اگر میخواهید فریلنسر شوید، از این اشتباهات دوری کنید
صرف نظر از دلیل آنکه چرا به طور فریلنس مشغول به فعالیت شدهاید، برای آنکه بتوانید فرد موفقی باشید، باید نکات مهم بسیاری را در نظر بگیرید. ممکن است اشتباهات بسیاری در این روند انجام و تکرار شود. در ادامه مطلب با بدترین اشتباهات فریلنسرها آشنا میشوید.
برترینها: برای برخی از افراد شروع کار به عنوان یک فریلنسر، یک انتخاب مهم در زندگی محسوب میشود. شاید به حس ماجراجویی رئیس خود بودن یا هیجان گرفتن پروژه جدید علاقه داشته باشید و بتوانید از شغل خود لذت بیشتری ببرید.
ولی برای دیگر افراد دورکاری یا همان فریلنسینگ بر آنها تحمیل شده و بر حسب شرایط گوناگون بر عهدهشان قرار گرفته شده است. در حقیقت اگر به این افراد شانس جدیدی برای کار داده شود، احتمال زیاد ترجیح میدهند به دنبال شغل و حرفه دیگری بروند.
صرف نظر از دلیل آنکه چرا به طور فریلنس مشغول به فعالیت شدهاید، برای آنکه بتوانید فرد موفقی باشید، باید نکات مهم بسیاری را در نظر بگیرید. ممکن است اشتباهات بسیاری در این روند انجام و تکرار شود. در ادامه مطلب با بدترین اشتباهات فریلنسرها آشنا میشوید.
۱- بدون برنامه شروع نکنید
فریلنسینگ یا دورکاری یک صنعت توسعه یافته است. از سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۶ میلیون آمریکایی به صورت فریلنس مشغول به کار شدهاند. قبل از آنکه به طور رسمی به یک فریلنسر تبدیل شوید، باید در رابطه با محل کار، مرکز تجارت و هر مکانی که قرار است با آن کار کنید، مطالعه داشته باشید و برنامهریزی کنید که چگونه کسب درآمد خواهید کرد.
باید بدانید که:
• چه چیزی میفروشید.
• قیمت محصول یا خدماتتان باید چقدر باشد.
• رقابت شما با همه ضعفهایش در تجارت چگونه است.
• نقاط قوت و داراییهای شما چیست.
• چگونه هزینههای ضروری استارتاپ خود را تأمین کنید.
• چه نوع بازاریابی برای هدفتان نیاز دارید.
آیا افراد زیادی در زمینه کاری شما مشغول به فعالیت هستند؟ آیا تعداد افراد در این حرفه کم است، ولی نیاز و تقاضا به محصول خاص زیاد است؟
اگر این مراحل را انجام ندهید، در حین انجام کار به دام میافتید. بدتر آنکه ممکن است دارایی مالیتان به پایان برسد چرا که هزینهها و زمانبندی استارتاپ خود را به اشتباه برنامهریزی کردهاید. نسبت به دستیابی و رسیدن به هدف و زمینه کاری خود محتاط و منطقی باشید.
۲- آداب و روش صحیح ایمیل زدن را فراموش نکنید
بسیاری از فریلنسینگها به صورت آنلاین انجام میشوند. ایمیل یکی از راههای ارتباطی مهم محسوب میشود و به همین دلیل آداب و رسوم صحیح ایمیل زدن و نامهنگاری آنلاین باید در آموزههای فرد فریلنس قرار گیرد.
اگر دور کار هستید، ایمیل یکی از روشهایی است که از طریق آن با کارفرما در ارتباط خواهید بود. زمانی که به تازگی در این حیطه وارد میشوید، شاید تصور کنید نیازی به نگرانی در مورد کسب مهارتهای لازم برای خدمات مشتری نیست و البته تا حدی حق با شماست.
