مجله زیبایی سالم - سلمه سیدآقایی * : انسانها از دیرباز در پی برگرداندن شادابی و طراوت از دست رفته دوران جوانی و حتی زیبایی بیشتر بودهاند. امروزه روشهای بسیاری برای جوان کردن پوست و برطرف کردن تغییر رنگ و افتادگی پوست صورت، رفع عیوب و... ابداع شدهاست. زیبایی یک فرد به دلایل مختلفی میتواند دستخوش تغییر شود ازجمله: افزایش سن و کاهش فعالیت کلاژنسازی در پوست، تصادف، جراحت، نقص مادرزادی و... بسیاری هم هستند که هیچ مشکلی ندارند و تنها دوست دارند سراغ جراحیهای زیبایی بروند به دلایلی کاملا شخصی.
بزرگ کردن لب
۵۵- تمام افرادی که عمل جراحی بزرگ کردن لب را انجام می دهند، باید از نظر بدنی سالم باشند و انتظارات معقول درباره نتایج حاصل از این روش درمانی داشته باشند.
۵۶-افراد متقاضی انجام عمل جراحی لب باید گزارش کاملی درباره موارد آلرژی قبلی خود را در اختیار جراح قرار دهند.
۵۷-مدت زمان ماندگاری پرکننده های موقت (تزریق ژل لب، تزریق چربی به لب و...) که برای بزرگ کردن لب های نازک استفاده می شود، بستگی به سرعت بدن شما برای تجزیه عناصر پرکننده استفاده شده در لب دارد.
۵۸- استفاده از داروها، گیاهان و ویتامین های خاص، دو هفته قبل از عمل جراحی متوقف می شود.
۵۹-از خوردن یا آشامیدن غذا پس از نیمه شب روز قبل از عمل جراحی باید اجتناب شود.
60- در روز عمل جراحی از آرایش کردن، استفاده از جواهرات و لنزهای چشمی خودداری کنید.
61- سه نوع عمومی و رایج پروتز لب عبارت است از SoftForm، GORE-TEX و AlloDerm. هر یک از این روش ها دارای تفاوت اندک از نظر تاثیرگذاری بر لب های بیمار است. به همین خاطر لازم است شما برای انتخاب روش مناسب اطلاعات لازم درباره این روش ها داشته باشید.
62-نتایج استفاده از پرکننده های لب تزریقی موقت است، زیرا بدن درواقع این مواد را با گذشت زمان تجزیه کرده و جذب می کند.
۶۳- مدت زمان باقی ماندن تاثیر ناشی از این مواد در افراد مختلف متفاوت است، اما به طور میانگین این مواد پس از چهار تا شش ماه تاثیر خود را از دست می دهد.
۶۴-به افرادی که قصد استفاده از پروتز لب برای بزرگ کردن دائمی لب خود را دارند، توصیه می شود ابتدا از پرکننده های موقتی استفاده کنند و در صورت مطلوب بودن نتایج برای آن ها، روش های دائمی برای زیباسازی لب را انتخاب کنند.
۶۵- بزرگ کردن لب با استفاده از پرکننده های لب، جراحی انتقال چربی یا استفاده از پروتزهای لب عمولا در مطب دکتر انجام می شود.
۶۶-طول دوره ریکاوری عمل جراحی بزرگ کردن لب بستگی به نوع عمل جراحی انجام شده دارد. به هر حال، اکثر بیماران می توانند پس از یک روز به فعالیت عادی خود بازگردند.
۶۷-پس از انجام هر نوع عمل جراحی بزرگ کردن لب، بیمار ممکن است با کمی ورم و کبودی در صورت خود مواجه شود. اگر از پرکننده ها برای بزرگ کردن لب استفاده شده باشد، این عوارض می توان برای یک هفته دوام داشته باشد و اگر برای انجام این کار از پروتز لب استفاده شده باشد، مدت زمان لازم برای برطرف شدن کامل این عوارض معمولا سه هفته است.
۶۸- احتمال ایجاد عفونت در لب وجود دارد و به همین خاطر مهم است که فرآیند درمان پس از انجام هر نوع عمل جراحی بزرگ کردن لب تحت نظارت پزشک باشد. هرگونه تورم یا ترشح در لب باید بلافاصله به پزشک گزارش داده شود. در حالت های غیرعادی، بدن می تواند پروتز لب را پس بزند و بیمار را مجبور به برداشتن پروتز کند.
۶۹-پروتز لب می تواند تغییر شکل دهد که این مسئله نیز معمولا نیازمند انجام یک عمل جراحی ثانویه برای اصلاح مجدد وضعیت پروتز لب است.
۷۰- پروتز و تزریق ژل به لب، احتمال بروز عفونت در بدن را افزایش می دهد.
۷۱- در تزریق ژل، در صورتی که طی دوره جذب آن عفونتی رخ دهد، بسیار خطرناک خواهدبود، زیرا تزریق در سطوح مختلف انجام شده و نمی توان مانند پروتز جسم خارجی را بیرون آورد. بنابراین ممکن است سایر نواحی بدن نیز دچار آبسه و عفونت شود.
۷۲- تزریق چربی با وجود اینکه سخت تر انجام می شود، نسبت به دو روش دیگر دارای عوارض و مشکلات کمتری است.
۷۳-پس از عمل جراحی لب در ابتدا از ماساژ و دستکاری آن ناحیه خودداری کرده و لب را در معرض حرارت و سرما قرار ندهید.
۷۴-مانند هر نوع تزریق دیگری در ناحیه صورت باید احتمال عوارض آلرژیک، درد به هنگام تزریق و پس از آن، تورم و احتمال کبودی لب ها و حتی احتمال نتایج نامطلوب مانند عدم قرینگی (تزریق با حجم نامتناسب) در نظر گرفته شود و با بیمار در میان گذاشته شود.
۷۵- پس از جذب ژل ها، لب به شکل اولیه خود بر می گردد و هیچ تغییر فرم خاصی صورت نمی گیرد.
۷۶- اگر ژل هایی که برای برجسته سازی لب استفاده می شود، از نوع غیراستاندارد استفاده شود، امکان این عارضه وجود دارد، بنابراین اگر خانمی قصد این تزریقات را دارد، باید حتما از ژل های استاندارد و با مارک معتبر استفاده کند.
۷۷- در برخی مواقع به دنبال تزریق ژل، شخص دچار تبخال می شود که پزشک متخصص به راحتی می تواند آن را درمان کند، در غیر این صورت همین اتفاق می تواند موجب برجای گذاشتن اسکار (جوشگاه) روی صورت شود.
تزریق بوتاکس
۷۸- تزریق آمپول و بوتاکس بسیار ایمن و در اکثریت موارد بدون عارضه جانبی خاص است، ولی در هر صورت مثل تمام داروها، بوتاکس هم بالقوه دارای یک سری عوارض است.
۷۹- تزریق بوتاکس در ۲ درصد موارد ممکن است باعث افتادگی خفیف پلک بالایی یا پایین شود. این وضعیت معمولا موقتی بوده و دو تا سه هفته بیشتر باقی نمی ماند.
۸۰- گاهی بعد از تزریق، کرخ شدن پیشانی (که دو تا سه هفته به طول می انجامد) یا سردرد موقتی رخ می دهد.
۸۱- در ۱۵ درصد موارد، کبود شدگی محل تزریق به دلیل خون مردگی روی می دهد. این عارضه بیشتر در تزریقات قسمت خارجی چشم دیده شده و معمولا ظرف ۱۰ روز بهبود می یابد. گذاشتن یخ قبل از تزریق و کمپرس بسیار آهسته با گاز فقط برای چند ثانیه پس از تزریق در پیشگیری از بروز این حالت مفید است.
۸۲- افتادگی ابروها از عوارض بسیار نادر تزریق بوتاکس است که معمولا به دلیل تزریق مقادیر بیش از حد بوتاکس استفاده می شود.
۸۳- از یک هفته قبل از تزریق از مصرف هرگونه داروی مسکن و ضدالتهاب به جز استامینوفن، ویتامین E و ترکیبات حاوی Ginko خودداری کنید.
