انتخاب ترکیب رنگی مناسب برای دکوراسیون منزل
آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفته اید که ناچار باشید از میان گزینه های جذاب زیاد، فقط یک گزینه را انتخاب کنید؟ دشوار است، می دانم. اما از آن دشوارتر این است که بخواهید از میان گزینه های بسیار، چند گزینه مرتبط و متناسب با هم را انتخاب کنید.
این اتفاقی است که برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی منزل بدون شک پیش می آید و زمانی شما را به دردسر بیشتری می اندازد که ناچار باشید برای کل فضاهای داخلی منزل خود رنگ انتخاب کنید. علامت سوال بزرگی که در ذهن نقش می بندد: کدام ترکیب رنگی را انتخاب کنم؟ کدام رنگ ها هم نشینی خوبی با هم دارند؟ از کجا شروع کنم؟
در این مطلب می خواهد این علامت های سوال بزرگ را از ذهن شما پاک کند یا دست کم کوچک تر سازد و شیوه ی صحیح انتخاب رنگ را برای شما شرح دهد. با ما همراه باشید...
کدام فضاها در منزل شما به یکدیگر دید دارند؟
در منزل خود بچرخید و ببینید از هر اتاق چه فضاهای دیگری از خانه دیده می شود. برای مثال اتاق های مجاور با بازشوهای بزرگ به یکدیگر را در نظر بگیرید. ضمن اینکه ممکن است علاوه بر اتاق مجاور، شما به نشیمن، راهرو یا آشپزخانه دید داشته باشید. مشاهدات خود را یادداشت کنید.
از انتخاب رنگ برای بزرگ ترین و مرکزی ترین اتاق شروع کنید.
به احتمال زیاد این فضا، نشیمن یا آشپزخانه ی شما خواهد بود که مکان هایی عالی برای شروع و دست یابی به ترکیب رنگی مناسب هستند. اگر تصور می کنید انتخاب رنگ برای شما سخت خواهد بود، از یک رنگ خنثی و ملایم یا رنگ سفید برای فضای اصلی خود شروع کنید تا انتخاب رنگ های بعدی برای شما آسان تر شود.
شما هم چنین می توانید از انتخاب رنگ برای اتاقی شروعی کنید که می خواهید خیره کننده ترین رنگ را داشته باشد. اگر رنگ خاصی را برای اتاق مشخصی در ذهن دارید، می توانید از آن شروع کنید و برای فضاهای بعدی سراغ رنگ های ملایم تر بروید. شما هم چنین می توانید رنگ های جسورانه را در کنار هم به کار برید، اما برای این کار مراقب باشید و اگر فکر می کنید خودتان از پسش بر نمی آیید، می توانید از متخصصان رنگ و نقاشی و تجهیزات جانبی در اهالی فن کمک بگیرید.
پالت رنگی خود را از یک طیف رنگی انتخاب کنید.
زمانی که برای اولین اتاق رنگ انتخاب می کنید، یک راه ساده برای انتقال به فضاهای بعدی، انتخاب رنگ از همان طیف برای اتاق ها یا دیوار های مجاور است. شما می توانید رنگی از طیف رنگی نزدیک، یا یک درجه روشن تر یا تیره تر انتخاب کنید یا حتی همان رنگ را با رنگ سفید مخلوط کرده تا به نسخه ی روشن تر آن دست یابید. مزیت چنین کاری این است که علاوه بر ایجاد جذابیت و عمق در منزل، شما را از این نگرانی نجات می دهد که مبادا رنگ ها به هم نخورند.
در انتخاب رنگ برای فضاهای باز دقت کنید.
وقتی طراحی خانه مانند ویلای فردوس مازندران که از پروژه های برجسته ی مهندس سهراب رفعت است، به گونه ای است که بیشتر فضاها در یک نگاه دیده می شوند، انتخاب رنگ های متناسب بسیار مهم تر خواهد شد. استفاده از سایه رنگ ها (رنگ های تیره) یا ته رنگ ها (رنگ های روشن) در این گونه فضاها خیلی جواب می دهد.
یک راه حل دیگر برای این فضاها، الهام گرفتن از محیط پیرامونی است؛ مانند ساحل. رنگ هایی که در طبیعت هم نشینی خوبی با یکدیگر دارند، در فضاهای داخلی نیز همین تأثیر را دارند
ترکیب رنگی های متفاوتی برای طبقات مختلف انتخاب کنید.
اگر منزل تان بیشتر از یک طبقه ی جدا دارد، به راحتی می توانید برای طبقات مختلف از طیف رنگی های مختلف استفاده کنید که کاملا از هم متمایز اند. به علاوه در این صورت، در یک زمان می توانید تمرکز خود را فقط بر یک طبقه بگذارید. آیا تا به حال به ترکیب رنگ تابستانی صورتی و نارنجی در دکوراسیون داخلی منزل فکر کرده اید؟
فضاهای ارتباطی را خنثی در نظر بگیرید.
رنگ های سفید، بژ، خاکستری و مانند اینها گزینه های خوبی برای راهرو ها و راه پله ها هستند و بین بخش های رنگی تر به چشم استراحت می دهند.
از طرف دیگر، اگر شما می خواهید از رنگ های ملایم خنثی و سفید در اتاق هایتان استفاده کنید، راهرو ها و راه پله بهتر است رنگی تر باشند. البته لازم نیست که کاملا متفاوت از رنگ های مورد استفاده ی شما باشند - بلکه رنگ یک یا دو درجه تیره تر اثر فوق العاده ای دارد.
نظر کاربران
BIG LIKE