۱۲۷۶۳۴۸
۱۶ نظر
۸۵۱۳۷
۱۶ نظر
۸۵۱۳۷
پ

با این شماره تماس بگیرید و همسر آینده خود را انتخاب کنید

روزنامه شهروند در شماره امروزش گزارش متفاوتی از مزاحمان تلفنی اورژانس کار کرده که برخی بخش‌هایش عجیب و باورنکردنی‌ست.

برترین‌ها: روزنامه شهروند در شماره امروزش گزارش متفاوتی از مزاحمان تلفنی اورژانس کار کرده که برخی بخش‌هایش عجیب و باورنکردنی‌ست.

-الو اورژانس؟

-راهنمای ٢٤٨ هستم. چه کمکی می‌تونم به شما بکنم؟

راستش، چند وقتی هست تصمیم به ازدواج گرفته‌م، اما هر چی می‌گردم دختر مناسب پیدا نمی‌کنم. شما کسی رو سراغ ندارین؟

این گفت‌و‌گو یک گفت‌و‌گوی ساختگی با چاشنی طنز برای خنداندن شما نیست و جنبه شوخی ندارد. تماس گرفته‌شده هم - چنان که متوجه شده‌اید - با مرکز مشاوره و ازدواج برقرار نشده؛ ازجمله تماس‌هایی است که هر چند وقت یک‌بار راهنماهای تلفنی مرکز اورژانس تجربه‌اش می‌کنند. همان‌جایی که هر دقیقه و ثانیه‌اش برای بیماران و حادثه‌دیدگان اورژانسی و همراهانشان  حکم لحظه‌های طلایی بازگشت به زندگی را دارد. اما دیالوگ بالا نمونه‌ای از همان مزاحمت‌های تلفنی است که عددش در هفته گذشته با این مرکز به ٣هزار و ۴۰۰ تماس رسید، آن هم از ٤٨هزار تماسی که با مرکز اورژانس گرفته شده بود. نگاهی به تعداد این مزاحمت‌های تلفنی با ١١٥ در یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که اگر هر مزاحم فقط یک دقیقه با مرکز تماس اورژانس صحبت کرده باشد، به‌طور کلی دو و نیم روز از وقت متصدیان پاسخ‌گویی را گرفته است.

با این شماره تماس بگیرید و همسر آینده خود را انتخاب کنید

از این دست مزاحمت‌های تلفنی با مراکز امدادی که گاهی دقایق و ثانیه‌ها برایشان فوق‌العاده تعیین‌کننده است همچنان زیاد است. این موضوعی است که رئیس اورژانس تهران بارها به آن اشاره کرده و به شهروند می‌گوید: هفته گذشته ٢٠هزار ماموریت در تهران داشتیم که با توجه به تماس‌های صورت‌گرفته، مزاحمان مانع انجام مأموریت برای ۶ هزار نفر شده‌اند.

یحیی طبری که کاملا از دست این مزاحم‌های تلفنی که کار اورژانس را به تعویق می‌اندازند عصبانی است می‌گوید: اینطور نیست که ٣ هزار نفر متفاوت تلفن دست بگیرند و برایمان مزاحمت ایجاد کنند، بلکه برخی از افراد ۱۰ تا ۱۵ بار با اورژانس تماس می‌گیرند. خیلی‌ها اعلام می‌کنند که شماره‌هایی را که زیاد با اورژانس تماس می‌گیرند در فهرست سیاه قرار دهیم اما این کار اخلاقی نیست و شاید یک روزی، یک زمانی واقعا به اورژانس نیاز داشته باشند. به همین دلیل تا حد امکان تلاش می‌کنیم این اتفاق رخ ندهد. ما از مردم خواهش می‌کنیم خودشان مراعات کنند و به بچه‌هایشان هم یاد بدهند که این کارها اصلا درست نیست، زیرا گاهی رسیدن به یک بیمار بسیار اهمیت دارد و همین تماس‌ها می‌تواند مرگ یک انسان را رقم بزند. ما در هفته گذشته نتوانستیم به ٦٠٠ بیمار برسیم. اگر یک درصد از آنها بیمار قلبی یا مغزی بوده باشند، این تماس‌ها ممکن است منجر به مرگ و یا آسیب‌دیدگی شدید آنها شده باشد. اما او باز هم از این بابت خدا را شکر می‌کند که تماس‌های مزاحمت‌آمیز با اورژانس از هفته‌ای ٥هزار مورد به هفته‌ای ٣ هزار مورد رسیده و این نشان می‌دهد که فرهنگسازی‌ در این حوزه به نتیجه رسیده و شمار مزاحمت‌ها روند کاهشی به‌خودش گرفته است. با وجود این، باید گفت حتی یک مورد مزاحمت تلفنی هم می‌تواند جان دیگران را به خطر بیندازد.

