دریاچه ممرز نوشهر؛ سکونت گاه ارواح در مازندران
دریاچه ممرز یکی از جاذبه های بکر شمال کشور است. این دریاچه دارای ظاهری وهم انگیز است و به دریاچه ارواح شهرت دارد. اگر علاقه مند به آفرود هستید باید بدانید که در راه رسیدن به این دریاچه می توانید این تفریح را نیز تجربه کنید.
راهی شمال کشور هستیم و می خواهیم یکی از شگفت انگیزترین جلوه های طبیعت ایران را به نظاره بنشینیم. مقصدمان استان مازندران است که همه با طبیعت زیبایش به خوبی آشنایی دارند و شهرت جنگل های انبوه و ساحل زیبا و دریاچه هایش زبانزد خاص و عام است. در این استان راه شهرستان نوشهر را در پیش می گیریم تا در گوشه ای از آن، جاذبه ای کمتر شناخته شده را بیابیم.
دریاچه ممرز یکی از جاذبه های بکر شمال کشور است.
این دریاچه دارای ظاهری وهم انگیز است و به دریاچه ارواح شهرت دارد.
اگر علاقه مند به آفرود هستید باید بدانید که در راه رسیدن به این دریاچه می توانید این تفریح را نیز تجربه کنید.
در مسیر دریاچه ممرز
برای رسیده به دریاچه ممرز باید راهی نوشهر شویم و با ورود به یک جاده فرعی به روستای صلاح الدین کلای سفلی برسیم. آنچه در ادامه انتظارمان را می کشد یک جاده فرعی در میان جنگل است که تنها می توان با خودروهای کمک دار از آن عبور کرد. در اینجا یک تجربه متفاوت از آفرود برای مسافران این دریاچه زیبا رقم می خورد و به خاطره ای فراموش نشدنی در ذهنشان تبدیل می گردد.
پس از گذر از پستی و بلندی های جاده و پشت سر گذاشتن انبوه درختان، در نهایت این دریاچه است که چشمان هر بیننده ای را مسحور خود می کند...
آشنایی با دریاچه ممرز، غرق در وهم و سکوت
در نقطه ای بکر از شهرستان نوشهر و در میان جنگل انبوه پهن برگ، دیاچه ای قرار دارد که با فضای وهم انگیز و پر سکوتش از شما میزبانی می کند. نامش دریاچه مَمرَز است اما به سبب قرار گیری در منطقه ملا کلا، به این نام نیز خوانده می شود.
فضای بکر اطراف دریاچه در اکثر روزهای سال آمیخته با مه و صدای حیوانات وحشی است که در هر لحظه به گوش می رسد. این مسئله با حضور درختان خشکیده در میان دریاچه در هم می آمیزد و باعث شده تا به آن لقب دریاچه ارواح را نیز بدهند.
طول این دریاچه ۷۰۰ متر است و عرض آن به ۳۰۰ متر می رسد و با جلوه ای دیدنی انتظار شما را می کشد. چهره منحصر به فرد این دریاچه و زیبایی کم نظیر آن نیز باعث شده تا نامش در فهرست میراث ملی طبیعی قرار گیرد.
سفر به دریاچه ممرز یک تجربه متفاوت است و شما را به لذت بردن از دیدنی ها و تفریحات زیر دعوت می کند:
۱- درختان مرده
آنچه که در اولین نگاه به دریاچه ممرز، توجه شما را به خود جلب می کند، بازمانده هایی از تنه درختان هستند که در میان دریاچه قرار دارند و به درختان مرده مشهورند. حضور این درختان نیز بر وهم فضا می افزاید و یکی از شگفتی های این دریاچه به شمار می رود.
۲- جنگل تماشایی
دریاچه ممرز در آغوش یک جنگل زیبا قرار دارد و شما در کنار تماشای دریاچه می توانید، سری هم به درون این جنگل بزنید و از دیدن انبوه درختان سر به فلک کشیده که هر یک زیبایی خاص خودشان را دارند، لذت ببرید.
آفرود: برای آنکه به دریاچه برسید، ناگزیر به استفاده از خودروهای کمک دار هستید و به نوعی، آفرود در میان جنگل را نیز تجربه می کنید.
پیک نیک: اگر قصد دارید بیشتر بمانید و از دریاچه لذت ببرید، حتما خوراکی های مورد نیازتان را بردارید و در آنجا پیک نیکی دوستانه یا خانوادگی برپا کنید.
گشت و گذار و عکاسی: می توانید به گشت و گذار در گوشه گوشه ی این طبیعت بپردازید و جاذبه هایی تازه را کشف کنید. یادتان نرود که با دوربین عکاسی می توانید این جاذبه ها را تا همیشه پیش خود داشته باشید و از دیدنشان غرق در لذت شوید.
کجا بمونیم؟
در سفر به دریاچه ممرز برای اقامت دو راه پیش رو دارید:
نخست آنکه می توانید در نوشهر و یا دیگر شهرهای اطراف در خانه های محلی، هتل ها و مهمانسراها اسکان کنید.
دوم آنکه می توانید کمپی را برپا نمایید و تجربه ای متفاوت از اقامت را برای خود رقم بزنید.
امکانات گردشگری
این دریاچه بسیار زیباست اما هیچ گونه امکاناتی در اطراف آن وجود ندارد و هنوز آنچنان که باید، مورد توجه قرار نگرفته است. البته این نبود امکانات یکی از دلایل بکر ماندن این طبیعت تماشایی است و برای برخی از افراد یکی از جذاب ترین ویژگی ها به شمار می شود.
بهترین فصل سفر
بهترین زمان برای سفر به دریاچه ممرز، بهار و تابستان است.
بهار و تابستان: در این فصول میزان سفرها به شمال کشور به حداکثر خود می رسد چرا که طبیعت بسیار زیبا جلوه می کند.
پاییز: به سبب قرار گیری دریاچه در میان انبوه درختان، جلوه ی آن در پاییز بسیار زیباست اما به دلیل نامناسب بودن مسیر دسترسی، سفر در این فصل احتیاط زیادی را می طلبد.
زمستان: در این فصل جاده برفی و گلی یکی از موانع شما برای دیدن این دریاچه است.
راه دسترسی
آدرس: استان مازندران، شهرستان نوشهر، ۵ کیلومتری شمال روستای چلندر
راه دسترسی: اگر قصد سفر به این دریاچه را دارید به مسیر نور به نوشهر بروید و در کیلومتر ۱۲ آن، پس از جاده ونوش، وارد جاده فرعی روستای چلندر و صلاح الدین کلای سفلی شوید. سپس با عبور از روستا، به محیط بانی می رسید که در آنجا باید اقداماتی اداری را برای ورود به منطقه انجام دهید.
فاصله و مسیر شما تا دریاچه ممرز نوشهر
مسافت و مسیر های پرتردد
تهران, استان تهران, ایران
۲۴۷ کیلومتر | ۴ ساعت ۴۴ دقیقه
نوشهر, استان مازندران, ایران
۴۹ کیلومتر | ۱ ساعت ۸ دقیقه
چالوس, استان مازندران, ایران
۶۰ کیلومتر | ۱ ساعت ۲۰ دقیقه
ساری, استان مازندران, ایران
۱۳۸ کیلومتر | ۲ ساعت ۳۲ دقیقه
نظر کاربران
هوش از سر ادم میره واله ...چقد شگفت انگیزه
این دریاچه ربطی به چلندر و جاهای دیگر نداره داره اشتباه ادرس میدید این دریاچه از جاده نوژن ونوش جاده ماشین رو دارد و راه جنگلی آن هم از جنگل نارنج بن می باشد و این دریاچه جزو جنگل نارنج بن می باشد
قا کسی رفته اینجا
من چند سال پیش که هنوز کسی اینجا رو نمی شناخت رفتم. 4 نفر بودیم و با ماشین رفتیم تا در محیط بانی و بعدش با دوچرخه های کوهستان تا دریاچه رکاب زدیم. مسیر حدود 13 کیلومتر بود با شیب ملایم. در تمام طول مسیر هیچ کسی رو ندیدیم. مطمئنا مسیر پر از حیوانات وحشی بود که خوشبختانه ما به آنها برخورد نکردیم ولی اطراف دریاچه مناسب گراز بود و در طول مسیر بخاطر وجود بوته های وحشی دانه دار میشد یقین کرد که خرس هم هست.
توصیه : تجربه فوق العاده و هیجان انگیزی بود ولی بدون آشنایی با خطرات مسیر نباید رفت.
من پارسال اواسط مرداد اونجا بودم . خدایی زیباتر از این دریاچه جایی ندیدم . البته جو اونجا یه مقدار خوفناکه . دریاچه به این شکل و شمایل شاید تو دنیا به ندرت یافت بشه ، به خاطر همین میشه گفت دریاچه خاصیه و در عین حال کمی ترسناک . اگر کارگردان های خارجی این دریاچه رو دیده بودن ، قطعا یه فیلم ترسناک اونجا درست میکردند .
من این دریاچه را سال 97 رفتم و متاسفانه شلوغ بود چون هر جائی که انسان بر آن پا بگذاره خراب میشه به دنبال امکانات برای رفت و آمد نباشید و طبیعت را دست کاری نکنید چرا که زیبایی این مناطق به دلیل بکر بودن آن است اینجور مناطق برای قدم زدن و لذت بردن از آن است نه پیک نیک و آتش به پا کردن و خوردن و درنهایت کثیفی طبیعت و ویرانی به بار آوردن پس لطفا توصیه برای اینجور تفریحات مخرب نفرمائید وظیفه تک تک ما ایرانی ها حفظ و نگهداری این منطقه زیباست
سلام به دوستان عزيز ادرسى كه ميدين اشتباهه اصلا ربطى به چلندر نداره مسير درياچه ارواح از جاده نوژن بعداز صلاحدين كلاست به سمت رويان درواقع جزو اراضى روستاى نارنج بن در ونوشه
عمق دریاچه چقدر است وامکان ماهیگیری هست