۴۹۲۴۷۶
۲۳ نظر
۵۰۴۲
۲۳ نظر
۵۰۴۲
پ

یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

حبس محکومین مالی از جمله محکومین به پرداخت مهریه در کشور ما موضوع امروز و دیروز نیست و سابقه‌ای طولانی دارد و چه بسیارند افرادی که به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان بسر می برند.

خبرگزاری ایسنا - زهرا میرزایی: حبس محکومین مالی از جمله محکومین به پرداخت مهریه در کشور ما موضوع امروز و دیروز نیست و سابقه‌ای طولانی دارد و چه بسیارند افرادی که به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان بسر می برند.

پس از آنکه قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی در تاریخ ۱۱ /۴/ ۱۳۵۱ در ۶ ماده و ۶ تبصره بــه تــصویب مـجلس وقت رسید، عملاً این امکان در اختیار کسی که حکم به نفع او صادر شده بود قرار گرفت تا بتواند در صورت امــتناع محکوم از پرداخت مبلغ موضوع حکم که ممکن بود مهریه باشد، از دادگاه مجری حکم قطعی، درخواست کند تا محکوم علیه را تا پرداخت کامل بدهی‌اش بازداشت کند؛ البته مدت بازداشت محکوم علیه در آن قانون نمی‌توانست از دو سال تجاوز کند، اما این قانون مدت زمان زیادی دوام نیاورد و کمتر از یک سال و نیم پس از تصویب و شروع به اجرا و دقیقاً ۱۶ ماه و ۱۱ روز بعد با ماده واحده «منع توقیف اشخاص در قبال تخلف از تعهدات و الزامات مالی» مصوب ۲۲/ ۸/ ۱۳۵۲ نسخ شد.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

بدین ترتیب تا سال 1377، همچنان بازداشت بدهکاران از جمله بدهکاران مهریه به استناد ماده واحده مذکور ممنوع بود؛ اما در سال 1377 قانونگذار با تغییر سیاست خویش در خصوص ایجاد ضمانت اجرایی کارآمدتر برای اجرای احکام صادره از دادگاه‌های حقوقی که موضوع آنها محکومیت مالی طرف دعوی بود، با برداشتن گامی به عقب و با پیشی گرفتن از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی سال 1351 مجدداً امکان بازداشت محکوم علیه مدیون را بنا به درخواست محکوم له تا زمان تأدیه محکوم‌به و یا صدور حکم اعسار در ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 10/ 8/ 1377 مورد پیش‌بینی قرار داد و همین امر باعث شد در مدت زمانی کوتاه، افراد زیادی به‌واسطه عدم امکان پرداخت مهریه همسران‌شان زندانی شوند. هر چند که با تصویب قانون جدید حمایت خانواده در سال 1391 انتظار می‌رفت تا از شمار زندانیان موسوم به زندانیان مهریه کاسته شود.

ماده 22 قانون جدید حمایت خانواده پیش‌بینی کرده است که «هر گاه مهریه در زمان وقوع عقد تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد وصول آن مشمول مقررات ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی است. چنانچه مهریه بیشتر از این میزان باشد در خصوص مازاد فقط ملائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز کماکان الزامی است.» البته با صدور رأی وحدت رویه‌ای از سوی دیوان عالی کشور، امکان رسیدگی همزمان دادخواست مطالبه مهریه و اعسار از پرداخت آن فراهم شد که همین امر باعث تعدیل اجرای ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و تعدیل تعداد زندانیان مهریه شد.

با تصویب و اجرایی شدن قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی از اواسط سال 1394 امکاناتی برای تمامی بدهکاران از جمله مردانی که به همسران خویش مهریه بدهکار بودند، فراهم شد تا ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه وصول مهریه از دادگاه خانواده، دادخواست اعسار خود را به دادگاه صادرکننده حکم تقدیم کنند و در صورت انجام این کار، عملاً امکان بازداشت شوهر تا صدور حکم قطعی در رابطه با دعوی اعسار از بین رفت. اگر دعوی اعسار پذیرفته و مهریه تقسط شد، عملاً امکان زندانی کردن شوهر وجود نخواهد داشت، مگر آنکه شوهر اقساط مهریه را در موعد معینه از ناحیه دادگاه پرداخت نکند، ولی اگر دادخواست اعسار شوهر در دادگاه مردود اعلام شد و دادگاه شوهر را متمکن از پرداخت مهریه و واجد ملائت مالی تشخیص دهد، در این صورت همچنان برای زن این امکان وجود دارد که بتواند شوهر خویش را به واسطه عدم پرداخت مهریه زندانی کند.

برای گفت‌وگو با مددجویانی که به دلیل عدم پرداخت مهریه در زندان به‌سر می‌برند، به بازداشتگاه اوین رفتیم. بازداشتگاهی که افرادی همچون بابک زنجانی، محمدرضا رحیمی و ... در آن محبوس اند. حدود 99 درصد جرایم زندانیان در این بازداشتگاه مربوط به جرایم مالی اعم از مهریه، چک، کلاهبرداری، جعل و ارتشاء می شود. بازداشتگاه اوین شامل 9 اندرزگاه است که یکی از این اندرزگاه‌ها به زندانیان مهریه اختصاص دارد.

در بازدید از بخش‌های مختلف بازداشتگاه اوین، مسئول اندرزگاه 7 ما را همراهی می‌کند. به همراه وی وارد دارالقرآن که طنین قرآن مددجویان فضا را پر کرده می‌شویم. دعای پایانی مددجویان این است که «خداوندا! به عظمت قرآن، اسباب ادای دین و آزادی این جمع و اندرزگاه را فراهم بفرما...» آمین می‌گویم و می‌دانم که مرغ آمین هم آنجاست ...

مددجویی با رویی گشاده و با نگاهی غمگین روبرویم می‌نشنید، از او ماجرای زندانی شدنش را می پرسم.

*من خطاکار نیستم

«مجید» با صدایی بلند - گویا منتظر است که کسی حرفهایش را بشنود - می‌گوید: از تاریخ 27 / 5 / 93 بابت عجز در پرداخت مهریه در زندان اوین هستم. کارمند شرکت نفت هستم و 50 سال سن دارم. یک فرزند 18 ساله هم دارم. مهریه همسرم 500 سکه بود. دلیل اصلی اختلافم این بود که تمام اموالم را به نام همسرم کردم و او هم با کوچکترین اختلافی بهانه آورد و 8 سال است که مرا از خانه بیرون کرده و از این 8 سال، سه سالش را در زندان هستم. نمی خواهم زنم را طلاق دهم، اما مهریه را باید بدهم ولی مالی ندارم. سندی هم ندارم که بتوانم مرخصی بروم؛ زمانی هم که پدر و برادرم فوت کردند من در زندان بودم. خرج خانواده ام - مادر، زن داداش و فرزندم - را نیز در زندان تامین می کنم. سرخدمات سالن زندان هستم.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

وی ادامه می‌دهد: قانونی را در سال ۷۷ تصویب کردند که ناتوانی زوج در پرداخت مهریه، حبس دارد، ولی باید شرایط آن را می گذاشتند. زیرا من خطاکار نیستم. چرا قانون نباید تکمیل باشد که سه سال عمر مرا بگیرد و در زندان باشم. باید استثنائاتی در قانون در این زمینه وجود داشته باشد.

مجید توصیه می کند که جوانان قبل از ازدواج مشاوره بروند و خانواده‌ها نسبت به هم شناخت داشته باشند و می گوید: متاسفانه افرادی به دلیل عدم پرداخت مهریه در زندان هستند و از آنجا که در بازار کار می ‌کردند و چک داشتند و نتوانستند چک‌های شان را پاس کنند دو قرار دیگر هم برایشان صادر شده و اگر به فرض قرار بود فردا از زندان آزاد شوند با این دو قرار دیگری که به دلیل عدم پاس کردن چک‌ها برای شان صادر شده، تا یک سال دیگر هم باید بمانند. این موضوع نشان می دهد که قانون ما نقص دارد و باید چاره ای برای آن اندیشیده شود و به نظرم بهتر است که قانونی تصویب شود که این نوع جرایم از هم تفکیک شوند.

* محکومان مهریه، مجرم نیستند

«احمد» یکی دیگر از مددجویان در شرح حضورش در زندان می گوید: ۸ ماه هست که در زندان هستم. اختلافی هم با همسرم ندارم و دو فرزند دارم. فقط همسرم مطالبه مهریه ۴۰۰ سکه‌ای اش را کرده است. اگر ۲۴ ساعته بخواهند ایران را بکوبند و بسازند همه متخصص‌هایش در اینجا هستند. هیچ کدام از آقایانی که برای مهریه اینجا هستند، مجرم، دزد و قاتل نیستند، بلکه یک اشتباه کوچک و یک اعتماد بی جا باعث شده که در زندان باشند. اگر کلمه «عندالاستطاعه» در قرارداد ازدواج باشد و آن را بنویسند دیگر هیچ کدام از این آقایان اینجا نخواهند بود.

بر اساس این گزارش، به محض وقوع عقد، زن مالک مهر می‌شود و هر زمان که بخواهد، می‌تواند مهریه‌ خود را مطالبه کند و مهریه عندالمطالبه در هر حال باید پرداخت شود، این در حالی است که در مهریه عندالاستطاعه، زمان پرداخت مهریه زمانی است که زوج، توانایی و استطاعت پرداخت را داشته باشد؛ بنابراین پرداخت آن منوط به استطاعت و توانایی زوج است.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

احمد ادامه می دهد: خانه و خانواده یک منطقه جنگی است و برای خانواده باید جنگید. در منطقه جنگی کسی که رییس خط مقدم است باید معاونش پشت سرش بایستد و اگر لحظه ای که در خط مقدم هستی حواست به پشت سرت باشد که نکند معاونت با خنجر به پشتت بزند، دیگر آن زندگی و جبهه هیچ کدام معنا و نتیجه‌ای نخواهد داشت.

این مددجو با بیان اینکه نمی خواهد از همسرش جدا شود، ادامه می دهد: من کارمند قالب‌سازی ماشین‌های سنگین و تراشکار هستم و اکنون در زندان در بخش موسیقی فعالیت می‌کنم. خانواده همسرم مدعی کارهای خیر هستند و مراسم‌های گوناگون برگزار می‌کنند و در این مراسم‌ها برای آزادی زندانیان دعا می‌کنند، این در حالیست که من اکنون اینجا هستم.

وی می‌گوید: متاسفانه 70 درصد طلاق‌ها در همین زندان انجام می شود زیرا آقایانی که اینجا هستند به نقطه ای می رسند که دیگر نمی خواهند همسرشان را ببینند. بهتر است که قضات محبت کنند و به دادخواست های ما توجه کنند و برای استعلام درخواست اعسارمان سریع تر به نتیجه برسند. متاسفانه ما متهم هستیم که با طلبکارمان روی یک بالش سرمان را می‌گذاشتیم و از این قضیه غافل بوده ایم.

احمد ادامه می‌دهد: مرا از مشهد دستبند و پابند زده به اینجا آوردند، آیا این درست است؟ فرق ما با دزد و قاتل چیست؟ آیا نباید یک فرقی داشته باشیم؟ من پسر تیمسار هستم. ما در اینجا استراحت مطلق می‌کنیم. آیا ما باید در زندان اوین استراحت مطلق کنیم؟!

«محمد» مددجوی دیگری است که زمانی معتاد بوده و یکی از دلایل اصلی اختلافش با همسرش اعتیادش به مواد مخدر بوده است.

او می گوید: 10 ماه است که در اینجا زندانی هستم و همسرم قبل از زندانی شدنم از من جدا شده است، ولی مهریه همچنان پابرجاست و از زمانی که مهریه‌اش را به اجرا گذاشت، زندانی شدم. 8 سال هم ازدواج کردم و هنوز هم او را دوست دارم و می‌خواهم برگردد و با او زندگی کنم.

محمد ادامه می دهد: من راننده کامیون هستم و مهریه همسرم 30 میلیون تومان بود که درخواست اعسار کردم و به 20 میلیون تومان تقلیل یافت. قاضی آن را قسطی کرد که ماهی 500 هزار تومان پرداخت کنم، اما نمی‌توانم زیرا در زندانم. افرادی همچون من نباید به خاطر مهریه در زندان باشند.

* تنها آرزویم دیدن پسرم است

«رضا» یکی دیگر از مددجویانی است که 5 سال است در زندان اوین به‌سر می برد و پیش از این نیز با عنوان اتهامی قتل عمد در زندان رجایی شهر بوده است.

او می‌گوید: 15 ساله بودم که با همسرم آشنا شدم و از همان ابتدا خانواده او با من مشکل داشتند. برادر همسرم همیشه با من درگیر می‌شد که در یکی از این درگیری‌ها زمانی که چاقو را به سمت من زد، چاقو را از دستش گرفتم و برای دفاع از خودم به او زدم و جانش را از دست داد. یک سال فراری بودم و بعد از آن به جرم قتل عمد دستگیر و به زندان رجایی شهر منتقل شدم. پدرم برای اینکه پول دیه را بدهد همه زندگی‌اش را فروخت و الان هم آواره است. حدود 600 میلیون تومان پول دیه را داده و 170 میلیون تومان از آن باقی مانده است.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

وی ادامه می دهد: در زندان والیبال بازی می‌کنم. خانواده همسرم به همسرم به دروغ گفته اند که او در زندان رجایی شهر معتاد شده و دیگر به درد زندگی نمی‌خورد، در حالی که من ورزش می‌کنم و تا به حال سیگار هم نکشیده‌ام.

این مددجو که حدود ۲۷ سال سن دارد با صدای بغض آلود ادامه می‌دهد: در حال حاضر همسرم تقاضای نفقه که حدود ۵ میلیون تومان می‌شود، کرده است و به همین دلیل از زندان رجایی شهر به اینجا منتقل شدم. اوایل او به دیدنم می‌آمد، ولی دیگر به دیدنم نیامد و من می‌دانم که خانواده اش باعث این کار شده‌اند و نمی‌گذارند او را ببینم. من یک پسر یک ساله دارم ولی هنوز او را ندیده ام و تنها آرزویم این است که بچه ام را ببنیم. نمی‌خواهم از همسرم جدا شوم و به دلیل اینکه همسرم آدرس خانه و شماره تلفنش را عوض کرده، هیچ آدرس و نشانی از او ندارم.

* قضات کاغذی حکم صادر نکنند

بر اساس این گزارش، «عباس» مددجوی دیگری است که چهره‌اش گویای بالا بودن سن و سالش هست. شاید باور کردنی نباشد که فردی با این سن و سال و داشتن نوه در زندان باشد.

او می‌گوید: مسافرکش هستم و ۵ فرزند دارم. حدود ۴۰ روز است که به دلیل عدم پرداخت نفقه به مبلغ سه میلیون تومان در زندان هستم. من با همسر دومم ۲۳ سال زندگی کردم و سه سال است که مرا ترک کرده است. اختلاف اصلی من با همسرم این بود که به من گفت خانه را به اسم او بکنم ولی من به او گفتم که خانه کلنگی است، صبر کن که خانه را از نو بسازیم تا یکی از واحدها را به تو بدهم. همسرم سر کار می رفت و بعد از مرگ پدرش به من گفت با طلاق توافقی از هم جدا شویم؛ در غیراین صورت نفقه و اجرت المثل را به اجرا می گذارم.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

وی ادامه می‌دهد: از قضات می خواهم کاغذی حکم صادر نکنند، بلکه از روی دلیل و منطق و عقل حکم صادر کنند. همسر من مهریه‌اش را بخشیده بود و گفته بود که نفقه و اجرت المثل نمی‌خواهم ولی او در غیاب من که زندان بودم تمام وسایل زندگی‌ام را برد و بعد هم تقاضای اجرت المثل و نفقه کرد و از من هم طلاق گرفت. مالی ندارم حتی پول نداشتم که وکیل بگیرم. درخواست اعسار هم نکردم؛ زیرا می خواهم تکلیفم مشخص شود به دلیل اینکه همسرم در ابتدا همه را بخشیده بود، ولی حالا مدعی شده است.

وی به جوانان توصیه کرد که عشق چشمانتان را کور نکند، به حرف و سخن بزرگترها گوش کنید و وقتی مهریه تعیین می شود بدانید که باید هر لحظه آن را پرداخت کنید.

* گناه من چیست؟

«اکبر» مددجوی دیگری است که کارمند یک شرکت خودروسازی است. 14 سال زندگی مشترک داشته و یک پسر دارد.

او می گوید: از 5 سال پیش اخلاق همسرم عوض شد. خانه‌ام را به نام او کردم، ولی همسرم به من خیانت کرد. در ظاهر فردی اخلاق مدار و معتقد بود، ولی برخلاف اعتقاداتش عمل کرد. به قول مادرم من خواب بودم و او بیدار بود.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

وی ادامه می‌دهد: من عاشق زنم بودم. یک بار که دعوای مان شد با یک وانت گل او را به خانه برگرداندم. در آخرین دعوایی که در سال ۹۲ به خاطرش کردم مرا به زندان رجایی شهر بردند. در زندان رجایی‌شهر به خاطر ناسزایی که به من گفتند خودکشی کردم. همسرم طلاق غیابی گرفت و یک سال بعد از زندان آزاد شدم. زمانی که در زندان بودم همسرم تمام اموالم را برده بود. پس از گذشت مدت زمانی، به دلیل عدم پرداخت مهریه و نفقه دستگیر شدم و حدود ۸ ماه است که اینجا هستم.

او فقط به یک جمله اکتفا می‌کند که هنوز نمی‌دانم چه گناهی در زندگی مرتکب شده‌ام.

* بلاتکلیفم

«آرش» یکی از مددجویان جوانی است که فقط ۲۶ سال سن دارد و ۵ ماه است که به دلیل عجز در پرداخت مهریه و نفقه در اوین محبوس است.

او می گوید: دو سال است که ازدواج کرده ام و همسرم دوست نداشت که با خانواده ام معاشرت کنم، به همین دلیل ۹ ماه نتوانستم خانواده ام را ببینم.

آرش به یک نقطه خیره می شود و می گوید: بلاتکلیفم. حالا می‌فهم آن همه اختلاف خانواده‌ام برای ازدواج‌مان چه بود. هر آنچه که در ذهنم ساخته بودم، اشتباه بود.

*همیشه خانواده همسرم در زندگی مان دخالت می کردند

یکی دیگر از مددجویان به نام «علی» می گوید: یک سال و نیم در زندان اوین هستم. یک پسر دارم. همسرم می گفت که مادر و پدرت را رها کن و من هم می‌گفتم نمی توانم خانواده ام را رها کنم، ولی او گوش نمی داد. پدر و مادر همسرم همیشه در زندگی ما دخالت می‌کردند. همسرم به من گفت که من مهریه ام را می‌بخشم تو هم اموالت را بمن بده. من این کار را کردم. در دفترخانه نوشت که من مهریه‌ام را بخشیدم، ولی یک سال و نیم بعد گفت من الان نمی بخشم و به همین دلیل به زندان افتادم. قاضی گفت باید می‌نوشت «مهریه را نقدا دریافت کردم.»

وی می‌گوید: من حتی حضانت بچه را به او دادم. کارگاه داشتم و زمانی که همسرم مرا ترک کرد قبل از اینکه زندان بیفتم کم کم از سیگار شروع کردم و معتاد و کارتن خواب شدم، ولی بعد از آن در زندان ترک کردم. من حتی هزینه زندگی پسرم را دادم، ولی نتوانستم اثبات کنم و الان محکوم به پرداخت مهریه و نفقه پسرم به مبلغ ۶ میلیون تومان و ۵ سکه هستم. حتی خیری پیدا شده که ۱۰ میلیون از بدهی‌ام را بدهد ولی الباقی بدهی که حدود یک میلیون و دویست هزار تومان می‌شود را ندارم.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

او ادامه می دهد: مادر و پدر همسرم به من می گفتند که تو لهجه داری و لهجه ات روی نوه ما تاثیر می‌گذارد؛ لذا باید آنها را رها کنی. همیشه خانواده همسرم در زندگی مان دخالت می کردند و آخر هم همسرم از من جدا شد.

بر اساس این گزارش، «مهدی» تنها مددجویی است که 10 روز می‌شود به زندان اوین آمده است. او می گوید اختلافی با همسرش نداشتم و کارگر ساختمان هستم.

وی ادامه می دهد: با اینکه سواد درست و حسابی ندارم ولی می دانم که مهریه ضمانت است و معامله نیست. متاسفانه قانون در رابطه با نفقه 100 ماده دارد ولی در مورد مهریه یکی دو ماده بیشتر نداریم. زمانی که همسرم با من زندگی نمی کند و در خانه پدرش است و حتی هنوز ازدواج هم نکرده ایم و عقد هستیم، چرا باید مهرش را بدهم. آیا او فقط حق دارد؟ من حق ندارم؟

مهدی افزود: از سال 1331 تا 1391 قانون ما چندین بار عوض شده است، ولی کامل نیست. مهریه حق است و ضمانت اجرایی ماست نه معامله. متاسفانه نیمی از زندانیان ما بلاتکلیفند. قبلا اسم اینجا زندان بود الان شده ندامتگاه، ندامتگاه یعنی در آن توبه کنی، آیا بیرون نمی شود توبه کرد. آیا فقط باید در زندان توبه کرد. آیا بهتر نبود از این همه وسعتی که برای زندان استفاده کردیم برای موزه و موسسه استفاده می کردیم.

وی گفت: همه کسانی که در زندان هستند شخصیت و آبرو دارند و انسان های فرهیخته ای هستند.

او با اشاره به نامه‌ای که برای رهبر انقلاب نوشته است، می گوید: تقاضای من این است که ایشان به اینجا بیایند تا جوان‌ها با ایشان درد و دل کنند.
یک روز با بدهکاران «مهریه» در «اوین»

از درب اوین که بیرون می آیم به این فکر می کنم که زندان و محبوس بودن و محبوس ماندن سخت است. امید است قوانینی به تصویب برسد که دیگر فردی به دلیل عجز در پرداخت مهریه در زندان نباشد. در اکثر این گفت و گوها مددجویان بر این نکته تاکید کردند که جای آنها در زندان نیست. اکثر آنها تخصص هایی دارند که جامعه ما به آنها نیاز دارد، بهتر است که قوانین مربوط به مهریه از جمله قانون حمایت خانواده و قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی برای اینگونه زندانیان تدابیری بیندیشند و شاید بازبینی در قوانین کمترین کاری است که می توان کرد و یا حداقل قانونی مخصوص بدهکاران مهریه به تصویب برسد؛ زیرا قطعا فرق است میان بدهکاران مهریه به عنوان بدهکار مالی با سایر مجرمان.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    شما فقط صحبت های آقایون رو نوشتید و زن ها رو وحشتناک جلوه دادید و یک طرفه به قاضی رفتید و راضی برگشتید
    باید صحبت ها و دلایل همسران هر کدوم رو هم می نوشتید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اگه متن رو کامل مطالعه میفرمودین متوجه میشدید که دلایل همسران هر یک از زندانیان نیز ذکر شده .ضمنا مهریه به عنوان پشتوانه مالی یک زن اونهم در شرایط خاص محسوب میشه که در این قاب جا نمیشه نه ایزار قدرت نمایی در مقابل هر گونه مخالفت یا خواسته ای

    • بدون نام

      بدون نام دلایل همسران از زبان خودشون عنوان نشده!!! خوب معلئمه اون چه دوست دارن میگن.

  • علی

    بخاطر همین مهریه 5 سال پیش بنده به نقطه صفر مطلق رسیدم
    قابل توجه خانمها ....
    توصیه بنده به تمامی اقایون مجرد اینه که به هیچ وجه مهریه ای را نپذیرید یا حداقل تا حد تواناییتان قبول کنید ضمنا فکر این هم بکنید که بعد از پرداخت مهریه چیزی برای زندگی کردن خودتان بماند
    حتی پول اجاره یک اتاق هم رحم نکردند
    گول هیچ حرف و اشکهای تمساح رو نخوردید....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      علی اقای محترم همنطور مردها شبیه هم نیستن خانم ها هم شبیه هم نیستن پس همه رو به یک چشم نبینید....درضمن درست انتخاب کردن هم زمان ازدواج خیلی مهمه

  • بدون نام

    به نظر من قانون مهریه هم مثل خیلی دیگه از قوانین کشور ما مدت زیادی است که منسوخ شده و نیازمند به یک بازنگری کلی داره .

  • بدون نام

    منم یک زنم که مهریه ام کمه. شوهرم به هر بهانه ایی حرف طلاقو پیش میکشه. چون براش هزینه ایی نداره. ای کاش منم زیر بار مهریه کم نمی رفتم.

  • بدون نام

    متاسفانه ارزش ها تو جامعه عوض شده ..........
    قبح خیلی از مسائل ریخته شده..............
    و این وسط بچه های بیگناه تاوان میدن.......
    بهترین گزینه اینه که که دوطرف ازدواج میکنن اموالی که به دست میارن نصف بشه........مثل کشورهای اروپایی...
    مهریه رو کی داده کی گرفته مال زمانی بودمه مردا مرد بودن و زنان زن زندگی ...........الان نه مردی هست و نه زن زندگی

  • بدون نام

    همشون گناهکارن ...شک نکنید...قاضی بدون دلیل رای نمیده

  • هانیه

    با28سال زندگی مشترک همسرم خانه ترک کرد وبا....بدون نفقه وطلاق مهریه بسیار کم خود را نتوانستم بگیرم و چندسالی است به سختی زندگی می کنم واو با خانه وماشین پول ویلا خوش می گذراند

  • بدون نام

    متاسفانه ،زوجین میتونن به هم ظلم کنن. تو 90درصد مواقع دست مردها برای ظلم بازه،حالا اگه زن مهریه بالا داشته باشه ،این بار زنه که دستش برای ظلم باز میشه(فقط با همین یک مورد اجازه ظلم به زن داده شده).
    دادگاههای خانواده پره از زن هایی که شوهراشون بعد از 20-30 سال زندگی مشترک فیلشون یاد هندستون کرده و حالا میخوان زنشون رو طلاق بدن ،بدون اینکه یک قرون به این زنها برسه،زنهایی که همه عمرشون رو تو زندگی مشترک با این مردها گذروندن ولی حالا از اون زندگی هیچ سهمی بهشون نمیرسه. خیلی مواقع دیدیم که مرد از اول اجازه کار به زن نداده و زن رو خونه نشین کرده،حالا موقع طلاق زن هیچ مال و اموالی نداره و آواره میشه.
    یا مرد به راحتی به زنش خیانت میکنه و یه همسر دوم هم میگیره،باز طبق قانون مرد کار بدی انجام نداده و زن نمیتونه حرفی بزنه(کدوم انسانی تو دنیا وجود داره که به تونه با همسری که علنا بهش خیانت کرده زندگی کنه؟!چه زن چه مرد)
    مرد میتونه از شاغل بودن زن جلوگیری کنه،میتونه بعد از طلاق بچه هارو ببره پیشش و اجازه مده زن بچه هاش رو ببینه. طبق قانون مرد میتونه از رفت و آمدهای زن جلوگیری کنه و...... ..... حالا در برابر این همه حق،یه حق مهریه هم به زن ها داده شده ،که متاسفانه یه عده از زنها دارن ازش به طرزی غیر انسانی سواستفاده میکنن. ولی اگه امار ظلم در زندگی زناشویی رو در کل کشور در نظر بگیریم،بیش از 90 درصد این مردها هستند که دارن به زنها ظلم میکنن، در مقام مقایسه تعداد زنهایی که شوهرشون رو برای مهریه انداخت زندان،تعدادشون خیلی خیلی کمه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جالبه یه جاهایی از پیامم ......... حذف شده!و جمله ام ناکامل شده!
      درکتون میکنم ،میدونم دستتون بستست و مجبورید سانسور کنید که مشکلی براتون پیش نیاد:)

  • دراكولا تا به تا

    سيستم ازدواج تو ايران بيماره. دختر هايي كه عقد ميكنند تا بتونند با يه پسر حرف بزنند، دختري كه تمكين نكنه حتي تو مسائل جنسي بهش نفقه تعلق نميگيره، مردي كه حق طلاق داره و به زور ميتونه يه زن رو نگه داره، زني كه فقط سلاح مهريه تو دستاشه، مردي كه ميتونه زنش رو ممنوع الخروج كنه، اونوقت شما تو اين سيستم بيمار دلت به حال كدوم بسوزه؟! زن و مرد هر دو زجر ميكشند.

  • رهگذر

    به نظرم زنها تا از شوهرشون آزار و بی محبتی نبینن مهریشون رو اجرا نمیذارن،اکثر مردایی که به خاطر مهریه میرن زندان قبلش کلی زنشون رو اذیت کردن و جونشو به لبش رسوندن،البته متاسفانه یه عده زن روانی یا پول پرست و منفعت طلب هم وجود دارن بدون شک ،ولی واقعا تعدادشون زیاد نیست.چقدر از نزدیک چنین زنهایی رو تو جامعه دیدین؟در حالیکه مردایی که به طرق مختلف زنشونو اذیت میکنن زیاد دیدین احتمالا

    پاسخ ها

    • رها

      آخه فرض کنیم زن روانی و پول پرست . اینقدر هوش داره که مرد تو زندان برای اون پول مهریه نمیشه. پس اگر مرد به خاطر مهریه تو زندانه اسمش این هست یا داشته زن رو تیغ میزده و از نون شب بچه می دزدیده میرفته الواتی یا زن بازی یا اعتیاد . زن کلافه میشه چون نمی تونه اثبات کنه با حربه مهریه طرف رو میندازه زندان لااقل فقط خرج بچه بده . حداقل دو نفر از اینها توی محل دارم .زن هر چقدر هم پول پرست باشه و روانی حاضر نیست مردش بره زندان طعمه گرگهایی جامعه بشه. ببینید چی میکشه که اینکار رو میکنه. خانمی دیگه مصاحبه میکردم که چرا شوهرت رو انداختی زندان بابت مهریه میگفت منو به دوستاش میفروخت بیماری جنسی گرفتم از ترس نمی تونستم کجا شکایت کنم وکیل گفت بندازش زندان بتونی طلاق بگیری.

  • بدون نام

    بجز چند مورد، بقیه خودشون ی کاری کردند ک خانومشون صلاح دیده اینکارو بکنه! و گرنه هیچ زنی دوست نداره زندگی شو خراب کنه
    منم اگه بعد ی عمر زندگی شوهرم دار و ندارشو ب اسم پسرش کنه و خرج فک و فامیلاش، زندان ک هیچ...آتیشش میزنم...اون خانوم ی عمر با زیر و بم زندگی شوهرش ساخته، الان آین آقا شرط انصاف و رعایت کرده؟؟؟ پس زندان گوارای وجودش

    پاسخ ها

    • Lord Alireza

      گرفن 400 یا 500 سکه مهریه باعث خراب شدن زندگی خانوما میشه؟؟؟؟!!!!جالبه.

  • بدون نام

    جناب رهگذر خواب تشریف داری.........اینقدر هستن زنها و مردانی که از هر نظر تامین هستن......ولی بوالهوسی و شهوت باعث رسیدن به دادگاه و خیانت و قتل و...میرسه.........

  • ناشناس

    پس چجوریه الان که واسه مهریه رفتیم میگن اگه همسرتون مالی نداره یا چیزی به نامش نیست نمیتونی کاری انجام بدی،طلاق هم نمیده ،شکاکه،دست بزن داره حتی تهمت میزنه با برادر و طلبکاراش و سرویس مدرسه بچه رابطه دارم ،هیچ راه اثباتی هم نیست ،فقط دارم ذره ذره آب میشم

  • بدون نام

    با همون ذهنيتي كه سر سفره عقد ميشيني و دلت ميگه. با همون ذهنيت هم زندگيت تموم ميشه
    اگه توي دلت بگي حالا بعدا حالشو ميگيرم. يا تخفيف ميگيرم يا ازش ميگذرم يا به هر نحوي باهاشم و باش راه ميام. همون ميشه
    به زبون نه. هركس توي دل خودش

  • Lord Alireza

    مهریه فقط یک سکه اونم موقع عقد میدیم به عروس.
    نه بیشتر نه کمتر.

  • مصطفی

    به نظر من بعضی از خانم ها حتی لیاقت یه سکه رو ندارند بلانسبت زنهای خوب ومحترم جامعه خودم یه زن خیانتکاری داشتم که با پنج میلیون طلاقش دادم یه حرومزاده به تمام معنا بود

    پاسخ ها

    • امیر

      دمت گرم. سزای همه خیانتکارهای حرومزاده همینه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج