در ساعات اخیر برخی درباره یاسوج حرفهای بدی میزنند!
در روزهای اخیر، اخبار جنایات، خودکشیها و قتلهایی که در مناطق مختلف کشور رخ دادهاند، بیش از پیش برجسته و در رسانهها بازتاب یافتهاند.
برترینها: در روزهای اخیر، اخبار جنایات، خودکشیها و قتلهایی که در مناطق مختلف کشور رخ دادهاند، بیش از پیش برجسته و در رسانهها بازتاب یافتهاند. از خوزستان تا تهران و یاسوج، هر کدام به شیوهای خاص و با زاویهای متفاوت در صدر توجهات رسانهها قرار گرفتهاند. این حجم از انتشار اخبار تلخ و جنجالی، ابهامات و پرسشهایی را درباره هدفمندی و تأثیر این بازتابها به وجود آورده است. آیا این حجم از توجه به جنایات تصادفی است یا اینکه یک جریان بزرگتر در پس آن نهفته است؟
بازتاب گسترده جنایات: تصادف یا بزرگنمایی؟
طی روزهای اخیر، تعداد بیشتری از مردم به این نکته اشاره کردهاند که بازتاب اخبار مرتبط با جنایات در رسانهها به نوعی دچار بزرگنمایی شده است. بهعنوان نمونه، جنایتهایی که در خوزستان و تهران رخ دادهاند، حالا در کنار مرگ یک پزشک در یاسوج قرار گرفتهاند و به موضوعات داغ رسانهای تبدیل شدهاند. برای نمونه، خودکشیها در خوزستان و تهران از دیگر نمونههای جنایاتی هستند که در روزهای اخیر بسیار خبرساز شدهاند.
رسانههای اجتماعی نیز در این باره واکنشهای گستردهای نشان دادهاند؛ برخی معتقدند که برجستهسازی این اخبار ممکن است با هدف هدایت احساسات عمومی صورت گرفته باشد. این اتفاقات، به خصوص وقتی در چنین دوره زمانی نزدیکی رخ میدهند، این سوال را مطرح میکند که آیا واقعاً میزان جنایت و خشونت در کشور به شدت افزایش یافته، یا اینکه رسانهها در تلاشند تا این موضوعات را به شیوهای خاص و بزرگنماییشده به مخاطبان القا کنند؟ این بزرگنمایی که از نظر برخی کاربران، چیزی جز نتیجه تمرکز رسانهای نیست، میتواند بر جو عمومی جامعه تأثیرات منفی زیادی داشته باشد و احساس ناامنی و بیاعتمادی را در میان مردم افزایش دهد.
یاسوج و مساله قصور پزشکی؛ جرقهای برای بحرانی بزرگتر؟
قتل اخیر یک پزشک در یاسوج یکی از نمونههای اخیر است که باعث شد این شهر به مرکز توجه رسانهها تبدیل شود. این واقعه از جنبههای مختلف، واکنشهای زیادی را برانگیخت. از یک سو، خانواده قربانیان با اشاره به برخی اشتباهات پزشکی در گذشته، موضوع قصور پزشکی را به عنوان یکی از عوامل احتمالی جنایت مطرح کردند. از سوی دیگر، برخی این قتل را به نوعی دستاویزی برای انتقاد از خدمات پزشکی و حتی طرحهای مالیاتی پزشکان دانستهاند که در سالهای اخیر بحثهای زیادی را به دنبال داشته است.
قصور پزشکی موضوعی است که طی سالهای گذشته به طور مداوم به بحثی داغ تبدیل شده و حتی برخی آن را به پروندههای بزرگی مانند ماجرای عباس کیارستمی مرتبط میدانند. برخی از کاربران شبکههای اجتماعی اشاره کردهاند که احساسات منفی عمومی نسبت به جامعه پزشکی ممکن است از عوامل اثرگذار در این حادثه باشد و به بیاعتمادی بیشتری نسبت به جامعه پزشکی منجر شده است.
وقتی نام شهرها در رسانهها به عنوان لوکیشن جنایت برجسته میشود
یکی از جنبههای جالب توجه این دست از اخبار، اشاره مکرر به نام شهرهایی است که این جنایات در آنها رخ دادهاند. خوزستان، تهران، یاسوج و دیگر شهرهای کوچکتر، حالا به عنوان مکانهایی که جنایات مختلفی در آنها رخ داده است، به موضوع رسانهها تبدیل شدهاند. این موضوع میتواند بر شهرت و اعتبار این مناطق تأثیر بگذارد و مردم آنها را به عنوان محلهایی پرخطر تصور کند. برای مثال، قتل پزشک در یاسوج باعث شده که این شهر کوچک به تیتر اصلی بسیاری از رسانهها تبدیل شود و همین امر ممکن است در میان افراد ناآشنا با شرایط این منطقه، تصوری منفی از آن ایجاد کند.
مانور بر روی نام شهرها و استانها به عنوان محل وقوع جنایات، بهخصوص در مورد خوزستان و اهواز، میتواند این گمان را تقویت کند که بازتاب چنین اخباری در نهایت به نوعی دامن زدن به ذهنیتهای منفی و تفرقهافکنانه خواهد انجامید. در حالی که بسیاری از این شهرها جوامعی همبسته، صمیمی و مهربان دارند، اما طرح و تکرار نام آنها به عنوان مکانهای وقوع جنایت در رسانهها، احتمالاً در میان مخاطبان به تصویری یکسویه و منفی منجر میشود که میتواند به ضرر این مناطق تمام شود.
لزوم بازنگری در بازتاب اخبار جنایی
این حجم از انتشار اخبار مربوط به قتل، جنایت و خودکشی، نیازمند نگاهی دقیقتر و بازبینی جدی است. رسانهها باید تلاش کنند تا در بازتاب این اخبار، تعادلی برقرار کنند که از طرفی اطلاعرسانی لازم را انجام دهند و از طرف دیگر از برجستهسازی نکاتی نظیر شهر محل وقوع حادثه پرهیز کنند. استفاده از نام شهرها به عنوان مکان وقوع جنایات باید به شکلی باشد که احساسات عمومی را نسبت به مناطق مختلف کشور تحتالشعاع قرار ندهد.
نظر کاربران
جنایت فقط قتل و خودکشی نیست ، این موارد در برابر بی عدالتی های اجتماعی که بطور روزمره با آن مواجه میشویم قطره ای از دریا است .
مطمئن باشید در مورد یاسوج بزرگنمایی نشده .تفنگ و کارد وسنگ اونجا عادی هست . والا ما استان فارسیا خودمون جرات نمی کنیم طرف یاسوج برویم یا باید احتمال پذیرایی با سنگ وچماق را بپذیریم .والله یه بار که رفتیم سر حق تقدم دعوا شد ما که ناوارد بودیم پشت چراغ قرمز وایساده بودیم ,خود مردم اون شهر هرکدوم یه طرف فرار میکردن یه نفر با موتور خاموش را مثل دوچرخه پا میزد وفرار میکرد ما میخندیدیم بعد که باران سنگ از دوطرف بارید فهمیدیم هرچه به عنوان جوک میگن ,واقعیته
پاسخ ها
استان فارس که ازهمه بدتره
قصور پزسک بود تاوان داد
چرا باید اسلحه جنگی مثل نقل و نبات در دست مردم باشه ؟!
شهر محرومی مثل یاسوج یک متخصص رو از دست داده که قطعا خیلی از مردم بینوا به او احتیاج دارند
بنطرم قاتل باید علاوه بر قصاص از نظر مالی هم جریمه بشه تا خسارت فقدان یک متخصص جبران بشه
ارزش متخصص با یه لات یکی نیست که با قصاص حل و فصل بشه
در پاسخ ثنا
هموطن گرامی شما یکبار تشریف آوردین یاسوج و همزمان یه صحنه دیدین ، فکر می کنید هر لحظه یاسوج همینطوریه نه در همه جا بین مردم گاهی اختلاف پیش میاد
یاسوج چون یه شهر توریستی در جنوب هستش و مهاجر هم زیاده و شهر کوچیک و تعارضات را براحتی میشه دید و خیلی از این مشکلات بین خود توریست ها و مهاجرین اتفاق میفته البته نمی خوام منکر بعضی ارازل بشم و باید تلاش کنیم که همین تعداد کم هم نباشد .
پس شما هم کم لطفی نکن ما در اینجا به خیلی از مسافرین و مهمانان همراهی و انجام وظیفه (کمک) می کنیم
من خودم بچه یاسوجم شماچراهمه راباهم مقایسه میکنیددرضمن لرهای یاسوج درمهمان نوازی زبان زدهستند مطمئن باش شمااگه آمدی یاسوج شب جانداشتی بخوابی درب هرخونه رابزنی بهت جامیدنداماخودت که فارس زبان هستی مطمئن هستم حاضرنیستی یک شب یک نفررا درب خانه ات راه بدی.
متاسفانه در همه جای مملکت عدم رعایت قانون زیاده ولی قتل و خود کشی نیاز به کار روانشناسی و جامعه شناسی داردمثلا" بی انگیزه شدن یک جوان از ادامه تحصیل یا اینکه کار در خور مدرکش نیست اگر مهاجرت کند مشکل حله ولی بماند و بخواهد زندگی را ادامه دهد کمتر جوانانی این اوضاع را تحمل می کنند. هرروز یه نفر میاد از دزدی و نامردی کی و کی صحبت می کند سراسر ادارات حتی نوبت یه دکتر را بخواهید بگیرید باید واسطه یا بهتر بگم یا پول بدید یا پارتی داشته باشید شما مسئول برترین ها به من بفرمائید به فاصله دو روز دوتا وکیل چرا باید همسرانشون رو بکشن ؟ خلاصه همه چیز درهم برهمه فقط چیزی که منظمه خالی کردن جیب مردم توسط مالیات عوارض جریمه های رانندگی و تورم وحشتناک ...مردم دارو گیرشون نمیاد ولی تو روستاها هم دور بین گذاشتن و جریمه می کنند مسئولین چشمها و گوشهاشون رو گرفته اند چون خودشون تامینند و مشکلی ندارند.
گرفتار کارما میشی😉
همه شهرهای مرزی تقریبا شبیه هم هستند
این همه حرف زدی که بگی نگید تو کدوم شهر جنایت اتفاق افتاده،مگه فرقی میکنه ؟،اصلا بگید تو ایران ،یا اونم نگن،بگن آمریکا ،خوبه؟
سپاس از شما
تهران از همه شهرها بدتره مخصوصا شب ها که امنیت زیر صفره من راننده کامیون هستم چند بار تهران ازم خفت گیری کردن
این سخن شما ربطی ب موضوع خبر نداره
نمیگیم یاسوج شهر بدی هست ولی باید ایمن سازی بشه که دیگه این اتفاقات نیفته چون اگر پی گیری نشه قتل هم یک امر عادی میشه امنیت در یک کشور از همه چیز واجب تر هست
احسنت
کاملا موافقم
مخصوصا خط آخر را گل گفتین
یاسوج چون یک شهر توریستی هست و امثال شما از استان های مختلف به خصوص استان فارس اونجا میایید بایدم شاهد همچنین صحنه هایی باشیم
دقیقا
من یک بار رفتم یاسوج بسیار مردمان باشخصیت با ادب و مهمون نوازی دارند مم از اراک دست تکتک هموطنان یاسوج را بوس میکنم
آنقدر این دروغ مهمون نوازی رو گفتید خودتون هم باورتون شده کدوم درب باز بوده رو به مهمان .......