غلط های مصطلح در تجارت اینترنتی
هر روز افرادی با انگیزه بالا وب سایتی را راه اندازی می کنند و امیدوارند که به زودی بتوانند درآمد قابل توجهی از آن کسب کنند. یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در کسب درآمد اینترنتی آشنایی با مدل صحیح بازاریابی اینترنتی است.
هر روز افرادی با انگیزه بالا وب سایتی را راه اندازی می کنند و امیدوارند که به زودی بتوانند درآمد قابل توجهی از آن کسب کنند. ولی بسیاری از وب سایت ها پس از گذشت ماه ها هیچ درآمدی ندارند. صاحبان وب سایت پس از مدتی انگیزه اولیه خود را از دست می دهند و وب سایت کم کم به فراموشی سپرده می شود. یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در کسب درآمد اینترنتی آشنایی با مدل صحیح بازاریابی اینترنتی است.
2
دیدگاه اشتباه رایج درباره وب سایت و درآمد اینترنتی
دلیل شکست بسیاری از افراد در بازاریابی اینترنتی عدمن آشنایی کافی با این موضوع است. همچنین دیدگاه های اشتباه رایج باعث می شود، وقت و هزینه ما به سرعت تلف شود و بازده مناسبی نداشته باشیم. ابتدا به چند دیدگاه اشتباه درباره کسب درآمد از سایت می پردازیم.
1- داشتن محصول مناسب و تبلیغ آن در اینترنت
بسیاری از افراد تازه کار فکر می کنند بازاریابی اینترنتی آن است که یک صفحه محصول داشته باشیم که در آن اطلاعات محصول نوشته شده است و سپس آن صفحه را در اینترنت تبلیغ کنیم. یعنی از سایت های مختلف بازدیدکنندگانی را به صفحه محصول هدایت کنیم. بنابراین اول مدل اشتباهی که باعث شکست ما در کسب درآمد اینترنتی می شود مدل در ادامه می خوانید:
الف. سایت زیبا و کم نظیری با محصولات فوق العاده راه اندازی کنیم.
ب. برای وب سایت ترافیک ایجاد کنیم.
ج. عده ای بازدیدکنندگان محصولات ما را می خرند و ما موفق می شویم. چنین مدلی بازده بسیار پایین دارد و تعداد خریدها معمولا آن قدر کم است که ادامه کار توجیهی ندارد و صاحب سایت پس از مدتی دلسرد می شود و تبلیغات را متوقف می کند و هیچ گاه درآمد قابل توجهی ایجاد نمی شود. البته این مدل شاید برای شرکت ها و کسب و کارهای بسیار معروف اثربخش باشد ولی برای کسب و کارهای کوچک کارآمد نیست.
۲- ترافیک بیشتر، فروش را افزایش می دهد
دیدگاه عموم آن است که هرچه ترافیک یک وب سایت بیشتر شود، تعداد فروش ها افزایش می یابد. منظور از ترافیک تعداد بازدیدکنندگانی است که به سایت شما مراجعه می کنند. ما نباید ترافیک را با «ترافیک موثر» اشتباه بگیریم. حتما در نمایشگاه های مختلف مثلا نمایشگاه کتاب دیده اید که گاهی تمامی دانش آموزان یک دبستان را برای بازدید علمی به نمایشگاه آورده اند. در این مواقع ترافیک بسیار زیادی وجود دارد، ولی آیا فکر می کنید که میزان فروش نمایشگاه افزایش قابل توجهی پیدا می کند؟ معمولا این طور نیست. بنابراین هر ترافیکی باعث افزایش فروش سایت نمی شود. ما باید بر ایجاد ترافیک موثر کار کنیم. ترافیک موثر از بازدیدکنندگانی تشکیل شده که دقیقا به زمینه فعالیت سایت ما علاقه مند هستند. بگذارید کمی فنی تر و دقیق تر صحبت کنیم. در بازاریابی اینترنتی معیار بسیار مهمی داریم که بسیاری از صاحبان سایت از آن اطلاع ندارند و اهمیتی به آن نمی دهند. این معیار درصد خروج از سایت نام دارد.
۳- هرچه سایت متنوع تر باشد و محصولات بیشتری داشته باشد، فروش بیشتر می شود.
یکی از سریع ترین راه های شکست در کسب و کار اینترنتی آن است که به ارایه و فروش محصولاتی بپردازیم که هیچ ارتباطی به همدیگر ندارند. فروشگاه هایی که به ارایه محصولات در یک حوزه مشخص می پردازد شانس موفقیت بیشتری دارند. سایت های بسیاری مشاهده می شود که به فروش محصولات مختلف از کتاب تا لباس های ورزشی می پردازند. این روش در کسب و کارهای کوچک مناسب نیست و کار را سخت تر می کند. هرچه طیف مخاطبان خود را محدودتر کنیم. توانایی ما در ارایه خدمات اختصاصی و متمایز بیشتر می شود. در وب باید به عنوان متخصص شناخته شویم تا فروش بیشتر شود. اگر تصمیم بگیرید که یک تلفن همراه را به صورت اینترنتی خریداری کنید به چه سایتی مراجعه می کنید؟ سایتی که به صورت تخصصی در زمینه تلفن همراه فعالیت می کند، یا سایتی که در آن انواع محصولات از لباس گرفته تا موبایل فروخته می شود.
3
Bounce Rate یا نرخ خروج از سایت چیست؟
این معیار عددی است که معمولا به درصد بیان می شود و نشان می دهد که چند درصد از بازدیدکنندگانی که وارد سایت شما می شوند از همان صفحه خارج می شوند. این معیار در واقع چه چیزی را نشان می دهد؟ نشان می دهد که چند درصد بازدیدکنندگان به طور اشتباهی وارد سایت شما شده اند، یعنی بلافاصله پس از آنکه وارد سایت شده اند به این نتیجه رسیده اند که به سایت درستی مراجعه نکرده اند و از آن خارج شده اند.
حال چگونه به طور تقریبی درصد خروج از سایت مان را بدانیم؟ به وب سایت Alexa.com مراجعه کنید. اگر صاحب وب سایت هستید و با اینترنت سر و کار دارید حتما این سایت را می شناسید. این سایت رتبه شما را از لحاظ ترافیک در تمامی سایت های جهان و ایران مشخص می کند. با تایپ نام وب سایت خود در سایت آلکسا می توانید اطلاعات تقریبی از وضعیت فعلی به خود به دست آورید. یکی از معیارهای مهمی که نمایش داده می شود، درصد خروج سایت است.
بنابراین سایت های موفق در هر سایت پربیننده تبلیغ نمی کنند، بلکه فقط در سایت هایی تبلیغ می کنند که نوع مخاطب آن به زمینه کاری سایت بسیار نزدیک باشد. فرض کنید بسته آموزشی را برای نمایندگان بیمه تهیه کرده اید. آیا فکر می کنید که از سایت پرمخاطبی که ۱۰۰هزار بازدیدکننده در روز دارد پاسخ بهتری دریافت می کنید یا سایتی که خصوص نمایندگان بیمه است و فقط ۱۰۰۰ بیننده در روز دارد. احتمالا گزینه دوم مناسب تر است. بنابراین در ابتدای کار بهتر است برای تبلیغات به سایت های پربیننده عمومی مراجعه نکنیم، بلکه سایت هایی را بیابیم که نوع مخاطبان آن به زمینه وب سایت ما مرتبط است.
یکی از بهترین روش های ایجاد ترافیک موثر، استفاده از سئو است. SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو، علمی است که به کمک آن می توانید در جست و جوهای مرتبط با سایت، در اولین نتایج گوگل قرار بگیرید.
4
مدل کسب درآمد از اینترنت
قبل از پرداختن به مدل صحیح کسب درآمد از اینترنت بهتر است به چند واقعیت مهم توجه کنیم. احتمال خرید در بازدید اول تقریبا صفر است. یا آن قدر کم است که توجیه ندارد. بنابراین نمی توانیم توقع داشته باشیم فردی با دیدن یک تبلیغ به سایت ما مراجعه کند و بلافاصله خرید کند. موضوع دیگری که شاید بسیار تکان دهنده باشد آن است که حدود 95 درصد بازدیدکنندگانی که برای اولین بار به سایت ما مراجعه می کنند دیگر هیچ گاه به سایت ما نخواهند برگشت. به عبارت دیگر بازدید اول آنها آخرین بازدید از سایت است. البته این عدد توسط انتشاراتی بسیار معروف در آمریکا به دست آمده است و شاید در سایت های مختلف این درصد متفاوت باشد.
ولی اصل مهم آن است که بخش عمده بازدیدکنندگان هیچ گاه به سایت ما برنمی گردند. باتوجه به مطالب گفته شده به این نتیجه می رسیم که مهم ترین کار یک وب سایت در بازدید اول ایجاد فروش نیست. اگر وب سایت شما اطلاعات بازدیدکنندگان را جمع آوری نمی کند هیچ گاه در افزایش فروش موفق نخواهد بود. اگر با بازاریابی مستقیم آشنا باشیم، در این روش معمولا ابتدا به جمع آوری اطلاعات علاقه مندان به محصولات و خدمات می پردازیم. در بازاریابی اینترنتی هم می توانیم از همین روش استفاده کنیم. مهم ترین کار یک وب سایت جمع آوری اطلاعات علاقه مندان است. برای جمع آوری اطلاعات تماس بازیدکنندگان، محصول یا اطلاعاتی با ارزش برای آنها تهیه کنید؛ به عنوان مثال گزارشی رایگان در زمینه کسب و کارتان بنویسید، سپس بازدیدکنندگان را متقاعد کنید که نام، ایمیل و مشخصات خود را در فرمی پر کنند تا بتوانند به این محصول رایگان دست یابند.
5
در وب سایت چه اطلاعاتی دریافت کنیم؟
توجه داشته باشید که اینجا درباره عضویت در سایت صحبت نمی کنیم بلکه درباره فرمی صحبت می کنیم که کمترین اطلاعات ممکن را از بازدیدکننده دریافت کرده و به او اجازه دانلود مطلبی رایگان را بدهد. به چنین فرم هایی معمولا فرم عضویت سریع می گویند. در این فرم بهتر است حتی نام را هم حذف کرده و فقط ایمیل افراد را دریافت می کند. مهم ترین اطلاعات یک کاربر در حوزه وب همان آدرس ایمیل اوست. بنابراین در مدل صحیح بازاریابی اینترنتی اولین گام جمع آوری اطلاعات تماس علاقه مندان است.
ارسال نظر