به خاطرِ انتخابات، رفاقت و خانواده را خراب نکنید
معمولا هر بار که در روزهای انتخابات قرار میگیریم ذاتا فضای تنش در جامعه تقویت میشود و حتی طرفداری از «این» یا «آن» به گروههای خانوادگی هم میرسد و خب سوژه برای قطبی شدن فضا وجود دارد.
برترینها: معمولا هر بار که در روزهای انتخابات قرار میگیریم ذاتا فضای تنش در جامعه تقویت میشود و حتی طرفداری از «این» یا «آن» به گروههای خانوادگی هم میرسد و خب سوژه برای قطبی شدن فضا وجود دارد، یک کاندیدا به آزادیهای اجتماعی بها میدهد و یکی به معضلات اقتصادی اهمیت میدهد، یکی شمایل انقلابیتری دارد و یکی امروزیتر است و ما بسته به سبک زندگی و علایقمان گاه به «این» گرایش داریم و گاه به «آن»، مساله، اما اینجاست که این طرفداریها گاه بستر طعنه و کنایه در محیطهای دوستانه و خانوادگی میشود و زخمش تا سالها میماند، چیزی که شبیهاش را مثلا در کُریخوانیهای فوتبالی هم دیدهایم و هواداری از یک تیم، بهانهای برای تنش و قهر و از دست رفتن پیوندهایی میشود که ارزشش خیلی بالاتر از «انتخابات «یا «فوتبال» است.
امسال البته سطح تنشها به مساله «رای دادن» یا «رای ندادن» رسیده، بر اساس آخرین نظرسنجی «ایسپا» تا امروز (دوشنبه) نزدیک به شصت درصد جامعه قصد رای دادن ندارند و چهل درصد هم در رای دادن مصمم هستند، آنهایی که میخواهند رای بدهند استدلال خودشان را دارند، مثل محمد منصوری بروجنی: «با رئیس جمهوری ۱۵ میلیونی (از ۶۰ میلیون واجد رأی) قدرت سیاسی چندانی برای چانهزنی وجود ندارد. آن طرف (اروپا و آمریکا) هم انگیزهٔ کافی ندارد و همان طرحهای نابودسازی زیرساختهای ایران (سختافزار تولید آب، حملونقل، برق، نفت) از طریق تحریمهای بلندمدت را پی میگیرد که به یک ضعف پایدار و ازبینبرندهٔ عاملیت ایران در غرب آسیا دست یابد. به پیروزی رساندن کاندیدایی با ۱۵ میلیون رأی، در حقیقت یک انتحار دستهجمعی به امید سعادت پس از مرگ است»
در چنین فضایی گاه حتی انتشار چند عکس از حاشیه مناظره میتواند بهانه به دست مخالفان مشارکت بدهد، آنهایی که عکسهای صمیمانه مهرعلیزاده و زاکانی و دیگران را دلیلی بر «نمایشی بودن» ماجرا میدانند و با قضاوتی احساسی و با تعمیم دادن چند فکت کلیت ماجرا را زیر سوال میبرند، کامنتهای فضای مجازی پای این تصاویر را حتما خواندهاید، در هر صورت رای دادن یا رای ندادن، انتخاب این کاندیدا یا آن کاندیدا اگر منجر به گسستهای خانوادگی و دوستانه شود، اتفاق مبارکی نیست.
شاید این جملات غلامرضا بنیاسدی در روزنامه شهرآرا، مخلص کلام باشد:
«شما قضاوت کن؛ این کاندیدایی که من میگم، بهتره یا این آقایی که ایشون میگه؟» با حرارت میپرسید و این هُرم کلامش از حرارتی بود که پیش از این در بحث با فرد دیگری ایجاد شده بود که ازقضا خویشاوند خودش هم بود. با آرامش گفتم که شأن قضاوت ندارم، اما با حفظ احترام هر دو نامزد محترم، معتقدم این روزها میگذرد و رعایت حرمت خویشاوندی، خیلی بهتر و واجبتر است. بحث هم بکنیم، اما کار به مجادله نکشد.
فکر میکنم اگر ما به همین کلام، التزام عملی داشته باشیم، رقابتهای انتخاباتی، شکوه و عقلانیت افزونتری خواهد یافت؛ بهویژه اگر خود نامزدهای محترم هم حرمت کلام و مناظره را با بیان نظریات و رعایت حدومرزهای اخلاقی، نگه دارند.
نباید بگذاریم که رقابتها، رفاقتکش بشود؛ چه رسد که خویشاوندان و اعضای یک خانواده را دربرابر هم قرار دهد. مگر کم تجربه کردهایم در سالهای پیش که بسیاری از برادریها بریده شد بهخاطر تندگوییهای زمان رقابت که به قطبی شدن انجامید و هرکس قطب مخالف را دشمن گرفت؟
یادمان هست، یادمان هم بماند که عرصه رقابت را باید اخلاقی مدیریت کنیم و مراقب روابط خویشاوندی باشیم. یادم هست اول همین فصل رقابت، بندهخدایی پستی گذاشته بود که سیاستمداران بهخاطر ما، روی درهم ترش نمیکنند، ما هم روزگار هم را تلخ نکنیم. پرتامل یافتم این نگاه را و بعد که این دو خویشاوند را به کار جدل یافتم، برایشان گفتم که مراقب خویشاوندی خود باشند. این کار خیلی مهمتر از آن است که الف پرچمدار شود یا ب. همه، فرزند ایرانند، اما خویشاوندان، به صلهرحم امر شدهاند و فردای درد و رنج قرار است کنار هم باشند، پس هوشمندانهتر رقابت کنیم تا جا برای رفاقت، تنگ نشود.
نظر کاربران
همشون با هم همه مثل هم
پاسخ ها
بابا ملت که دیگه شناختنتون الان یکی میشه ریس جمهور که ریسی هست یکه میشه ریس قوه قضاییه یکی دیگه مقننه بقیه هم ریس یجایی میشن دیگه باز دور بد یکی دیگه ریس جمهور میشه
زاکانی نباشید
پاسخ ها
از زاكاني ميترسيد!؟حق داريد!با تانك از روي همتي رد شد
همتی نباش
دو قطبی شدن ذات سیاست انتخابات هست اونایی که نگرانن مو ضوع چیز دیگه اس
پاسخ ها
این دو قطبی بودن تو هر چیز چهل ساله اینجا حکم فرماست
حیف رابطه خانوادگی بخاطر این داغونا بهم بخوره
عمرا رفاقت خانوادگی رو بهم بزنیم برای اینا برعکس میخندیم بهشون دستشون میندازیم
پاسخ ها
من اصلا نگاهشون نمیکنم
فکر کن طرف رفاقتشو بهم بزنه بخاطر زاکانی خخخخخخخخ
پاسخ ها
خخخخخخ
مگه کاندیداها روا بط خانوادگی رفاقتشون رو بهم میزنن بخاطر مردم که مردم بهم بزنن
ما هم میدونیم نمایشه!
پاسخ ها
کلا خیلی وقته سر کاریم
آخه وقتی کسی را برای رای دادن نداریم به کی رای بدیم؟؟؟ حتی اگر که فکر کنیم رای دادن واقعا نقشی داره!!!
پاسخ ها
حتی اگر فکر میکنید همه بد هستن ب کسی رای بدین که بدی کمتری داره وگرنه اون بدتر میاد سرکار!
و حتی اگر فکر میکنید هیچ کسی برای رای دادن ندارید راس سفید بدید اما رای بدید حتما
شک نکن رای دادن نقش داره...
وقتی روحانی میتونه مملکت رو اینقد نابود کنه پس کسی دیگه میتونه اباد کنه
رفاقت بخاطر اینا بهم بزنیم؟ با رفقا برای مناظره ها تخمه شکوندیم....خخخخخ
پاسخ ها
دقیقا
اگر ما مردم هستیم که داریم میبینیم و میشنویم بیش از هفتاد درصد رای نمیدن و هی دارن این 40 درصد رو الکی تکرار میکنن که ملکه ذهن مردم بشه
هممون سرکاریم.دعوای زرگری.....
بازندگان بازی شطرنج قدرت نسل ماست
اما بنظر من رابطه با فامیلی که شرافت نداره و توان تجزیه وتحلیل هم نداره،اصلا به صلاح نیست.چون آدمهای بی فکر به درد رابطه نمی خورند.
دوزاری
ما که خداروشکر همگی از جمله فامیل و دوست و آشنا سر رای ندادن اتفاق نظر داریم و بحث خاصی بینمون نیست.
راي نمي دم. راي بدم كه چي شه. خيلي دلتون مي خواد راي بدم. نچ راي نمي دم.
رای بده
به همتی بده
مملکت را گل و بلبل ببین بعدش
وگرنه نابود می شیم همه