شکستن قفل وای فای همسایه، چه حالی داره؟
وایفای به عنوان یکی از نیازهای اساسی، در کف هرم نیازهای انسان گنجانیده شده است. آنقدر اساسی که ممکن است انسانها برای تامین آن دست به دزدی هم بزنند.
حتی شاید اگر در زمان آبراهام مازلو، اینترنت و وایفای اختراع شده بود، امروز نظریه این روانشناس مطرح آمریکایی در مورد سلسلهمراتب نیاز انسانها نیز دستخوش تغییراتی میشد و وایفای به عنوان یکی از نیازهای اساسی، در کف هرم نیازهای انسان گنجانیده شده بود. آنقدر اساسی که ممکن است انسانها برای تامین آن دست به دزدی هم بزنند.
ماجرا از این قرار است که نرمافزار رایگانی به نام AndroDumpper به بازار عرضه شده که کاربران به وسیله این نرمافزار میتوانند، قفل شبکه اینترنت بیسیم مجاور را بشکنند و از خوان نعمت همسایگان خود بهرهمند شوند. در صفحه توضیحات این اپ در Google Play چنین درج شده: «این نرمافزار آزمایشی و با اهداف آموزشی در دسترس دریافتکنندگان قرار گرفته و در صورت سوءاستفاده مسوولیتی متوجه سازنده آن نخواهد بود.» یا ملاحظه میشود که از حدود ۱۶ هزارنفری که به این نرمافزار امتیاز دادهاند، حدود ۱۱ هزار نفر بالاترین امتیاز را برای آن در نظر گرفتهاند و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بار نیز دریافت شده است.
حتی در شبکههای اجتماعی نیز استفاده از وایفای همسایه، دستمایه شوخی و لطیفه میان کاربران شده و به نظر میرسد، قبحی برای این رفتار شکل نگرفته است. شبیه آنچه در مورد مفهوم کپیرایت و بهرهبرداری از داراییهای علمی، ادبی و هنری دیگران در ایران رواج دارد و مردم بدون توجه به اینکه رفتار آنان مصداق دزدی است، حقوق صاحبان این آثار را نادیده میانگارند. اینکه استفاده غیرقانونی و البته غیراخلاقی از شبکه اینترنت بیسیم همسایه یا آثار هنری دیگران برای ما ایرانیها تا این حد جذاب و مفرح است، از منظر جامعهشناسی چه معنایی دارد؟
البته در قانون جرائم رایانهای کشور آمده است که «هرکس بهطور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.» اما به نظر میرسد، بازدارندگی این نوع مجازاتها برای ایرانیها به میزانی نیست که آنان از ارتکاب به آن پرهیز کنند؛ یا احتمالاً به لطف وجود نرمافزارهایی چون AndroDumpper شناسایی مرتکبان این نوع جرائم شدنی نیست.
اما همانگونه که جامعهشناسان نیز ادعا میکنند، ظاهراً جذابیت استفاده غیرقانونی از کالای مفت تنها مختص ایران نیست؛ چنان که چندی پیش یکی از مراجع دینی امارات در استفتایی استفاده از وایفای دیگران بدون کسب اجازه از مالک آن را حرام دانسته و اعلام کرده است که دزدی سیگنال فرقی با دزدی اشیا و فریبکاری ندارد.
چرا دوست داریم دست در جیب هم کنیم؟
نیما نامداری: این خبر را که برخی افراد با شناسه اینترنتی ایرانی یک نرمافزار سرقت پهنای باند وایفای را زیاد دانلود کردهاند به خودی خود نمیتوان جدی گرفت. چون معلوم نیست اساساً مبنای فنی این سنجش چگونه بوده و چقدر معتبر است. ضمن اینکه اساساً در ایران دسترسی به اینترنت رایگان در فضاهای عمومی رایج نیست در حالی که در کشورهای دیگر معمولاً همه افراد به هر حال جایی را در دور و بر میتوانند پیدا کنند که دسترسی عمومی رایگان به اینترنت وجود داشته باشد. معلوم نیست اگر آنها هم این امکان دسترسی را نداشتند بیشتر از ایرانیها دنبال سرقت پهنای باند نبودند. کلاً اینگونه اخبار را نمیتوان مبنای تحلیلهای اساسی و تعمیمیافته دانست. اساساً این تب کلیگویی بیشواهد درباره ایرانیها و خلقیات و روحیاتشان آسیبهایش بیشتر از فوایدش است.
یکی از اهداف این طرح سنجش ارزشهای اخلاقی در جامعه بوده و یکی از مصادیق مورد توجه «تقلب و کلاهبرداری» بوده است. از مردم پرسیده شده بود که به نظر آنها تقلب و کلاهبرداری چقدر در مردم رواج دارد. در پاسخ ۶۹ درصد مردم معتقد بودند این پدیده زیاد رواج دارد و تنها ۱۸ درصد رواج تقلب و کلاهبرداری را کم ارزیابی کردهاند.نکته جالب اینکه این ارزیابی در بین زنان و مردان، افراد با تحصیلات مختلف و در سنین متفاوت تقریباً به صورت مشابه وجود داشته است. این یافته بدان معناست که از هر ۱۰ ایرانی هفت نفر معتقد است قاطبه هموطنانش اهل تقلب و دزدی هستند! این برداشت محدود به یک قضاوت ذهنی نبوده و ۸۲ درصد مردم معتقد بودند اساساً دزدی و کلاهبرداری به یک مشکل مهم و جدی در جامعه بدل شده است.به عبارت دیگر از آن سه نفر باقیمانده که اکثریت مردم را اهل تقلب نمیدانند هم یک نفر معتقد است دزدی به هر حال یک مشکل اجتماعی است. میشود گفت ما ایرانیها به هم بدبین هستیم و عموماً یکدیگر را اهل تقلب میدانیم.از جنبهای دیگر نتایج این پیمایش ملی نشان میدهد مردم اساساً میان خوب و بد دچار سردرگمی و حیرانی شدهاند.
به عنوان مثال ۶۱ درصد پاسخدهندگان معتقد بودهاند مردم نمیدانند بالاخره باید قانون را رعایت کنند یا اینکه پارتیبازی و تقلب کنند تا کارشان پیش برود و ۷۳ درصد اذعان کردهاند که این روزها معلوم نیست آدم خوب کیست و آدم بد کیست.وقتی شما همه جامعه را متقلب میدانید عجیب نیست که در قضاوت منفعل شده و حتی اعتماد به نفس قضاوت کردن را هم از دست میدهید. محو شدن مرزهای راستی و ناراستی و وارونه شدن سیستم قضاوت اخلاقی، یک فرآیند برگشتناپذیر است که پیوندهای اجتماعی و حس همبستگی ناشی از همسرنوشتی و مجاورت مکانی اعضای یک جامعه را مضمحل میکند.اما ۴۸ درصد همین مردمی که به جامعه بیاعتماد هستند و همه را دزد میبینند در پاسخ به این سوال که اگر مامور پلیس باشید و دوست شما از چراغ قرمز عبور کند تا چه اندازه احتمال دارد او را جریمه کنید، پاسخ دادهاند که احتمال جریمه زیاد نیست. یعنی نیمی از مردم جامعه مشکلی برای زیرپا گذاشتن قانون برای نفع شخصی ندارند.
همین بررسی نشان میدهد ۷۱ درصد مردم معتقدند امنیت سرمایهگذاری و کار و فعالیت اقتصادی در کشور زیاد نیست و ۴۸ درصد هم اساساً حفظ آبرو و حیثیت افراد را در جامعه زیاد نمیدانند. به عبارت دیگر اکثریت جامعه در شرایط احساس ناامنی یا امنیت کم زندگی میکنند.این قضاوتها را میتوان در تلقی مردم از مفاهیم ایدئولوژیک هم دنبال کرد. در بخشی از این طرح به بررسی پنداشت مردم از عدالت پرداخته شده است.نتایج نشان میدهد تنها ۱۱ درصد مردم معتقدند عدالت یعنی امکانات بیشتر به کسانی داده شود که «نیاز» بیشتری دارند، ۲۱ درصد عدالت را تخصیص منابع بر اساس شایستگی دانستهاند و ۶۸ درصد عدالت را در توزیع «مساوی» امکانات بین همه افراد دانستهاند.یعنی از هر سه ایرانی یک نفر معتقد است که مهم نیست شما چقدر کار میکنید یا چقدر شایستگی دارید حتی مهم نیست چقدر نیاز دارید همین که وجود دارید باید به قدر دیگران از منابع کشور بهرهمند شوید (در چنین شرایطی عجیب نیست که طرحی نظیر توزیع نقدی یارانهها با استقبال عمومی روبهرو میشود).
نظر کاربران
این اپلیکیشن به عنوان یکی از پرطرفدارترینها در میان پنج اپ برتر Google Play بر حسب دریافت کاربران ایرانی شناخته شده است...
دزدان باشخصيت كه فراموش كرده اند
اَلَم یَعلَم بِاَن الله یَری....
از توی تنظیمات مودم قسمت مک فیلتر میتونید به مودمتون دسترسی های مشخصی بدید و اجازه ندید غیر از شما کسی بتونه استفاده کنه
نتایج پژوهش به طرز فوق العاده ای درست بود به نظرم...و اینکه نتایجش هم بدون کم و کاست انتشار پیدا کرده نشونه خوبیه... از طریق این پژوهشها، حداقل چیزی که میشه فهمید اینه که مردم چجوری فکر میکنند و مسئولان رو میتونه از خواب خرگوشی بیدار کنه و دغدغه های بی جهتشون رو جهت دار کنه... البته اگه وقت شنیدن این مسائل رو داشته باشن...
ممنون که این نرم افزار رو معرفی کردید
الان میرم دانلود میکنم
خیلی به اینترنت همسایمون نیاز داشتم :)
پاسخ ها
در واقع خیلی به دزدی احتیاج داشتی ....خخخ
ممنون که این نرم افزار رو معرفی کردید
الان میرم دانلود میکنم
خیلی به اینترنت همسایمون نیاز داشتم :)
پاسخ ها
چجوری بابدنصب کنیم
دزدی مدرن
اگه هرکس که میخواد مبادرت به انجام این کار کنه،یک لحظه خودش رو جای اون شخص بگذاره قطعا به این نتیجه میرسه که هیچ کس راضی نیست از اموالش دزدی بشه،متاسفانه ........
پاسخ ها
راستی بخدا
من.یه بار نرم افزار رو نصب کردم..زود پاک کردم...ولی تا الان عذاب وجدان دارم
اسم این برنامه چیه لینک دانلود کجاست راهنمایی کنید
عذاب وجدان دارم ولی برای روزیاحتیاج داشته باشم
حبيبة
1
00
حبيبة
1
00
حبيبة
رمز واییفا را بگوید
چهجوریه
چهجوریه
چطوری نصب میشع
اودکک
پاسخ ها
چطوری نصب میشه
دیدی بااین آموزش دادن
خیلی حال می دهد اصلا دوزدی نیست این همه دوزدی میکن عذاب وجدان نمیگرند چندگیگ انترنت چه عدابی
پاسخ ها
تخم مرغ دزدی عاقبت میشه شتر دزدی ... درد ما فقر فرهنگی و بیسوادی و بی تفاوتی و رعایت نکردن حفظ حقوق دیگران هست و تا زمانیکه این افکار تغییر نکند فقر و فلاکت و عقب ماندگی هم هست
نرم افزار رو لطفا معرفی میکنید ..قفل شکن وای فای
عالییییییییییی بود
چطوری نصف میشه؟؟؟؟؟؟؟v
اقا بدجوری کارم گیر وای فای همسایمونه ،،چجوری نصبش کنم
چجوری نصبش کنم