درمان خانگی پوسته شدن پاشنه پا
اگر میخواهید کف پاهایتان همیشه نرم و سالم باشند، باید از آنها به خوبی مراقبت کنید. بهداشت نامناسب پا و خشکی پوست میتواند منجر به پوسته شدن یا ترک پاشنه بشود.
سلولهای مردهی روی پا هم از مشکلات رایج میان دیابتیها و آنهایی است که به بهداشت پا اهمیت چندانی نمیدهند. افرادی که عادت به پوشیدن جوراب یا کفشهای بسته ندارند، پاهایشان در معرض هوا و یا دماهای بالا بوده و مستعد پوسته شدن و ترک پاشنه هستند. اگر پوسته شدن پاشنههایتان را به موقع درمان نکنید، این مشکل میتواند منجر به عوارض جدیتری چون عفونت شود. اما اگر دلیل پوسته شدن پاهای خود را زودتر پیدا کرده و درمانهای مناسب را به کار ببرید، میتوانید کاملا آن را برطرف کنید. بیشتر درمانها و راهکارهای خانگی، ساده و بیدردسر بوده و بهترین نتایج را دارند.
۱. آب گرم
گذاشتن پاها در آب گرم هر روز به مدت چند دقیقه کمک میکند تا سلولهای مرده راحتتر از پا جدا شوند، میتوانید با کمک یک برس یا سنگ پا، سلولهای مرده را برطرف کنید.
گذاشتن پاها در آب گرم، عضلات کشیده شده و منقبض را هم شل کرده و تاثیری آرامبخش بر پاهایتان دارد. یک لگن بزرگ را از آب گرم پُر کنید و پاها را ده دقیقه در آن قرار دهید. با استفاده از سنگ پا، به آرامی پوست پا را بسابید تا سلولهای مرده جدا شوند. پاها را با آب تمیز بشویید و خشک کنید و مرطوب کننده بزنید. جورابهای تمیزتان را بپوشید تا رطوبت پاها حفظ شوند. اگر قبل از خواب این کار را انجام میدهید، بگذارید جورابها تمام شب به پاهایتان باشند.
۲. ماساژ با روغن
خشکی، دلیل اصلی پوسته شدن است، بنابراین خیلی مهم است که پاهایتان را مرطوب نگه دارید. ماساژ مرتب پاها با روغن راهی خوب برای حفظ رطوبت پوست است. یک روغن طبیعی مانند روغن بادام، روغن ویتامین E و یا روغن زیتون انتخاب کنید. همهی این روغنها حتی پوستهای بینهایت خشک را هم مرطوب نگه میدارند. روغن را کمی گرم کنید و روی ناحیهی مورد نظر، به خوبی ماساژ دهید تا به خوبی به پوستتان نفوذ کند. این کار را روزی دو تا سه بار انجام دهید. همیشه قبل از ماساژ دادن، پاهایتان را به خوبی بشویید و فورا با روغن ماساژ دهید.
۳. آلوئه ورا
اگر پوست پاشنه یا انگشتان پایتان در اثر خشکی یا آفتاب سوختگی پوسته شده، ژل آلوئه ورا را امتحان کنید. خاصیت نرم و مرطوب کنندگی آلوئه ورا به برطرف شدن خشکی پوست کمک میکند. ضمنا از التهاب و خارش پوست هم میکاهد. آلوئه ورا تولید کلاژن پوست را هم تقویت میکند که برای سلامتی پوست مهم است. دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را با چند قطره روغن ویتامین E ترکیب کرده و آن را به پاهایتان بزنید و اجازه دهید خشک شود. سپس با آب گرم آبکشی کنید. این کار را حداقل یک هفته، روزی دو یا سه بار انجام دهید. همچنین قبل از رفتن به رختخواب، کمی ژل آلوئه ورا به پاهایتان بزنید و جوراب بپوشید و بخوابید.
۴. جو دوسر
جو دوسر هم یک درمان موثر دیگر است که میتواند پوست مرده را جدا کرده و پوست را نرم و مرطوب نگه دارد.
جو دوسر در کاهش خارش و حساسیت ناشی از پوسته شدن هم بسیار سودمند است. دو قاشق غذا خوری جو دوسر و مقداری گلاب را با هم ترکیب کنید تا خمیر درست شود. اجازه دهید خمیر خشک شود و سپس آن را به کف پایتان بسابید. با آب سرد آبکشی کرده و خشک کنید. این کار را هر روز انجام دهید. میتوانید یک فنجان جو دوسر پودر شده را در لگن آب گرم ریخته و پاهایتان را ده دقیقه در آن قرار دهید. سپس آبکشی کرده و خشک کنید و مرطوب کننده بزنید.
۵. گلیسرین
یک درمان خانگی موثر دیگر برای درمان خشکی کف پا، گلیسرین است. گلیسرین کمک میکند رطوبت پوست حفظ شده و کمتر پوسته شود.
مقدار مساوی گلیسرین و گلاب را ترکیب کرده و به پاهایتان بزنید. ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم آبکشی کنید. این کار را روزی دو بار انجام دهید. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری گلیسرین، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، ۳ قاشق غذاخوری نمک دریا و یک قاشق چایخوری گلاب را مخلوط کرده و به پاهایتان بمالید و بگذارید خودش خشک شود. سپس پاها را با آن سابیده و آبکشی کنید. این کار را هر روز انجام دهید.