اورژانس جای شوخی نیست

طبری می‌گوید: اورژانس، درمان و بیمار هیچ‌کدام جای شوخی ندارند. کارشناسان اورژانس با نجات جان مردم در ارتباط هستند. گاهی سرعت رسیدن به بیمار آنقدر اهمیت دارد که «زمان طلایی» محسوب می‌شود و یک شوخی بیجا با اورژانس و اعلام یک کد خالی می‌تواند جان یک بیمار را به خطر بیندازد.

با این شماره تماس بگیرید و همسر آینده خود را انتخاب کنید

برای هر مشکلی با اورژانس تماس نگیرید

طبری توضیح می‌دهد که برخی از ماموریت‌ها واقعا غیرممکن است و اصلا کار بچه‌های ما نیست. این در حالی است که در حالت کلی تعداد نیروی‌های اورژانس کم است و این نیروها در ساعت‌های کاری باید ماموریت‌های سخت و نفس‌گیری را انجام دهند. به همین دلیل، بهتر است گاهی درخواست‌هایی را که با وظایف آنها مغایرت دارند از آنها نخواهید. طبری به این موضوع اشاره می‌کند که گاهی یک ماموریت اعلام می‌شود و کارشناس اورژانس نیز بر بالین بیمار حاضر می‌شود، اما بیمار اعلام می‌کند که تنها احساس گر گرفتگی داشته یا اینکه تصور کرده کمی فشارش بالاست. در واقع، این ماموریت‌ها کاملا غیرضروری است و فرد می‌تواند با کمی استراحت شرایطش را بهتر کند. گاهی پیرزن‌ها و پیرمردها به اورژانس زنگ می‌زنند و از تکنیسین‌ها می‌خواهند به آنها سر بزنند. آنها بیشتر دلشان همصحبت می‌خواهد و گاهی وقت‌ها سر موضوع‌های بی‌دلیل تکنیسین‌ها را به آنجا می‌کشند تا از فرزندانشان که به آنها سر نمی‌زنند گله و شکایت کنند. اما نکته اینجا است که باید در این خصوص فرهنگسازی‌ انجام شود و نیازی نیست که در برخی از موارد حتما نیروی اورژانس را راهی ماموریتی کنیم که زمان رسیدنش به بیماری که وضعیت وخیم دارد طولانی‌تر شود. شاید باورتان نشود، اما گاهی برای حال بد سگ و گربه هم با ما تماس می‌گیرند. یعنی می‌گویند حال سگمان خراب است یا گربه‌مان از حال رفته است. نکته اینجا است که این ماموریت‌ها را اصلا اورژانس جواب نمی‌دهد و ضروری است که این موضوع فرهنگسازی‌ شود تا مردم وقتی با اورژانس تماس بگیرند که حتما ضروری باشد.

جمعیت زیاد و ماموریت‌های متراکم

باید این را درنظر گرفت که کار اورژانس در تهران سخت است. ترافیک و تراکم جمعیت، ساختمان‌های بلندمرتبه و کوچه‌های قدیمی و باریک شرایط کار را برای نیروهای ما سخت می‌کند. حالا تصور کنید تکنیسین‌های ما به‌سختی خودشان را از کوچه پس‌کوچه‌های باریک به خانه‌ای رسانده‌اند که اعلام شده یک بیمار قلبی آنجا حالش بد شده است. وقتی می‌رسند متوجه می‌شوند اصلا کسی در آن خانه مشکل قلبی ندارد و این شوخی بی‌مزه از سوی چند جوان علاف و بیکار صورت‌گرفته که فقط برای تفریح و خندیدن این کار را انجام داده‌اند. او به این نکته اشاره می‌کند که تعداد نیروهای اورژانس در تهران نسبت به تعداد جمعیت بسیار کم است و البته برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا دانشگاه ایران، شهید بهشتی و تهران دانشجوی رشته فوریت‌های پرشکی بگیرند. تلاش ما این است که این نیروها بومی باشند و در تهران مشغول به‌کار شوند. زیرا تعدادی از نیروهای شاغل در تهران از شهرستان‌های اقماری تهران به این شهر می‌آیند که این شرایط و رفت‌وآمد زیاد برای آنها هم سخت است و هم خطرناک. او به این نکته اشاره می‌کند که در تهران به‌دلیل جمعیت زیادش تعداد ماموریت‌ها نیز زیاد است و به‌طور متوسط هر پایگاه اورژانس روزانه ۱۵ ماموریت انجام می‌دهد؛ این تعداد ۲۳ تا ۲۵ درصد مأموریت‌های کل کشور است. بنابراین تکنیسینی که در تهران کار می‌کند نسبت به سایر استان‌ها ماموریت بیشتری انجام می‌دهد. حالا شما تصور کنید که با این فشار کاری ماموریت‌های کاذب هم به آنها اعلام شود و زمان رسیدن بر بالین بیمار افزایش پیدا کند. خودتان ببینید چه فشار روانی‌ای به این نیروها وارد می‌شود.

