سفر رویایی به پاکستان؛ اگر جرات دارید بروید!
گردشگری در جمهوری اسلامی پاکستان، کاری بس خطرناک و عجیب و غیر قابل تصور است. اگر شما فردی را برای سفر به پاکستان و تماشای مقصدهای گردشگری و طبیعت گردی این دیار توصیه کنید، همچون توصیه سفر به کره شمالی، پیشنهاد شما عجیب و غریب در نظر مخاطب جلوه گر می شود.
وبسایت روزیاتو: گردشگری در جمهوری اسلامی پاکستان، کاری بس خطرناک و عجیب و غیر قابل تصور است. اگر شما فردی را برای سفر به پاکستان و تماشای مقصدهای گردشگری و طبیعت گردی این دیار توصیه کنید، همچون توصیه سفر به کره شمالی، پیشنهاد شما عجیب و غریب در نظر مخاطب جلوه گر می شود.
البته جنگ های داخلی خونین به خصوص در وزیرستان پاکستان، سبب شده تا این کشور، دهه ها روی آرامش را به خود نبیند و یکی از مقصدهای گردشگری خطرناک جهان باشد. اما بعضی از گردشگران به دنبال نقاط هیجان انگیز برای سفر بوده و قطعا، طبیعت بکر و رویایی پاکستان، میتواند گزینه فوق العاده ای برای این دسته از مسافران باشد.
این مطلب شما را به دره نالتار که رسانه ها از ان به عنوان Magic Carpet (فرش جادویی) پاکستان یاد می کنند، آشنا خواهد کرد. جایی که همچون تابلو نقاشی، جادوی خالق طبیعت را در بوم پاکستان هزار رنگ هزار نقش مشاهده خواهید کرد و به نوعی یادآور طبیعت دیدنی سوباتان، بهشت اردیبهشت ایران است.
با ما همراه باشید.
کمپ در دره سرسبز نالتار پاکستان
رودخانه نالتار پاکستان در فصل پاییز که هم چون تابلو هایپر رئالیسم، عشوه طبیعت بی نظیر این کشور را به رخ می کشد
Turquoise,
طبیعت دیدنی دره نالتار پاکستان
سفر به نالتار پاکستانی ها
نالتار، منطقه ای کم تر شناخته شده در نزدیکی یکی از استان های شمالی کشور پاکستان قرار دارد. مکانی در فاصله نیم ساعته از شهر گلگت. نالتار، منطقه ای مملو از کوه های سر به فلک کشیده و زیبا اما پر برف و صعب العبور است. رودخانه هایش زلال و سرمای هوایش، امکان زندگی در آن منطقه را به جز در برخی از ماه های سال، بسیار سخت می کند.
در این دره، شاهد زمین های کشاورزی هستیم که کاشت اعظم آن ها سیب زمینی است. سیب زمینی همچون گندم، کالای استراتژیک است و مصارف بسیار دارد. دشت های وسیع و زرد و سبز سیب زمینی در نالتار، نخستین منظره ای که نظر هر بیننده ای را به سمت خود جلب می کند. این منطقه حفاظت شده، هم چون برخی از نقاط خوش آب و هوا پاکستان، از درخت های کاج بهره می برد که در کنار دریاچه های نالتار، زیبایی خیره کننده به آن بخشیده که هم چون تابلو نقاشی، مشتاقان طبیعت گردی در پاکستان را شیفته خوده کرده است و این علاقه را میتوان در نظرات پاکستان گردهای تریپ ادوایزر جستجو کرد. دریاچه های سه گانه نالتار، ییلاق پاکستانی ها و عاشقان طبیعت زیبا این کشور بوده که باشکیری لیک هم نامیده می شود.
دره نالتار پاکستانی ها به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است و در ان تعدادی روستا وجود دارد. خیوت، چوتی، گومت، جاگوت و ناگار، اسامی این روستاها بوده و در قسمت جنوبی، شاهد روستاهایی به نام گالین نو، هرچین، همره و هدین هستیم. همچون بسیاری از روستاهای شمالی کشور، که شما را با جشنواره ای از سوغات و صنایع دستی خوش رنگ و نقش آشنا می کند، در روستاهای نزدیک دره نالتار هم میتوان سوغات پاکستانی که جلوه ای از سبک زندگی مردمان سخت کوش آن دیار است خریداری کرد. مخصوصا که وسایل چوبی در انجا رونق بسیار دارد.
رودخانه ی نالتار همانگونه که از نامش مشخص است در دره ی نالتار جاری است و سرچشمه اش هم در کوه های همین منطقه می باشد، این رودخانه در نهایت با رودخانه ی هونزا ( Hunza River ) آمیخته شده و به رود سند می ریزند. رودخانه ای با آب بسیار سرد و زلال که مانند آینه می درخشد. یکی از دلایل اصلی رونق دره ی نالتار وجود همین رود است، رودی خروشان و پر هیاهو که سکوت نالتار را بر هم می زند.
در ورای این دره ی زیبا سه دریاچه پنهان شده اند دریاچه هایی که به دریاچه های باشکیری ( Bashkiri Lakes ) یا دریاچه های نالتار معروف هستند، جالب آن است که دریاچه ها در یکی از بالاترین مکان های دره قرار دارند و کاملا بکر و دست نخورده اند، زمانی بکر بودن دریاچه ها را بیشتر لمس می کنید که بدانید امکان رسیدن به آن ها با هیچ وسیله ی نقلیه ای ممکن نیست و حتما باید با پای پیاده به دیدار دریاچه ها رفت.
اغلبِ اوقات در کنار دریاچه می توان برف بازی کرد و یا دریاچه ها را یخ بسته دید اما اگر خوش شانس باشیم هوا در ارتفاع، گرم تر می شود و می توانیم امواج ریز و آرام دریاچه ها را ببینیم.
این دریاچه ها در ارتفاع ۳,۰۵۰ تا ۳,۱۵۰ متری کوهستان قرار گرفته اند و در زمستان امکان ندارد بتوان با وسایل نقلیه ی کوه نوردی مثل موتور های کوهی هم بر فراز کوهستان رفت، زیرا برف در این مکان زیاد می بارد، اما به دلیل احاطه شدن دریاچه ها با جنگل های کاج می توان منظره ی دیدنی دریاچه ها را در همه ی فصول دید.
در دره ی نالتار پاکستان، جنگل های انبوهی وجود دارد که از زیبایی های مهم این منطقه می باشند و در سرمای شدیدِ کوهستان هم به این منطقه سبزی و نشاط می دهند، حتی زمانی که دره در سرما و یخ بندان به سر می برد، به نالتار سرسبزی می بخشد و گردشگران را به سوی خود فرا می خواند، قدم زدن در میان این جنگل های همیشه سبز از جذابیت های نالتار است.
در دره ی نالتار به دلیل وجود آب و خاک مناسب و حاصل خیزی منطقه، زمین برای کشت و کار سیب زمینی بسیار مناسب می باشد، یکی از دیدنی های دره نالتار همین مزارع زیبای سیب زمینی است که سیب زمینی های پر آوازه و پر طرفداری هم دارد و پاکستانی ها عقیده دارند بهترین سیب زمینی های دنیا در این منطقه به بار می آیند، گشت و گذار در میان زمین های شخم زده و یک دست هم حال و هوای خواصی دارد، مخصوصا در تابستان که بوته های سیب زمینی گل می دهند.
مزارع سیب زمینی در دره نالتار پاکستان
طبیعت زیبا نالتار
اگر از ایران قصد سفر به پاکستان و دیدار دره ی نالتار را دارید بهتر است از تورهای گردشگری استفاده نمایید، چون مطابق با تعداد روز و شب هایی که قصد اقامت در آن کشور را دارید برای شما برنامه ریزی کرده و تمامی مناطق این دره را به شما نشان می دهند، اما اگر با وسایل نقلیه ی عمومی قصد سفر به این ناحیه را دارید، ابتدا باید خود را به شهر گلگت برسانید و حدود ۳۰ دقیقه با تاکسی به سمت روستای نالتار بروید، با اتوبوس هم از سراسر گلگت می توان به سوی منطقه ی نالتار رفت، اما باید توجه داشته باشید که اگر اتوبوس را انتخاب کنید مسیری که باید پیاده بروید زیاد تر می شود.
اگر قصد اقامت در دره ی نالتار را دارید می توانید به ۴ هتل کوچک که بیشتر شبیه به مسافرخانه می باشند و همگی هتل نالتار نام دارند بروید و شب را سپری کنید، اطلاعات دقیقی از هزینه ی این هتل ها وجود ندارد اما با توجه به این که امکانات لوکسی ندارند و می توان گفت تنها سقفی برای گذران شب هستند نباید هزینه ی زیادی داشته باشند.
تصویری از نالتار در فوریه ۲۰۱۸ میلادی به روایت یک توریسم بلاگر: بهشت، زیر پای ما در نالتار است
نالتار در آوریل ۲۰۱۸ میلادی به روایت نالتار گردهای اینستاگرام
نظر کاربران
راجعبه افغانستان زیبا هم بنویسید. من همیشه آرزو داشتم این کشور زیبا با فرهنگ و تمدن بسیار قدیمی رو ببینم. اما بیچاره ها همیشه درگیر جنگهای داخلی و خارجی بودن...افسوس و صدافسوس.
همون بهتر که از دست ایرانی ها پنهان بمونه ،بلای شمال رو به سرش میارن ،هیچکس هم گردن نمی گیره !!!!!!!!
مگر کسی دیوانه باشه بره پیش یه مشت مسلمان تروریست
پاسخ ها
ببند
معلومه حتي رونق گردشگري پاكستان براتون بيشتر در اولويته تا ايران:))))
ما جرات داريم بريم پاكستان اما پاكستانيا عمرا بيان ب اين جهنم دره