پنج لحظه از مناظرههای تلویزیونی که سرنوشت ایران را تغییر دادند
خب ایام انتخابات فرا رسیده و به فراخور چنین ایامی، مناظرات تلویزیونی هم در راه است.
برترینها: خب ایام انتخابات فرا رسیده و به فراخور چنین ایامی، مناظرات تلویزیونی هم در راه است. بنا به گفته سازمان صداوسیما، مناظرات نامزدها از هفته آینده کلید میخورد و استودیوی مناظرات تلویزیونی باید برای ۶ نامزد انتخاباتی آماده شود. قرار است پنج مناظره چهارساعته با حضور نامزدهای انتخاباتی در پیش داشته باشیم، یعنی قرار است هر سه روز یکبار مناظره کاندیداهای انتخاباتی از رسانه ملی پخش شود. البته میزان و تعداد مناظرات در مقایسه با دورههای گذشته بیشترین تعداد مناظرات تلویزیونی را از آغاز پخش تصاویر تلویزیونی تا الان به خود اختصاص داده است.
مناظرههای انتخاباتی همواره با لحظاتی خاص همراه بوده و انگار همان لحظات تعیینکننده بوده که سرنوشت پاستور را برای چهار سال رقم زده. در ادامه به سراغ برخی از آن لحظات تاثیرگذار میرویم، احتمالا خودتان هم میدانید کدامها هستند اما مرورشان خالی از لطف نیست. با ما همراه باشید.
سال 88 / بگم بگمِ جنجالی احمدینژاد مقابل موسوی!
داغترین مناظره انتخاباتی سال 88 ساعت ۱۰:۳۰ چهارشنبه ۱۳ خرداد بین محمود احمدینژاد و میرحسین موسوی به صورت زنده پخش شد که برمبنای آنچه دبیر وقت ستاد انتخابات صداوسیما اعلام کرد نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در داخل ایران این مناظره تلویزیونی را دنبال کردند.
احمدینژاد در این مناظره موسوی را بهعنوان نماینده دولت هاشمی و خاتمی مورد انتقاد جدی قرار داد و برای اولینبار روی آنتن زنده تلویزیون صراحتا نقدهایی را متوجه هاشمیرفسنجانی کرد کرد که تا آن زمان در رسانه ملی مطرح نشده بود. مناظره موسوی و احمدینژاد یک اتفاق جنجالی دیگر نیز داشت؛ علاوهبر افشاگریهای احمدینژاد از افرادی مثل ناطق نوری و هاشمیرفسنجانی، احمدینژاد پرونده افشاگری علیه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را روی میز گذاشت و با نشان دادن پرونده رهنورد مقابل دوربین، ادعاهایی در مورد مدرک تحصیلی او مطرح کرد.
سال ۸۸ / اتهامات بیسابقه کروبی و احمدینژاد علیه هم
بیشک سال ۸۸، جنجالیترین سال تلویزیون در حداقل پنج دهه اخیر بود. مناظرههای انتخاباتی ۸۸ انگار در دنیای دیگری دنبال میشد و دیالوگها به بیپرواترین شکل ممکن بر زیان کاندیداها جاری میشد. پس از ماجرای «بگم بگم» احمدینژاد درر مناظره با موسوی، او این بار به سراغ کروبی رفت و از او توضیحاتی درباره کمک مالی شهرام جزایری و برخی مسائل دیگر داشت که با واکنش متقابل کروبی همراه شد.
سال ۹۲ / کلید پیروزی روحانی با رمز «گازنبری»
مناظرات انتخاباتی سال ۹۲ با حضور همه نامزدهای انتخاباتی برگزار شد. برمبنای تصمیمگیری کمیسیون تبلیغات انتخاباتی مقرر شد ۳ مناظره ۲۱۰ دقیقهای با حضور همه نامزدهای انتخاباتی، در روزهای ۱۰، ۱۵ و ۱۷ خرداد ماه به صورت زنده از شبکه یک و راس ساعت ۱۶ برگزار شود.
اما ماجرا جایی آغاز شد که قالیباف از اتفاقات کوی دانشگاه گفت و توضیح داد وقتی قرار بود مجوز برای تجمع دانشجویان تحکیم برای سالگرد کوی دانشگاه صادر شود، روحانی که آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود تمایل چندانی به صدور مجوز نداشته است. روحانی هم در پاسخ به این موضوع اشاره کرد:«شما میگفتید دانشجوها بیایند و ما برنامه داریم که گازانبری کار را تمام کنیم.» شاید همین یک جمله سرنوشت انتخابات 92 را تغییر داد.
سال ۹۲/ انتقادات تند علیاکبر ولایتی از سعید جلیلی
مناظره سال ۹۲ اما چند دقیقه مهم دیگر هم داشت. علی اکبر ولایتی در مناظره سوم با موضوع سیاست ضمن اعلام جزئیات کارشکنی در توافق هسته ای اش با نیکلا سارکوزی رئیس جمهور وقت فرانسه، از شیوه فعلی مدیریت پرونده هسته ای ایران و فعالیت های سعید جلیلی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی انتقاد کرد و و از یک ماجرای مهم پرده برداشت.
سال ۹۶ / چهار دقیقه طوفانی روحانی مقابل قالیباف
خب قالیباف برای جبران شکست ۹۲ در واپسین مناظره تلویزیونی سراغ املاک حسن روحانی رفت تا شاید بتواند سبد رای رئیس دولت یازدهم را خالی کند. اما ضربه آخر برای لحظه آخر کنار گذاشته شده بود.
حسن روحانی چهار دقیقه طوفانی داشت. آنچان پرجاذبه و دقیق بود که محمد باقر قالیباف مات و مبهوت به دوربین نگاه می کرد. برای همین هم بود که اهل سیاست نگاه قالیباف در آن لحظات آخر مناظره روز جمعه را دقیقا شبیه نگاه او در مناظره طوفانی سال ۹۲ می دانند. او شکست خود در مناظره را دقیقا جایی حس کرد که روحانی اظهارات جنجالی در نقد او بیان کرد.
نظر کاربران
احمدینژاد فقط
هیچی تغییر نمیکنه فقط بدتر و بدتر میشه .
شما درست انتخاب کن برای خدا بهترین رو بدون حب و بغض براساس عملکرد و توانایی و سوابق بقیش مسپاریم به خداوند ، آقای پزشکیان آقای روحانی ثانی هستش و وضعیت این کاندید محترم مشخصه خودش هم بهتر از همه میدونه در حد این مقام وجایگاه نیست
همممممیشه
تا هاشمی بود این بدبختیها ها مردم نداشتن احمدینژاد نبود که قدرت قصد بیرون رانده هاشمی را داشت
همشون از یکدیگه آتو دارن... به کی اعتماد بشه...
جناب روحانی واقعا فردی شایسته و باسواد نسبت به بسیاری از افراد کنونی و زمان خود
بودند.
به قول قدیمیا همه سر و ته یک کرباسن
بدبخت ملت شجاع نترس و با فرهنگ ایران من
روح آقای رئیسی شاد. آقای روحانی چقدر جسورانه و بی پروا صحبت می کرد و چقدر ما مردم رو امیدوار کرد ولی حیف که کاسبان تحریم نگذاشتند به وعده هاش عمل کنه.
عشقه آقای روحانی درود بر شرفت که همیشه یک سروگردن از همه بالاتری.سختور توانمند با جذبه باصداقت
حیف که کاسبان تحریم دوره دومت رو به گند کشیدن ولی انسانهای دانا می دونن که تو چیکار کردی و چیکار می خواستی بکنی که نزاشتن.
لایک
الان که نگاه میکنی متوجه میشی چهار دقیقه آخر روحانی پر از دروغه... چقدر هنرمندانه و مسلط و راحت دروغ میگه!