آیا با شخصیت کاری خود، آشنا هستید؟
موفقیت آینده شغلی شما به این بستگی دارد که به خوبی خود را بشناسید و ببینید که خصوصیات رفتاری شما با کاری که حدود نیمی از عمر خود را صرف آن می کنید، هماهنگ است یا خیر.
مجله موفقیت - مینا حسین نژاد: موفقیت آینده شغلی شما به این بستگی دارد که به خوبی خود را بشناسید و ببینید که خصوصیات رفتاری شما با کاری که حدود نیمی از عمر خود را صرف آن می کنید، هماهنگ است یا خیر. نکته دیگر، میزان موفقیت شماست. شخصیت های متفاوت افراد در هنگام کار، خود رابه اشکال مختلفی نشان می دهد، این تفاوت ها در حدی است که ما می توانیم آنها را دسته بندی کنیم؛ پس با دقت به رفتار خود توجه کنید و آن را با موارد زیر تطبیق دهید تا شخصیت کاری تان را دریابید.
۱- خوش بین های خلاق
این مردم با عشق و علاقه بسیار در محل کار خود حاضر می شوند و کار می کنند. آنها باور دارند که این مسئله، نوعی فرهنگ است که باید به آن عمل کرد. اگر این افراد به خطاهای کاری خود توجه کنند و مشکلات احتمالی را پنهان نکنند، همواره می توانند به راه حل های برجسته و خلاقانه ای دست یابند.
در حقیقت این افراد فوق العاده اند اما بهتر است همیشه در کنار یک گروه کار کنند؛ این افراد همیشه با شور و اشتیاق از دیگران حمایت کرده و تا جایی که می توانند خوشی هایشان را با دیگران قسمت می کنند و اجازه نمی دهند صفت خوب خوشبینی، به ترس و بدبینی تبدیل شود.
۲- مسدودکننده ها
در واقع کسانی که راه ها را از همه سو می بندند، مسدودکننده نامیده می شوند. مسدودکننده ها در برابر هر پیشنهاد جدیدی می ایستند و با یک «نه» محکم، همه درهای پیش رو را که به پیشرفت یک پروژه منتهی می شود، می بندند. اگرچه ممکن است گروه مدیران اشتباهات این افراد را فقط به دلیل دقت و توجه بالای آنها یا مقتصد بودنشان درست و منطقی تلقی کنند اما در حقیقت این افراد، قاتل شور و هیجان دیگران هستند و خودشان هم هیچ علاقه ای به کاری که انجام می دهند و نیز کسانی که با آنها کار می کنند، ندارند.
۳- قربانیان
همیشه اولین افرادی که به محل کار می رسند و آخرین افرادی که آنجا را ترک می کنند، «فداییان راه کار» نامیده می شوند. آنها به شدت کار می کنند اما معتقدند مدیرانشان کار آنها را تاییدنمی کنند. اگر شما چنین شخصیتی دارید، سریع به خانه بازگردید و برای مسافرتی درست و حسابی خود را آماده کنید. گویا متوجه نیستید که دارید خودتان را برای یک پروژه می کُشید!
۴- اول من و بعد بقیه
این افراد حتی اگر ارزش کاری متوسط داشته باشند، طوری رفتار می کنند که ریاست، اول آنها را ببیند چون به طرز عجیبی مایلند چه راست و چه دروغ، از آنها تمجید شود. آنها کار و ارزش دیگران را کم جلوه می دهند و مرتب از دیگران انتقاد می کنند و در عوض خودشان را فوق العاده نشان می دهند و از کارشان تعریف می کنند. آنها باور دارند که تشخیص نقطه ضعف ها و اشتباهات کوچک شما، بیشتر از انجام یک کار، اهمیت دارد.
۵- نگهبانانِ بی تفاوت
باد به هر سمتی که بوزد، این افراد هم به همان طرف می روند. منظور از این اصطلاح، دورویی و مکر آنها نیست؛ در حقیقت ضعف این افراد عدم خلاقیت آنهاست. آنها ابدا اهل تنبلی نیستند. بهترین و رویایی ترین اتفاق برای آنها این است که با فرد خلاقی که پر از ایده های بکر است، کار کنند.
افراد خوش بینِ خلاق، آنقدر اعتماد به نفس بالایی دارند که ایده ها را به دست همکار ناتوانشان می دهند تا او آن کارها را انجام دهد و به پایان برساند. آنها حلال مشکلاتِ این افراد خلاق هستند. اگر سر و کار این آدم های همه کاره و هیچ کاره به یک مربی که مدام در حال مشاوره دادن است بیفتد، حسابی گوش می دهند.
بهتر است نام این افراد را «باری به هر جهت» بگذاریم. آنها ناظران و کارفرمایان خوبی هستند که حواسشان به همه چیز هست. در واقع آنها خود را مسئول می دانند تا محصول یا خدماتی که شرکت باید ارائه دهد، کیفیت و استحکام بسیار خوبی داشته باشد.
اگر شما چنین شخصیتی دارید، حتما به دنبال یک فرد خلاق بگردید و به او در ساختن محصول جدید یا راه و روش خاصی که ابداع کرده است، کمک کنید. آنها خلاق ها را نگران نمی کنند چون ذاتا خوش بین هستند و مایلند که ناظرانی که قوانین و حرف های سرگروهان و مربی ها را از حفظند، به آنها کمک کنند تا به بیراهه نروند.
۶- واقع بین ها
افراد راستگویی که دقیقا هر آنچه را که می بینند بر زبان می آورند. صاحبان کارهای عظیم تجاری، وقتی شیوه خاصی از تجارت را انتخاب می کنند، به عده ای از افراد اینچنینی احتیاج دارند که ناظر بر کلیه امور باشند. واقع بین ها بسیار دقیق و نکته سنجند و دقت ذهن آنها در امور بزرگ و کوچک، زبانزد خاص و عام است.
واقع نگرها اگر عمل گرایی بیشتری به خرج دهند و داده های ذهنی خود را به عمل درآورند، کم کم و به آرامی تبدیل به انسان هایی نمونه و خلاق می شوند. نقطه ضعف این افراد کند بودنشان در زمینه اجرا و عمل است.
شما ممکن است راه حل صحصح همه چیز را بدانید اما فراموش نکنید در جامعه امروز که از هر نوع شخصیت کاری به تعداد زیادی موجود است (حتی خلاق ها)، برد با کسی است که زمان را در دست دارد و سرعت عملش بالاست و از قافله جا نمی ماند. حتی برخی مراکز کاری، پرسنل های سریع الانتقال وکار راه بینداز را به دانشمندانی که ساعت ها به نقطه ای خیره می شوند و در نهایت به کلید طلایی موفقیت دست می یابند، ترجیح می دهند.
۷- مربی
این شغل زیادی سخت و سنگین است. در حقیقت همه مشاغل سنگین، به گروه های مختلفی تقسیم می شوندو بر هر گروه، شخصی نظارت و سرپرستی می کند. این شخص که خارج از گروه است، بر ماجرا نظارت دارد. او فقط یک ناظر نیست؛ در واقع او تقسیم وظایف می کند. در فواصل کوتاه به همه سر می زند و روند پیشرفت کار را می بیند و گزارش می دهد. در ضمن خطاها را به افراد یادآوری می کند. این نوع شخصیت کاری بیشتر به درد شرکت های بیمه که کیفیت بالایی دارند، می خورد که پیدا کردن اشتباهات و نقاط کور، همیشه بخشی از اینگونه شغل هاست.
ارسال نظر