از آنجلینای کم استعداد تا دی کاپریوی نفرت انگیز
سایت ویکی لیکس که عموما به خاطر افشاگری هایش درباره دولت ها و سیاست های آنان شناخته می شود، تمامی اسناد، مدارک و ۳۲ هزار ایمیل مدیران و کارمندان این شرکت را روی سایت خود قرار داد، اطلاعاتی که وجه دیگری از دنیای پرزرق و برق سینمای آمریکا را برای طرفدارانش آشکار کرد.
مجله صدا - زیبا مغربی: اواخر سال گذشته میلادی یک گروه ناشناس با نام «نگهبانان صلح» (Guardians of Peace یا GOP) شروع به انتشار اطلاعات محرمانه شرکت سونی کردند.این درز اطلاعاتی یا به عبارتی حمله سایبری که عناوینی همچون ایمیل های خصوصی، میزان دستمزد مدیران این شرکت و مسائل روزمره آنان را در اختیار مخاطبان قرار می داد، زمانی پیچیده تر شد که پای انتشار اینترنتی چندین فیلم از شرکت سونی پیکچرز که مهم ترین آنها فیلم «مصاحبه» بود در میان آمد.
سایت ویکی لیکس که عموما به خاطر افشاگری هایش درباره دولت ها و سیاست های آنان شناخته می شود، تمامی اسناد، مدارک و 32 هزار ایمیل مدیران و کارمندان این شرکت را روی سایت خود قرار داد، اطلاعاتی که وجه دیگری از دنیای پرزرق و برق سینمای آمریکا را برای طرفدارانش آشکار کرد.
نگاهی اجمالی به روند اتفاقات تحلیل آن را ساده تر می کند: روز 24 نوامبر سال 2014، کارمندان شرکت سونی با پدیده ای روبرو شدند که بوی دردسر از آن به مشام می رسید همه آنها بر صفحه کامپیوترهای خود تصویر یک اسکلت سیاه را مشاهده کردند که با چهره استخوانی خود به آنان لبخند می زد و این پیام را بازگو می کرد: «پیش از این هشدار داده بودیم. این تازه شروع کار است.
ما تا زمانی که به اهداف خود دست پیدا کنیم، به این کار ادامه خواهیم داد. ما تمامی داده های اینترنتی شما، شامل فایل های محرمانه و فوق محرمانه را در اختیار داریم. اگر به خواسته های ما توجه نکنید، همه این داده ها را در دسترس جهانیان قرار خواهیم داد. تمامی مکالمات، ایمیل ها و کامپیوترهای اداری شما که حجمی برابر با ۱۰۰ ترابایت دارد، طی این چند روز توسط هکرهایی که خود را نگهبانان صلح می نامند، ربوده شده است.»
- اما ظاهرا کسی آنطور که باید به این تهدیدها وقعی ننهاد. قدم بعدی این گروه تهدید سونی به انتشار فیلم مصاحبه بود. فیلمی کمدی که داستان آن عملیات سیا (CIA) برای ترور رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون را به تصویر می کشید. دولت کره شمالی در ماه ژوئن همان سال درباره خطرات احتمالی اکران این فیلم به عنوان «حرکتی جنگی» و عواقب بعد از آن به دولت آمریکا هشدار داده بود.
- در همین احوالات بود که جیمز فرانکو، بازیگر نقش اصلی فیلم «مصاحبه» در یک برنامه تلویزیونی ظاهر شد و نگهبانان صلح را به تمسخر گرفت. او در این برنامه گفت: «این هکرها به همه اطلاعات شخصی کسانی که در شرکت سونی کار می کنند، اعم از ایمیل ها و شماره های امنیت ملی دسترسی پیدا کرده اند و قصدشان این است که تمامی این اطلاعات را منتشر کنند.» او ادامه داد: «قبل از اینکه دیگران اسرار مرا برای شما فاش کنند، خودم این کار را انجام می دهم.» و سپس ایمیل و رمز عبور خود را در این برنامه در اختیار مخاطبان قرار داد.
- علاوه بر فیلم «مصاحبه»، فیلم های «آنی»، «آقای ترنر»، «هنوز آلیس» و «نگارش عشق بر دستانش» نیز به همراه فیلم «خشم» ساخته برد پیت از طریق این حمله در دسترس قرار گرفتند. فیلمنامه قسمت جدید جیمز باند نیز از حملات مصون نماند. به همه این ها اضافه کنید متن همه ایمیل های شرکت سونی را.
- حقوق بیش از ۶ هزار کارمند کنونی و سابق و حقوق و مزایای ۱۷ مدیر ارشد سونی، از طریق این حمله منتشر شده. نگهبانان صلح به تمامی کارمندان سونی ایمیل زدند و از آنها خواستند که بیانیه ای علیه شرکت سونی امضاء کنند زیرا در غیر این صورت ممکن است به خانواده آنان آسیبی وارد شود.
