۲۱۳۵۶۸
۴ نظر
۵۰۱۴
۴ نظر
۵۰۱۴
پ

درهای ورزشگاه ها به روی زنان ایران باز می‌‌‌‌ شود؟

ماجرای خسته کننده ورود زنان به ورزشگاه ها تمامی ندارد. یک روز در بوق و کرنا می شود که استادیوم های ورزشی به زنان علاقه مند به ورزش بلیت فروخته اند، ناگهان عده ای نگران می شوند که با ورود زنان به ورزشگاه شأن زنان زیر سوال می رود.

مجله اینترنتی برترین ها





هفته نامه چلچراغ - شهرزاد همتی: ماجرای خسته کننده ورود زنان به ورزشگاه ها تمامی ندارد. یک روز در بوق و کرنا می شود که استادیوم های ورزشی به زنان علاقه مند به ورزش بلیت فروخته اند. بعد که خبرها پر می شود از این اتفاق و عکس زنانی که دلشان می خواهد وارد استادیوم ها شوند در سایت های خبری دست به دست می شوند، عده ای نگران می شوند که با ورود زنان به ورزشگاه شأن زنان زیر سوال می رود. در راستای همین نگرانی درهای استادیوم به روی زنان بسته می شود. ماجرا به این جا ختم نمی شود، زن ها اعلام می کنند که هرگز معنی این تصمیم را نفهمیده اند.

این وسط عده ای هم غمگین می شوند؛ آن هایی که هر روز جلوی ورزشگاه رفته اند تا شاید بتوانند تیم مورد علاقه شان را تشویق کنند، از جلوی ورزشگاه رانده شده و حتی گاهی مورد تهدید واقع می شوند. حالا اما باز شرایط عوض شده. کمتر از یک هفته تا میزبانی ایران درلیگ جهانی والیبال باقی مانده و هنوز تکلیف ورود زنان به سالن های والیبال مشخص نشده است.

مولاوردی، معاون زنان ریاست جمهوری، پیش از این خبر داده بود ورود زنان به سالن های والیبال به تایید نهایی رسیده است؛ اما خبری از وزارت ورزش درباره ورود یا عدم ورود زنان به گوش نمی رسد. مولاوردی اعلام کرده صورت جلسه ورود زنان به سالن های والیبال توسط نمایندگان نیروی انتظامی، وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان امضا شده و در انتظار ابلاغ وزیر ورزش و جوانان است. حالا وعده و دستور روحانی برای وورد زنان به سالن های والیبال باید توسط وزیرش ابلاغ شود؛ اتفاقی که اگر نیفتد، باز هم زن ها از یک شادی جمعی و احساس غرور ملی محروم خواهندشد.

درهای ورزشگاه روی زنان ایرانی باز می شود؟

معاون ریاست جمهوری در حوزه زنان تاکید می کند که مشکلی برای حضور زنان در ورزشگاه ها وجود ندارد. او می گوید در مورد والیبال هم سازوکار حضور زنان در ورزشگاه ها تبیین شده، اما هنوز ابلاغ نشده است. سازوکاری که در وزارت کشور با حضور نمایندگان وزارت کشور، نیروی انتظامی و وزارت ورزش و جوانان سازوکارهایش تدوین شده و صورت جلسه امضا شده است.

در کمتر از ۲۴ ساعت تکذیب شد

حضور زنان در بازی های ورزشی مردان، برای همه رشته ها آزاد نشد

به گفته معاو وزیر ورزش در رشته های مردانه که نه زنان به آن علاقه دارند و نه امکان حضور هست، زنان را هم چنان راه نمی دهند.

این استثنا با این دایره باز، می تواند خیلی از رشته ها را شامل شود و بیش از آن که بستر تحقق باشد، می تواند تنها یک شوی وزارت ورزش در رسانه ها باقی بماند؛ بنابراین باید ذوق زده نشد و منتظر ماند و دید آیا فوتبال، کشتی، والیبال و... جزو رشته های مردانه محسوب می شوند یا نه؛ بر این اساس ورود زنان به ورزشگاه ها هم چنان آزاد «نیست» تا وقتی بسیار شفاف بگویند تعریفشان از رشته های مردانه، چه هست؟ متاسفانه تیتر اشتباه چند رسانه، بسیاری را به این اشتباه انداخته که ورود زنان به تمام ورزشگاه ها آزاد شده و از زمان اجرا از فوتبال تا کشتی و والیبال امکان حضور زنان تماشاچی را خواهدداشت؛ در حالی که این طور نیست.

به استناد سخنان معاون فرهنگی وزارت ورزش، «در برخی رشته های ورزشی نه خانواده ها طالب حضور هستند و نه امکان حضور وجود دارد، زیرا تعدادی از این ورزش ها مردانه است.»

معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: «حضور خانم ها و خانواده ها در سالن های ورزشی به تناسب رشته ها بستگی دارد که ما نیز تصمیم داریم این طرح را در سال جاری اجرا کنیم.» هم چنین، هیچ اشاره ای به ورزشگاه نشده. البته احتمالا این خبرنگار تفاوت بین ورزشگاه و سالن ورزشی را نمی دانسته و غیرعامدانه در مصاحبه فقط اشاره به سالن ورزشی کرده است نه ورزشگاه.

درهای ورزشگاه روی زنان ایرانی باز می شود؟

یک بام و دو هوا

در حالی که کمتر از چند روز به مسابقه والیبال ایران و آمریکا در ادامه مسابقات لیگ جهانی والیبال ۲۰۱۵ باقی مانده، هنوز وزارت ورزش و جوانان درباره نحوه حضور زنان در ورزشگاه خبری منتشر نکرده و حتی هفته گذشته سعید منتظرالمهدی، سخن گوی ناجا اعلام کرد، ابلاغی برای حضور بانوان در استادیوم های ورزشی صادر نشده است.

این در حالی است که منابع آگاه می گویند در این بازی قطعا زنان حضور دارند، اما هنوز مشخص نیست که بلیت برای حضور زنان آزادانه فروخته می شود یا افراد مشخصی در جایگاه زنان خواهند نشست. بعد از ممنوعیت چندساله حضور زنان در جایگاه تماشاچیان، فدراسیون جهانی والیبال میزبانی ایران در لیگ ۲۰۱۵ را، منوط به رفع این محدودیت کرد. این موضوع واکنش های متفاوتی در پی داشت تا این که معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اواسط فروردین امسال اعلام کرد: «حضور خانواده ها و زنان در مسابقات والیبال در سالن های ورزشی این رشته تایید نهایی شده است.»

اما این تایید نهایی، شراط و شروطی دارد که کمیته ای متشکل از نمایندگان وزرات ورزش، معاونت امور زنان ریاست جمهوری و وزارت کشور در مورد آن تصمیم می گیرند. شهیندخت مولاوردی، «حضور زنان در ورزشگاه ها نیازمند سازوکار است»، که با وجود باقی ماندن کمتر از ۱۲ روز تا بازی اول ایران در استادیوم ۱۲ هزار نفری آزادی هنوز مشخص نشده است. اما برخی منابع آگاه می گویند نحوه حضور زنان در بازی های آتی مشخص شده است، اما جزئیات آن در رسانه ها منتشر نمی شود. به گفته همین منبع آگاه، تنها بخش کمی از بلیت ها قرار است در اختیار زنان علاقه مند قرار گیرد که از طریق گیشه و به صورت آزادانه توزیع می شود تا رفتارهای احتمالی تماشاچیان راحت تر کنترل شود.

تماشای بازی های ورزشی مثل والیبال و بسکتبال در استادیوم های سرپوشیده منعی نداشت. اما نزدیک به سه سال پیش در جریان بازی والیبال لیگ جهانی در شهریور ۹۱ و بعد از حضور قابل توجه زنان در جریان مسابقه والیبال ایران و ژاپن، یک باره حضور زنان در بازی های سالنی نیز ممنوع شد. پارسال با آغاز میزبانی ایران در جام جهانی والیبال، زنان خواستار حضور در ورزشگاه آزادی برای تشویق ملی پوشان شدند؛ این خواسته زنان با وجود دستور ریاست جمهوری برای پی گیری با مخالفت هایی رو به رو شد، به طوری که دستور رئیس جمهور تا زمان تاکید فدراسیون جهانی والیبال صورتی جدی به خود نگرفت.

با این حال هفته پیش در جریان فینال لیگ حرفه ای بسکتبال ایران، در بازی بین دو تیم دانشگاه آزاد اسلامی و مهرام خانواده ورزشکاران و شماری از زنان به صورت محدود حاضر شدند که به گفته روابط عمومی فدراسیون بسکتبال کشور، هیچ مشکلی پیش نیامد. حال باید دید نحوه حضور زنان در بازی ۲۹ خرداد به چه صورتی خواهدبود و زنان علاقه مند، می توانند از در آهنی ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی عبور کنند یا باز هم از پشت جعبه جادویی در حسرت خواهندبود.

درهای ورزشگاه روی زنان ایرانی باز می شود؟

حضور زنان پلیس امنیت آزاد

شهیندخت مولاوردی می گوید که خبر ناخوشایندی ندارد و زنان قطعا در لیگ جهانی والیبال تیم کشورشان را تشویق می کنند. هرچند سال گذشته نیز ایران به فدراسیون جهانی قول حضور زنان را داده بود، اما زنانی که با روسری های سفید و دل های پرامید برای دیدن والیبال به استادیوم رفتند، با درهای بسته مواجه شدند.

این را هم بد نیست بدانید که محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال، می گوید که تمام تلاش برای حضور زنان در این مسابقات انجام شده. اما در نهایت کسی نمی داند چه اتفاقی می افتد. داورزنی می گوید: نهایت سعیمان را می کنیم شرایط میزبانی را به گونه ای تنظیم کنیم تا در مورد الزامات مشکلاتی نداشته باشیم و علاوه بر این شرایط را در چهارچوب نظام حفظ خواهیم کرد.

ضوابط و اصول در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... بدون شک برآیندی از خواست ها و مطالبه های مردمی هستند و در صورت طرح آن ها از طرف مردم، قانون گذاران و مسئولان مربوط باید با درنظر گرفتن جنبه های مختلف این مطالبه ها، امکان و شرایط تحقق آن ها را فراهم کنند.

زنان ایرانی امروزه در همه حوزه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حضوری پررنگ دارند و حتی کم توجهی به آن ها در حوزه ورزش به عنوان ورزشکار حرفه ای نیز مانع از افتخارآفرینی آن ها نشده است. نباید فراموش کرد که در طول تاریخ، هر زمان که زنان در سرتاسر دنیا و حتی ایران برای تحقق خواسته های خود نظیر حق رای و... تلاش می کردند. بدون شک زن و مرد مسلمان با پیروی از دستورالعمل ها و اعتقادهای دینی خود زندگی می کنند که قانون اساسی ما نیز با تاسی به همین اعتقادها نوشته شده است، ولی این اقدام ها و اظهارنظرهای تازه کاملا بی منطق و غیرقابل فهم است. چرا زنان می توانند از صفحه تلویزیون بازی را تماشا کنند، ولی مجاز به حضور در محل برگزاری این بازی ها نیستند؟

چه خوب می شود که این اتفاق بیفتد. بیایید انرژی های مثبتمان را برای کسانی بفرستیم که در این روزهای منتهی به مسابقات در حال رایزنی و سروکله زدن هستند. آن هایی که ایمان دارند زن ها هم می توانند شریک اتفاقات اجتماعی باشند. زنانی که قرار بود دوشادوش مردان در فعالیت های اجتماعی یاری گر باشند، اما امروز حضور آن ها در یک شادی جمعی باعث به خطر افتادن بنیان خانواده می شود. بیایید انرژی های مثبت مان را برایشان بفرستیم، هرچند ته دلمان هیچ نور امیدی نباشد.

حضور زنان در ورزشگاه ها با اما و اگر

فاطمه رهبر؛ عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی

درهای ورزشگاه روی زنان ایرانی باز می شود؟

در برخی از ورزشگاه های ما شرایط خاصی وجود دارد و ما قادر نیستیم در مورد همه ورزشگاه ها نظری یکسان دهیم. برای مثال درخصوص ورزشگاه های فوتبال، به دلیل بزرگی، زیادی جمعیت، فضای خاص حاکم بر این محیط که معمولا مردانه است، سردادن شعارها و دشنام هایی که شنیدن آن ها شایسته خانم ها نیست و...، حضور بانوان در این شرایط به صلاح نیست و من فکر می کنم حتی خود آن ها هم از حضور در این مکان ها اجتناب می کنند. البته درخصوص ورزشگاه های مربوط به ورزش هایی نظیر کشتی، وزنه برداری، شنا و...، حضور خانم ها از نظر شرعی و عرفی به هیچ وجه درست نیست.

ولی دربرخی از ورزش ها مثل والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز و ورزش هایی که در مجموعه های کوچک تر برگزار می شود که کنترل را راحت کرده و فضای حاکم بر آن ها سالم است، با رعایت ضابطه های درست می توان حق همه قشرهای جامعه برای تماشای این بازی ها را در نظر گرفت. عده ای معضل استادیوم آزادی را بسط می دهند، حال آن که اگر در این ورزشگاه فضایی محدود برای حضور خانوادگی فراهم شود و سرویس ایاب و ذهاب خاص بانوان نیز برقرار باشد، مشکلی پیش نخواهدآمد. اگر حضور زنان در ورزشگاه قانونی شود، مردم خودشان شرایط را برای حضور حداکثری زنان و مردان فراهم خواهندکرد و در رعایت و حفظ شعایر اخلاقی خواهندکوشید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    آخع وزنه برداری دیگه چراااا؟؟؟

  • مهران

    خداوکیلی چ گناهی کردن زنان ایرانی ک نمیتونن بیان ورزشگاه؟
    هرچند من خودمم باشم اجازه نمیدم همسرو دخترم برن فوتبال تماشاکنن چون فرهنگ نیست تو ورزشگاههای فوتبال ولی والیبال چ اشکالی نداره؟

  • دختران بدشانس

    آخه ماها چه گناهی کردیم که روز و شب باید افسوس رفتن به ورزشگاه والیبال رو بخوریم.خواهش میکنم هرچه زودتر رسیدگی کنید.

  • دختران حوا

    به نظر من هیچ اشکالی نداره یک زن به ورزشگاه بره این حرفا هم که میگن بازیکنا حواسشون پرت میشه همش چرته!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج