مجردها یا متاهلها؛ کدام خوشبختترند؟
آنها که رابطهای دائمی دارند، راضیترند و عمرشان بیشتر از مجردهاست. این نظریهای قدیمی است اما آیا منطبق با واقعیت است؟ پژوهشگران به درستی این دیدگاه تردید دارند و مبنای تردیدشان نیز تحقیقات جدیدی است که جنبه مثبت زندگی مجردی بر احساس رضایت را تایید میکنند. بطور کلی معنا و مفهوم تجرد و تاهل تغییرات زیادی کرده است.
برترینها: تشکیل خانواده و زندگی مشترک، زمانی بدیهیترین چشمانداز انسانها بود. در دنیای مدرن اما دو نیاز بنیادین روان بشری یعنی پیوند عاطفی و فردیت در تضاد با هم قرار میگیرند. معنا و مفهوم تجرد و تاهل نیز تغییرات زیادی کردهاند.
زناشویی تلاشی مشترک است برای به دست آوردن نیمی از خوشبختی زمان مجردی! "اسکار وایلد"
دویچه وله نوشت: آنها که رابطهای دائمی دارند، راضیترند و عمرشان بیشتر از مجردهاست. این نظریهای قدیمی است اما آیا منطبق با واقعیت است؟ پژوهشگران به درستی این دیدگاه تردید دارند و مبنای تردیدشان نیز تحقیقات جدیدی است که جنبه مثبت زندگی مجردی بر احساس رضایت را تایید میکنند. در سال ۱۹۷۰ از مجموع خانوارهای آلمان، حدود ۲۵ درصد تک نفره بودند، این میزان در سال ۲۰۰۹ به ۴۰ درصد یعنی به ۱۶ میلیون نفر رسید. این روند رو به تزاید که پیشتر در کشورهای غربی مشاهده میشد، در کشورهای رو به توسعه یا سنتیتر نیز جای خود را گشوده است. مبنای این جابجایی نیز، چیزی جز تحول در مناسبات اجتماعی و انسانی نیست. از منظر بیولوژیک، همزیستی یا همکاری امری بسیار انرژیبر است.
مغز ما در جمع یا در برابر دیگری، مدام در حال محاسبه و تنظیم رفتار، گفتار، حرکات بدن و زبان اشاره است تا مانع هر واکنش یا داوری ناخواسته شود. روشن است که بعضیها راحتتر با زندگی بدون همسر کنار میآیند. زندگی تکنفره به نظر بسیاری از مجردها، آزادی کامل است. تصمیمگیری با رای شخصی انجام میگیرد و فرد میتواند بدون ملاحظه و رعایت دیگری، در پی امیال و علاقمندیهای خود باشد. لزومی به توافقهای اعصاب خردکن به عنوان سدی در برابر انجام کارهای ناگهانی نیست. آرتور شوپنهاور، فیلسوف آلمانی که به بدبینی شهرت دارد میگوید: «ازدواج یعنی آن که همه کار ممکن را برای بیزاری از یکدیگر انجام دهی. حقوق فردیات را نصف کنی و وظایفت را دوبرابر...»
تجرد و سلامتی
جامعهشناسان دانشگاه تگزاس آستین معتقدند که مجردها از سلامت جسمی بهتری برخوردارند و احساس رضایتمندی بیشتری دارند. این مدعا بر نتایجی استوار شده که از طرح "پرسشنامه سلامتی ملی" این دانشگاه با شرکت یک میلیون و دویست هزار نفر به دست آمد. این طرح در فاصله سالهای ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۳ انجام شد و نتایج آن در سال ۲۰۰۸ انتشار یافت. این پرسشنامه روشن کرد که تفاوت میزان سلامتی مجردها و متاهلها از دهه هشتاد میلادی به بعد به شدت کاهش یافته و به ویژه نزد مردان به صفر رسیده است. آمارهای پیشین حاکی از آن بودند که میزان بیماری نزد مجردها به مراتب بیشتر از متاهلهاست. بر همین مبنا، ازدواج و تشکیل خانواده، یک نسخه بهداشتی برای مجردها نیز محسوب میشد.
پروفسور اشتفان هاردل (استاد جامعهشناسی دانشگاه ماینس) معتقد است که زندگی مجردی مزایای بسیاری دارد: مجردها حلقه گستردهای از دوستان دارند، در فعالیتهای اجتماعی فعالترند و از امکانات مالی و شغلی بهتری برخوردارند؛ اما در شرایط سخت مانند بیماری و یا مشکلات مالی، وضعیت مجردها از متاهلها نامناسبتر است. پژوهشهای دیگر نشان میدهند که اکثر مجردها در سنین بالا به دنبال یافتن شریک مناسبی برای دوران سالخوردگی هستند؛ دورانی که هر فرد نیاز بیشتری به تیمار و پرستاری و پرکردن تنهایی دارد. جالب آن که در میانسالی، مردان مجرد به مراتب بیشتر از زنان مجرد در جستجوی همدم هستند.
تاهل و استرس
محققان دانشگاه روتردام هلند هم که در زمینه "خوشبختی" تحقیق میکنند، به نتایجی مشابه جامعهشناسان دانشگاه آستین رسیده و میگویند مجردها نه تنها در مقایسه با متاهلها سالمترند، بلکه خوشبختتر هم هستند. زمانی مجرد ماندن افراد، به معنای آن بود که متقاضی یا خواستگار ندارند و این خود به خود عیب تلقی میشد. یافتههای جدید جامعهشناسان نشان میدهد که زندگی مجردی معنای دیگری یافته و مجردها با وضعیت خود بهتر کنار میآیند. ازدواج نکردن، دیگر ننگ و عار یا ناکامی شخصی محسوب نمیشود.
مشکل مجردها در رابطه با داشتن یک همدم یا سنگ صبور در دوران جدید، به دوستان و روانشناسان محول شده است! دوستیابی و آشنایی و برقراری حاشیه امن اجتماعی، در عصر شبکههای اینترنتی، به مراتب آسانتر ار پیش شده و تنهایی، موجب تشکیل خانواده نیست. پژوهشگران هلندی تاکید میکنند که فشار اجتماعی بر متاهلها بیشتر است؛ مجردها به دلیل دور ماندن از این فشارها، استرس کمتری دارند و این تاثیر مثبتی بر تندرستی جسمانی آنها دارد.
تنها چیزی که میتوان روی آن انگشت گذاشت، ارتباط جنسی پایدار و منظم است که در میان مجردها و متاهلها متغیر است. رابطه جنسی نقش مهمی در سلامتی جسمی و روانی دارد. زوج هایی که ارتباط جنسی ندارند، بیشتر مشاجره می کنند و به روشهای دیگری برای رفع تنش نیاز دارند. کسی که زندگی جنسی فعالی دارد، بهتر و بیشتر عمر میکند. با وجود این، تنهایی میتواند تبدیل به معضل شود. روانشناسان معتقدند که "تنها بودن" موقعیتی واقعی و "انزوا" موقعیتی حسی است. یعنی مجردها میتوانند علیرغم ارتباط اجتماعی دچار "انزاوی درونی" شوند که وضعیت نادری نیست. و باید گفت که انزوا برای جسم هم زیانبار است؛ چیزی که در تحقیقات متعدد ثابت شده است.
از عوارض انزوا میتوان به بیخوابی، اختلال در دستگاه گردش خون، تضعیف سیستم دفاعی بدن یا افسردگی اشاره کرد. تحقیقات علمی روشن میکنند که افراد دارای ارتباطهای اجتماعی فعال، به طور میانگین بیشتر از افراد منزوی عمر میکنند. نتیجه اینکه زندگی مشترک مهم است و تاثیر مثبت بر سلامتی دارد اما مجردها هم تا وقتی که به انزوا دچار نشده باشند، چیزی از رضایت و سلامت کم ندارند. یکی از دست اندر کاران این تحقیق هشدار میدهد که "فیسبوک" و شبکه های اجتماعی مشابه آن جایگزینی برای شبکههای واقعی اجتماعی نیستند: «رابطههای انسانی برای آدمها امری بدیهی است. ما مانند ماهیها هستیم که وجود آب را حس نمیکنند اما به آن نیاز دارند.»
زندگی مشترک، آری یا نه
تشکیل خانواده و زندگی مشترک، زمانی بدیهیترین چشمانداز انسانها بود. اما در دنیای مدرن، دو نیاز بنیادین روان بشری، یعنی پیوند عاطفی، عشق ورزیدن و فردیت و استقلال، در تضاد با یکدیگر قرار میگیرند. بنیان نظریه تکامل، بر خلاف تصور عمومی بهبود نیست؛ بلکه سازگاری با شرایط جدید است. پژوهشگران مناسبات انسانی میگویند، زیست مشترک در سازگاری با زندگی اجتماعی نوین دستخوش تغییرات جدی و البته گام به گام خواهد شد. فردیت در جوامع پیشرفته صنعتی با مفهوم از خودگذشتگی در رابطه طولانی و پایدار تضاد دارد.
به اعتقاد محققان علوم رفتاری، چیزی به نام نیاز به خانواده در بین نیازهای بنیادین بشر وجود ندارد و این مفهوم که قبلا توسط مذهب، دولت، مناسبات اقتصادی و اجتماعی، تعیینکنندگی داشت، به مرور به حاشیه خواهد رفت و قطعیت و اهمیت خود را از دست خواهد داد. اما چرا زندگی مشترک هنوز واجد امتیازات است و اکثریت جامعه همچنان تشکیل خانواده میدهند؟ شاید بتوان یکی از دلایل را ساختار ذهنی انسانها دانست که در کودکی شکل میگیرد. اکثریت قریب به اتفاق جوامع بشری نزد مادر و پدر و خواهر و برادر و بستگان بزرگ شدهاند و خوشبختی یعنی خانواده و به سر بردن نزد افراد نزدیک. "کانون گرم خانواده" یعنی محبت لایزال و احساس امنیتی سرشار از آرامش.
اینک در آلمان یکچهارم بچهها در خانوادههای تکوالد و بدون ارتباط تنگاتنگ خویشاوندی متولد میشوند. تصور این نسل در بیستسال دیگر میتواند از سعادت و آرامش و امنیت چیز دیگری باشد. در نتیجه پیششرط بحث در این زمینه و نتیجهگیری در مورد آن باید منوط به این باشد که در باره چه کسانی و رشد یافته در چه جوامعی صحبت میکنیم. و پرسش آخر اینکه آیا زندگی مشترک ایدهآل امری میسر است؟ در پاسخ باید گفت که ایدهآل هر فرد، محصول تربیت خانوادگی، اجتماعی و تجربیات شخصی اوست و تاکید کرد که چنین چیزی به شکل مرسوم آن، یعنی کلیشه داستانها و فیلمهای رمانتیک دیگر عملی نیست.
کسانی که در سنین میانه زندگی مشترک را شروع میکنند، معمولا درک منطقیتری از "ایدهآل" دارند و به خاطر متعادل شدن فعالیت هورمونها، تجربه و امنیت مادی، سازگاری بیشتری نیز با همدم خود نشان میدهند. پیوند عمیق عاطفی و یگانگی روحی، تنها در رابطهای طولانی و پایدار به وجود میآید. ارضای نسبی دو نیاز بنیادین روان بشری، یعنی عشقورزیدن و استقلال، تنها در صورت بازتعریف همزیستی و عدم چشمپوشی از نیازهای فردی امکانپذیر است. در غیر این صورت حتی زندگی مشترک پایدار، نوعی "شرکت سهامی" است که سرمایههای آن میتوانند فرزندان یا اهداف و منافع مشترک باشند.
نظر کاربران
اگه با خودت کنار بیای زندگی مجردی خیلی راحته چه لزومی داره با متاهل شدن این همه سختی رو تامل کنی
پاسخ ها
دقیقا
این متن خیلی جالب بود
متاهلي هزار تا بدبختي داره يه دونه خوبي
خرج خونه
كرايه خونه
اينده خانواده
ووووو.....
مجردي يدونه سختي داره تنهايي و نبود امكان براورد نياز جنسي كه اونم الان حل شده
پاسخ ها
میشه بگید مورد آخر چطوری حل شده ؟
تاکی بایدبه این امکان تن بدی!!؟
چه جوري حل شده؟
چجوری حل شده بابا ما که پوکیویدیم
خوب برای بی دین و ایمان ها حل شده ، احساس رضایت و امنیت دارند هر سال یا فوقش دو سال با یکی؟؟؟ !!!!!!
صیغه که بهتره
،تو شناسنامه نمی ره ،اما بالاخره یه چهار چوبی داره ،ادم گناه بار هم نمی شه!!
پاسخ ها
هه واقعا فک میکنی صیغه گناه نیس کیو گول میزنی برادر من
ضیغه جز قوانین اسلام هستش که تو ایران درست اجرا نمیشه
متاهلی بهتره...
این که آدم پدر یا مادر شدنو و تجربه کنی...
اینکه که برای عزیزانش تلاش کنه و از من تبدیل بشه به ما...
اینکه نیاز های انسانی رو از راه درست پاسخ بده...
اینکه استقلارو تجربه کنه و بشه مدیر یک خانواده..
و.....
سخته ؟؟ آره برا همین آدمای بزدل ازش فرارین ولی قطعا بد نیست
من شخصا اگر مجرد مونده بودم هیچکدوم از انگیزه های شغلی و اجتماعی و سلامتی و ... نداشتم. برای من تاهل خوب بوده. شاید یک شخص دیگه در حالت تجرد شرایط بهتری داشته باشه. نمیشه نسخه داد
در کل در حالت متاهلی مسائل و مسئولیت ها و فشار ها و توقعات چنصد برابر میشه. فشار و استرس هم که هست. اما در کل برای یک عده مثل من تاهل بهتر از تجرد هست
ابن بستگی به خود شخص دارد ازدواج برای کسانی که حس مسولیت بیشتری دارند موفق آمیز تر است
اگر چارچوب ها رعایت بشه معلومه که ازدواج بهتر است
البته مجردي اونا با ما فرق داره و اونا عليرغم تجرد بسياري از نيازهاي جسمي شون برآورده ميشه و از اونجايي كه تجرد عيب و عار نيست و تعداد مجردها هم كم نيست مي تونن از گذراندن وقت با دوستان لذت ببرند ولي اينجا جامعه افراد مجرد رو رفته رفته طرد مي كنه اينقدر به افراد مجرد بخصوص خانوما فشار مياره كه كم كم به انزوا كشيده بشن و احساس خوشبختي نكنن
پاسخ ها
دقیقا اره
حتی در امریکا حمایت و تبلیغ و تشویق می کنن مردم رو که خانواده تشکیل بدن.خانواده زیر بنای جامعه است و ضامن بقا. اینکه بچه ها پدر و مادر و حامی همیشگی داشته باشن چه اشکالی داره؟من متاهلم آرامش دارم و امنیت روانی همسری که همیشه دوستم داره و درکم میکنه و عشقی که روح و روانم رو سالم نگه میداره.وفرزندانی که هرثانیه از وجودشون انرژی می گیرم. امیدوارم نصیب شما هم بشه.
من زن میخوام
پاسخ ها
در صورتي كه شغل ثابت و با درآمد بالا داريد و همچنين مسكن شخصي در مناطق آبرومند شهر داريد و نيز خودروي شخصي غير ايراني و غيرچيني داريد، بنده حاضرم شما را به دختراني كه سالهاست منتظر آدمي مثل شما هستند معرفي كنم تا با يكديگر خوشبخت شويد!!!!
به دخترایی که میشناسین بگین چیزی که می خوان باپیرمردای بالای 60 سال جور در میاد
به نظرمن هم زندگی مجردی خیلی بهتره.
هیچ کدوم .مردن
البته اونم شنیدم چون میخوای همش اونور حساب کتاب پس بدی دردسر داره.واقعا نمیدونم آدم چی باید بگه
پاسخ ها
اره گزینه خوبی هستش ولی حیف که بابا مامان ادم ناراحت میشن واگرنه که ....
دقیقا با اون قسمتی که میگی مردن موافقم ولی با اون قسمت که میگی حساب کتاب رو نه. همش حرفه حساب کتابی در کار نیست همش دروغه
من متاهلم و کاملا راضی.آرامش روحی و امنیت روانی دارم.یک عشق دایمی به آدمی که براش ارزش قایلم و باهم یکی شدیم.خدا کنه نصیب شما هم بشه تا لذت دنیا رو ببرین
لطفا مثل همیشه رفتار کنین و همه ی پیام ها رو بذارین
خداروشکر مجردم. تو ایران مجردی بهتره.
نه ب ازدواج
ازدواج تو ایران اشتباهه
عقل من میگه در شرایط فعلی مملکت ایران کسی که ازدواج کنه باید در تیمارستان بستریش کنن.
