هزار نکته برای تحصیل رایگان در خارج از ایران
نکات ارسال مدارک به دانشگاههای خارج از کشور
اگر به دنبال یافتن استادی برای سرپرستی پروپزال تحقیقاتی خود هستید، پرونده های تحصیلی جداگانه و بر اساس موضوع مربوطه به استاد یا اساتید مورد نظر ارسال کنید و از دانشگاه درخواست نکنید که پرونده اصلی را در اختیار یک یا ده ها کارشناس اعلامی شما قرار دهد.
نکته ۳۰۱: جهت تسریع در امر به اشتراک گذاری مفاد پرونده تحصیلی خود توسط دانشگاه مقصد، لوح فشرده حاوی اسکن کلیه مدارک ارسالی را ضمیمه کنید.
نکته ۳۰۲: حتی الامکان از طریق پست پیشتاز مدارک خود را ارسال کنید تا کد رهگیری الکترونیکی جهت اطمینان از وصول بسته خود را در اختیار داشته باشید.
نکته ۳۰۳: در صورتی که احتمال دارد پرونده تحصیلی شما بعد از زمان تعیین شده به دانشگاه مقصد برسد و موجب رد شدن پرونده ارسالی شود ،از پست های سریع بین المللی مانند دی اچ ال یا تی ان تی استفاده کنید.
نکته ۳۰۴: اگر مجبور هستید در روزهای تعطیل مدارک خود را ارسال کنید، از شعبات پست داخلی و بین المللی در فرودگاه ها استفاده کنید.
نکته ۳۰۵: در صورتی که دارای کد کاربری و شماره پرونده الکترونیکی در دانشگاه مقصد هستید، حتما این شماره را بر روی نامه درج کنید تا دانشگاه پس از دریافت بسته شما، بر اساس این کد، گیرنده مربوطه را پیدا کرده و سریع بسته شما به وی تحویل گردد. بسیاری از دانشجویان متاسفانه هیچ اطلاعاتی از خود و هدف ارسال پرونده به دانشگاه بر روی پاکت درج نمی کنند و این امر موجب سردرگمی دانشگاه در بررسی گیرنده واقعی بسته پستی و هم چنین طولانی شدن فرآیند بررسی مدارک دانشجویی توسط دپارتمان های مختلف می شود.
نکته ۳۰۶: همواره آدرس فرستنده را به درستی به همراه کدپستی ده رقمی درج کنید تا در صورتی که بسته شما به هر دلیلی عودت شد، به نشانی فرستنده ارسال شود. بعضی از مدارک ترجمه ای شما، با هزینه گزاف تهیه شده است و نباید آن ها را به راحتی از دست بدهید.
نکته ۳۰۷: هیچ وقت فراموش نکنید که ماه فوریه، ۲۸ روز است و ۳۰ روز یا ۳۱ روز نیست. بنابراین deadline برای دریافت مدارکی که اول مارچ برای آن ها ذکر شده است، در واقع ۲۸ فوریه می باشد نه ۳۱ فوریه!
نکته ۳۰۸: اگر به دنبال یافتن استادی برای سرپرستی پروپزال تحقیقاتی خود هستید، پرونده های تحصیلی جداگانه و بر اساس موضوع مربوطه به استاد یا اساتید مورد نظر ارسال کنید و از دانشگاه درخواست نکنید که پرونده اصلی را در اختیار یک یا ده ها کارشناس اعلامی شما قرار دهد. به دلیل حجم فراوان متقاضاین به تحصیل، شاید امکان اجرای چنین درخواستی فراهم نباشد یا با تاخیر فراوانی این عمل انجام شود که بازدهی مطلوبی را برای شما به همراه نخواهد داشت.
نکته ۳۰۹: شرکت پستی فدکس یا شرکت های بین المللی را پیش از ارسال مدارک بررسی کنید که آیا نسبت به ارسال سریع و به موقع مدارک شما به گیرنده اقدام می کنند یا خیر.
نکته ۳۱۰: برای آگاهی از صحت ارسال مدرک خود، همواره از شرکت پستی ارسال کننده مرسوله خود سوال کنید و فقط در صورتی که نسبت به تحویل صحیح بسته به گیرنده آگاه شدید، پیگیری های بعدی را با دانشگاه مورد نظر انجام دهید.
نکته ۳۱۱: به جهت صرفه جویی در هزینه های پست بین الملل، برای برخی از مدارک مانند متن کامل پایان نامه کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا کتاب و مقاله منتشر شده، می توانید نسخه الکترونیکی را ضمیمه کنید و اجباری برای ارسال نسخه مکتوب نیست. اما ترجمه رسمی مدارک و گواهی های بین المللی باید اصل باشد و نسخه الکترونیکی آن مورد قبول نیست.
نکته ۳۱۲: اگر از دستخط انگلیسی شما خوب نیست و باید اعداد و ارقام یا نشانی پست الکترونیک را نیز در آدرس گیرنده بنویسید، متن مربوطه را تایپ گرده و بر روی کاغذ پشت چسب دار پرینت کنید. با این کار هم نمایندگی پست در داخل کشور متوجه آدرس صحیح می شود هم مراکزی که در خارج از کشور باید مرسوله شما را به مقصد برسانند، کار سختی در فهمیدن آدرس نخواهند داشت!
نکته ۳۱۳: ارسال سریع و صحیح و به موقع مدارک شما، بخشی از فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی با دریافت بورس از شرکت ها و موسسات و دانشگاه های اروپایی می باشد. این موضوع را دقیق پیگیری کنید و سهل انگاری در آن جایز نیست.
نظر کاربران
نویسنده محترم
این مطالب راجع به تحصیل در خارج عالیه و خیلی به دردم خورد. ممنون و خسته نباشی:)
فوق العاده عالین...مرسی از اینکه هستین