این روستا ذاکری نام دارد که در آن مردم به مسجد یسمان می‌روند و نوحه‌هایی را با نوای مخصوص خود می‎خوانند. صبح این روز، مردان محله هرده جلوی امام‌زاده جمع می‌شوند و عَلَمی را که با پارچه‌های قرمز مزین شده است بلند کرده و به سمت خانه‌هایی می‌برند که از محرم سال گذشته تا امسال، عزیزی را از دست داده‌اند. خانواده‌های عزادار هم در جلوی منازل خود خیرات و یا نذری می‌دهند.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

یکی دیگر از مراسم روز تاسوعا در ابیانه جغجغه‌زنی است. در این مراسم که از روزگار باستان به جا مانده است عزاداران وسیله‌ای چوبی به نام جغجغه را بر هم می‌کوبند و بعد از تشکیل یک صف، شروع به نوحه‌خوانی می‌کنند. همراهی صدای طبل و سنج با جغجغه، نوایی سوزناک و غمگین بر جای خواهد گذاشت.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

۸. آیین طشت‌گذاری آذری‌ها در محرم

مردم آذری علاوه بر آیین چاخسی واخسی، مراسمی به نام طشت‌گذاری را نیز در ماه محرم بر پا می‌کنند. این آیین بیشتر به اردبیل نسبت داده می‌شود، اما در میان تمامی مردم آذری‌زبان رواج دارد.

آیین‌های عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور

در این مراسم طشت نماد مشک سقای کربلا و آب هم نماد آب رود فرات است. در روند این آیین، عزاداران دور یکدیگر جمع می‌شوند و با دست زدن به طشت سعی در تجدید بیعت خود با سالار شهیدان دارند. متن قدیمی و کامل دعای طشت‌گذاری، تلفیقی از سه زبان فارسی، ترکی و عربی است و همین موضوع هم نشان می‌دهد که آیین طشت‌گذاری ریشه‌ای در عهد صفویان دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    من با قمه زنی مشکلی ندارم. با یواش زدنش مشکل دارم. شما که میزنید اقلا جوری بزنید که کلتون به دو نیم تقسیم بشه شاید نسلتون منقرض بشه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      حالا سالهاست که با این قضیه قمه زنی مبارزه میشه بعد شما فقط گیر دادی به همین

    • مازنی نوری

      فلسفه اصلی قیام امام حسین اصلا از نظر ما مردم ایران مهم نبوده یا بهتره بگم از نظر شیعیان دنیا مهم نبوده و نیست ، فقط همین نمایش ها و مسخره بازیا برامون مونده
      اگر هیهات من الذلة شعار ما میبود الان وضعمون تو این کشور این نبود

    • nima sh

      شیعیان واقعی با قمه زنی 100مخالفن و شمع دوست عزیز نسل را خدا فقط میتواند منقرض کند که قطعا شما با این خاسته های ذهنی منقرض واقعی هستی که در صحرای محشر مثل حیوانات امثال تو پراکنده ان چون که فکر میکنی دنیا همینه و بعدش هیچ خبری نیست اگر خداوند بهتون رحم نکنه و هدایت نشید حسرت بزرگی رو پیش رو دارید ما هم حسرت خواهیم خورد چون از این روزها و شبهای عمرومون استفاده درست نمی‌بریم خدا مارا هدایت کند اسلام علیک یا ابا عبدالله

    • بدون نام

      جناب مازنی نوری امام حسین (ع) برای ایرانیان با غیرت و شیعیان بسیار مهم و حیاتی بوده و هست چون امام حسین ع برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند

    • بدون نام

      قمه زنی یک خرافه است ، مسجد که محل عبادت است باید پاک باشه و آدم خونی که نجس است حق وارد شدن به خانه خدا رو نداره
      مورد دیگه اینکه عزا برای هرکس حد و حدودی داره خود امامان بعد از شهید کربلا که به امر شهادت و واقعه کربلا آشناتر بودند چنین نکرده اند آیا ما نسبت به امام حسین داغدیده تر هستیم؟؟؟؟

    • عجب دنیایی

      کل دنیا با شیعی درافتاده داعش که به دست ما از بین رفت حامیانش کیا هستن الان در یمین تو سوریه تو عراق .....الان هم به عشق اقا امام حسین (ع)اونایی که قمه میزنن نذر کردن قبول باشه اونایی که چیز دیگه ای نذر کردن هم قبول ...ان شالله دشمن شیعه نابود بشه اونایی که خودشون رو به خریت زدن بیدار بشن .

  • رضا

    نکته جالبی که تو همه این آیین ها و مراسمات وجود داره اینه که همشون بر اساس گمانه زنی ها و روایاتی است که منشاء تاریخی نداره. در واقع از اولین کسی که این سنتها رو شکل و رواج داده باید پرسید. ای کاش به جای سنتها و آیینهای امام حسین و یارانش ، مسلکها و شیوه زندگی آن حضرت و هدفش قیام عاشورا برامون مهم بود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بسیاریشون ریشه در تاریخ باستان داره و رسیده به عاشورا

    • بدون نام

      چگونگی مسلک وشیوه ی زندگی امام حسین الان در دسترسه.هرکی مردشه اجرا کنه.
      ای کاش نداره که

    • بدون نام

      این بدعتها قبلا نبوده از زمان صفویه شروع شده
      و مردم ساده و زود باور را سمت این بدعتها کشونده نذر کرده که قمه بزنه
      یعنی چی

  • بینام

    در خوزستان این نوع پایکوبی رو چوبیه میگن که فقط در مراسم شادی و جشن عروسی انجام میشه
    برای پرپایی عزاداری سید الشهدا آداب و رسوم دارن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اقای عقل کل چوبیه با یزله فرق داره اگ دوست داشتی بیا اهواز خودم بهت نشون میدم یزله چیه و چوبیه چیه .
      چوبیه ی نوع رقصه .
      ولی یزله ی جور حرکات حماسی ک برای فاتحه خونی شادی عروسی و غم ب کار میره البته بستی ب همون شعر ک ب عربی میگن هوسه داره

  • طاهری

    هرکی در هرجا یه دکانی باز کرده.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      داش اشتب زدی

    • armin

      شرم کن ...

    • بدون نام

      خود خدا کهیاد امام حسین رو تا تاریخ زنده است ، زنده نگه .داشته ، جواب خوبی به تو خواهد داد

  • ak47

    کجای یزد قلیون رسمه که من یزدی هنوز ندید؟؟؟؟؟ چرا دروغ می نویسی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      والا دقیقا منم هر سال رفتم ندیدم :/

  • آذربایجان

    سومی یزله عروسی یا عزاداری

  • الی

    مراسم دمام زنی ربطی به گچساران و کهگیلویه نداره مال جنوب خوزستان و بوشهر است. لطفا اصلاح کنید متنتون رو.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ممنون ، اصلاح شد

  • بدون نام

    خرافات

    پاسخ ها

    • armin

      امثال تو آدم نمیشن

    • بدون نام

      خود امام حسیفرموده یاد مارا نمی توان فراموش کرد

    • بدون نام

      مثلاتو با خرافت آدم شدی؟

    • بدون نام

      امریکایی به امام حسین اعتقاد داره حتی همین ترامپ بعد یه عده امسال این دیوانه میاد چرت میگه

    • بدون نام

      احمق کافر تو اگ دین ایمان داشتی حتی اگ سنی بودی این حرف نمیزدی

    • بدون نام

      آرمین خان تو آدمی بسه

    • چه

      armin همین که تو آدمی با این افکارت، بسه

    • علی

      واقعا خرافاته، چرا سرتون رو کردین تو برف؟
      یخرده به ضیه از دید کلی تر نگاه کنید

  • امین

    در مورد آیین قلیان تو یزد گفتید که این کاملا اشتباهه، تو هیچ کجای یزد قلیان تو مراسم عزاداری صرف نمیشه.خواهشا اصلاح کنید

    پاسخ ها

    • armin

      منم تا به حال نشنیدم .

    • سحر فتاحی

      بنده اصالتا هم از سمت مادری هم پدری یزدی هستم وتابه حال همچین چیزی ندیده و نشنیده ام،یکی از مخلصانه ترین و حقیقی ترین مراسم های محرمی که تو شهرهای ایران برگزار میشه تو یزده،چرا دروغ مینویسید مگه تفریحه که بشینن قلیون دست به دست کنن بکشن

    • ak47

      دقیقا درسته. من خودم یه یزدی هستم . اما تا حالا تو هیچ مراسمی قلیان ندیدم، از این مطلب بیشتر بوی تخریب میاد.

  • بدون نام

    ما از لحاظ انواع عزاداری ها پیشرفته ترین کشور دنیا هستیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خخخخخ

    • بدون نام

      دقیقا . اما دریغ از شادی تو این مملکت فلاکت زده

    • بدون نام

      خوبه وحالبه مگه اشکالی داره

    • بدون نام

      چ ربطی داشت دقیقا :-\
      نظر ندی روزت شب نمیشه نه؟ باید ی چی گفته باشی!!

  • محمدعلی سخت کوش

    بوشهریا دمبام زنی که دارن گچساران خوزستان ندارن
    شب ساعت ۹ به بعد به شهر های برازجان بوشهر و گناوه نرفتید ببینین.
    چرا چرت پرت مینویسی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خوزستان نداره؟؟؟؟ شما اصلا در عمرت خوزستان رفتی تمام شهرهای خوزستان داره گچساران هم چون فرهنگشون نزدیک به خوزستانه این رسم رو دارند

    • بدون نام

      کسگم برو تاریخچه دمام زنی رو بخون تو خوزستان قبل بوشهر بوده

  • NB

    سال به سال خدارو شکر تعداد هیئت و آدم هایی که به عزا داری میرن بیشتر میشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      برعکس گفتی

    • بدون نام

      ان شاالله معرفت ما نسبت به دین و امامان و حق هم ببشتر بشه آمین

    • ملیحه

      اخه یزد قلیون نداره, تو مراسم عزا قلیون هست ن عاشورا, برای فوت هست ک فک کنم لرهای بختیاری رسم دارن,یکم تحقیقاتتون رو بیشتر کنین

  • ...

    خوب دکانی باز شده
    البته مردم‌ بدبخت ایران چون تمام جشن هاشون به فراموشی سپرده شده از روی ناچاری و تخلیه ی هیجانات، روز به روز بیشتر به این آيين ها و خرافات ها کشیده میشن چون یه جور سرگرمی شده براشون که لحظه ای بتونن آزادانه هیجانات خودشون رو ابراز کنن و این خوب حربه ای هست که عده ای استفاده های کلان ببرند از این اوضاع
    این عزاداریها و کارناوال عزا راه انداختن ها همه‌ ریشه در آیین یهود داره

    پاسخ ها

    • دانشجو

      برو مطالعه کن داداش

  • بدون نام

    به یزدان که گرما خرد داشتیم
    کجا این سرانجام بد داشتیم

  • بدون نام

    هر کی تو قبر خودش میخوابه.اعمال و نیت هرکس هم واسه خودشه .نه شراب خوارو حتما میبرن جهنم نه اخوند حتما میره بهشت .رسم روسوماتم که گفتید اصلش همون نیته

  • بدون نام

    شما فکرکنم به عمد میخای ملت رو به جون هم بندازی خوب امروز از هربچه ای هم که سوال کنی میدونه که دمام زنی وسینه زنی بوشهری معروفه که استانهای همجوارمثل فارس،هرمزگان،خوزستان ازاین سبک پیروی میکنن اطلاعات غلط نده عزیزم

  • بدون نام

    همان طور که انسان آزاده که بی حجاب باشه یا دینشو انتخاب کنه آزاده که قمه زنی کنه به کسی هم ربط نداره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چقدرم شماها برای عقاید بی حجاب ها احترام قایلید!!!

  • بدون نام

    مسخره بازی

  • روشنفکر

    جمع کنین بابا این خرفاتتون رو. همتون لیاقتتون همینه که بهتون بگن عقب افتاده . کشورهای دیگه دبال چی هستن شما ها دنبال چی هستین.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      روشنفکری به این معنی نیست که تاریخ خودت رو یادت بره ...کشور های دیگه رسومات و فرهنگ های خاص خودشونو دارم ما هم داریم...کاری با اهداف کشور ها ندارم ولی نباید ادم تاریخ و دین و هویت خودشو یادش بره

    • دانشجو

      شما الان فکرت روشنه ،روشنفکر

    • دانشجو

      پرفسور آمریکایی شیعه میشه بعد حضرتعالی داری درجا میزنی واقعا که! این لینک رو ببین https://www.aparat.com/v/FW0AP/%DA%A9%D8%B

  • بدون نام

    گل مالی فقط خاص لرستان است . ایلام و کرمانشاه این رسم ندارند .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درسته

  • بدون نام

    این گلی که لرها میریزن رو سرشون چند لیتر آب برای پاک کردنش حروم میشه؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خجالت بکش با این لحن حرف زدنت

    • بدون نام

      در لرستان ما اوج سوگواریمونو رو اینجوری نشون میدیم و اوج سوگواری و عزاداری ما برای امام حسین هست...در سال یکبار این اتفاق میفته...کمبود آب ایران و جهان به خاطر این یک روز نیست ...بخاطر عدم مدیریت و اسراف امثال افرادی مثل شماست نه بخاطر گل مالی ما لرها...شما که اینقدر اهمیت به این مسئله میدی بدون که نود و دو درصد میزان مصرف اب در ایران بخش کشاورزیه نه گل مالی ما لرها...

  • بدون نام

    همشون احمقن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شعور و عقل افراد به زبان و بیانشونه...هه...کاملا با بیانت معلومه کی احمقه

    • بدون نام

      خودتی

  • چه

    ببین مراسم زیبا و باستانی مرگ سیاوش رو به کجا هدایتش کردن

    پاسخ ها

    • دانشجو

      سیاووش جوانمردی پاکباز بود. تو چی، بیچاره

  • بدون نام

    یعنی با این کارا یاد امام حسین زنده میشه؟؟ قمه زنی.. گل مالی.. انواع رقص.. مداحا چنان با جزئیات قضیه رو تعریف میکنه که انگار خودشون اونجا بودن. حتی از حرفای دلشون با خبر هستن.بالاخره هر طوری شده باید اشک مردمو درآورد.

  • بدون نام

    کاربر 10:1

    آرزو ت رو به گور می بری شک نکن ،به کوری چشم دشمنان اهل بیت (مانند حقیری مثل تو ) عاشورا دارد جهانی می شود ،نسل شما رو به انقراض با ظهور منجی عالم بشریت انشا الله .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به خیال پردازی ادامه بده بدبخت

  • بدون نام

    خفه شو تاریک فکر ،
    تازه به دوران رسیده ،اتفاقا این مراسم برای روشنفکرهای واقعی خیلی هم دیدنی است نه برا امثال تو ، بدبخت خود کم بین !

    هندوستان پر از آیین های عجیب غریب. باهاشون پز میدن و گردشگر جذب می کنند ،هیچ تضادی هم با پیشرفت نداره اگر عقل داشته باشی .

  • دانشجو

    کسانی که اینگونه مراسمات رو خرافه میدونن بایستی یه خورده مطالعه شونو بیشتر کنن ، اگه به شما باشه زیارت خانه خدا هم خرافه هستش،چرا که خدا همه جا هستش

    پاسخ ها

    • ...

      دانشجوی چه رشته ای هستی عموجون که اینقدر مطالعه داری شما؟؟؟؟ حتما الهیات و فقه
      چند تا کتاب محدود خوندی با همون خرده معلوماتت که منحصرا راجع به فقه و مذهب هست همه جا نظر میدی؟
      هر موقع زیاد مطالعه کردی و بدون تعصب و بی طرفانه به قضاوت و تحلیل کتابهایی که خوندی (اونم کتابهایی با مباحث مختلف نه فقط مذهب و فقه) اقدام کردی ،اونوقت بیا اینجا بگو پروفسور آمریکایی شیعه شده
      خب اون پروفسور آمریکایی (که وجود خارجی هم نداره ایشون) هم می‌تونه یکی باشه با افکار خودت اینکه تعجبی نداره بعد برو نظر بنویس جناب دانشجوی متفکر. باشه کوچولو

  • افسانه

    جالب بود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج