۶ عادت انسان های پر بازده برای خواب
شاید شما هم مثل خیلی های دیگر احساس کنید شب ها بهره وری بیشتری دارید و بهتر می توانید کار کنید. اما در واقع کمبود شدید خواب نمی گذارد بهره ور باشید.
آنها به ساعت زنگدار نیازی ندارند
اگر هر روز صبح برای بیرون کشیدن خود از رختخواب به ساعت زنگدار متکی هستید، به احتمال زیاد خواب کافی ندارید. دکتر هاولی مونتگومری داونز، مدیر آزمایشگاه مطالعات خواب دانشگاه وست ویرجینیا در این باره می گوید: «نیاز هر کسی به خواب متفاوت است.
نشانه ی خواب کافی این است که برای بیدار شدن به ساعت زنگدار نیازی نداشته باشید». شاید لازم باشد روتین شبانه ی خود را کمی جابجا کنید تا بتوانید زودتر بخوابید و یا دیر تر بیدار شوید.
کیفیت خواب مناسبی دارند
به اندازه ی کافی خوابیدن تنها بخشی از این معادله است. شما باید مطمئن شوید کیفیت خوابتان نیز مناسب است. دکتر مونتگومری داونز می گوید: «اگر شبی ۱۰ ساعت می خوابید، و حین خواب می چرخید، غلت می زنید و پاهایتان تمام شب تکان می خورد، خواب بیشتر لزوماً کمکی به شما نخواهد کرد».
اگر به اختلالی نظیر آپنه ی خواب (ایست تنفس هنگام خواب) دچار هستید که بر کیفیت خواب شما تأثیر می گذارد، بهترین کار این است که از متخصص کمک بگیرید.
هر شب سر ساعت معینی به خواب می روند
چُرت می زنند
هرچه می گذرد شرکت های بیشتری مزایای چرت زدن کارکنان در ساعات مشخصی بین کار را به رسمیت می شناسند. وجود اتاق مخصوص چرت نیمروزی، به خصوص در شرکت های بزرگ فناوری مثل گوگل و هاب اسپات دیگر عادی شده است. علم نیز ادعا های مبنی بر بالا رفتن بازده کارمندان در نتیجه ی چرت نیمروزی را تأیید می کند.
یکی از پژوهش های دانشگاه برکلی نشان داده است یک چرت یک ساعته می تواند با تقویت و احیای توان مغز، هوش را بالا ببرد. پژوهشی از دانشگاه میشیگان نیز نشان می دهد چرتی یک ساعته می تواند بر خلق و خو نیز اثرگذار باشد و به کارمندان کمک کند در انجام کارهای دشوار و طاقت فرسا پشتکار بیشتری به خرج دهند.
در حالی که یک چرت ۲۰ دقیقه ای ممکن است شما را سر حال بیاورد، دکتر داونز اعتقاد دارد یک چرت ایده آل، یک چرخه خواب کامل را در بر می گیرد؛ یعنی چیزی حدود یک ساعت.
پیش از خواب از مصرف کافئین خودداری می کنند
خوردن کافئین پیش از خواب می تواند خواب شما را با اختلال مواجه کند. پژوهش بیمارستان و مرکز مطالعات خواب هنری فورد در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد مصرف کافئین ۶ ساعت پیش از رفتن به رختخواب باعث اختلال در خواب فرد می شود.
محیط، یکی از عوامل بسیار مؤثر بر کیفیت خواب است. وجود نور نمایشگر موبایل یا تلویزیون در اتاق خواب، باعث بروز تغییراتی در ساعت درونی بدن می شود که این، بر کیفیت خواب شما اثر منفی خواهد داشت.
ارسال نظر