۸۴- صبح روز تزریق آرایش نکنید.
۸۵- در صورتی که بیماری خاصی دارید، حتما با پزشک معالج تان در میان بگذارید.
۸۶- در هنگام تزریق بهتر است بیمار نشسته باشد و اخم کند تا خطوط کاملا مشخص شود.
۸۷- تا چهار ساعت پس از تزریق درازکشیدن، هرگونه ماساژ یا دستکاری منطقه تزریق شده، برخورد با اشعه آفتاب و ورزش کردن ممنوع است. شکلک درآوردن، اخم کردن و ابرو بالا انداختن نتیجه بهتری را به دنبال خواهدداشت.
88- پاسخ هر بیمار به تزریق بوتاکس با بیمار دیگر متفاوت است.
89- اگر باردار هستید به هیچ عنوان نباید از بوتاکس استفاده کنید.
90- افرادی که از بیماری های عضلانی رنج می برند، به خصوص بیماری های اعصاب عضلانی باید درباره استفاده از تزریقات بوتاکس بسیار احتیاط کنند و چه بسا اصلا سراغ چنین تزریقی نروند. باز هم مشاوره با پزشک می تواند بهترین گزینه برای تصمیم گیری درباره این مسئله باشد.
91- فاصله محل های تزریق بوتاکس بسیار حائز اهمیت است. اگر این فاصله ها در تزریق پیشانی بیش از حد کم باشد، ممکن است تا ماهیچه های چشم بسط پیدا کرده و سبب دوبینی و مشکلات این چنینی شود، بنابراین پیش از تزریق از اینکه یک پزشک ماهر این کار را برای شما انجام می دهد، مطمئن شوید چون در این صورت مهارت او مانع از بروز هر مشکلی خواهدشد.
92- بعد از تزریق شما باید همچنان 10 دقیقه ای منتظر باشید تا بوتاکس تزریق شده توسط ماهیچه ها جذب شود. بعد از اینکه ماهیچه ها بوتاکس را جذب خود کنند، می توانید به منزل بروید.
93- بعد از گذشت دو ساعت می توانید در مناطقی که تزریق روی آن ها انجام شده، آرایش سبکی کنید.
94- در عین حال یک نکته را فراموش نکنید؛ در روزی که بوتاکس تزریق کرده اید به هیچ عنوان ورزش نکنید.
95- اولین اثرگذاری بوتاکس در فاصله زمانی بین 2 تا 6 ماه طول خواهد کشید. این ماندگاری بین افراد مختلف متفاوت است.
96- زمان تزریق بعدی باید وقتی اتفاق بیفتد که تزریق اول تاثیر خود را از دست داده باشد. شما به مرور زمان متوجه خواهید شد که هر تزریق چند ماه برای تان جواب خواهدداد. البته نباید برای تزریق دوم آن قدر صبر کنید تا تاثیر اولین بوتاکس کاملا از بین برود.
97- بعد از 2 سال تزریق در فاصله های زمانی مشخص، ماهیچه ها دیرتر از سابق خودشان را ریکاوری می کنند و بعد از آن اصلا بعید نیست فاصله های زمانی تزریق های بوتاکس افراد به فواصل 2 ساله تبدیل شود.
98- تقریبا تمامی چروک های صورت پاسخ خوبی به تزریق می دهد اما فرورفتگی آن باقی می ماند که باید از پرکننده ها استفاده شود.
99-اگر ناحیه تزریق به وضوح قرمز باشد تا چند ساعت از کمپرس سرد- یخ- استفاده کنید. اگر که علائمی نظیر قرمزی و خارش محل تزریق نداریم، نیاز به این کار نیست.
100- در صورتی که به دنبال تزریق بوتاکس، افتادگی پلک یا دوبینی پیدا کردید، پزشک خود را مطلع سازید.
101- اثرات تزریق بوتاکس از 48 ساعت بعد از تزریق شروع شده ولی حداکثر اثر آن دو هفته بعد از تزریق ظاهر می شود.
*مشاور زیبایی
ارسال نظر