پاسخ ها
ای خدایی گل گفتی
کاملا موافقم باهات اره واقعا
متن مزخرفی بود . الان تبلیغ مجردی بود ؟ چقدر بهت پول دادن ؟
دین مبین اسلام 1400 سال پیش گفته ازدواج بهتر از تجرد هست ، حالا شما نظر چهارتا خوک صفت غربی رو میایید منتشر می کنید که مجردی بهتره !
پاسخ ها
چون غربي ها رو به صورت خوك صفت تعريف كردي كاملا مشخص شد كه اصلا ارزش جواب دادن نداري. با همون مبين كه تو رو طوري تربيت كرده كه مثل آب خوردن به بقيه فحش ميدي و تهمت ميزني خوش باش.
ادبياتت و خوي تند و روحيه پرخاشگري اي كه داري نشون ميده زندگي متاهلي بهت نساخته و تورو به ارامش و ادب و احترام سوق نداده
دین مبین اسلام خیلی .....کرده اخه الان اگه پیامبر هم بودن تو این شرایط اقتصادی ازدواج میکردن.صد درصد خیر
خخخ،راست میگه دیگه،از پیامبر یاد بگیرین برین 80تا زن بگیرین،ولی اون 9سالشو خیلی حال کردم،دمش گرم
با اینکه چند ساله شاغلم و درامد متوسطی دارم و بدم نمیاد متاهل بشم اما جرات ازدواج کردن در این شرایط را ندارم . و دیگه با زندگی مجردی و تنهایی عادت خو گرفتم .. وقتی دوستان و همکاران متاهلم را می بینم که چه مشکلاتی دارند و فشار اقتصادی ، نبود امنیت شغلی و مشکلات خانوادگی متعاقب اون زندگی شان را به شدت تحت تاثیر قرار داده بیشتر از ازدواج کردن رو گردان میشم
@حوا
قشنگ معلومه كه خوشبختي ! واسه همينم هست كه مثل مجردا وقتت رو اينجا مي گذروني و براي اينكه بدوني خوشبختي يا نه، اين مقاله رو خوندي:)))))))
پاسخ ها
الان متاهل ها وقت دستشویی رفتن ندارن، تازه اگه شغلی باشه چه برسه مقاله خوندن :((((((((((
متاهلی اگر با عشق واقعی باشه و خودت انتخاب کرده باشی و نه به شیوه سنتی ، قطعا بهتر از مجردی است. اما مشکل کار اینه که اگه انتخاب درستی نکنی هم خودتو بدبخت میکنی هم طرف مقابلو و راه برگشتم به این راحتیا نیست.
یک کلام تا وقتی از ته دل طرف مقابل را نخواستین و عاشق نشدین ازدواج نکنین که همش پشیمونیه
پاسخ ها
دقبفا، من الان به حرف شما رسیدم، زندگی بدون عشق معنی نداره حتی اکه با عقل و منطق بوده باشه
این و موافقم
موافقم .. این زمان هر طوری که شده باب میل خودتون ازدواج کنید ..
و کسی رو انتخاب کنید که قلبا اون رو بخواهید
. چون در مراحل بعدی زندگی مشکلات زیادی پیش میاد
ولی شما بهترین دلخوشی و بهانه تون انتخاب خودتون برای ازدواج هست ..
و آخر راهم برسید حاضر نیستید از هم جدا بشید
چون دوست داشتن رو باهاش معنی کرده اید
منم بدبختم چون زندگی بدون عشق دارم
تو این دوره زمونه مجردی عالیه
آرتور شوپنهاور دقیقا راست می گه
آقا/خانم (س)
ربطی به بزدلی نداره .ازدواج یه چی زیه وقتی دچارش
بشی نه تنها بد بختت می کنه بلکه اختیار و اجازت رو باید بدی دست یک سری آدم های بی عقل
پاسخ ها
دقیقققا
ازدواج خر است
خوشبختی یه حس درونیه برای فهمیدنش لازم نیست مقاله بخونی.من با کسی ازدواج کردم که اومد خواستگاری بعد با هم آشنا شدیم. فضا احساسی نبود عاقلانه تصمیم گرفتیم و چون با صداقت رفتار کردیم هم رو پذیرفتیم.علاقمون روز به روز بیشتر شد و الان دوازده سال از زندگی مشترکمون میگذره و عاشق هم هستیم.
چه ازدواج بكنيد چه نكنيد، در هر دوحال ضرر كرده ايد.
من قصد ازدواج دارم ادامه تحصیلامم دادم همه باشگاها و کلاسامم رفتم یه مورد مناسب نیست خدایی
پاسخ ها
جراحي زيبايي هم كردي؟
اگه سطح توقعتونو به واقعیت نزدیک کنین موفق میشین
چند تا عاشق دوروبرم می شناسم که بعد چند سال سرد شدند ،انسان باید مسئولیت پذیر و با وجدان باشه همه ش که احساس عاشقی و لذت نیست زندگی !
به نظر من خیلی به روحیه ربط داره خیلی
دوتا برادران من ترسو و وابسته اند ،یکی شون از وقتی ازدواج کرده صدبرابر بیشتر به ما وابسته شده راستش خسته شدیم ،بچه هاش سرفه هم که می کنن زنگ میزنه به ما پاشید بیایید یا پا میشه میاد. به شدت از آینده نا امید و نگرانه ،در حالی که اوضاعش بد هم نیست ،مشکلاتش بیشتر روحی است تا واقعی ،برای همین اون یکی رو دیگه زن نمیدیم بشه وبال گردنمون چون این یکی علاوه بر ترسو بودن تنبل و بخور بخواب و به شدت وراج و غرغروست .
باز اون یکی زحمت کش و کاری است و خیلی کم غر میزنه
فقط شوهر خودم بسیار مثبت و پرانرژی و مسئولیت پذیر و عاشق زندگی و سفر ،اهل ریسک و کمک به دیگران ،فقط مشکل ام اینه که خانواده اش خیلی ازش انتظار دارن ول اش نمی کنن جای پدرشان شده
پاسخ ها
مهربون باشین همون خانواده این دسته گل رو برای شما به بار آوردن
مجردی که چند تادوست دختر داره
پاسخ ها
ادم سرطان بگیره زن نگیره. خانما ببخشند.
ادم سرطان بگیره زن نگیره خانما ببخشند.
خیانت داد بیداد میکنه شکر مطلقه زیاد شده مجردی بهتره مطمئن باشید تو این زمانه تا آخر با یکی سازگاری نمیکنه
تو این وضعیت اقتصادی وحشتناک و بالارفتن سطح توقع دخترها مجردی صددرصد بهتره متاهلی واسه کشورهای مدرن و قویه که واسه ملتشون ارزش قایل هستن نه تو ایران که همه چیز از دست رفته
واقعا تو این وضعیت ازدواج اشتباه محضه
سلام به همه دوستان
والله مجردی بهتره با این وضعیت اقتصادی بیکاری گرانی و... نمیشه که ازدواج کرد خلاصه ساده میگم اگه میخوای راحت زندگی کنی مجرد بمون آمار طلاق میبینین دیگه نیازی به گفتن نداره شاد باشید
تو جمهوری اسلامی مردن بهترین گزینه است دروغ میگم بزن تو دهنم
پاسخ ها
خدائیش حق میگی
لیدیز اند جنتلمن
من زن می خوام. دیگه خسته شدم.
ازدواج مال خر است ازدواج می خوایم چیکار
هرچی قران گفته بهش عمل کنی هیچ وقت ضرر نمیکنین
ازدواج با چی؟؟ با چه پشتوانه ای؟؟ حتما میگید خدا روزی رسونه؟؟؟؟؟!!!! بابا ول کنید این حرفا رو روزی کجا بود
هرکس بااون تجربه ای که داشته از زندگی میگه مجردی یامتاهلی خوبه ولی واقعا تجربه بهم ثابت کرده قسمتت باشه هیچکس جلودارش نیست من ازهمون آدمایی بودم که میگفتم فقط مجردی به هزارویک دلیل امانمیدونم چجوری شدمتاهل که شدم خداروشکر خوبه چون طرفم خوبه،طرفتون خوب باشه هیچ چیزسخت نیست
فقط مجردی،مگه معز خر خوردیم که تو دردسر بندازیم خودمونو،راحت،هرجا بری هروقت بیای،هرکار کنی،متاهل ها بخدا حسودی میکنن،همین ازادی به دنیا میارزه،بی دردسر بودن،
من متاهلم ۱۳ ساله دیگه خسته شدم تصمیم جدی دارم زنمو طلاق بدم فردا میرم دادخواست میدم