تفاوت های مغز آقايان و خانمها
زندگي بدون دعوا امكان ندارد!
شما هم از اينكه بايد به تنهايي تمام كارهاي خانه را انجام دهيد و نميتوانيد بخشي از آنها را به همسرتان واگذار كنيد، خسته و ناراحتيد؟
خانمهاي عزيز بايد به اين نكته توجه كنند كه وقتي مجرد بودند، بسيار راحت ميتوانستند اين فهرست كاري را مديريت كنند چون فقط و فقط خودشان بودند و بس. وقتي ازدواج ميكنند، اوايل بهنظر ميرسد آقاي شوهر هم در اين ماجرا خوب نقش ايفا ميكند اما بعد از گذشت سالها، هر دو نفر متوجه ميشوند فهرست كاري خانم با برنامه آقا جور در نميآيد. تفاوت اساسي موجود اين است كه زمانبندي برنامه خانم و آقا يكي نيست و گاهي كاملا متفاوت است.
به اين موضوع توجه كنيد: صادقانه و بدون جانبداري بايد گفت، حقيقت اين نيست كه مردان دوست ندارند به همسرانشان كمك كنند اما واقعيت اين است، ضرورت انجام كارها و سطح اولويتبندي برنامه آقايان و خانمها كاملا با هم فرق ميكند. به عبارت ديگر، چيزي كه براي خانم يك امر فوري محسوب ميشود، براي آقا يك موضوع معمولي است و در اولويتهاي بعدي قرار ميگيرد.
در مورد اين ماجرا خوب فكر كنيد، خانم از سر كار به منزل آمده و ميخواهد براي خانواده شام درست كند. ميبيند ظرفشويي پر از ظروف نشسته است. او نميتواند شام درست كند چون با وجود ظروف نشسته براي اين كار فضاي كافي وجود ندارد، پس ظرفها را ميشويد. در اين بين متوجه ميشود سطل زباله پر است. هنوز بو نگرفته اما بهزودي بو هم ميگيرد! حين خالي كردن زباله متوجه ميشود كف آشپزخانه هم بايد تميز شود و بعد ميبيند كه لباسهاي كثيف هم بايد به لباسشويي ريخته شوند. در اين گيرودار، شوهر به خانه برميگردد و با صداي بلند ميگويد: «عزيزم سلام! شام چي داريم؟»
همين سوال ساده خانم را به يك چاه عميق مياندازد؛ چاهي پر از عصبانيت، خستگي، سردرگمي، گرسنگي و تنهايي. . . خانم ابتدا فقط يك برنامه ساده داشت و آن هم درست كردن شام بود اما درگير كوهي از كارها شد و از برنامه اوليه جا ماند! درنظر خانم يك كار به كار ديگر منتهي شد كه بايد انجام ميشد اما بهنظر آقا برنامه اصلي شام بود و بقيه كارها بايد به بعد موكول ميشد. حالا خودتان ميتوانيد آن شب اين ۲ نفر را تصور كنيد!
درحاليكه خانمها بايد روش جلب حمايت آقايان را به دست آورند، بايد كارهايي هم براي تسكين خود و كاهش استرس انجام دهند.
خانمها در اغلب موارد فهرستهاي كاري طويلي دارند كه از آنها چشمپوشي نميكنند و ميخواهند خودشان به تنهايي آنها را انجام بدهند و البته با اين كار خودشان را ميسوزانند! وقتي خانمها از يك كار به كار ديگر ميپردازند، بدون آنكه لحظهاي زنگ تفريح داشته باشند، در اصل اسير فهرست كاري خود هستند. نكته مهم همينجاست؛ وقتي خانمها زمان بيشتري را بهخود اختصاص دهند و دائم درگير انجام كارها نباشند، در اصل هديهاي بزرگ به همسرشان ميدهند. وقتي خانمها بهخودشان كمك كنند تا كمتر خسته شوند و اولويتبندي داشته باشند، تنش و استرس آنها كم ميشود و ميتوانند به جاي كنار زدن آقا حمايت او را بپذيرند. شايد خانمها بگويند؛ چه جالب! يعني بايد خودمان را هم به فهرست كارهايمان اضافه كنيم؟! اما اين موضوع حياتي است چون وقتي خانم بهخودش هم زماني اختصاص دهد، انرژياش حفظ ميشود و خسته و درمانده نيست.
شايد قانع نشويد اما فقط ۳۰ دقيقه تا يك ساعت وقت بهخود اختصاص دادن، شما را مجددا شارژ ميكند. ميتوانيد اين پيشنهاد را امتحان كنيد. فهرستي از كارهايي كه ميتوانيد براي خودتان انجام دهيد، تهيه كنيد و به اين ترتيب فرصت را فراهم كنيد تا «اكسيتوسين» يا همان «هورمون احساس خوب» را براي خود ذخيره كنيد. ما ضمانت ميكنيم، با اين كار احساس بهتري پيدا ميكنيد و آن فهرست بلند و طويل ديگر برايتان عذابآور نميشود؛ ۸۰ درصد تلاش براي كاهش استرس از خودمان برميآيد نه از همسرمان!
اما چرا آقايان و خانمها در مورد موضوعي اساسي مثل شام اين همه متفاوت عمل ميكنند؟ اين تفاوت تا حدي به عملكرد متفاوت مغز زنان و مردان مربوط است. مغز خانمها از هزاران گيرنده عصبي تشكيل شده كه اين گيرندهها از مغز آقايان بيشتر است. نتيجه اين ميشود كه ارتباطات بين نيمكره راست و چپ مغز خانمها از نظر عملكرد در سطوح بالاتري قرار گيرد.
در اكثر موارد دسترسي خانمها به هر 2 نيمكره مغز بيشتر از آقايان است و همين خصوصيت باعث شده خانمها الگوي فكري گستردهاي داشته باشند. به زبان سادهتر ميتوان گفت خانمها ميتوانند در يك لحظه به ارتباط بين فاكتورهاي متفاوت فكر كنند. تفكر خانمها از فاكتور «الف» شروع نشده تا به فاكتور «ب» برسد بلكه از ارتباط بين «الف» و «ب» شروع ميشود و ميتواند همزمان روابط بين فاكتور «جيم» و «دال» را هم وارد ماجرا كند.
در يك مثال ساده ميتوان گفت وقتي خانمي شام درست ميكند، ميتواند همزمان به شستن ظروف، نظافت آشپزخانه، خالي كردن سطل زباله، خريد منزل، اتو كردن لباسها و. . . فكر كند. برعكس در آقايان اين ارتباطات 2 طرفه ضعيف است و الگوي فكري آنها متوالي است. آقايان در يك لحظه تنها به يك موضوع فكر ميكنند. فايده اين خصوصيت در آقايان اين است كه آقايان ميتوانند به يك موضوع بهطور كاملا دقيق با تمام جزئيات فكر كنند؛ درحاليكه اين كار براي اكثر خانمها بسيار عجيب است.وقتي آقا بطري خالي نوشابه را به سطل زبالهاي مياندازد كه يك سر سوزن جا ندارد و اصلا در همان زمان به خالي كردن آن فكر نميكند، خانم از ناراحتي منفجر ميشود! دليل آقا اين است: خالي كردن زباله در همان لحظه اصلا ضروري نيست و اين يك طرز تفكر عادي مردانه است كه براي خودشان اصلا عجيب نيست.
نظر کاربران
سلام .
با تشكر. بسيار مفيد و خوب بود.
كلا موجود ناشناخته اي هستند.و گاهي غير قابل تحمل.
مطلب در مورد كنترول بر استرس و اضطراب باز هم بگذاريد .
موفق و پيروز باشيد
اینکه خانمها زحمات زیادی میکشند هیچ شکی
نیست اما نیم نگاهی هم به آقای خانه کنند
هرچند من معتقدم اگه مرد و زن خصوصیات
اخلاقی و رفتاری آنها شبیه هم باشد نه آن
مرد در بدو ورود به خانه تقاضای شام میکند
ونه آن خانم از عقب افتادن کارها هراسی
به خودش راه میدهد
اگر خانم خونه برنامه زندگیش مشخص باشه و مرد خونه هم این مسئله را درک کنه که خونه محل برای زندگی هر دونفرشونه و همون قدر که اون خسته است خانم خونه هم خستست مشکلی پیش نمی یاد.چرا که اگر دید خانم داره غذا درست می کنه یا دستش بند.خودش یک لیوان آب برمداره و دستور نمی ده و لباسا ووسایلشو سر جای خودش می زاره که کاری به کارای دیگه اضافه نکنه
خوب بود.
اي بابا
كاشكي كار يه خانوم شاغل درشستن ظرف وسطل زباله پختن شام خلاصه ميشد
پس اگر رسيدگي به كودك نوپاو رسيدگي درسي به نوجوان دوره راهنمايي را هم اضافه كنيد متوجه ميشويد كار از نيمكرهاي چپ و راست مغز ميگذرد . به نظر من وجدان بالاترين قاضي است
نمیدونم ورا خانوما فکر میکنن اقایون هیچی نمیفهمن و فقط به فکر خودشونن و همش فمر مسکنن اقایون فقط به فکر خودشونن و اونا واسشون اهمیتی ندارن ختی اگه دنیارو بپاشون بریزی