آشپزخانهی ارگونومیک
آشپزخانه از فضاهای بسیار مهم در هر خانه ای محسوب می شود که علاوه بر تاثیرگذاری زیاد آن بر زیبایی دکوراسیون منزل، عملکرد، راحتی و کارآمدی آن بسیار نقش تعیین کننده ای برای آماده سازی غذا و استفاده آسان از فضا دارد.
واژه ارگونومی (Ergonomy) از تركیب دو كلمه یونانی «ergon»، به معنای «كار» و «nomos» به معنای «قانون و قاعده» تشكیل شده است. بیتوجهی به اصول ارگونومیك در طراحی فضاهای زندگی ، میتواند سلامتی انسان را با خطرات جدی مواجه سازد. ارگونومی در عمل به مفهوم تطابق و سازگاری محیط كار، ابزار كار و شرایط كار با تواناییهای جسمی و روانی انسانها میباشد.
ارگونومی اهمیت به ابعاد انسانی و نیازهای انسانی در طراحی فضاست به طوریکه متناسب با ارتفاع یا قد انسان باشد و استفاده از فضا را برای انسان آسان کند در این جا نکاتی برای طراحی ارگونومیک در آشپزخانه مشاهده خواهید کرد:
۱-ارتفاع کانتر حداقل باید ۹۰ سانتی متر باشد.
۲-هواکش باید دست کم ۶۰ سانتی متر بالای اجاق گاز نصب شود.
۳- در آپارتمان ها به دلیل اشراف آشپزخانه به عرصه هایی چون نشیمن و پذیرایی، بخارات و بوی ناشی از طبخ غذا می تواند برای ساکنین منزل آزار دهنده باشد؛ پس برای رفع این مساله وجود یک پنجره یا هواکش (به منظور ورود هوای تازه) و یک هود (برای مکش هوای بالا رونده) بالای اجاق گاز ضروری است.
۴-رعایت مثلث کار در آشپزخانه به معنی قرارگیری سه عنصر اصلی آشپزخانه(یخچال،گاز،سینک ظرفشویی) که نباید مثلث قاعدهای كمتر از ۲/۱ متر یا بیشتر از ۷/۲ متر داشته باشد.
۶-برای راحتی و کارایی دستگیرهها، كنترلها و كشوها بایستی با یك دست هم قابلیت عملكرد داشته باشند.
نظر کاربران
جالب بود