برای طبیعت گردی حواستون به این موارد باشه
کمپ زدن هیجان خیلی بیشتری نسبت به سفرهای دیگه داره و یه عالمه چیز جدید بهتون یاد میده. برای کمپینگ در فضای باز یک سری نکات هست که نباید فراموش کنید. این مطلب چند تا از این نکته ها رو بهتون یادآوری می کنه.
۱ . بسته بندی و وسایل مورد نیاز کمپینگ در فضای باز به سه قسمتِ بسته بندی هوشمندانه ، تجهیزات آب و هوایی، و تجهیزات سفر تقسیم میشه.
۲ . مهمترین چیزی که در کمپینگ فضای باز باید توجه کنید، اینه که هوشمندانه وسایل خودتون رو بسته بندی کنید و جا بدید. مثلا وسایل نرم تر رو در پشت کوله بذارید تا در تمام مسیر پیاده ای که طی می کنید به کمر شما فشاری وارد نشه. حتی میشه وسایلتون رو در کیف های کوچکتر کیسه مانند بسته بندی کنید و بعد در کوله قرار بدید.
۳ . باید بدونید که با چه آب و هوایی ممکنه روبه رو بشید. اگه با هوای خیلی سرد رو به رو هستید، باید تجهیزات زیر رو همراه خودتون داشته باشید:
لباسی که لایه ی بادگیر داشته باشه. لباس گرم، کلاه ،( و یا کلاه هایی که کاملا سر و صورت رو به جز چشمها و دهان می پوشانند) ، پوششی یک سره (که عرق رو به لایه های بعدی انتقال نده)، لباسی گرم کننده که بین پوشش یک سره و بادگیر بپوشید، دو لایه جوراب گرم کننده و ضد عرق، پوتین یا چکمه، دستکش و چکمه اضافی.
و برای کمپینگ فضای باز در تابستان هم به کفش های ضد آب، اسپر ی حشره کش، کرم ضد آفتاب و بارونی نیاز دارید.
۴ . وقتی در حال پیاده روی به سمت محل کمپینگ مورد نظرتون هستید، از سه نوع سایز کوله می تونید استفاده کنید. اولین نوع از کوله، کوله ی کوچکی ای برای استفاده ی روزانه ست که برای پیاده روی های کوتاه مدت مناسبه.
نوع دوم کوله با سایز متوسطه که برای مصرف سه روزه است. در آخر کوله ای با سایز بزرگ برای استفاده ی بیشتر از سه روزه. از نظر قاب بندی هم کوله ها به دو نوع تقسیم میشن: اولین نوع کوله هایی که قاب های خرجی و بیرونی دارن و نوع دوم که قاب داخلی دارن. کوله های کوچک برای مصرف روزانه معمولا قاب ندارن.
۵ . اگر تا محل کمپینگ با ماشین سفر می کنید، یادتون باشه که چادر رو آخر سر جمع کنید و به وسایل سفر اضافه کنید. اینطوری اولین چیزی که احتیاج دارید موقع رسیدن استفاده کنید تقریبا دم دستی ترین وسیله است، چون آخرین چیزی بوده که اون رو جمع کردید.
چطوری چادر مسافرتی رو گرم نگه داریم؟
نیمه ی سرد سال از راه رسیده و باید خودمون رو برای سفر در مناطق و هوای سرد داشته باشیم. رسیدن فصل سرما دلیل بر این نیست که دست از ماجراجویی و اکتشاف جاهای جدید برداریم. ما تمام سعی مون رو می کنیم تا نکاتی رو بهتون یادآوری کنیم که سفر و کمچینگ در فصل پاییز و زمستون رو براتون راحت می کنه. این مطلب بهتون یاد میده چطوری چادر مسافرتی رو در حین سفر گرم نگه دارید. یه چادر گرم به آدم احساس امنیت و آرامش میده و خواب خوبی رو فراهم می کنه. این ۷ تا نکته رو با هم به خاطر بسپاریم.
۱_ کیسه خواب گرم!
اولین نکته برای داشتن خواب راحت و آروم توی چادر اینه که از کیسه خوابی با جنس خوب استفاده کنید که سرما رو به درون خودش راه نمیده.
۲_از زیر انداز استفاده کنید.
زیر انداز علاوه بر اینکه سطح زیرمون رو نرم می کنه و باعث میشه تیغ و سنگ راحتی مون رو به هم نزنه، عایق خوبی برای جلوگیری از انتقال سرمای زمین به بدن ماست.
۳_ از پتوهای گرم کننده ی اورژانسی استفاده کنید.
پتوهای اورژانسی اصطلاحی از لایه ی نازکی از آلومینیوم تشکیل و به هیچ وجه سرما رو به داخل چادر راه نمیدن. این پتو ها رو میتونید روی خودتون بکشید و همچنین روی دیواره ها یا سقف چادرتون وصل کنید.
۴_ با کلاه بخوابید.
یه کلاه بافتنی گرم و نرم میتونه سرتون رو در طول شب گرم نگه داره و احساس راحتی بهتون بده.
۵_ جوراب خشک به پا کنید.
درسته که خوابیدن بدون جوراب خیلی راحت تره، اما انگار وقتی پاهای آدم گرم هست، کل بدن هم احساس گرمی می کنه. چس یک جفت جورابی که خیس نیست به پاتون کنید، ترجیحا ضخیم و پشمی!
۶_ یه سنگ داغ توی چادر بذارید.
این یه راهکار خوبه برای اینکه گرمای آتشتون رو به داخل چادر بیارید. یه تکه سنگ داخل آتش بگذارید و صبر کنید تا یکی دو ساعت توی آتش بمونه. بعد از آتش درش بیارید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی دمایش پایین بیاد. وقتی به حالتی رسید که پارچه رو نسوزونه، یه حوله یا یه تکه پارچه رو دورش بپیچید. این سنگ رو یا توی کیسه خواب کنار پاهاتون، یا وسط چادر و نزدیک به همه ی افراد بگذارید.
۷_ یادتون باشه، رطوبت = سرما!
سعی کنید هوای داخل چادر رو تهویه کنید تا دچار رطوبت نشه. یه نکته ی مهم دیگه اینه که از عرق کردن جلوگیری کنید. هر موقع از شب که بیدار شدید و فهمیدید که بدنتون عرق کرده، کمی از لایه های پوششی تون کم کنید.
اینها بعضی از نکات مهم برای گرم نگه داشتن چادر موقع سرما بود. اگه شما هم ایده های خوبی برای این مشکل دارید، اونها رو با ما در میون بگذارید.
روش های شستن ظروف بدون آب یا مواد شوینده
خوردن غذای خوشمزه موقع پیک نیک یا کمپینگ خیلی لذت بخشه، اما وقتی نوبت به شستن ظرفها میرسه، دردسرها هم شروع میشه. اگه دوست دارید اوقات لذت بخشی رو در کمپتون بگذرونید، بهتره از تلنبار شدن ظرفهای کثیف جلوگیری کنید. نبود سینک یا آب جاری بیرون از خونه کار رو کمی سخت می کنه، اما روش هایی وجود داره که شما بتونید بدون نیاز به آب زیاد یا حتی مواد شوینده هم ظروف خودتون رو تمیز کنید.
راه تکراری که همه بلد هستیم اینه که کمی شوینده و آب روی ظرف ها بریزیم تا کاملا پاک و تمیز بشن. اما بعضی اوقات دسترسی به شوینده نیست و لازمه راهکار دیگه ای پیدا کنیم. این ۵ روش بهتون راهکارهای جدیدی یاد میده.
اول از همه باید این رو بدونید که اضافه کردن روغن زیتون به غذایی که قراره درست کنید، باعث میشه موقع شستشو خیلی راحت تر تمیز و چربی ها ازش جدا بشه. پس سعی کنید به آبی که در حال جوشیدن در قابلمه هست کمی روغن زیتون اضافه کنید.
اگه محدودیت آب دارید و حتی یه لیوان آب هم براتون حیاتی و به درد بخور هست، بهتره توی ظرفهاتون آب بگردونید و بعد اون رو بنوشید. نترسید، مزه سوپ میده! اینطوری هم مواد غذایی بیشتری به بدنتون رسیده، هم آب آشامیدنی که مهم تر از هر چیزی برای ادامه زندگی هست رو از دست ندادین.
دستمال کاغذی! تمیز کردن ظرف ها با دستمال کاغذی خیلی راحت و به صرفه است. میتونید تا مقدار خیلی خوبی طرفهاتون رو پاک کنید، بدون اینکه قطره ای آب مصرف بشه.
خاکستر + آب = بهترین تمیز کننده! اگه توی کمپتون آتش دارید، بهترین گزینه برای تمیز کردن ظرفها ترکیب خاکستر و آبه. فقط حواستون باشه که این خاکستر باید فقط از چوب و گیاهان درتس شده باشه. پس تا جایی که امکان داره آشغالها و مواد اضافی توی آتش نریزید. با اضافه کردن آب به خاکستر چوب، خمیری به دست میاد که به راحتی چربی ها و کثیفی ها رو از سطح ظروف پاک می کنه.
به جای اسکاچ، اط هرچیزی که در دسترس هست استفاده کنید. مثلا یک مشت شن برای پاک کردن غذاهای چسبیده به ظرف، یا میوه های کاج، یا کمی چمن… از خلاقیت خودتون استفاده کنید!
راه اندازی آتش در باد، باران و برف
بیشتر وقت ها مثل باریدن باران، برف و یا وزش باد های شدید ما بیشتر از همیشه به آتش احتیاج داریم و روشن کردن آتش، دقیقا در همین موقع ها خیلی سخت میشه. اما آتش درست کردن یک اصل بقا در کمپینگ به حساب میاد. ما در شرایط سخت به یه آتش درست و حسابی احتیاج داریم که با روش های قدیمی روشن نمی شن. راز یک آتش گرم اینه که اون رو از بیرون به داخل بسازیم.
شروع بزرگ
قدم اول جمع آوری سوخته. این کار شما رو گرم می کنه و باعث می شه در مرحله بعد دست های ثابتی داشته باشین و بتونین کارتون روو درست انجام بدین.
سوخت چقدر باشه؟ به اندازه ی روشن نگه داشتن آتش در طول شب. یک پشته هیزم می تونه کافی باشه و میشه که با قطعه قطعه کردن یک درخت مرده با تبر، هیزمی که لازم دارین رو تامین کنین. بدون تبریا اره برای قطعه قطعه کردن هیزم ها کارتون یه مقداری سخت میشه، اما نشدنی نیست.
نکته: موقع جمع آوری هیزم از دستکش هایی از جنس پشم گوسفند و جانوران دیگه استفاده نکنین چون به انگشتانتون آسیب می رسونه.
رسیدن به مرکز
برای سوخت آتش میتونین به راحتی شاخه های خشکی که پای درختای کاج و صنوبر وجود داره رو جمع آوری کنین. این شاخه ها خشک باقی موندن چون شاخه های درخت مثل پوشش جلوی خیس شدن اون هارو گرفتن، اما اگه زمانی این شاخه ها هم خشک نبودن تنها جایی که می تونین چوب خشک پیدا کنین قسمت درونی درخت های خشک شده و الوار های بزرگه که به وسیله اره یا تبر و تکه تکه کردن تنه به چوب های خشک داخلی با ضخامت های متفاوت می رسیم.
نکته: در صورت نداشتن تبر، از چاقو برای شکاف دادن استفاده کنین به این صورت که یک سری شکاف در جهت ترک های موجود به وجود بیارین و با این کار به غشای داخلی و چوب خشک برسین.
مسائل کوچکتر
موقع بارش برف وقتی برای پیدا کردن هیزم و شاخه های خشک وجود نداره. اینجور موقع ها سعی کنین آتش زنه به همراه داشته باشین. گلوله های نخی یا پنبه ای آغشته به مواد نفتی می تونه آتش زنه خوبی باشه. می تونین از تراشه پوست درخت، دسته ای از برگهای درخت های سوزنی مثل کاج و یا شاخه ای باریکی استفاده کنین و فیتیله (آتش زنه) رو روشون بزارین. مخروطی از شاخه ها و بته های خشک اطراف آتش زنه درست کنین ضخامت شاخه های اطراف این مخروط بهتره از خیلی باریک شروع بشه و تا به اندازه ضخامت انگشت شصت ادامه داشته باشه .
نکته : برای اطمینان بیشتر بهتره از چوبهای کاجی که با صمغ پوشیده شدن و به ضخامت انگشت هستن استفاده کنین، چون صمغ باعث میشه جرقه زدن در هوای مرطوب راحت تر بشه.
روشن کردن
بهتره کبریت های ضد بادی که به واکنش های شیمیایی برای روشن شدن آتش نیاز دارن رو فراموش کنین. باریکه های چوبی که آغشته به صمغ رو فراموش نکنین. بهترین چیزی که در هوای بد می تونین برای روشن کردن آتش ازش استفاده کنین فندک های اتمیه (بوتان) که شعله های بلند و قوی تولید می کنه و فلزی که در اون جرقه تولید می کنه می تونه جرقه بزرگ و خوبی رو درست کنه.
وقتی شما مخروطی از هیزم داشتین سعی کنین با حرکت دادن قسمت هایی که آتش در اون روشنه جای بیشتری برای قرار دادن هیزم های تازه تر فراهم کنین. یک آتش گرم باید طولی نزدیک به اندازه بدنتون داشته باشه و در پشتش دیواره ای مثل سنگ قرار داشته باشه که بتونه حرارت رو به سمت شما منعکس کنه.
وقتی که آتشتون رو به خوبی مستقر کردین، چندتا گیاه یا چوب سرزنده و سبز تر هم به آتش اضافه کنین چون به نسبت چوب های خشک با درجه حرارتی کمتری می سوزن، ولی برای مدت بیشتری باقی می مونن، که این میتونه شما رو مطمئن کنه یک شب زیر نور ماه می تونین گرم بمونین.
ارسال نظر