- در نهایت هفته گذشته این فایل ها که پیش از این نیز در فضای آنلاین وجود داشت، از طریق ویکی لیکس به طور جامع در دسترس قرار گرفتند. جولیان آسانژ انتشار این فایل ها را به این شکل توجیه کرده است: «این اطلاعات نشان دهنده علمکرد درونی یکی از تاثیرگذارترین شرکت های چند ملیتی و محرمانه در جهان است که با کاخ سفید همکاری داشته و بر قانون گذاری و سیاست گذاری های آمریکا تاثیرگذار است. این اطلاعات ارزش خبری داشته و در مرکز درگیری های ژئوپلتیک قرار دارند. این اطلاعات بخشی از مالکیت عمومی است و ویکی لیکس اطمینان می دهد موقعیت آن را حفظ خواهدکرد.
- باراک اوباما یکی از کسانی بود که در این ایمیل ها درباره او صحبت شده است. امی پاسکال، قائم مقام شرکت سونی در یکی از ایمیل های خود به اسکات رودن (تهیه کننده) با لحنی تسمخرآمیز از برنامه صبحانه خوری خود با رئیس جمهور انتقاد می کند و می گوید: «در این برنامه احمقانه باید چه چیزی از رئیس جمهور بپرسم؟ آیا بپرسم دوست دارد چند تا از فیلم ها را نامزد کند؟» و رودن پاسخ می دهد: «شک دارم.» پس از انتشار این ایمیل ها، رودن از نحوه سخن گفتن خود عذرخواهی کرد، او گفت: «در ایمیل های دوستانه، ممکن است هر اشتباهی اتفاق بیفتد، چرا که خیلی روی آن دقت نمی شود.»
- بعد از اوباما، نوبت به آنجلینا جولی می رسد، این هنرپیشه بار دیگر به موضوعی برای بحث های رودن و امی پاسکال تبدیل می شود؛ در این ایمیل آنها آنجلینا را «کم استعداد، بداخلاق و لوس» خطاب می کنند.
- مکالمات ایمیلی میان پاسکال و تهیه کننده فیلم «استیو جابز»، مارک گوردون نیز وجه دیگری از رفتارهای واقعی مدیران و عوامل سینمای هالیوود را به تصویر می کشد. دی کاپریو که از بازی در فیلم «جابز» انصراف داده بود در این ایمیل ها با «رفتارهای وحشتناک» اش یاد می شود.
گوردون در مجموعه ای از ایمیل ها در پاسخ به کناره گیری او سوالات پاسکال درباره علت ماجرا می نویسد: «او نظرش را عوض کرد، رفتارش نه تنها وحشتناک که نفرت انگیز است.» دی کاپریو، که قرار بود نقش اصلی در فیلم زندگی نامه ای «استیو جابز» را به عهده بگیرد، ضمن کناره گیری از بازی در این نقش گفته بود که قصد دارد مدتی طولانی از بازیگری فاصله بگیرد.
- یکی دیگر از شخصیت هایی که چهره دیگری از خود به نمایش می گذارد، بن افلک است. بن افلک، بازیگر و کارگردان مشهور هالیوودی اجدادی برده دار داشته و افلک از مدیران یک برنامه تلویزیونی خواسته بود تا این اطلاعات را منتشر نکنند. این کارگردان برنده اسکار از تولیدکنندگان برنامه تلویزیونی «ریشه هایتان را بیابید» خواسته بود بخشی از اطلاعات مربوط به اجدادش را در این برنامه تلویزیونی نقل نکنند.
این درخواست بن افلک از هانری لوئیس گیتز، مجری این برنامه تلویزیونی که استاد دانشگاه تاریخ آمریکا است، موجبات ناراحتی او را فراهم کرده بود، اما این اطلاعات در نهایت در برنامه ای که در سپتامبر ۲۰۱۴ به نمایش درآمد، مطرح نشد.
- آدام سندلر نیز در این میانه بی نصیب نماند. در ایمیل های هک شده سونی اعلام شد که کارمندان شرکت سونی از طرفداران آدام سندلر به شمار نمی آیند. در این ایمیل ها گفت و گوهای بسیاری در باب نارضایتی از سندلر به چشم می خورد. آنها از وابستگی و فروش فیلم های خود به سندلر اعلام نارضایتی می کنند. این گفت و گوها چیزی نزدیک به ۲۵ صفحه را دربر می گیرد.
- در یکی دیگر از این ایمیل ها که میان امی و پاسکال و جورج کلونی ردوبدل شده است، ناراحتی کلونی را به خاطر انتقاداتی که برای کارگردانی و بازی بدش در فیلم «مردان تاریخی» دریافت کرده، مطرح می کند و ضمنا بیان شده که او برای این مسایل مدتی بی خواب شده بود.
-شرکت سونی تاکنون تنها در اعتراض به ویکی لیکس توانسته بیانیه ای منتشر کند. در این بیانیه گفته شده حمله سایبری به شرکت سونی عملی تبهکارانه بوده و دسته بندی و انتشار اطلاعات به سرقت رفته از کارمندان در ویکی لیکس به شدت محکوم می شود، اما این که شرکت بتواند به لحاظ قانونی از حقوق خود دفاع کند، چندان عملی به نظر نمی رسد.
ارسال نظر