چیدمان میز غذاخوری برای مهمانی رسمی
سالهای سال است كه ما دور یك میز جمع میشویم تا غذا بخوریم، نوشیدنی بنوشیم، و در كنار هم شاد باشیم. با رشد فرهنگ شهری چیدمان میز مورد توجه قرار گرفت و میز تبدیل به فضایی برای شادی بیشتری در كنار دیگران شد.
در قرون وسطی در اروپا و زمان شاهان، ملكهها، و شوالیهها، محل قرارگیری افراد پیرامون میز بیانگر جایگاه اجتماعی آنها بود و همچنین افراد دیگر كه به مهمانی شام دعوت بودند با خود قاشقها و چاقوهای خود را همراه میآوردند. چیزی به نام بشقاب و چنگال وجود نداشت، بنابراین مهمانان دور میز مینشستند، شادی میكردند، و میز را كثیف و بینظم میكردند. میزبانان همیشه دستمال در اختیار مهمانان قرار میدادند تا مهمانان پیش از رفتن به خانه خود ریخت و پاششان را تمیز كنند.
تا قرن ۱۷ طول كشید تا چنگال وارد میز غذاخوری شد. با حضور چنگال، پارچههای رومیزی نیز جای خود را بر روی میز غذاخوری پیدا كردند. در قرن ۱۸، نقرهكاران و صنعتگران ظروف و وسایل غذاخوری جذابتر و ظریفتری را تولید كردند، و پادشاهان و اشرافزادگان ثروتمند از بهترین نوع این وسایل استفاده میكردند. به مرور رسم و رسوم مربوط به غذا خوردن رشد بیشتری كرد و چیدمان میز به معنای واقعی كلمه به دنیا آمد.
این روزها ما چیدمانی را برای میز خود انتخاب میكنیم كه با روحیات و نیازهای ما سازگار باشد. ما میتوانیم غذا را در درون یك ظرف بزرگ زیبا كه بر روی یك تخته چوبی در مركز میز قرار گرفته است سرو كنیم و یا هر وعده غذایی (پیش غذا، غذای اصلی، و دسر) را به صورت جداگانه و به ترتیب سرو كنیم. ما میتوانیم در كنار مهمانانمان و جلوی چشم آنها دست به پخت و پز بزنیم و یا غذا را در محلی خاص كه برای این كار طراحی شده است سرو كنیم. با این اوصاف، اكنون ظروف نقرهای و پارچههای رومیزی خود را بیرون آورده و در زمینه چیدمان میز دست به تجربه بزنید تا در نهایت به چیدمانی برسید كه مناسب شما است. با چیدانه همراه باشید تا در این مطلب ایدههای مختلفی را برای چیدن یک میز شام عالی با شما در میان میگذاریم.
ما باید از روسیه قرن ۱۹ برای استفاده از كارد و چنگال و چیدمان مناسب میز متشكر باشیم.نوع پذیرایی روسی، كه در آن میزبان تمامی بشقابها، كارد و چنگال، و ظروف شیشهای مورد نیاز مهمان را در طول مهمانی در اختیار او قرار میداد، تاكنون با ما مانده است و ما هم از این شیوه استفاده میكنیم. امروزه ظروف به ترتیب نیاز و نوع غذا در اختیار مهمانان قرار میگیرند و آنها هم بر اساس نوع غذا از قاشق و یا كارد و چنگال و همچنین بشقابهایی با اندازههای مختلف استفاده میكنند.
در روسیه، یكی در میان نشستن زنان و مردان پیرامون میز هنوز هم در مراسم رسمی رایج است.
چیدمان سنتی میز غذاخوری:
چاقو.
پیش از قرن ۱۸ میلادی، مهمانان از چاقو برای فرو كردن آن در غذا، بالا آوردنش و سپس خوردنش استفاده میكردند. در این دوره مهمانان چاقو را در دست چپ خود میگرفتند تا اینكه چنگال وارد میزهای غذاخوری شد و در دست راست مهمانان قرار گرفت. این عادت همچنان باقی مانده است مگر اینكه شما چپ دست باشید. چاقوها همیشه در كنار بشقاب به گونهای قرار میگیرند كه قسمت تیغه آنها رو به بالا قرار دارد.
در مهمانیها و مراسم رسمی، چاقوی مخصوص سالاد و چاقوی مخصوص غذا از هم جدا هستند، اما در اكثر موارد از یك چاقو برای تمام وعدههای غذایی استفاده میشود و مهمانان برای خوردن پیش غذا و غذای اصلی معمولا از یك چاقو استفاده میكنند. با این وجود، پیش از سرو دسر باید چاقو را از كنار بشقابها برداشت.
چنگال.
در یك چیدمان رسمی، از قانون بیرون به درون استفاده كنید. شما باید چنگال مورد نیاز هر وعده را در سمت چپ بشقاب قرار داده و در این جهت ادامه دهید. برای مثال اگر به دو چنگال برای پیش غذا و غذای اصلی نیاز است، به ترتیب باید چنگال پیش غذا و بعد چنگال غذای اصلی در سمت چپ بشقاب قرار بگیرند. معمولا در یك مهمانی شام كه دارای سه قسمت است ما از دو یا سه چنگال استفاده میكنیم، اما در اوایل قرن ۱۹ هر مهمان از بیش از چهار چنگال استفاده میكرد.
برای دسر چنگال در سمت چپ بشقاب قرار میگیرد، و قاشق (یا چاقوی مخصوص دسر) در سمت راست بشقاب قرار میگیرد. شما میتوانید چنگال و قاشق مخصوص وعده دسر را از همان ابتدای مهمانی بر روی میز قرار ندهید و همراه با دسر آنها را به میز بیاورید.
قاشق.
به طور سنتی قاشقها همیشه در سمت راست بشقاب و در سمت راست چاقو قرار میگیرند و این شیوه از قدیم تا كنون ادامه داشته است. اگر ابتدا سوپ سرو میشود، قاشق باید نزدیكترین وسیله به بشقاب باشد. اگر به قاشق چایخوری و قهوهخوری و یا قاشق مخصوص دسر نیاز است، آن را در سمت چپ قاشق سوپ و در سمت راست چاقو قرار دهید.
این روزها، به دلایل زیباییشناسانه، ما دوست داریم كارد و چنگال را به ترتیب اندازه آنها در كنار بشقاب قرار دهیم. این كار در چیدمانی كه در عكس بالا مشاهده میكنید انجام شده است. هیچ قانون سفت و سختی در این مورد وجود ندارد، اما برای داشتن چیدمانی سنتی، محل قرارگیری كارد و چنگال و قاشق باید طبق ترتیب سرو غذا تعیین شود.
چیدمان امروزی میز غذاخوری:
درخشش ظروف نقرهای.
یك مهمانی رسمی شام میتواند فرصت بسیار خوبی برای بیرون آوردن ظروف نقرهای خانوادگی باشد. شما همچنین میتوانید كمی خلاقانه عمل كنید و تمام وسایل قدیمی و جذاب خود را مخصوص هر مهمان در میز غذاخوری قرار دهید. برای مثال میتوانید بر اساس سلایق پدر و مادر خود ظروفی را مخصوص آنها سر میز بگذارید.
یك راه ساده برای تمیز و زیبا به نظر رسیدن ظروف نقرهای این است كه یك تكه فویل را بر روی سینی آشپزی بكشید و سپس سینی را با آب و یك قاشق چایخوری جوش شیرین پر كنید. ظروف نقرهای را به مدت ۱۰ دقیقه در درون این محلول قرار دهید، سپس آنها را با آب گرم بشورید. اجازه دهید آنها در معرض هوای خانه خشك شوند و سپس آنها را با یك دستمال مناسب تمیز كنید.
از زیربشقابی استفاده كنید.
زیربشقابیها، به ویژه برای میزهای غذاخوری چوبی، نه تنها به زیبایی چیدمان كلی شما اضافه میكنند، بلكه از سطح میز غذاخوریتان نیز محافظت میكنند. از زیربشقابیها به عنوان زمینهای جذاب برای قرار دادن بشقابها، قاشقها، و كارد و چنگالها استفاده كنید و از تركیب طرحها و رنگهای مختلف لذت ببرید. تركیب خلافانه زیربشقابیها با ظروف روی میز میتواند به میز شما زیبایی و جذابیت دوچندانی بدهد؛ دلیلی ندارد تمام فضاهای یك میز غذاخوری دارای چیدمان یكسانی باشند. سعی كنید دو دست زیربشقابی خریداری كنید و از هر دو طرح برای چیدمان میز خود بهره ببرید.
اجازه دهید كارد و چنگال در مركز میز غذاخوری قرار بگیرند.
قرار دادن بشقابها و كاردها و چنگالها در میز غذاخوری به سرعت حس و حالی گرم، صمیمی، و خانوادگی در فضا ایجاد میكند. افراد میتوانند حین صحبت كردن با یكدیگر بشقابها را دست به دست كنند و در سرو غذا به یكدیگر كمك كنند. این كار وعده غذایی را صمیمیتر و دوستداشتنیتر میكند. در این حالت، طراحی و چیدمان میز میتواند مینیمال باشد و بیشتر تمركز بر روی ظروف غذاخوری و غذایی باشد كه در حال سرو شدن است. این غذا میتواند گوشت آبپز شده برای شام باشد و یا خوراك گوشت و قارچ برای ناهار.
با كارد و چنگال كارهای خلاقانه انجام دهید.
برای خلق چیدمان جذابتر و خاصتر، كارد و چنگال و دستمال سفره مخصوص هر مهمان را به هم بپیچید و آنها را در مركز هر بشقاب قرار دهید.
با انتخاب یك پالت رنگی خنثی برای میز غذاخوری، شما میتوانید فضایی كلاسیك و در عین حال شیك در میز غذاخوری خود ایجاد كنید. برای گره زدن كارد و چنگال و دستمال سفره به هم حتما از وسایل بافتدار، مانند الیاف نخل یا پارچه كرباسی، استفاده كنید. با كاهش تعداد كاردها و چنگالها و همچنین بشقابها، كارها راحتتر انجام میشوند و مهمانی شما حس و حالی صمیمیتر به خود میگیرد.
با هدایای كوچك و جذاب چیدمان میز غذاخوری خود را كامل كنید.
یكی از بهترین و جذابترین ایدهها برای كامل كردن چیدمان میز غذاخوری خود این است كه در كنار هر بشقاب مهمان یك هدیه كوچك قرار دهید. این كار فضای مهمانی شما را به كلی دگرگون میكند. دلیلی ندارد هدیه شما وسیله گرانقیمتی باشد، این هدیه میتواند مربای خانگی، یك قاشق چایخوری قدیمی، یك جعبه بیسكویت خانگی، یا یك گلدان پر از گلهایی باشد كه از باغچه بیرون خانه شما چیده شده است.
بهتر است پیش از آمدن مهمانان میز غذاخوری خود را به طور كامل تزئین كنید تا وقتی آنها وارد خانه میشوند حسی جذاب و مثبت داشته باشند.
از طراحی با سینی لذت ببرید.
یكی از راههای جایگزین جذاب و زیبا برای چیدن میز غذاخوری استفاده از ایده سینی برای طراحی میز غذاخوری است. در این شیوه شما برای هر مهمان یك سینی زیبا را در نظر میگیرد و وسایل غذاخوری هر مهمان را در درون هر كدام از این سینیها قرار میدهید. این سینیها را میتوانید پیش از آمدن مهمانان و یا هنگامی كه برای خوردن غذا پیرامون میز مینشینند بر روی میز قرار دهید. كارد و چنگال را میتوان در درون سینی قرار داد، و یا آنها را در بیرون از سینی گذاشت، در این حالت سینی حالتی شبیه زیربشقابی پیدا میكند. استفاده از سینی تمیز كردن میز را راحتتر میكند و همچنین فضایی صمیمی هنگام سرو غذا ایجاد میشود.
بشقابهای خود را با هم تركیب كنید.
بسیاری از ما هنگام چیدن میز غذاخوری برای مهمانی دوست داریم هم از بشقابها و كاردها و چنگالهای رسمی مورد علاقه خود و هم از وسایلی كه به طور روزمره از آنها استفاده میكنیم بهره بگیریم، اما قرار دادن این دو را در كنار هم غیرممكن میدانیم. اگر مشكل شما این است، چرا این وسایل كه به همه آنها علاقه دارید را در كنار هم استفاده نمیكنید؟ با قرار دادن بشقابهای زیبایی كه هر روز از آنها استفاده میكنید در كنار چیدمان رسمی میز غذاخوری خود میتوانید فضایی خاص و متفاوت ایجاد كنید. همچنین میتوانید یك بشقاب طرحدار زیبا كه معمولا از آن استفاده نمیكنید را در كنار چیدمان غیررسمی خود قرار دهید تا در نهایت میز شما جلوهای متنوع و منحصربهفرد پیدا كند.
یك منوی نوشیدنی را برای مهمانی خود در نظر بگیرید.
لیوانهای زیادی در طول یك مهمانی برای سرو نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرند. لیوانها معمولا در سمت راست بشقاب و در بالای چاقو و قاشق قرار میگیرند. به طور سنتی از لیوانهای مختلفی برای سرو آب یا نوشیدنیهای دیگر مانند آیس تی استفاده میشود. انتخاب لیوانها بر اساس نوع نوشیدنی كه قرار است در مهمانی سرو شود انجام میگیرد.
ظروف شیشهای و لیوانهایی را انتخاب كنید كه مناسب مهمانی شما هستند، اما میتوانید در رنگ و اندازه این ظروف تغییرات زیادی انجام دهید. برای مثال میتوانید از لیوانهایی با رنگهای مختلف و اندازههای متفاوت برای سرو یك نوشیدنی مشخص استفاده كنید. با این كار هم مهمانان شما سرگرم میشوند و هم طراحی میز شما رنگیتر و جذابتر میشود.
ارسال نظر