به عنوان یک فریلنسر، سابقه و توانایی شما برای جذب کارهای جدید به سه اصل بستگی دارد:
• کیفیت کار
• توانایی تحویل کار تا مهلت تعیین شده
• کار کردن با شما چه اندازه آسان است.
شاید برایتان سؤال پیش بیاید زمانی که فرد به طور فیزیکی در محیط کاری با کارفرما حضور ندارد، چگونه متوجه میشود کار کردن با او آسان است؟ جواب این است: از طریق ایمیلها و نوع برقراری ارتباط شما.
اگر بدون رعایت ادب و بدون مسئولیتپذیری وارد صحبت با مشتری و کارفرما شوید، کلمهها آنها را متوجه میکنند که شما بهترین فرد برای کار کردن نیستید.
۳- با طراحی سایت نامناسب خود را تبلیغ نکنید
حقیقت این است که شما به پورتوفولیو و نمونه کارهای بسیار خیالی و وهم برانگیز نیاز ندارید. گاهی همه آنچه نیاز است یک صفحه بیوگرافی، فرم تماس و شاید چند گواهی و مدرک باشد. اگر وبسایت شخصی ندارید یا بدتر از آن وبسایت شخصیتان طراحی بدی دارد، بدانید که راه ارتباطی دیگران و برقراری تماس با شما تحت تأثیر قرار میگیرد. این مسئله میتواند بر ذهنیت و درکی که دیگران در رابطه با حرفهای بودن شما دارند، هم اثر بگذارد.
اگر شما در زمینه فروش خدمات دیجیتال فعال هستید، چگونه میخواهید در حالی که صفحه شخصی قدیمی و بدون طراحی مناسب دارید، مشتری خود را متقاعد کنید که محصول مناسبی ارائه خواهید داد؟ چگونه قرار است افراد را قانع کنید نویسنده محتوای حرفهای هستید در حالی که پورتوفولیو و نمونه کارهایتان پر از ایراد و اشکال است؟
شما نمیتوانید صادق نباشید. تنها گزینهای که پیش پایتان قرار میگیرد، به روز کردن وبسایت شخصی است. میتوانید از نظرات دیگران نیز برای این منظور استفاده کنید.
۴- برقراری ارتباط با شما نباید دشوار باشد
زمانی که فریلنس میشوید، باید فکر کنید دیگران چگونه میتوانند به شما کار سفارش دهند و به شما دسترسی داشته باشند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی، فریلنسرها باید خدمات خود را دفترچههای تلفن، تبلیغات روزنامهای و کارتهای مخصوص به خود ذکر میکردند. این بستر کوچک برای ارائه اطلاعات معمولاً حاوی اسم، موقعیت و شماره تماس آنها بود تا کارفرما بتواند قبل از ملاقات سؤالاتی در رابطه با نحوه کار و سابقه از او بپرسد.
با وجود آنکه بسیاری از فریلنسرها در دنیای امروز به صورت آنلاین فعالیت میکنند، ولی همچنان اطلاعات پایه مورد نیاز است. برای این نوع حرفه باید جزییات برقراری تماس را هم در پروفایل خود ذکر کنید. اطلاعات مورد نیاز عبارتاند از:
• اسم
• ایمیل آدرس
• شماره تماس (اختیاری)
• تعدادی از صفحات شبکههای اجتماعی تا مشتری بتواند پروفایل و نمونه کاریتان را بررسی کند.
یکی از معایب کار کردن به صورت آنلاین این است که فضای رقابتی بیشتر حس میشود. ولی به جای آنکه فقط در مقیاس منطقهای رقابت کنید، اکنون مقیاس جهانی است. اگر پرداخت هزینه از طریق مشتری به شما سخت باشد، به سرعت فرد دیگری را جایگزین میکند که این مشکل را نداشته باشد. همه افراد به دنبال راحتی میگردند.
۵- تمرکز خود را از دست ندهید
زمانی که تازه فعالیت فریلنسری را آغاز میکنید، در یک نقطه با خود میگویید: من میتوانم رئیس خود باشم. نیازی نیست بر اساس برنامه دقیق فعالیت داشته باشم یا صبح زود از خواب بیدار شود، چون در خانه کار میکنم! ولی باید بدانید که این تصورات اشتباه است.
فقط به دلیل اینکه در خانه مشغول به انجام کار هستید، به آن معنا نیست که میتوانید فضای کاری خود را مانند تخت خواب در نظر بگیرید. بیشک میتوانید برنامه خود را به گونهای تنظیم کنید که صبح دیرتر از خواب بیدار شوید و در عین حال مجبور به رفت و آمد هم نیستید، ولی کار کردن در خانه میتواند با حواسپرتیهای بسیاری همراه باشد.
با انجام کارهای روزمره، صدای موسیقی، تماشای تلویزیون، تلفن همراه و پیغامهای مختلف حواستان پرت میشود. به زودی فضای کار و خانهتان مشابه هم و به یک فضا تبدیل میشوند، چرا که مغزتان به میگوید بر اساس زمان پیش نمیروید. این روند قطعاً میتواند بهرهوری شما را کاهش و تحت تأثیر قرار دهد.
حال که با برخی از اشتباهات رایج در فریلنسینگ آشنا شدید، با در نظر گرفتن نکات میتوانید به راحتی آنها را برطرف کنید و دیگر نگران حرفه خود نباشید.
منبع: makeuseof
نظر کاربران
فریلنسینگ یعنی چه؟
پاسخ ها
آره دقیقا..
یعنی چی؟
كارمزدى ، حق الزحمه اى ، فریلنسر کسی است که سرویسها یا خدمات خود را بدون تعهد درازمدت به کارفرما ارائه میکند. آنها معمولاً ساعتی، روزانه یا پروژهای دستمزد میگیرند و اساساً یک کسب و کار یکنفره است.
ممنون از بابت مقالاتی که راجع به فریلنسرها می نویسید. مقالات قبلی در مورد مدیریت زمان هم عالی بود و کاش همین موضوع مدیریت زمان و شیوه های انتخاب موضوع و اولویتهای این شغل رو کار کنید.
یعنی : دور کار ،خویش فرما ،آزاد کار ،کارمند آزاد ،کسی که برای خودش کار می کنه رئیس نداره
خویش فرما بهتر از همه است .
خواهش میکنم همون فارسی رو بگید ،تا جا بیفته ،ببینید قرار نیست دقیقا همون معنی خارجی اش رو بده ،همین که منظور رو برسونه بس ،مثلا Break fast یعنی شکستن روزه ،در حالی که همون صبحانه است ،حالا ما باید بگیم روزه شکستن ؟
مجله ی شما عجیب انگلیسی بکار میبره ،یه کم تلاش کنید فارسی اش رو بگید ،بجای استارت آپ هم بگید آغاز ،شروع ،به جای هزینه های استارت آپ هم بگید هزینه های آغازین ،یا اولیه .
پاسخ ها
من برای یک جا کار میکردم ،خواستم تعهد به خرج بدم و از کلمات فارسی بیشتر استفاده کنم. سر دو ماه نشده به من اخطار دادند که خانم لازم نیست اینا رو فارسی کنی معادلهای انگلیسی مصطلحتره و فلان
دوست عزیز
اول اش اینجوریه ،اما ما باید به زبان کشورمون تعصب داشته باشیم ،اونهم زبانی با این همه پشتوانه فرهنگی ،اینم یادتون نره باور کنید یا نه ،عده ای عمدا دارند فارسی رو نابود می کنند ،می دونیم چه کسانی اما نام نمی بریم .
خدایی همین که علامه اقبال لاهوری با اون همه دانش و اعتبار فراوان در شبه قاره هند ،به زبان فارسی شعر می گفته و می نوشته خودش به تنهایی کافی است برای پاس داشتن این زبان .