۶. لیمو ترش
لیمو ترش به دلیل قابلیت اسیدی بالایی که دارد کمک میکند تا سلولهای مردهی پوست به راحتی جدا شوند. ضمنا پوست را روشنتر کرده و نرم میکند.
آب یک عدد لیمو ترش را در یک لگن آب ولرم بریزید و پاهای را به مدت ده دقیقه در آن قرار دهید. پاهای را با یک لیف یا اسفنج بسابید و سپس آبکشی کرده و خشک کنید. کمی مرطوب کننده بزنید. این کار را هفتهای دو تا سه بار انجام دهید. همچنین میتوانید یک قاشق چایخوری وازلین را با آب یک عدد لیمو ترش ترکیب کرده و قبل از خواب به پاها بزنید. صبح، پاهایتان را لایه برداری کنید. مرتبا این کار را انجام دهید.
هشدار: اگر بریدگی یا زخمی روی پاهای خود دارید، از لیمو ترش استفاده نکنید.
۷. ویکس
یک راه شگفت انگیز دیگر برای برطرف کردن پوسته شدن پاشنهها، پماد ویکس است. ویکس، نرم کنندهای است که پوستتان را مرطوب هم میکند. ضمنا، به دلیل داشتن منتول، برای مبارزه با عفونتهای قارچی که میتوانند سبب ترک پاشنه شوند، بسیار مفید است. یک لایهی ضخیم از ویکس را به پاهایتان بزنید. به آرامی چند دقیقه ماساژ دهید، یک جفت جوراب بپوشید تا این مرهم در طول شب روی پاهایتان بماند. صبح، پاهای را با آب گرم بشویید. این کار را برای یک هفته، هر شب انجام دهید.
۸. عسل
عسل، رطوبت سلولهای پوست را حفظ میکند و درمانی موثر برای پوسته شدن پاشنه است. عسل حاوی فروکتوز، آب و آنزیمهایی است که آن را یک مرطوب کنندهی طبیعی بسیار عالی برای پوست کرده و ضمنا ضد باکتری هم هست.
۹. موز
موز هم راهی مناسب برای برطرف کردن سلولهای مردهی پوست است که به حفظ رطوبت آن هم کمک میکند. برای درمان پوسته شدن پوست، همیشه موز بسیار رسیده را انتخاب کنید. از یک عدد موز بسیار رسیده خمیری یکدست درست کنید. میتوانید دو قاشق چایخوری عسل هم به آن اضافه کنید. این خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پاهایتان بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید. این درمان را هر روز انجام دهید. همچنین میتوانید با یک موز رسیده، نصف یک عدد آوکادو و یک قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده، خمیر درست کنید. بعد از شستن پاها به آنها مرطوب کننده بزنید. این کار را هر روز انجام دهید.
۱۰. آسپرین
یک ماسک آسپرین که با ترکیب آسپرین پودر شده و آبلیموی تازه تهیه شده، برای درمان طبیعی خشکی پوست پا، بسیار عالی است. اسید سالیسیلیک موجود در آسپرین و قابلیت اسیدی لیمو ترش، به زدودن سلولهای مرده از روی آن کمک میکند.
پاها را ۱۵ دقیقه در آب گرم بگذارید، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری نمک اپسوم هم به آن اضافه کنید. ۱۰ عدد قرص آسپرین بدون روکش ِ ۱۰۰ درصد خالص را در یک هاون به پودری نرم تبدیل کنید. یک یا دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به این پودر اضافه کرده و خمیری یکدست درست کنید. خمیر را به پاهایتان بزنید و پاها را در با یک کیسهی پلاستیکی بپوشانید و بگذارید حداقل دو ساعت بماند. بعد از برداشتن پلاستیک، پاها را بشویید و سپس کاملا خشک کنید. یک مرطوب کنندهی قوی بزنید. این کار را به مدت چند روز، هر روز تکرار کنید.
. همیشه پاهایتان را مرطوب نگه دارید و از مرطوب کنندههای با کیفیت استفاده کنید.
. یک لایهی نازک وازلین به پاهایتان بزنید، جوراب بپوشید و بعد به رختخواب بروید و صبح بشویید.
. سعی کنید مدت حمام کردن و دوش گرفتنتان بیشتر از ده دقیقه طول نکشد و از آب گرم استفاده کنید، نه آب داغ!
. فورا بعد از حمام کردن، مرطوب کننده بزنید تا رطوبتی که پوست دارد از دست نرود.
. از صابنو خشک برای تمیز کردن و شستن پاها استفاده نکنید، در عوض سعی کنید کرمهای تمیز کننده و ژلهای حمام را بکار ببرید.
. برای افزودن رطوبت به هوای اتاق، از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید.
. خیلی مهم است که پاهایتان را مرتبا بررسی کنید و جوراب یا کفشهایی نپوشید که تمیز نیستند.
. همیشه قبل از بیرون رفتن از منزل، به پاهایتان ضد آفتاب بزنید تا دچار آفتاب سوختگی نشوند.
. داشتن تغذیهی سالم برای حفظ سلامت پوست بسیار مهم است.
نظر کاربران
حيف عسل نيست پا رو بذاريم توش؟