۶۱۲۳۹۱
۴ نظر
۵۲۶۷
۴ نظر
۵۲۶۷
پ

راهنمای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش

منطقه جنگلی تالش در استان گیلان، که از یک سو به سواحل دریای خزر متصل است و از سویی دیگر به کوه ها و قله های استان اردبیل، دارای روستاهای خلوت و دنجی است که بسیاری از آن ها برای علاقه مندان به روستاگردی مناسب هستند.

ماهنامه همشهری سرزمین من - رضا یوسفی: روستاهایی که بافت قدیمی و سنتی خود را حفظ کرده باشند و طبیعت زیبا و پرباری هم داشته باشند، مقصدی جذاب برای سفرهای شهروندانی خواهندبود که از شلوغی و آلودگی شهرها خسته شده اند و آرامش را در این گونه سفرها می جویند.
منطقه جنگلی تالش در استان گیلان، که از یک سو به سواحل دریای خزر متصل است و از سویی دیگر به کوه ها و قله های استان اردبیل، دارای روستاهای خلوت و دنجی است که بسیاری از آن ها برای علاقه مندان به روستاگردی مناسب هستند.
روستای «ناو» در مجاورت جاده قدیم اسالم به خلخال واقع شده که هوای شرجی سواحل تالش را ندارد و در شهریورماه، از سوی سرمای کوهستان هم در آن خبری نیست. البته اگر خوش اقبال هم باشید هوای مه آلود را هم در همین فصل در آن جا تجربه می کنید. این روستا علاوه بر طبیعت جذاب و دوست داشتنی اش، بافت و معماری بومی و اصیلی هم دارد که می تواند برای مسافرانش جالب باشد. در یک سفر دو یا سه روزه به این روستا، سبک متفاوتی از سفرهای روستایی را امتحان خواهیدکرد.
راهنمای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش

توی جنگل های تالش

در شهرستان تالش در غرب گیلان، می توان ده ها روستا و منطقه ییلاقی پیدا کرد که در سراسر ایران کم نظیرند. روستای ناو یکی از این روستاهاست که در میانه جاده اسالم به خلخال قرار دارد. ناو تا شهر اسالم حدود ۲۵ کیلومتر راه دارد.

کجا بمانیم؟ اقامت روستایی

تعدادی از اهالی روستای ناو پایین، خانه های خود را به طبیعت گردها و کوهنوردها اجاره می دهند. ضمن این که می توانید در طبیعت هم چادر بزنید و با رعایت موارد ایمنی، شب را به صبح برسانید. برای اقامت، ترجیحا از روستا یا مرکز پرورش ماهی دور نشوید.
راهنمای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش

چطور برسیم؛ در مرز دو استان

روستای ناو در اواسط جاده قدیم اسالم به خلخال واقع شده است و از هر دو استان گیلان و اردبیل می توان به آن رسید.

اگر می خواهید شروع مسیرتان از اسالم باشد راه بهترین هم دارد، در استان گیلان وارد جاده آستارا شوید و تقریبا ۱۰ کیلومتر قبل از تالش (هشتپر) در شهر اسالم، راه خود را جدا کنید و به جاده اسالم- خلخال بروید. اگر هم اهل مسیرهای کوهستانی هستید و می خواهید با خودروی دو دیفرانسیل یا نیسان های محلی سفر کنید، می توانید از مسیر رنجان- سرچم- اردبیل استفاده کنید و بین سرچم و اردبیل، وارد جاده خلخال شوید تا بعد از عبور از این شهر، خود را به جاده خلخال به اردبیل برسانید. فاصله تهران تا اسالم ۴۱۰ کیلومتر و تهران تا خلخال ۵۳۵ کیلومتر است.

کجا بگردیم؛ جنگل های بکر

در سفرتان به روستای ناو وارد جاده ای شوسه اما ماشین رو می شوید و لذت قدم زنی در جنگل های خنک گیلان را تجربه خواهید کرد.

بهتر است برای این سفر یک خودروی دو دیفرانسیل داشته باشید.
راهنمای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش

از اسالم تا ناو: در کمربندی شهر اسالم، جاده خلخال را در سمت چپ تان (غرب) خواهیددید و باید وارد آن شوید. حدود 18 کیلومتر در این جاده برانید تا از روستای ابتدایی مسیر یعنی «خرجگیل» و «لاکه تاشون» عبور کنید و سپس یک مسیر فرعی و شوسه در سمت راست تان ببینید. موقعیت این نقطه E48.8072 و N37.6832 است. وارد این جاده شوسه شوید و در این مسیر هم باید 17 کیلومتر برانید تا بعد از روستاهای «دریابن» و «خلیان»، به روستای ناو پایین برسید. کل این مسیر سربالایی است و هرچه بالاتر بروید، از هوای شرجی فاصله گرفته، وارد محیط جنگلی و سپس کوهستانی می شوید.

از خلخال تا ناو: اگر مسیر خلخال را انتخاب می کنید باید با خودروی دو دیفرانسیل یا نیسان بروید یا این که از «اندبیل» به بعد را کوهپیمایی نیم روزه کنید. در شهر خلخال باید وارد خیابان «مظفر» شوید و آن را ادامه دهید تا از شهر خارج شوید و در جاده اندبیل قرار بگیرید؛ اندبیل فاصله کمی با خلخال دارد و چشمه «میرعادل» در آن جا معروف است. درست بعد از اندبیل یک دوراهی می بینید که باید وارد مسیر سمت راست تان شوید و از این جا به بعد است که جاده خاکی و درواقع کوهستانی می شود و باید گردنه را بالا رفته و سپس به پایین سرازیر شوید. از اندبیل 18 کیلومتر که برانید به ناو بالا و سپس ناو پایین می رسید. در این مسیر و قبل از رسیدن به ناو، روستای «کوره رود» را خواهیددید که ییلاق معروفی به نام «خَرَخونی» دارد.
راهنمای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش

بافت روستا: روستای ناو در مرز جنگل و کوهستان واقع شده است و حتی در فصل تابستان هم شانس دیدن هوای مه آلود را در آن خواهیدداشت. درختان جنگل های اطراف ناو، قطور و کهنسال هستند و در سایه آن ها می تواند جنگل پیمایی فرح بخشی انجام داد. روستا بافت سنتی خود را حفظ کرده است و این می تواند برای شهرنشینان جذاب باشد. خانه های روستا به صورت کلبه های از هم جدا هستند که اکثرا نمای دورنگ دارند؛ یعنی سفید در بالا و تیره در پایین. روستای ناو بالا عملا خالی از سکنه است ولی در ناو پایین فروشگاه و مسجد سرویس بهداشتی وجود دارد. بسیاری از خانه های ناو تنور دارند و نان خانگی در آن ها پخته می شود.

ابشار ناو: را راهنمایی بلدهای محلی می توانید به دیدن آبشار ۳۰ متری ناو بروید که در مسیر ناو به «دریابن» نزدیک حوضچه پرورش ماهی است و مسیری جنگلی دارد که توصیه می کنیم بدون راهنما به آن جا نروید. اگر ماهی بخرید و با خود ببرید، می توانید در کنار آّبشار، ماهی کبابی بخورید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ایمان

    همه سوراخ سنبه های شمال رو نشون ویلاسازان و تخریب گران طبیعت بدین که برن نابودشون کنن. واقعا حکایت مردم شمال و غیر بومی ها حکایت فلسطین و اسراییل شده.

  • یاحقی

    بنده این روستا رفتم واقعا بهشته خواهش میکنم برای یکبار هم که شده بروید و لذت ببرید

  • عابدینی

    سلام.باخالی شدن اگثرروستاه های کشورلازم است سازمان کمیسیون ملی کشور تدابیری تازه بیاندیشد.مثال.پرونده کل اقوام ایرانی درسازمان امنیت موجودست.لطفابه خودزحمت دهیدوبانظرکارشناسان خبره هدایت اقوام تلاشگروابادکن به روستاه های خالی ازسکنه ودرحال تخلیه این روستاه ها رانجات دهید.به امیدروزهای خوب.

  • هستی

    من از این روستا دیدن کردم ولقعا زیباست . خود بهشته واقعا اگر اینجا زمینه پس بهشت چیه ؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج