رپورتاژ آگهی
برای عاشقان کار در رستوران؛ درآمد خوب و لذت فراوان!
صنعت غذا در ایران در حال حاضر عنوانهای شغلی فراوانی دارد که میتوان با کسب تخصص در هر کدام از آن، راه خود را به عنوان نیروی متخصص برای ورود به بازار هموار کنید و پلههای موفقیت را بالا روید.
برترینها: مهمترین صنعت پولساز در جهان کدام است؟ شاید پاسخ شما صنعت IT یا صنایع مرتبط با علوم مدرن و تکنولوژی باشد؛ اما اینطور نیست… به گزارش مجله FORBES مهمترین صنعت در جهان در حال حاضر، صنعت غذا است. زمانی که صحبت از مهمترین صنعت میشود، میتوان به سه چیز پی برد:
• در هر سرزمینی غذا و خوراکی در اولویتهای بالای زندگی مردم قرار دارد
• آینده برای کارآفرینان در این صنعت روشن است
• تاریخ و گذشته طولانی دارد و میتوانیم درسها و تجربیات فراوانی از آن بدست آوریم
«اگر یک روز دنیا به آخر برسد، آخرین صنعتی که درب آن را خواهند بست، مطمئناً صنعت غذا خواهد بود». این جمله آقای ظهیری یکی از کارآفرینان موفق صنعت غذا و موسس صنایع غذایی مهرام است.
حالا که متوجه اهمیت این صنعت در زندگی امروز و آینده خود شدیم، میدانیم که این صنعت فرصت بسیار خوبی برای کارآفرینی و ساختن آینده است.
خوب میدانیم که ورود به هر کسبوکار و حرفهای، نیازمند حداقلی از سرمایه است که بتوان بنای آن کار را گذاشت و این بدان معنی است که خیل قابل توجهی از جوانان که دارای سرمایه کافی برای حضور در این بازار نیستند، باید منصرف ورود به این صنعت شوند؟ و از فرصتهای بی نظیری که برای آنها خواهد ساخت، چشم پوشی کنند؟ قطعاً پاسخ منفی است.
اهمیت و ارزش کسب تجربه و یاد گرفتن فوتوفن هر کاری برای موفقیت در آن کار، اگر بیشتر از سرمایه نباشد قطعاً کمتر از آن نیست. پس جوانان بدون سرمایه ناامید نباشند و شانس خود را به ورود به صنعت خوشمزهی غذا را از پلههای پایینتر امتحان کنند. صنعت غذا در ایران در حال حاضر عنوانهای شغلی فراوانی دارد که میتوان با کسب تخصص در هر کدام از آن، راه خود را به عنوان نیروی متخصص برای ورود به بازار هموار کنید و پلههای موفقیت را بالا روید. در ادامه با تعدادی از مهمترین مشاغلی که در این صنعت وجود دارد و شما میتوانید بدون داشتن سرمایه خاصی در آنها خبره شوید، آشنا خواهید شد:
۱. سالنکار یا ویتر
ویتر یا سالن کار به شخصی گفته میشود که در کافه یا رستوران مسئولیت ارتباط با مشتری برای ثبت سفارش، انتخاب بهتر سفارش، توضیح درباره منو یا امکانات کافه، آوردن و بردن سفارش مشتری و بقیه خدمات مورد نیاز را انجام میدهد.
وظایف ویتر به طور خلاصه شامل:
• ارائه خدمات کامل به مشتریان
• اطمینان از اینکه مشتری که در آن محیط آمده است حس خوبی دارد
• اطمینان از اینکه غذا و سفارشات گرم، گرم است وسفارشات سرد، سرد است
• سرویس دهی و تحویل سفارشات مطابق با زمان بندی استاندارد
• به دنبال راههایی برای ارایه خدمات بیشتر و استفاده بهینهتر از میزها
• پاسخ به سوالات و گرفتن پیشنهادات مربوط به غذا و نوشیدنیها
• خدمات مشتری به شیوهای متناسب
• گزارش سفارشات به صورت مرتب در زمان سریع
۲. صندوقدار
صندوقدار یکی از وظایف مهم در رستوران را بر عهده دارد. صندوقدارهای رستوران معمولا خانم هستند و وظیفه ثبت سفارش در سیستم و محاسبه هزینه و دریافت پول از مشتری را دارند.
افراد برای این سِمت باید دارای دانشها و مهارتهای خاصی باشند که شامل موارد زیر است:
• دانش ریاضیات: شامل علم محاسبات، جبر، هندسه، حساب دیفرانسیل و انتگرال، آمار و کاربردهای آنها است.
• گوش دادن فعالانه: توجه کامل به آنچه که مردم میگویند، وقت گذاشتن برای درک نکات مطرح شده، پرسیدن سوالات مناسب، قطع نکردن سخن دیگران در زمان نامناسب.
• سخن ورزی: سخن گفتن با دیگران برای انتقال کارآمد اطلاعات.
• درک اجتماعی: آگاه بودن از واکنشهای دیگران و فهمیدن اینکه چرا چنین عکس العملهایی را نشان میدهند.
• قابل اعتماد بودن
• صداقت و درستکاری
• تحمل استرس و فشار: شغل نیازمند پذیرش انتقادات و برخورد آرام و موثر در شرایط پراسترس است.
• توجه به جزئیات
۳. سرآشپز
آشپز با استفاده از روشهای مختلف انواع غذاها را آماده و تهیه میکند. در برخی از رستورانها گروهی از آشپزها با هم همکاری میکنند و یک سرآشپز بر کار آشپزان نظارت میکند؛ و در برخی از رستورانها فقط یک آشپز وظیفهی تهیهی غذاها را به عهده دارد و کمک آشپز به او کمک میکند.
سرآشپز یکی از کلیدیترین و مهمترین پرسنل یک رستوران میباشد. زیرا طعم و کیفیت غذا مهمترین آیتم در راه اندازی رستوران و جلب رضایت مشتری میباشد. هیچ رستورانی بدون بهترین آشپز موفق نمیشود.
در ادامه ویژگیها و وظایف یک سرآشپز خوب را آورده ایم.
ویژگیها:
• ماهر و با تجربه بودن
• داشتن خلاقیت در فرایند تهیهی غذا و سرو آن
• برخورداری از حس چشایی و بویایی قوی
• علاقهمند بودن به آشپزی
• برخورداری از دقت بالا
• منظم بودن
• شناخت کافی از مواد اولیه
• پاکیزه بودن و رعایت بهداشت
• توانایی مدیریت
• داشتن اخلاق و رفتار مناسب
• توانایی انجام کار گروهی
• توانایی تحمل فشار کاری زیاد
• قابلیت تصمیم گیری سریع
• علاقه به یادگیری
• بر خورداری از سرعت عمل بالا
وظایف:
• تهیه چاشنیهای مخصوص
• آموزش پرسنل
• مدیریت سفارشات
• آمار گیری روزانه
• گذاشتن لیست خریدهای روزانه
• مدیریت نظافت آشپزخانه
• مدیریت نظافت پرسنل
• مدیریت نظافت تجهیزات
• نگهداری صحیح از ماشین آلات و تجهیزات
• کاهش ضایعات
• کاهش هزینههای اضافی و افزایش سود
• حضور به موقعه و بدون غیبت در سر کار
• الگو بودن پرسنل
• حافظ اسرار رستوران یا فست فود
هر رستوران با توجه به نوع کار و غذایی که تحویل مشتری میدهد، آشپزهای مختلفی استخدام میکند. مثلا در فستفودها، پیتزاپزها و پاستاپزها، در رستورانهای ایرانی، آشپزهای ایرانی و کبابزنها و در رستورانهای فرنگی هم سوشیزنها و آشپزهای فرنگیپز مشغول به کار میشوند.
۴. باریستا
حتما میدانید که یک فنجان اسپرسو یا یک کافه ماکیاتو به خودی خود و با تنظیمات دستگاه قهوه ساز تهیه نمیشود، بلکه تمام این نوشیدنیها توسط دستان ماهری که اشتیاق و علاقه شدیدی به تهیه آن با بهترین کیفیت ممکن را دارد تهیه میشوند.
باریستا در اصل شخص حرفهای (خانم یا آقا) است که مسئولیت تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد بر پایه اسپرسو را در کافه بر عهده دارد. امروزه در بسیاری از کافهها باریستا، نوشیدنی گرم و سرد بر پایه قهوه و یا حتی غیر از آن را نیز تهیه میکند.
لباس باریستاها معمولا با یک ژاکت، جلیقه یا پیشبند از دیگر کارکنان کافه متمایز میشود. یک باریستای خوب باید به طور دقیق بداند که مثلا برای تهیه یک شات اسپرسو با توجه به نوع قهوه، نوع رست شدن آن، مدت زمان گذشته از آسیاب آن، از چه مقدار آب داغ و به چه مدت زمان باید استفاده کرد.
مهارتهای حرفهای یک باریستا:
• لاته آرت (هنر شیر قهوه نگاری)
• دم آوری قهوههای نسل سوم و دمی
• طعم شناسی و مهارت ایجاد طعمهای جدید
وظایف باریستا:
• تهیه قهوه و نوشیدنیهای گرم منوی کافه به صورت حرفهای و تخصصی
• تهیه و آماده کردن سفارشها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان
• کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارشهایی که به سر میز مشتریان میرود
• مدیریت بار و پرسنل بار (کمک باریستا، سینک من و …)
• ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو
۵. سرویس تحویل (دلیوری)
در این زمانه که اکثر افراد مشغله و گرفتاریهای زیادی دارند، معمولا وسط یک روزِ کاری کسی به رستوران نمیرود و همه تقاضای دلیوری در محل کار یا منزل دارند.
دلیوری یعنی رسیدن غذا به منزل زودتر از آمبولانس و پلیس محل، تایم تحویل غذا در فست فود یعنی نهایت ده دقیقه، یک رستوران موفق باید هم در فروش حضوری و هم در فروش بیرون بر delivery فعالیت خوبی داشته باشد و بتواند هر دو را در کنار هم پیش ببرد.
برای استخدام به عنوان سرویس تحویل باید ویژگیهای زیر را داشته باشید:
• سریع و چابک بودن
• با دقت در رانندگی و حمل غذا
• برخورد مناسب با مشتری
• آشنابودن به آدرسها
• رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی
• مورد اعتماد
• ظاهر مناسب
با توجه به این نکات و آشنایی با عناوین شغلی بااهمیت در صنعت غذا، اگر همچنان علاقهمند به حضور در این بازار آیندهدار هستید، شغل مورد علاقه خود را انتخاب کنید و برای دستیافتن به آن تلاش کنید.
لازم به ذکر است که امروزه پیدا کردن شغلی که در آن تمام توانمندیهای شما را در نظر گرفته شده باشد، بسیار سخت و یافتن بهترین انتخاب بین پیشنهادات امری بسیار دشوار است. از طرفی ارتقاءِ سطح توانمندیها و مهارتها برای یافتن موقعیت بهتر و رشد روزانه نیز هزینههای گزاف و چشمگیری دارد که اغلب جوانان در تأمین بودجهی آن به مشکل میخورند و تنها ناامیدی و بیانگیزگی و روزمرگی نصیبشان میشود.
گروه «کی کی» با در نظر گرفتن این محدودیتها و مشکلات تصمیم گرفته تا در این صنعت که از کسبوکارهای پر رونق محسوب میشوند، نسبت به حل مشکل اشتغال جوانان تلاش کند. شما با استفاده از این پلتفرم نسبت تواناییهای کنونی خود را اعلام میکنید و نه تنها با توجه به تواناییهایتان بصورت کاملاً رایگان کار دلخواه و متناسبتان را پیدا خواهید کرد، بلکه با توجه به مطالب آموزشی موجود میتوانید توانمندیهای خود را در این صنعت ارتقاء دهید و بهصورت کاملاً رایگان، به یک متخصص تمام عیار تبدیل شوید و از حقوق و مزایای بیشتر لذت ببرید. ضمن اینکه علاوه بر تمام این اتفاقها، گروه «کی کی» جایزه و مزایای هیجانانگیز پرشماری برای شما در نظر دارد که مطلع شدن از تمامی آن ها، همراهی شما عزیزان را میطلبد، پس با ما همراه باشید.
ارسال نظر