چگونه به همکاران تان اجازه ندهید کلام تان را قطع کنند
تصور کنید شما در یک جلسه کاری نشسته و آماده اید درباره ایده بسیار جذاب تان توضیحاتی را به جمع ارائه کنید که ناگهان یکی از همکاران تان میان کلام تان می پرد و سخن شما را قطع می کند.
نتایج یک مطالعه اخیر نشان می دهد مردان طی یک مکالمه سه دقیقه ای با زنان، حدود ۲.۱ برابر بیشتر صحبت آنان را قطع می کنند حال آن که در برابر مردان دیگر این میزان تنها به ۱.۸ برابر می رسد. جالب است بدانید نتایج این پژوهش نشان می دهد زنان هنگام صحبت با زنان دیگر، حرف های آنها را بیشتر قطع می کنند تا در هنگام صحبت با مردان.
فارغ از بحث های جنسیتی، زمانی که کسی به میان سخن شما می آید و کلام تان را قطع می کند به این معناست که مطلبی که در حال بیان آن بوده اید چندان هم ارزشمند نبوده است. در ادامه به راهکارهایی اشاره می کنیم که به شما نشان می دهند چگونه در چنین وضعیتی می توانید مودبانه اما قاطعانه سخن تان را ادامه دهید.
اجازه ندهید دیگران شما را از مبحث اصلی منحرف کنند
کتی کاپرینو موسس و مدیر شرکت ارتباطاتی «الیا» معتقد است اگر کسی با بی ادبی و گستاخی توضیحات شما در مورد طرح و ایده تان را قطع کرد، به او اجازه دهید صحبتش را تمام کند و پس از آن دوباره به موضوع مورد نظر خود بازگردید و صحبت تان را به اتمام برسانید. شما باید به شیوه ای محترمانه و البته غیر توهین آمیز به همکار خود نشان دهید مصمم هستید ایده یا طرح خود را در جمع مطرح کنید؛ برای مثال، می توانید در پایان صحبت همکارتان از او تشکر کنید و به حاضران جلسه بگویید: «تمایل دارم به موضوع صحبت خود بازگردم و بخش پایانی ایده خود را برای تان مطرح کنم زیرا تصور می کنم این بخش برای مبحث امروزمان اهمیت بسیاری دارد.»
کاپرینو در این باره می گوید: «کلید و راه حل این مسئله این است که اقتدار و اعتماد به نفس و دانش آموزان درباره موضوع را به حاضران نشان دهید و اجازه ندهید دیگران شما را از موضوع مورد نظرتان منحرف کنند ولی به یاد داشته باشید باید این کار را با آرامش و احترام انجام دهید.»
برای تاثیرگذاری هر چه بیشتر ایده خود از یکی از همکاران تان کمک بگیرید
اگر طرف مقابل شما به پریدن وسط کلام دیگران عادت دارد و به این کار معروف است می توانید با کمک یکی از همکاران تان گروهی دو نفری تشکیل دهید و از «استراتژی تقویت» استفاده کنید. استراتژی تقویت یکی از ترفندهای محبوب کارمندان زن در کاخ سفید است. در این ترفند یکی از زنان حاضر در جلسه موضوع مورد نظر خود را مطرح کرده، همکار دیگرش بر آن تاکید می کند و به این ترتیب اعتبار موضوع مطرح شده افزایش می یابد.
با اطمینان و اعتماد به نفس صحبت کنید
پیش از جلسه درباره مطالبی که قصد دارید از آن صحبت کنید با دقت فکر کنید. به یاد داشته باشید انتخاب کلمات، لحن، تُن صدا و همچنین فراز و فرودهای آهنگ صدای تان، همگی، بر میزان اعتماد به نفس شما تاثیرگذارند. جیل جکینتو، یکی از کارشناسان مسائل شغلی، معتقد است هنگام صحبت در چنین جلساتی باید به مسائلی همچون میزان بلندی صدا، وضوح و شفافیت در کلام، مختصر سخن گفتن یا پرگویی کردن توجه ویژه ای داشته باشید.
زبان بدن خود را با سخنان تان تنظیم و هماهنگ کنید
زبان بدن شما، نه تنها بر احساس و برداشت دیگران از شما تاثیرگذار است، بر چگونگی احساس شما به خودتان نیز تاثیر بسزایی دارد. جکینتو پیشنهاد می کند هنگام صحبت به صندلی خود تکیه دهید و صاف بنشینید؛ همچنین می توانید از مدل های دیگری در نحوه نشستن خود در جلسات استفاده کنید؛ برای مثال، می توانید کمی رو به جلو خم شوید و دستان تان را روی میز بگذارید، یا این که کمی به سمت عقب خم شوید، به صندلی تکیه دهید و پاهای تان را به صورت ثابت روی زمین قرار دهید. گرچه ممکن است این ترفندها نتوانند از قطع شدن سخنان شما به وسیله دیگران جلوگیری کنند، بی تردید به شما کمک خواهند کرد در جلسه کاری تان با شهامت و اعتماد به نفس بیشتری در مورد ایده های خود صحبت کنید.
ارسال نظر