گردشگری در تهران؛ زره می خواهد و پول!
با موج جدید گردشگران خارجی و داخلی در کشورمان در سال های اخیر، این سوال زیاد پیش می آید که علاوه بر اصفهان و شیراز که از قدیم مقصد گردشگران بوده اند، امروزه جذابیت تهران برای گردشگران چیست؟
چطور است که در چنین پهنه مصفایی زیر پای کوهی به این عظمت و با جمعیتی چنین بی شمار، جایی برای گردش و تفریح نباشد؟ برای من که تهران هستم این سوال اصلا برخورنده است و در این مطلب سعی خواهم کرد گاهی درباره یک جای تهران بنویسم تا تصویر آن به عنوان یک پتانسیل در ذهنمان بنشیند و گردش و تفریح در تهران عزیز (به قول نشانه سازان: I Love Tehran) جزو برنامه های هفتگی مان شود.
شهرداری تهران اگرچه بسان کینگ کونگی بی شاخ و دم در تهران می چرخد و اغلب آسیب فراوان به شهر می زند، اما از زمان آقای کرباسچی خیرش هم به تهران رسیده و به تازگی هم به مرکز تاریخی تهران علاقه مند شده و قصد دارد زمینه های ترویج نوعی گردشگری درست و به قاعده در شهر را فراهم کند. این کار با سنگفرش کردن برخی خیابان ها مانند خیابان سی تیر و پامنار از همین نوروز امسال آغاز شده و ان شاءالله با بستن آن ها به روی ترافیک ادامه خواهدیافت.
به هر حال، توسعه و رونق کار گردشگری در تهران به کوشش بخش خصوصی و خود مردم شهر هم نیاز دارد؛ راه اندازی هتل های جدید، تبدیل خانه های قدیمی به هتل های کوچک، تاسیس رستوران ها و کافه های خوب و با کاراکتر همه از آن جمله اند.
در لیستی از بناهای باارزش که یکی از سازمان های شهرداری بنا به سلیقه اش تهیه کرده، تنها در منطقه 12- در مرکز تاریخی تهران که بازار در آن قرار گرفته- حدود سیصد بنای ارزشمند و تماشایی وجود دارد که نیمی از آن ها مکان های عمومی اعم از موزه و عمارت و کاخ حکومتی ساختمان اداری و بانک، تا بازار و سرا و تیمچه و چارسوق و کاروانسرا، تا مسجد و مقبره و امامزاده و تکیه و حسینیه و سقاخانه، تا مدرسه و بیمارستان و فرهنگسرا و خانه فرهنگ و پارک و پل طبیعت بر فراز بزرگراه و غیره است.
بله در همه این جاها می شود گفت و تماشا کرد. هزاران چلوکبابی و رستوران و کافه و قهوه خانه و پیتزایی و جگرکی و شیرینی فروشی را هم که نمی شود شمرد. همه گشت و تماشا دارد. تازه مکان های ورزشی از استادیوم آزادی تا ورزشگاه های محلی تر تا استخرها و زمین های بازی، حتی زورخانه های تهران (یک نمونه اش در باغ- موزه قصر)، محل تفریح و تفرج و دیدن دوستان است.
برای کتابخوان ها صدها کتابفروشی در این شهر بی در و پیکر محل سیر و سلوک لذت بخش و دیدار یار مهربان است. تازه یک جاهایی هم محل دیدن جوانان است، مثل سالن های بیلیارد و گیم نت ها که در آن ها بازی ها با کشت و کشتار مجازی و حرکت های خشن تر همراه است. حال بگذریم از محل پیک نیک برای روز سیزده بدر که تقریبا تمام فضاهای سبز از یک وجبی تا پارک جنگلی و از کنار اتوبان های عریض و طویل تا حریم رودخانه های متعدد جاری از کوه البرز را در بر می گیرد...
آری. گردش در تهران اگرچه خیلی جذاب است، اما باید زره پوشید و مثل مادربزرگ های قدیم کیف پول را در جورابی، جایی قایم کرد. البته برای آن ها که به عکاسی علاقه مندند هم کار گلگشت و عکاسی سخت است چون هر لحظه ممکن است دستگیر شوند و برای بازجویی به کلانتری برده شوند. البته مطمئنم که این چالش ها همه در آینده نزدیک به تدریج حل خواهندشد.
نظر کاربران
اینطوریها هم که می فرمایید نیست خیلی راخت می توان با کمترین هزینه در تهران گشت فقط همت می خواهد .
پاسخ ها
میشه بفرمایید چطوری با کمترین هزینه میشه تو تهران گشت یه شام میخوای بری بیرون بخوری باید خداتومن پول بدی
نخیر اصلاً هم اینطوری نیس این روزا اگه پول نداشته باشی تا سر کوچه هم نمیتونی بری مخصوصاً تو تهران...
ببخشید اصن شما ساکن تهران هستید که این حرف رو میزنید؟
گذشت اون دوران که با یه ملیون تومن فیل هوا می کردن..
تهران اصلا شهر ارزونی نیست من نمیدونم چطور این دوستمون همچین ادعایی کردن
دقیقاً...
همت فقط میخواد یعنی بدون پول!!!!!