معرفي رستورانهاي بينالمللي تهران
رستورانهايي از هفت اقليم
سفر به كشورهاي مختلف و آشنايي با آنها هزينه بالايي ميخواهد و به اين سادگي ها فراهم نميشود ولي همين جا در تهران هم ميتوانيد با رفتن به رستوران هاي مختلف باب آشنايي با غذاها و حتي فرهنگ كشورهاي مختلف را باز كنيد. در همين تهران خودمان ميتوانيد غذاهاي هفتاد و دو ملت را تجربه كنيد.
بفرماييد «چائو»
در كتابهاي تئوري آشپزي، سبك آشپزي چيني به عنوان يكي از مكتبهاي مادر آشپزي شناخته شده است. دراين كتابها، ويژگي آشپزي چيني اين است كه ميكوشد طعم و مزه اصلي هر ماده خوراكي را حفظ كند. ولي تجربههاي واقعي نشان ميدهد، هميشه اينطور نيست؛ ما طعمدارترين غذاها مثل مرغ، سس ترش و شيرين يا سس ترياكي را در منوي رستورانهاي چيني ميبينيم. آشپزي چيني در كنار آشپزي ايتاليايي يكي از مشهورترين آشپزيهاي دنياست. تمام آدمهاي كره خاكي بدون سفر به چين، فرصت تجربه اين غذاها را دارند چون رستوران چيني كوچك و بزرگ، از نمونههاي دكهاي تا رستورانهاي شيك و لوكس در تمام شهرهاي دنيا وجود دارد. يكي از دلايل گستردگي غذاي چيني، مهاجران اين كشور است كه راه و روش آشپزيشان را با خود به تمام دنيا بردهاند. براي اغلب ما، غذاي چيني يادآور رشتهها، انواع سبزيها همراه مرغ، گوشت يا ماهي است كه روي حرارت بالا به مدت كوتاه تفت داده شده، بعد با هم مخلوط و با انواع سسها سرو ميشوند. اين همان غذايي است كه به آشپزي چيني عنوان يكي از سالمترين سبكهاي آشپزي را داده است چون روغن زيادي مصرف نميشود و به دليل پخت كوتاهمدت، مواد غذايي خاصيت خودشان را از دست نميدهند. به اين شيوه پخت «چائو» ميگويند اما منوي رستوران چيني اينجا تمام نميشود و شامل انواع خورش هم هست كه از مزه شور تا ترش و شيرين را دارند.
در تهران، رستوران چيني به فراواني شهرهايي كه جمعيت چيني ساكن دارند، نيست اما رستوران قديمي چيني، بيش از 30 سال است كه غذاهاي چيني اصيل و واقعي عرضه ميكند. منوي چندصفحهاي اين رستوران، بيشتر غذاهاي چيني را شامل ميشود. ظروف و تاحدودي نحوه پذيرايي، شما را به سرزمين چشمباداميها ميبرد. رستوران چيني در خيابان وليعصر، روبهروي خيابان فاطمي قرار دارد. در همان خيابان وليعصر، نرسيده به چهارراه پاركوي، رستوران چيني ديگري به نام «اژدهاي طلايي» است كه عمر كوتاهتري دارد.
در قلمرو سبزيها
مهر تندي بر پيشاني غذاهاي هندي خورده اما اين تندي ناشي از مصرف بيرويه فلفل نيست. هنديها دانه، تخم و ريشه معطر انواع گياهان را ميسابند، با هم تركيب ميكنند و ادويه «گر ماسالا» هندي را ميسازند كه به هر غذايي عطر و بوي كمنظيري ميبخشد. برياني، نوعي پلو با مخلوط سبزيها، شناختهشدهترين غذاي هندي است. براي تجربه غذاي هندي در تهران ميتوانيد سراغ رستوران «مهاراجه»، «دهلي دربار» يا «تاجمحل» برويد. مهاراجه، قديميترين رستوران هندي تهران است كه از سالها پيش در خيابان وليعصر، نبش چهارراه طالقاني جا خوش كرده است. رستوران دهلي دربار هم روزگاري براي خودش صاحبنام و آوازهاي بود ولي با تغيير مكان دائمي از رونق هميشگي افتاد. حالا، رستوران مشهور هندي در تهران، «تاج محل» است كه در گروه رستورانهاي شيك و درجه يك جاي گرفته است.
دعوت به سوشيخوري
در غذاهاي ژاپني، انواع گوشت به نفع انواع خوراكيهاي دريايي از ماهي تا ميگو، خرچنگ، صدف، هشتپا و... كنارميكشند. به همين دليل، ژاپن سرزمين مادري سوشي است. غذايي كه از تركيب ماهي پخته با انواع سبزي يا برنج تهيه ميشود. ذائقه ايراني با چنين غذاي تقريبا خامي ميانهاي ندارد اما سوشي يكي از محبوبترين غذاهاي دريايي در تمام دنياست. خام يا نيمپز بودن، ويژگي اغلب غذاهاي ژاپني است. ژاپنيها در پختن مواد غذايي آنها را چند دقيقه درون آبجوش مياندازند. در سفر به ژاپن با اين صحنه زياد روبهرو ميشويد. رستوراني كه در آن انواع موادغذايي روي سلفي چيده شدهاند و شما موادغذايي موردنظرتان را انتخاب ميكنيد سپس اين مواد، در يك كاسه آب جوش ريخته شده و به شما تحويل داده ميشود. خيلي نگران نباشد، رستوران ژاپني واقع در مجتمع پارك پرنس، با نام «ذن» با اين شيوه عمل نميكند. غذاهاي ژاپني كه بيشتر با ذائقه ايراني سازگار هستند و همچنين انواع سوشي، روي ميز گردان اين رستوران سرو ميشوند تا اول ببينيد و بعد انتخاب كنيد.
غذايي براي همه سليقهها
در آشپزخانه ايتالياييها، فريزر جايي ندارد چون ايتالياييها ترجيح ميدهند مواد غذايي را تازه مصرف كنند. به همين دليل هم در بازارهاي روزانه موادغذايي از ميوه و سبزي تا گوشت و مرغ در شهرهاي ايتاليايي، حضور پررنگي دارند. ايتالياييهاي اصيل خمير پاستاي خود را روزانه تهيه كرده و از گوجهفرنگي و پنيرهاي تازه براي پخت انواع پاستا استفاده ميكنند اما باوجود تاكيد بر تازگي، پختن غذاهاي ايتاليايي آسان است و زمان زيادي از سرآشپز نميگيرد. در تهيه غذاهاي ايتاليايي چند ماده غذايي مثل گوجهفرنگي، زيتون و روغن زيتون، پياز و سير حضور پررنگي دارند.طعم و مزه همهپسند يا سادگي پخت باعث شده غذاهاي ايتاليايي شهرت جهاني داشته باشند. منوي اغلب رستورانهاي ايتاليايي به دو بخش تقسيم ميشود: «پيتزاها» و «پاستاها.» پيتزاهايي نازك با مواد محدود و پنيرمفصل و پاستاهاي مختلف كه همه سليقهها را راضي ميكند.در يك رستوران ايتاليايي اصيل، پيش از پاستاي انتخابي با آنتي پاستا از شما پذيرايي ميشود؛ آنتي پاستا به معناي پيشغذا شامل سالاد و نانهاي مخصوص ايتاليايي است. تعداد رستورانهاي ايتاليايي در ايران قابل شمارش نيست. آشپزهاي ايراني در پخت انواع غذاهاي ايتاليايي مهارت پيدا كرده و شما در اغلب رستورانهاي ايتاليايي ميتوانيد غذاي ايتاليايي خوشمزه و لذيذ بخوريد. يكي از قديميترين رستورانهاي ايتاليايي در تهران، «پستو» است كه با عنوان پيشكسوت و با دو شعبه در خيابان آفتاب و خيابان آفريقا همچنان برقرار است. چندسال قبل هم رستورانهاي زنجيرهاي «بونو» كار خودشان را آغاز كردند و توانستند خيلي سريع علاقهمندان غذاهاي ايتاليايي را جذب كنند. رستوران «روما» در نياوران هم يكي از رستورانهاي قديمي ايتاليايي است كه مشتريان ثابت خودش را دارد. رستوران «پاستا فكتوري»، ديرتر از بسياري از رستورانهاي ايتاليايي ولي با يك ابتكار خاص كار خودش را آغاز كرد. بخشي از دكوراسيون اين رستوران، يك دستگاه پاستاساز بود كه خميرپاستا را به شكلهاي مختلف برش ميداد. در اين رستوران، دسرهاي ايتاليايي مثل تيراميسو را هم ميتوان امتحان كرد. رستوران ناپولي هم از مجموعه رستورانهاي ايتاليايي است كه پيتزاهاي آن با پاستاها رقابت ميكنند.
باب طبع ايراني
در ميان غذاهاي ملل، غذاهاي تركي بيشترين هماهنگي را با ذائقه ما ايرانيها دارد، حتي نام غذاهاي تركي براي مشتريان ايراني آشناست. تركها هم مانند ايرانيها ارادت خاصي به انواع كباب مثل دونركباب، كباب اسكندر و كباب بيتي دارند. تركها نوعي نان ويژه به نام سميت هم دارند و باقلوا بهعنوان دسر، بخش جداييناپذير سفره آنهاست ولي رستورانهاي تركي تهران به ارائه كباب تركي بسنده ميكنند. رستوران «اويار» و احمد بي در خيابان ملاصدرا شما را به خوردن اسكندركباب و لهمعجون تركي دعوت ميكنند.
آشپزي به مثابه هنر
در سرزمين اهل هنر، آشپزي يك هنر خاص است. آشپزي فرانسوي دقت و ظرافت ويژهاي دارد. در اين سبك آشپزي همهچيز بايد درست و به اندازه پخته شود، نه بيشتر نه كمتر. مثلا اگر نخودفرنگي بيش از ۵ تا ۶ دقيقه روي آتش بماند، رنگ و عطرش عوض ميشود. از اين لحاظ، آشپزي فرانسوي نقطه مقابل آشپزي ايراني است كه همهچيز را جاافتاده دوست دارند. در غذاهاي فرانسوي، مزه قوي مثل ترشي، تندي، شوري يا شيريني وجود ندارد. فرانسويها تركيب مزهها را دوست ندارند. به همين دليل اغلب مواد غذايي را جداگانه ميپزند. در فرانسه، نحوه غذا خوردن از اصل غذا مهمتر است. سرميز فرانسوي همه غذاها با هم سرو نميشوند؛ غذاها مرحله به مرحله و در اصطلاح در چند دور، سر ميز آورده ميشوند.
رستوران «پاريس» و «آنتروكد»، نمايندههاي غذاي فرانسوي در تهران هستند. هر دو اينها، رستورانهاي شيك و لوكسي هستند كه سعي ميكنند غذاي فرانسوي را با همان سبك و سياق سرو كنند. رستوران آرام آنتروكد در خيابان شيخبهايي جنوبي سالهاست از مشتريان خاص پذيرايي ميكند اما رستوران پاريس در سالهاي اخير راه افتاده و با هياهوي زياد كوشيده تهرانيها را با غذاي فرانسوي آشتي دهد.
آووكادو را اضافه كنيد
خيليها از غذاهاي مكزيكي تصور تندي غذاهاي هندي را دارند ولي درباره غذاهاي مكزيكي، حق انتخاب داريد. غذاها بهخودي خود تند نيستند اما ميتوانيد سس سالسا را براي چاشني غذاي خود انتخاب كنيد و به آن طعم تند بدهيد. اما اگر اهل غذاي تند نيستيد، نبايد از رفتن به رستوران مكزيكي صرفنظر كنيد. به جاي سس سالسا، سس آووكادو را انتخاب كنيد تا طعمي تازه را هم تجربه كرده باشيد.
«فخيتا» يكي از مشهورترين غذاهاي مكزيكي است كه همراه گوشت، ميگو يا سبزي تهيه ميشود. بخش نشاستهاي غذاهاي مكزيكي نان سنتي اين سرزمين است كه در رستوران مكزيكي «آنچيلادا» ميتوانيد تجربه كنيد. آنچيلادا، رستوران آرامي در هتل امير واقع در خيابان طالقاني است. غذاهاي مكزيكي را در فستفود «باكس» هم ميتوانيد امتحان كنيد.
از كباب تا باربكيو
شهرت غذاهاي مغولي به كبابيكردن موادغذايي با استفاده از باربكيو است. انواع گوشت به همراه انواع سبزيهاي انتخابي شما، باربكيو ميشوند. انتخاب سس هم بر عهده خود شماست. برنج سرخشده و نودل هم با موادغذايي باربكيو شده همراه ميشوند تا غذاي مغولي شما كامل شود. كبابيكردن، ظاهرا سنت باستاني مغولهاست كه به شيوههاي مدرن آشپزي آنها هم رسيده است. رستوران مغولي «راشل» به تازگي در خيابان كار و تجارت راه افتاده ولي در همين مدتكوتاه مشتريان بسياري جلب كرده و تبديل به يكي از پرطرفدارترين غذاهاي ملل در تهران شده است.
رستورانهاي لبناني
به افتخار نخود
يك سوي غذاهاي لبناني، غذاهاي ناشناختهاي چون حمص و مطبل و سوي ديگر آن فلافلي است كه در سادهترين ساندويچفروشيها ميبينيد و با طعم و مزه آن آشنا هستيد. ماده اصلي هر دو غذا، حمص و مطبل، نخود است و ميتوان نتيجه گرفت كه لبنانيها به نخود علاقه خاصي دارند. به منوي غذاهاي خوشمزه لبناني، يك سالاد خوشمزه به نام سالاد فتوش را اضافه كنيد كه از تركيب سبزيجات با ورقههاي نازك نان تهيه ميشود. شايد غذاي لبناني غذاهاي تند عربي را به ذهن بياورد اما در غذاهاي لبناني خبري از طعم قوي تندي يا ترشي نيست. رستورانهاي «عروس لبنان» در خيابان بهشتي و «بيروت» در خيابان پاسداران ميتوانند شما را با غذاهاي غريب و ناشناخته لبناني آشنا كنند.
نظر کاربران
kash bejaye koroki adrese restoran ro mineveshti ya hadeaghal 1 adres zireshon mineveshti
سلام. مرسی از اینکه رستوران های خوب را در تهران معرفی کردید. خیلی جالب بود.
khob adres midadid in jori ke nemishe fahmid daghighan kojas?
عالیبود