برترين موزه هاي تهران
خيليها فكر ميكنند تهران كلانشهري پر از دود و آلودگي صدا و راهبندان و بدون داشتن فضاهاي فرهنگي-تاريخي است؛ در صورتي كه اين تصور از اساس اشتباه است
هرچند تهران پايتخت سياسي و اقتصادي ايران به عنوان يك كلانشهر چندين ميليون نفري شناخته ميشود اما اگر اهل فرهنگ و تاريخ باشيد ميتوانيد در اين كلانشهر پر دود و شلوغ هم جاهايي را پيدا كنيد كه شما را به گذشتههاي دور ميبرد. مهمترين موزههاي كشور و قديميترين كاخ -موزه به جاي مانده نيز در اين كلانشهر قرار دارد. هرچند در پي سياستهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دو موزه هنرهاي ملي و نقاشي پشت شيشه تعطيل شد و هنوز تكليف آثار آن مشخص نيست. همچنين موزه 13 آبان كه مجسمههاي علياكبر خان صنعتي در آن نگهداري ميشد نيز تعطيل شده است و اين مجسمهها به كرمان منتقل شدهاند.
کاخ موزه گلستان
کاخ موزه گلستان که از ارگ تاریخی تهران به جای مانده است بيش از ۲۰۰سال قدمت دارد. قدمت اوليه ارگ تهران به دوران صفویه باز میگردد که امروزه اثری از بناهای این ارگ جز کاخ گلستان موجود نیست. بخشهای مختلف کاخ گلستان عبارتند از:ایوان تخت مرمر، خلوت کریمخانی، تالار سلام، تالارآیینه، تالار سفرهخانه، تالار برلیان، عمارت خوابگاه، کاخ شمسالعماره، عمارت بادگیر، تالار الماس، کاخ ابیض و چادرخانه. نگارخانه هم بخشی از حوض خانه طبقه زیرین تالار سلام است که برای ارائه آثار نقاشی هنرمندان ایران در دوره قاجار اختصاص یافته است. شما میتوانید آثار کمالالملک را هم دراین محل ببینید.
كاخ سعدآباد
مجموعه كاخ موزه سعدآباد در حقيقت آخرين كاخ سلطنتي ايران است. در این مجموعه ابتدا خاندان قاجار ساکن بودند اما پس از توسعه محوطه بود كه رضاخان در سالهای ۱۳۰۰ در آنجا میزیست و پسرش محمدرضا نیز در سالهای ۱۳۵۰ به اینجا نقل مکان کرد. پس از پیروزی انقلاب ۵۷ این مجموعه به شکل موزه در آمد و لیکن کاخي متعلق به ارگان ریاست جمهوری براي پذيرايي از ميهمانان خارجي در جوار این مجموعه قرار دارد. از کاخ ملکه مادر نیز که متعلق به ارگان ریاست جمهوری است برای پذیرایی از ميهمانان خارجی استفاده میشود.
كاخ نياوران
عملیات احداث کاخ نياوران در سال ۱۳۳۷آغاز شد و با وقفهای که در ساخت آن پیش آمد در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در زمان فتحعلیشاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که در زمان محمدرضا پهلوی تخریب و کاخ نیاوران به جای آن ساخته شد. همچنين كاخي هم متعلق به احمد شاه هنوز در آن وجود دارد.
موزه ایران باستان
موزه ایران باستان يا موزه مادر در ابتدای خیابان ۳۰ تیر از موزههای شاخص تهران و ایران محسوب میشود. بنای این موزه توسط «آندره گدار» معمار و باستان شناس فرانسوي در سالهای ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۶ بنا شده و معماری آن متأثر از بناهای دوران ساسانی است. اگر به این موزه رفتید در حقیقت از هزاره هفتم پیش از میلاد تا دوره اسلامی را در قالب اشیای باستانی خواهید دید.
موزه جواهرات ملی
در سال ۱۳۱۶ به موجب قانون، قسمت عمده جواهرات از کاخهای سلطنتی به بانک مرکزیایران منتقل و از سال ۱۳۲۲ به بعد این مجموعه به تماشای عموم گذاشته شد؛ هر چند به دلیل حجم کوچک آن محل، تصمیم گرفته شد خزانه جدیدی در خور جواهرات ملی ساخته شود که در محل فعلی واقع در خیابان فردوسی، مقابل سفارت آلمان اواخر سال ۱۳۳۹ گشایش یافت.
موزه آبگینه و سفالینههایایران
بنای این موزه به دستور احمد قوام «قوام السلطنه» و برای سکونت وی ساخته شد. از قدمتاین عمارت حدود ۸۵ سال میگذرد. نمای ساختمان آجری و به سبک معماری دوران سلجوقی است. موزه آبگینه پنج تالار نمایش آثار هنری دارد. قدیمیترین شیشهها لولههای شیشهای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده است و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است.
موزه زمین شناسی
این موزه یکی از واحدهای سازمان زمین شناسی کشور است که در سال ۱۳۴۵ شمسی به همت چند پژوهشگر زمین شناسی و در چهار بخش ابزار و وسایل قدیمی و معدن کاوی، سنگها، کانیها و سنگوارهها افتتاح شد. نشانی این موزه جاده مخصوص کرج، فرودگاه مهرآباد است که برای دیدن از آن میتوانید مراجعه کنید.
موزه فاطمی
اگر دوست دارید گونههای کاملی از پرندگان ایران را یک جا ببینید سری به موزه فاطمیکه قدیمیترین موزه جانورشناسی ایران است بزنید.این موزه که به پاس خدمات بنیانگذار صادقش به نام موزه فاطمینامگذاری شده در سال 1338 افتتاح شد. محل این موزه خیابان انقلاب، دانشگاه تهران، دانشکده علوم است.
موزه ملک
این موزه که در خيابان امام خميني، شمال سردر باغ ملی واقع شده مشتمل بر کتابهاي خطی نفیس و آثار و اشیايی است که توسط ملکالتجار خریداري شده است. کتابهای نفیس، سکهها، تمبرها، تابلوهای نقاشی از جمله آثار کمالالملک و آثار ارزشمندی نظیر اینها را میتوانید در موزه ملک ببینید.
موزه سکه
این موزه در سال 1341 شمسی در ساختمان مرکزی بانک سپه واقع در میدان امام خمینی(ره) در یک طبقه تأسیس شد. شما میتوانید در موزه سکه 20 هزار سکه را که در مجموع، یکی از بزرگترین و ارزشمندترین مجموعه سکههای قدیمی از 2700 سال پیش تاکنون محسوب میشود، یک جا ببینید.
موزه پست
در سال ۱۳۱۳ در طبقه دوم ساختمان اداره کل پست تهران واقع در میدان امام خمینی(ره)، موزهای با نام موزه پست برپا شد. دراین موزه اشیای قدیمیمربوط به پست شامل انواع وسایل توزین، صندوق امانات، مهرها، صندوقهای پستی، تمبرها، وسایل تحریر سنتی، اسناد و مدارک پست قدیمی وجود دارد.
موزه هنرهای معاصر
ساختمان موزه هنرهای معاصر در خرداد ۵۶ افتتاح شد. معماری بنا تلفیقی از شیوههای معماری سنتی و مدرن است و گنجینه بسیار ارزشمندی از آثار هنرمندان معاصر ایران و جهان در آن نگهداری میشود. هم اکنون دوسالانهها، نمایشگاهها و رویدادهای ملی و بینالمللی حوزه هنرهای تجسمی ایران دراین موزه برپا میشوند و به همین دلیل در فصول گوناگون سال، موزه هنرهای معاصر میزبان علاقهمندان پر شمار هنرهای تجسمی و دانشجویان این رشتههاست. این موزه در خیابان کارگر شمالی، درست کنار پارک لاله قرار گرفته که خود این پارک از جاذبههای فضای سبز شهر تهران محسوب میشود. پارک لاله، ۲۵ هکتار وسعت دارد و به سال ۱۳۴۵ شمسی در زمینی احداث شد که زمانی به میدان اسب دوانی جلالیه معروف بود.
موزه فرش
این موزه به سال ۱۳۵۶ در ضلع شمال پارک لاله گشایش یافت. ساختمان موزه از نظر معماری بسیار زیباست. درون موزه هم فرشها و گلیم بافتههای بسیار نفيسی از آثار هنرمندان جای جای ایران وجود دارد که در نهایت چشمنوازی است.
موزه رضا عباسی
این موزه دارای پنج تالار نمایشگاهی دائم شامل تالار پیش از اسلام، تالار اسلامی یک و دو، تالار نگارگری و تالار خوشنویسی است. همچنین در طبقه سوم موزه کتابخانهای قرار گرفته و در طبقه همکف نمایشگاه موقت برای نمایش دورهای آثار معاصر وجود دارد. این موزه در خیابان شریعتی نرسیده به پل سید خندان واقع شده است.
موزه شهدا
موزه دكتر حسابي
موزه دكتر حسابي چند ماه پس از فوت دكتر حسابي، در اواخرسال ۱۳۷۱ و در منزل مسكوني او افتتاح شد. بناي خانه متعلق به سال ۱۳۱۰ خورشيدي است و شامل وسايل شخصي دكتر از جمله پوشاك، مسواك، عينك، شانه، خودكار، دفتر يادداشت و وسايل دستساز ايشان، لوح تقدير و مدارك تحصيلي و علمي، مدالها و نشانها، عكسهاي خانوادگي، اسباب بازي فرزندان و نوهها، هداياي خانوادگي و... است. همچنين آثار تقديمي به دكتر حسابي ميشود. اين موزه نيز در خيابان تجريش، خيابان مقصود بيك، خيابان دكتر پروفسور حسابي، پلاك ۸ قرار گرفته است.
موزه دارآباد
موزه طبيعت و حيات وحش ايران در ۱۳۷۲ از سوي شهرداري تهران افتتاح شد. اين موزه در دارآباد قرار دارد و همه روزه غير از روزهاي سوگواري و شنبهها باز است.
نظر کاربران
من عاشق موزه هنرهاي معاصرم و هر وقت آثار جديد بزاره حتما ميرم. از موزه هاي ديگه هم نصفشو رفتمو ديدم.
من اصلا از موزه خوشم نمياد، واقعا درك نمي كنم چرا مردم وقت ميزارن ميرن موزه
پاسخ ها
واقعا گل گفتی
اصلنم گل نگفتی
خاک بر سر تو و امسال تو.همین شماها هستین سر از هیچی در نمیارین تمام تاریخ مارو میدزدنو میبرن اونور آب بعد امسال خود تو برای دیدن همونا باید یه بلیط بخری 10 تا 100 یور که بری اونجا(لوور پاریس) آثار باستانی کشور خودتو ببینی.توی این موزه ها تاریخ ما ایرانیاست.خیلی چیزا میتونی توش پیدا کنی تا بفهمی تمدن 2500 ساله یعنی چی...
من کاری ندارم به نظر بقیه ولی اینی که قبل من نظر داره ،تویی که ادعا ی تمدن هزار سالت میشه اول فحش نده بعد برو دیکته ی صحیح امثال رو یاد بگییییر =))))))))))))
بابا شماها چرا با هم مثل دشمن رفتار می کنین؟ لیدی نظرشو گفت و من هم از این نظر موافقم که باید کارهای بیشتری انجام بشه و موزه ها جذابتر بشن برا مردم کلا. و همون شمایی که نظر قبلو دادی اولا ادعا نیست تازه معلوم شده ایران تمدن 5000 ساله داره! دوما کاملا (به جز اول جمله) حق با بدون نام هست! الان همه افراد با سواد دنیا هی دارن می گن که ایران جواهریه اصلا برا خودش و در زمان قدیم بهترین و قدرتمندترین بوده. فقط ما خود ایرانی ها هستیم (بیشترمون) که اهمیت این ایران زمین نازنین رو نمی دونیم. اگه با مردم یا یه چیز خاصی کسی مشکلی داره اینجا دلیلش خود ایران که نیست همون مردمن. نمی فهمم چرا به خصوص جوونترا همه چیزو با هم قاطی می کنن و مثلا اگر پاسپورت ایرانی اهمیت نداره با ایران زمین با این تاریخ درخشان زمان باستانش دشمنی می کنن.و اینم متاسفانه راسته که ارزشمندترین قطعات تاریخی یا بیرون از ایرانند یا در داخل دارن نابود می شن به دلیل عدم رسیدگی.
واقعا متاسفم برای این نوع طرز تفکر
من موزه رو خیلی دوست دارم
موزه ی سعادت آباد و جواهرات و شهدا هم رفتم
عشق من موزه
پاسخ ها
منم موزرو دوست مدارم
دوست مدارید؟
خب چیکارش داری بچه دوس مداره خخخخ
موزه خیلی جای قشنگ و آموزنده ای هست و خیلی چیزا به ما یاد میده و خیلی از گذشتمونو یادآوری میکنه و حیف که توی کشور ما زیاد به موزه بها داده نمیشه..!
موزه کاخ گلستان فقط اسم داره
ولی بسیار کارکنان غیر مسئولی داره و اصلا به این موزه رسیدگی نمیشه و خیلی کثیف شده و در بازدید اغلب جاهاش بسته ست مثلا بلیط برای شمس العماره که میگیرید فق 2 تا اتاق تودرتو که دورتادورش قاب عکسه رو فقط میتونید بازدید کنید
و اکثر قسمت هاش همون جلوی در حفاظ شیشه ای کشیدن که آدم نمیتونه تا ته اتاق رو ببینه چه برسه به وسایل!
در عوض به همه توصیه می کنم موزه خانه مقدم رو حتما برید
جای بسیار عالی هست
من متنفرم از موزه . ولی خوب چیکار کنم واسه نمره ی تاریخم باید اینجور جاهام بیام .
من از موزه ها خوشم میاد فضاهایی که متعلغ به 50 یا 1000 سال پیش است خیلی جالب ودیدنی است
موزه علوم طبیعی بهاباد یزد یکی از برترین موزه های ایران است
من عاشق موزه وکلا همه چیز های قدیمی هستم اما از بخت بد روزگاز ندونستم تو دانشکاه رشته تاریخ قبول بشم اما همیشه عاشق تاریخ میمونم حتی اگه نتونم برم موزه.هر کس رفت موزه یاد من هم بیفته قدر چیزی که دارید رو بدونید من نمیتونم برم موزه.
پاسخ ها
چرا نتونی؟ کرج که از تهران دور نیس کلی هم تو تهران و حتی شهرهای دیگه پر موزه اس.
عکس ها جالب بود.
به قربان خاک مقدس ایران.
واقعا برای بعضی از شما هامتاسفم که به نسل تاریخی اهمیت نمیدین
این اثار ها نشان دهنده ی عظمت و بزرگی و استواری کشورمون بوده
وشما ها با این طرز فکر قدیمی تون نهایت نادانی تون رو نشون دادین
پاسخ ها
چه ربطی داره؟ من خودم کلا چیزای قدیمی و موزه برام جالب نیستن ولی به شدت به اینکه در خاکی متولد شدم که بهترین و قویترین پادشاهی توش بوده (هخامنشی) و اینکه از نوادگان کوروشم به شدت افتخار می کنم و اجازه هم نمیدم کسی هویت منو ازم بگیره از این جهت. کسی قصد توهین اینجا نداره فقط نظر شخصی که کسی موزه دوس داره یا نه. مثلا من از سینما در ایران متنفرم ولی توهینی نکردم به سینما! اصلا کسی که در بزرگی و عظمت ایران باستان شکی کنه فقط نشون داده که اصلا دانش و بینش نداره .
نام من سارایاوری هست من از نوشته ها خیلی وخیلی خوشم امد پایان
بچه ها از غار موزه وزیری هم تو لواسان بازدید کنین واقعا عالی و شگفت انگیزه. به خصوص غار هایی که با دست زیر کوه کندن و مجسمه های زیبا که حدودا 1000 تا هست. تلفن و آدرسشم تو اینترنت بزنین میاد
موزه ها همگی جالب و دیدنی است اما صف طولانی بلیت مخصوصا ایام عید آدمو منصرف میکنه که یه سر به موزه بزنیم ،بخصوص کاخ نیاوران درست یک ساعت تو صف بودم
کاخ گلستان قیمت بلیطش 21 تومن بود نمی صرفید بریم دیدن کنیم کلا بی خیالش شدیم
اینا همه عالی و اینا به خصوص کاخها که بیانگر تاریخ اند واقعا و نه مجموعه ای از اشیای رندم ولی به عنوان کسی که عاشق علوم هست کاش موزه های مربوط به فیزیک یا شیمی یا بیولوژی هم بیشتر می ذاشتن و مخاطبشون هم بزرگسال قرار می دادن چون من تک و توک هم که دیدم همه انگار برای گروه سنی مهد کودک بودن. یه چیزی مثل موزه علمی کشورهای مختلف که چیزهای پیچیده رو هم نشون می دادن با گونه های مختلف دستگاهها و نمایشها. مثلا اگه می ذاشتن آدم با یه میکروسکوپ الکترونی یه میکروب رو ببینه یا طرز تولید تیله های فولادی رو نشون می دادن یا از این جور چیزای حسابی نه وقت تلف کنی. این چیزای تخصصی تر تازه به بچه هام برای شناسایی علایقشون برای شغل آینده شون بهتر کمک کی کنه تا چیزای بچه بازی ای که الان هست.
من موزه دوست دارم ولی خیلی از موزه های ایران واقعا ارزش رفتن رو نداشت. مثلا موزه شهدا واقعا تلف کردن وقته به نظر من (اصلا توصیه نمی کنم) و همچنین موزه هایی که فقط چند تا ویترین گذاشتن بعد می گن این موزه اس. منم می تونم یه سری وسایل بیارم همینجوری بذارم پشت شیشه بگم موزه اس پول بگیرم از مردم ولی انصافا اون موزه نیست! موزه باید ارزش باستانی داشته باشه باید اجناسش اصیل باشه و بهشون رسیدگی شده باشه و واقعا از تاریخ بگن و ارزش دیده شدنم داشته باشن و هیچ کدوم از اقلام مربوطه هم حذف نشن. موزه های ما رسیدگی و برنامه ریزی و حتی طرح ریزی خیلی خیلی بیشتری می خوان که حداقل آدم میبینه پشیمون نشه و از زمانش یه استفاده ای ببره. از طرف دیگه خیلی موضوعهای زیادی هستن که من به شخصه خیلی دوس دارم ببینم ولی اونارو موزه نمی کنن مثلا خونه دانشمندان و نبوغ ما با وسایلشون (به صورتی که زندگی روزانشونو نشون بدن) خیلی می تونه دیدنی باشه ولی بعد می آن با تبدیل این مکانها به کافی شاپ یا فروش زمین این مکانها به ارزش فرهنگی تاریخیشون توهین می کنن مثل خونه پروفسور حسابی در تهران که شبیه بازارچه شده الان!