با این شماره تماس بگیرید و همسر آینده خود را انتخاب کنید

قانون چه می‌گوید

آنها که تلفن به‌دست می‌گیرند و برای اورژانس مزاحمت ایجاد می‌کنند از قانون بی‌اطلاعند. این در حالی است که سازمان اورژانس کشور موضوع مزاحمت تلفنی را به‌طور جدی پیگیری می‌کند و بخش حقوقی این سازمان، متولی پیگیری است.

طبری بر این موضوع تأکید می‌کند که دستگاه قضا این ماجرا را پیگیری می‌کند و امیدوارند مجازات‌های بازدارنده‌ای در این زمینه لحاظ شود.

او توضیح می‌دهد که به واسطه سیستم‌های جدید مخابراتی، افراد به‌راحتی شناسایی می‌شوند و شاید پیش از این، یکی از مشکلات، شناسایی افراد بود، اما حالا این موضوع برطرف شده است. رئیس اورژانس تهران بر این موضوع تأکید می‌کند که دو قانون در این زمینه وجود دارد. قانون ۱۳۱ و ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی که هم به این موضوع پرداخته و هم از یک تا ۶ ماه حبس برای این افراد درنظر گرفته است. در ماده ۱۴ قانون تاسیس مخابرات هم قوانینی برای ایجاد مزاحمت در بار اول و دوم و سوم درنظر گرفته شده است، اما متأسفانه ایجاد مزاحمت برای دستگاه‌های خدمات‌رسان امدادی می‌تواند باعث مرگ افراد شود.

به‌طور مثال، آمبولانس در جایی وجود دارد و به‌دلیل مزاحمت تلفنی، این آمبولانس فراخوانده می‌شود و نمی‌دانیم چند نفر در همان منطقه به آمبولانس نیاز دارند و به‌دلیل ایجاد این مزاحمت، آمبولانس ممکن است با تأخیر به محل مصدوم یا بیمار واقعی برسد و در نتیجه جان افراد به خطر می‌افتد.

بنابراین، به‌نظر می‌رسد که مجازات‌ها برای این افراد مزاحم باید بسیار شدید‌تر باشد. یعنی اگر آنها با اورژانس تماس گرفتند و این تماس منجر به این شد که آمبولانس پایگاه را ترک کند و به محل مورد نظر برود و این ماموریت کاذب باشد، همین ماجرا منجر به دیر رسیدن به بیمار دیگر شده و او فوت کند، باید مجازات بیشتر یا اخذ دیه فرد آسیب‌دیده از فرد مزاحم انجام شود. او توضیح می‌دهد که افرادی که مزاحمت تلفنی ایجاد می‌کنند باید حتما به مراجع قضایی سپرده شوند تا برای تخلفی که مرتکب شده‌اند پاسخگو باشند. اینطور نیست که کسی برای یک سازمان امدادی مزاحمت ایجاد کند و به حال خود رها شود. اما با وجود این، می‌توان با برخی از آنها با رافت برخورد کرد، ولی اگر این مزاحمت‌ها ادامه پیدا کرد باید برخورد متناسب با متخلف انجام شود.  در این زمینه تصمیم‌گیرنده اصلی قاضی است که باید با توجه به نوع جرم، تصمیم‌گیری کند تا فرد اصلاح شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    والا من ازاورژانس راضی نیستم اصلا یشب درحال مرگ وخفگی بودم زنگش زدن گفت بااسنپ ببریش دکتراین چه اورژانسی خیلی هم بفکرمردم نیست شما پیازداغش بیشترنکنید

    پاسخ ها

    • ناشناس

      چشم مادرم درد میکرد شدید منم زنگ زدم همین رو گفتن. با لحن بد قطع کردم تلفن رو روشون

    • منا

      من از اورژانس اصلا راضی نیستم اولا اگر کسی زنگ زده برای همسر یابی حق داره چون خانمهای اوپراتور وقتی یه زن باهاشون تماس میگیره برای بیمارش خودشونو میزنن به بی خیالی واینقدر سر به سر اون خانم میزارن تا شوهر یا برادر یا یک مرد ازون خانه با هاشون همصحبت بشه من مادرم رو به فوت بود خانم اپراتور با لجبازیهای بیخود اینقدر سربهسر من گذاشت نزدیک بود خودم سکته کنم تا اینکه برادرم گوشی رو گرفت بعد اون خانم اول کمی سربه سر برادرم گذاشت بعدم با خنده های آنچنان گفت باشه چون شما با من خوب صحبت کردید میگم ماشین اورژانس بیاد پس نگید چرا مردها تو اورژانس دنبال همسر یابی هستن

  • .

    اگر آموزشهای حقوق شهروندی مثل همین عدم مزاحمت برای اورژانس و.... در مدارس ابتدایی از زمان بچگی گنجانیده شود در نوجوانی و بزرگسالی نهادینه شده و فرهنگ سازی میگردد و دیگر جامعه شاهد چنین اعمال زشتی نخواهد بود
    برای افراد مسنی که نیاز به هم صحبت دارند مراکزی را تشکیل دهند تا روانشناسان و حتی مشاوران و یا .... بتوانند خدمات دهند مثل سایر کشورها

    پاسخ ها

    • سما

      تلفن ۱۴۸۰ مشاوره تلفنی و ۱۲۳ برای گزارش اسیب های اجتماعی است. در مواقعی میتوانند مشاوره هم ارائه دهند هر چند انجا هم مزاحم دارد. من خودم مدتی شیفت شب پاسخگوی ۱۲۳ مداخله در بحران بودم گاهی مردها تماس می گرفتند و حرف های بسیار رکیک می زدند و قطع می کردند. یا مثلا فردی با خواهرشوهرش مشکل داشت و الکی گزارش کودک ازاری او را می داد بعد که به سختی ادرس را پیدا می کردیم متوجه کذب بودن ماجرا می شدیم.

  • ناشناس

    ازدواج؟! سکه گرونه.نه مرسی ممنون

  • ناشناس

    بعضیاجنون دارن دیوانه هستن آخه یعنی چی فکر نمیکنن شایدهمون لحظه که مزاحم میشن مادرشون خانوادشون نیازبه اورژانس داشته باشن ویاجون انسانی به خطرببفته من که ازاورژانس تهران تشکروقدردانی میکنم وزحماتشون که خالصانه هست سپاس ودرود

  • بدون نام

    دیده شده از آمبولانس برای کارهای دیگه استفاده شده

  • ناشناس

    چندین بار به اورژانس زنگ زدیم بابت یک مریض بداحوال وترسناک ولی بعد ۱ساعت آمدن شل شلی بعد معاینه گفتن چیزی نیست

  • ناشناس

    پلیس فتا جمع شون کنه .سه چهارسالی پاک بان بشن یه هرچی راهدار گرسنگی بکشه مردم ازاری یادش میره.‌‌

  • ناشناس

    شماره ها را به دادستانی تحویل بدین
    جان مردم در خطره

  • م

    من موبایل شیایومی دارم صد و ده زنگ میزنم اورژانس برمیدارد

  • حمید

    سلام پیدا کردن افرادی که مزاحم اورژانس میشند برای شما کاری ندارد این جور افراد بگیرد قانون سختی در نظر بگیرید تا درس عبرتی برای خودش و دیگران بشد چطور یک ادم عاقل با جان دیگران بازی میکند

  • ناشناس

    قدمت ایرانی فرهنگ ایرانی که ادعا میکنیم همینه دیگه اون از وضع رانندگیمون اون از رعایت حقوق شهروندیمون اون از فرهنگ آپارتمان نشینیمون خود ما هم عین مسئولینمون فقط بلد هستیم حرفهای خوب خوب بزنیم ولی در عمل شرمنده ایم

  • ناشناس

    چه کار زشتی واقعا، میدونید چقدر زحمت میکشن نیروهای اورژانس، من هر وقت تماس گرفتم با مهربونی راهنمایی کردن خدا خیرشون بده واقعا

  • ناشناس

    من که راضیم واقعا ازته ته دل از همشون تشکر میکنم مریض منو نجات دادن ودر عرض سه دقیقه رسیدن خدا به همشون عمر با عزت عنایت کنه و هر چی که حقوق میگیرن نوش نوش جونشون🙏🙏😇😇🙏😇😇💕

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج