جاهای دیدنی استانبول
استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را حفظ کرده، و تبدیل به شهری هیجان انگیز شده که دیدنی های بسیاری برای ارائه به مسافران از سراسر جهان دارد.
10. برج گالاتا (Galata Tower)
برج گالاتا با 67 متر ارتفاع بر خط افق استانبول حکمرانی می کند و چشم اندازهایی تماشایی از شهر قدیم و پیرامون آن ارائه می دهد. این برج سنگی قرون وسطایی که با نام برج مسیح نیز شناخته می شود، در هنگام ساخته شدن در سال 1348 میلادی بلندترین بنا در استانبول بود. این برج هنوز هم بر فراز استانبول قامت برافراشته است. کاربرد برج گالاتا بارها در طول قرن های مختلف تغییر پیدا کرده، و زمانی به عنوان برج دیدبانی برای شناسایی آتش ها مورد استفاده قرار گرفت. امروزه، قسمت های بالایی آن شامل کافه، رستوران و باشگاه شبانه است که از طریق آسانسور در این بنای 9 طبقه قابل دسترسی است، و می توانید چشم اندازهایی فوق العاده را از آنجا تماشا کنید.
۹. موزه باستان شناسی استانبول (Istanbul Archaeological Museum)
موزه باستان شناسی استانبول یکی از مهم ترین موزه ها در استانبول است که در واقع شامل ۳ موزه می شود: موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کیوسک کاشی کاری شده. این سه موزه روی هم حاوی بیش از ۱ میلیون اشیاء از تمدن های مختلف در سراسر جهان هستند. این موزه در سال ۱۸۹۱ به عنوان اولین موزه ترکیه ای تأسیس شد و در نزدیکی زمین های کاخ توپقاپی قرار دارد. تاریخ کیوسک کاشی کاری شده به سال ۱۴۷۲ باز می گردد. این موزه ها شامل هزاران آثار دست ساز ارزشمند از جمله تابوتدان اسکندر مقدونی هستند.
8. کلیسای چورا (Chora Church)
کلیسای چورا شاید کمی خارج از مسیر معمول گردشگران قرار داشته باشد، ولی بازدیدکنندگان می گویند که هنر بیزانسی زیبای آن ارزش زحمت برای رفتن به آنجا را دارد. موزائیک ها و دیواره نگاره های باشکوه نمایانگر زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم هستند. این کلیسا که با نام کلیسای ناجی مقدس شناخته می شود، به عنوان یکی از زیباترین آثار باقی مانده از معماری بیزانس مورد توجه است. چورا در سال های اولیه در زمان کنستانتین یک صومعه بود. چند قرن بعد تبدیل به مسجد شد، و در سال 1948 به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفت.
۷. بازیلیکا سیسترن (Basilica Cistern)
بازیلیکا سیسترن از قرن ششم که ژوستینین یکم امپراتور رومی دستور ساخت آن را داد، آب را برای ساکنین استانبول فراهم کرده است. بازدید از آن، مسافران را در مورد فناوری استفاده شده به وسیله رومی های باستان برای ساخت این شگفتی معماری که نسبت به آن زمان بسیار پیشرفته بود، بهت زده می کند. این آب انبار زیرزمینی که تنها چند پله با مسجد سلطان احمد فاصله دارد، در مکان بازیلیکایی ساخته شد که در قرن سوم بنا نهاده شده بود. این آب انبار می تواند تا ۷۹ هزار متر مربع آب را نگه دارد. این آب انبار یکی از مکان هایی است که در فیلم جیمز باندی «از روسیه با عشق» در سال ۱۹۶۳ مورد استفاده قرار گرفت.
6. کاخ دلما باغچه (Dolmabahce Palace)
مجلل، باشکوه و زیبا تنها چند تا از صفات مورد استفاده برای کاخ دلما باغچه هستند، که با کاخ ورسای در فرانسه مقایسه شده است. شگفت انگیزترین کاخ ترکیه که در قرن نوزدهم با 14 تُن طلا ساخته شد، معماری عثمانی را با سبک های اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو ترکیب می کند. این کاخ از سال 1856 تا 1926 خانه چهار سلطان بود و همچنین بزرگترین لوستر کریستال بوهمین، هدیه ای از ملکه ویکتوریا، نیز در آنجا قرار دارد. کاخ دلما باغچه در امتداد تنگه بسفر ساخته شد و محیط پیرامون آن فوق العاده تماشایی است.
۵. مسجد سلیمانیه (Suleymaniye Mosque)
بازدیدکنندگان مسجد سلیمانیه می گویند که زیبایی و آرامش آن حسی از معنویت به آن ها انتقال می دهد. این مسجد که روی تپه سوم استانبول واقع شده، در سال ۱۵۵۰ به دستور سلطان سلیمان محتشم ساخته شد. این مسجد باشکوه بهترین معماری اسلامی و بیزانسی را با هم ترکیب می کند. این مسجد در طول سال ها به شدت تخریب شد، به ویژه در حین جنگ جهانی اول که باغ ها به عنوان انبار مهمات استفاده می شدند و آتشی در آنجا شعله ور شد. مسجد سلیمانیه در قرن بیستم بازسازی شد. این مسجد دارای چهار مناره است تا نشان داده شود که به وسیله یک سلطان ساخته شد. در زمان ساخت، گنبد آن مرتفع ترین گنبد در امپراتوری عثمانی بود.
4. بازار بزرگ (Grand Bazaar)
مسافرانی که عاشق خرید هستند نباید بازدید از بازار بزرگ را از دست دهند، که با 5000 مغازه یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده در جهان است. این بازار که روزانه از بیش از یک چهارم میلیون بازدیدکننده استقبال می کند، دارای اقلامی همچون جواهرات، فرش، ادویه جات، عتیقه جات و سرامیک های نقاشی شده با دست است. تاریخ این بازار به سال 1461 بر می گردد و امروز محل قرارگیری دو مسجد، چهار آب نما، دو حمام بخار و بازار جواهر است که کمیاب ترین و با ارزش ترین اقلام در آنجا یافت می شود. در اینجاست که خریداران می توانند سکه های قدیمی، جواهراتی با گوهرهای ارزشمند، اسلحه های منبت کاری شده و مبلمان عتیقه را پیدا کنند.
۳. کاخ توپقاپی (Topkapi Palace)
کاخ توپقاپی یکی از جاذبه های فوق العاده زیبا در استانبول است که تاریخ و منظره تماشایی را به گونه ای فوق العاده با هم ترکیب می کند. کاخ توپقاپی غنی از تاریخ امپراتوری عثمانی به وسیله پنج کیلومتر دیوار سنگی با ۲۷ برج احاطه شده است.
2. مسجد سلطان احمد (Blue Mosque)
مسجد سلطان احمد که در قرن هفدهم ساخته شد، همچنان محلی برای عبادت باقی مانده است. این به معناست که بازدیدکنندگان باید زمان بازدید خود را با دقت انتخاب کنند، چرا که مسجد در هنگام نمازهای پنج گانه مسلمانان در طول روز به روی گردشگران بسته است.
۱. ایا صوفیه (Hagia Sophia)
ایا صوفیه زمانی به مدت چندین قرن محل عبادت مذاهب مختلف بود. این مکان ابتدا به عنوان بازیلیکای ارتدکس شرقی یونانی استفاده می شد که در هنگام ساخت در سال ۵۳۷، محل زندگی بزرگ خاندان قسطنطنیه بود. سپس به مدت شش دهه در قرن دوازدهم، کلیسای کاتولیک رومی بود. در سال ۱۴۵۳ مسجد شد، و تا سال ۱۹۳۱ هنگام تعطیلی همانطور باقی ماند. این مکان در سال ۱۹۳۵ به عنوان موزه مجدداً گشایش یافت.
نظر کاربران
نمایانگر زندگی عیسی و مادرش مریم هستند!!!!!!
حضرت عيسي و حضرت مريم
ببينم حضرت محمد رو هم در متن هايتان "محمد" مينويسيد؟؟؟
پاسخ ها
در واقع نیازی به این همه پسوند و پیشوند نیست دوست عزیز. هم عیسی هم محمد اومدن که انسانیت و اخلاق رو رواج بدن نه این همه تعصبات و رسم و رسومات بی دلیل رو ؛الان بیشتر مذهبیا(تو دینای مختلف) اصل رو ول کردن چسبیدن به فرعیات
برای ما ایرانیان پاساژ ها مهمه
هانی جان آنقدر که قرآن حضرت مریم (س)و حضرت عیسی (ع)، رو ستایش کرده فکر نکنم جای دیگه ستایش شده باشند .