۱۳۳۴۸۸۸
۲ نظر
۳۱۹۱۲
۲ نظر
۳۱۹۱۲
پ

سرنوشت این شش نفر در عکسی که همه ایران دیده است

چند روزی است که که عکسی با محوریت امام موسی صدر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

برترین‌ها: چند روزی است که که عکسی با محوریت امام موسی صدر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در این عکس صادق طباطبایی، صادق قطب‌زاده، فاطمه صدرعاملی و دختر کوچکش و یک زن دیگر در کنار امام موسی صدر حضور دارند.  

photo_2023-07-23_06-20-23

فاطمه صدرعاملی، همسر مرحوم صادق طباطبایی و خواهرزاده امام صدر چند سال پیش درباره ماجرای این عکس به پایگاه اطلاع‌رسانی موسسه امام موسی صدر گفته بود: «این عکس حدود یک سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یعنی 1977 در پاریس گرفته شده است. در آن سال امام موسی صدر به آلمان و منزل ما آمده بود و قصد داشت برای انجام کاری به پاریس برود. برنامه بر این شد که این سفر با اتومبیل مرحوم دکتر طباطبایی انجام شود. دکتر به من نیز پیشنهاد کرد که با دخترمان یعنی غزاله در این سفر همراه شویم. بنابراین به همراه امام صدر و دکتر طباطبایی از آلمان راهی پاریس شدیم.»

او در ادامه نیز عنوان کرده بود: «در پاریس منزلی را کرایه کردیم و این عکس هم در همان منزل گرفته شد و اینطور که دیگران گمان می‌‌کنند در کافه نیست. من در این عکس مشغول غذا دادن به دخترم غزاله هستم و خانم دیگری که مشغول صحبت با قطب‌زاده است، یک بانوی فرانسوی به نام «ماری کلود» است که همسر یکی از مبارزان فلسطینی به نام همشری بود. آقای همشری گویا در فرانسه به دست موساد ترور شد.»

1111827

همسر مرحوم طباطبایی همچنین گفت: «به خاطر دارم که در مسیر همین سفر آلمان به پاریس در جایی ماشین به علتی عیبی پیدا کرد و جلو نمی‌رفت و دکتر طباطبایی رفت تا بتواند لوازم مخصوص به ماشین را تهیه کند و بازگشتش کمی دیر شد. امام موسی صدر از این تاخیر نگران شده بود و مدام به من دلداری می‌داد که نگران نباشم، در صورتی که من نگران نبودم و خود ایشان دلشوره داشت. همچنین در بازگشت به آلمان نیز آقای محمد هاشمی، برادر هاشمی رفسنجانی به همراه ما به آلمان آمد تا از آنجا به آمریکا برود.»

در ادامه به معرفی بیشتر افراد حاضر در این عکس پرداخته‌ایم با ما همراه باشید 

امام موسی صدر

مبتکر نهضت صلح معاصر در لبنان بود. او در سال ۱۹۷۸ میلادی در هنگام سفر به لیبی بصورت مرموز و اسرار آمیزی ناپدید شد و این موضوع در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و اکنون حدود 44 سال از زمان ناپدید شدن او می گذرد و پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر به یکی از مسایل کلیدی در میان رویدادهای اصلی خاورمیانه مبدل شده است. گاها دولت های لبنان، ایران و لیبی موضوع را پیگیری و دنبال می کنند، این مساله همچنین به یک جدال بین المللی دراز مدت دامن زده و در برخی موارد سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی و حتی دربار پاپ واتیکان در رم را درگیر کرده است.

1399061015245495221112054

صادق طباطبایی

نام صادق طباطبایی هم با روزهای حضور امام در نوفل لوشاتو و بعدها پرواز انقلاب گره خورده است، او علاوه بر اینکه خود علاقه مند به فعالیت های علمی، سیاسی و اجتماعی بود، در خانواده ای رشد کرده بود که علمای بسیاری را از کودکی دیده و از نزدیک فضای علمی و سیاسی را لمس کرده بود، صادق طباطبایی به واسطه ازدواج خواهرش با احمد خمینی، قرابت خانوادگی نیز با آن‌ها پیدا کرده بود. سرنوشت او البته عجیب است و خیلی زود از دایره نزدیکان خارج شد و اگر روزی اسرار زندگی او فاش شود، شاید پشت پرده‌های جذابی داشته باشد.

966528_544

صادق قطب‌زاده

یکی دیگر از این افراد، صادق قطب‌زاده است. قطب زاده دوران دانشجویی خود را وقف مبارزه با حکومت پهلوی کرده بود و در رسانه‌های خارجی یکی از معروف‌ترین اطرافیان آیت‌الله خمینی بود که پس از انقلاب به آنچه حس می‌کرد حقش است، نرسید و با اصحاب قدرت درافتاد. قطب زاده که ابتدا به حزب جمهوری اسلامی نزدیک بود، مدتی رئیس رادیو تلویزیون (که در آن زمان هنوز صدا و سیما نام نگرفته بود) شد و در آن دست به پاکسازی مخالفان انقلاب زد. پس از مدتی نیز کاندیدای ریاست جمهوری شد، ولی با رای بسیار کم، عرصه را به بنی‌صدر واگذار کرد و کنار کشید و بعد از شکست در انتخابات، آرام آرام متوجه شد که در حال کنار گذاشتن از بدنه قدرت است. در دوره‌ای مکالمات قطب‌زاده شنود شد و او را بازداشت کردند و در بازداشت اول، به واسطه مداخله سیداحمد خمینی آزاد شد. اما بعدتر او اعدام شد!

1446900298790_Sadegh_Ghotbzadeh-th3

فاطمه صدر عاملی

فاطمه صدر عاملی نیز خواهرزادۀ امام موسی صدر است که با وجود محدودیت‌های تحصیلی برای دختران در خانواده‌های مذهبی، با راهنمایی‌های امام موسی صدر، تحصیلاتش را تا اخذ مدرک دیپلم در ایران ادامه داد و در سال ۱۳۴۵ ازدواج کرد. او برای همراهی با همسرش،  صادق طباطبایی، در سال ۱۳۴۷ عازم آلمان شد، پس از بارگشت به ایران، کانون گفت‌وگو را در سال ۱۳۸۲ بنیان‌گذاری کرد.

file

آن کودکِ در عکس

کودک حاضر در عکس نیز غزاله طباطبایی، دختر مرحوم دکتر صادق طباطبایی که حالا چهره‌ای «متفاوت» و «آداب‌دان» که در متن تحولات سیاسی و اجتماعی، و فراز و نشیب‌های نفس‌گیر جهان سیاست، همواره رویکردی صلح‌جویانه و گفتگومحور دارد، اهل اعتدال و مدارااست و بیش از هر چیز اخلاق و انسانیت را ارج می‌نهد؛ زیرا قبل از هر چیز با خود به صلح و آشتی رسیده ...

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    بیشتر شبیه کافه است چرا عکاس را معرفی نکرده اینا در کافه نشستن � شخصی عکاسی از آنها یه عکس انداخته ولی بعدا دیدن گفتن نه

  • ناشناس

    ماشالا همه ی اونایی که در راس هستن اونور آب میرن و میان، چیکار دارن تو کشورهایی که خودشون بهشون میگن کفار خدا میدونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج