دلارِ گران و سفرگردیِ مجازی: کاخ الحمرا در اسپانیا
بهمناسبت روزجهانی گردشگری و باتوجه به ممنوعیت سفرها در این روزهای کرونایی، در این مطلب با تور مجازی از تماشای یادگار دوران مورها در اروپا دیدن کنید.
وبسایت کجارو - پوریا محمدی پیوند: کاخ الحمرا یکی از جاهای دیدنی اسپانیا محسوب میشود که در شهر گرانادا واقع شده است. بهمناسبت روزجهانی گردشگری و باتوجه به ممنوعیت سفرها در این روزهای کرونایی، در این مطلب با تور مجازی از تماشای یادگار دوران مورها در اروپا دیدن کنید.
در قسمت شرقی شهر گرانادا در اسپانیا، یک مجموعه معماری بنام الحمرا وجود دارد. این کاخ مجلل، در ابتدا بهعنوان یک قلعه ساخته شد و بعدتر به اقامتگاهی سلطنتی تغییر کاربری پیدا کرد. امروزه از الحمرا بهعنوان موزه استفاده میشود. این کاخ باشکوه در بافت قدیمی و ارتفاعات شهر گرانادا بنا شده است.
قدمت شهر کرانادا به قرن نهم میلادی بازمیگردد. پس از آنکه این شهر در سال ۱۲۳۸ توسط «محمدبنناصر اول» فتح شد، وی فرمان ساخت قلعه الحمرا برای استحکامات نظامی منطقه صادر کرد؛ چراکه پیش از آن شهر در گرانادا، چنین مقری وجود نداشت. الحمرا بهمعنای «سرخرنگ» است؛ زیرا در ساخت آن از سنگهای سرخ تپه «سابیکا» در همان منطقه استفاده شده است. با ما همراه شوید تا از دریچه تور مجازی، به گشتوگذار در فضای تاریخی مجموعه کاخهای الحمرا بپردازیم.
اولین سازههایی که در مجموعه کاخ الحمرا بنا شد، دو برج دیدهبانی به ارتفاع ۲۷ و ۲۶ متر بود. نقل است که محمدبنناصر اول خود در این مجموعه کاخ اقامت داشته و از طبقه اول آن نیز بهعنوان انبار تجهیزات و زندان استفاده میشده است. «محمد دوم» و «محمد سوم»، جانشینان محمدبنناصر اول نیز در این کاخ اقامت میکردند.
با این حال، از الحمرا در قرنهای اولیه ساخت آن، عمدتا بهعنوان قلعهای نظامی استفاده میشد؛ بنابراین تمام ساختوسازهای این مجموعه در راستای دفاع از شهر ایجاد شده بود. تا اینکه در قرن ۱۴ میلادی، «یوسف اول» و «محمد پنجم» دست به بازسازیهای اساسی در این مجموعه زدند و الحمرا، به یک کاخ سلطنتی مجلل تبدیل شد. برای سالهای متمادی، امیرهای گرانادا بر وسعت کاخ افزودند و اکنون بنای الحمرا، ۷۴۰ متر طول و ۲۰۵ متر عرض دارد و با احتساب محوطه اطراف، مساحت مجموعه به ۱۴۲،۰۰۰ متر مربع میرسد.
قلب مجموعه الحمرا، ساختمانی بنام «القصبه» است که جزو قدیمیترین بناهای آن و از جاهای دیدنی گرانادا نیز محسوب میشود. علاوه بر آن، برجها و ساختمانهای متعدد دیگری نیز وجود دارند که در دورههای مختلف، محل اقامت حاکمان امارت گرانادا بهحساب میآمدند. قدیمیترین بخش کاخ الحمرا، «Mexuar» نام دارد که اتاقهایی برای جلسههای هیئت وزرا محسوب میشد. کاخ «کمارس» که در عربی بهمعنای «شیشههای رنگی» است، در قرن چهاردهم ساخته شد و محل اقامت امیر بهحساب میآمد. برج ۴۵ متری این کاخ نیز بلندترین برج مجموعه است. در افسانهها آمده است که کریستف کلمب، اولینبار در این کاخ مورد تایید پادشاه قرار گرفت و لشکرکشی وی که به کشف آمریکا انجامید، در این کاخ مقرر شد.
مجموعه کاخهای الحمرا سرانجام در قرن چهاردهم با احداث کاخ باشکوه «شیرها» و اقامتگاه خصوصی محمد پنجم، تکمیل شد. در سال ۱۴۹۲، پادشاهان کاتولیک اسپانیا کاخ الحمرا را فتح کردند و بعدها، «چارلز پنجم» این کاخ را بهعنوان محل اقامت خود برگزید. پادشاه اسپانیا در آن زمان ابراز تمایل کرد تا کاخ اختصاصی خود را نیز به این مجموعه اضافه کند؛ اما کاخ وی هرگز تکمیل نشد و بدون سقف ماند. امروزه از این ساختمان دوره رنسانس، بهعنوان موزه هنرهای زیبا استفاده میشود.
مجموعه کاخ الحمرا شامل مجموعه خانههای شخصی، بازارها، مساجد، حمامهای عمومی و معابد دیگر نیز میشود که اصطلاحا به این قسمت، «مدینه» میگویند. باغهای این مجموعه که به جنگل الحمرا معروف است، در قرن هفدهم شکل گرفتهاند. پیش از قرن هفدهم باغهای مجموعه برای ایجاد امنیت در برابر حملات دشمن و جلوگیری از استتار آنها، یکبار از بین رفت.
کاخهای الحمرا که در میان یک پوشش گیاهی متراکم قرار گرفته است، یک بنای تاریخی برجسته محسوب میشود. سازههای کوچک و بزرگ این مجموعه، بهدلیل وجود حکاکیها و نگارهگریهای ظریف و جزئیات منحصربهفرد، بسیار جالب توجه است. برخی افراد از موزه الحمرا بهعنوان بزرگترین دستآورد هنری مورها در اروپا یاد میکنند. در سال ۱۹۸۴، این کاخ سلطنتی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
نظر کاربران
با این شرایط اقتصادی کرونا هم نبود فرقی نمکیرد ..دیگه داخل کشور هم نمیشه سفر کرد چه برسه خارج
پاسخ ها
بهتر.کمتر به طبیعت و محیط زیست آسیب می زنید
پس اینا که به شمال تهاجم می کنند چرا فقیر نمی شن؟؟؟
کلا زامبی شعور مسافرت نداره به جای تاریخی یا طبیعت بره نهایتا میخواد برای اینستاگرامش عکس تهیه کنه و همه اش موبایلش بالاست.بودنش در محیط ضرررسانه و چیزی هم بهش اضافه نمیشه
ایکاش امکان دسترسی به بازدید مجازی برای ما هم وجود داشت
متاسفم برای کشورم
والا مگه اینکه سفر مجازی بتونیم بریم
مطلب خوبی بود برترین ها. ممنون از شما
کاش ملت ایران هم مثل شش میلیارد انسان دیگه زندگی میکردن حق شادی داشتن ماشین خوب داشتن البته برای اکثریت ملت نه الان کل مملکتو دارن فقط کارمندان بانک وزارتیها و یه عدهای که پنج میلیون هم نمیشن میخورن هشتاد میلیون نفر با حسرت نگاهشون میکنن
ارزوی همه چیز و همه جا تو دله ما ایرانیها مونده واقعا متاسفم
چه بامزه بود.
یک قطعه ی موسیقی به نام خاطرات الحمرا ساخته ی فرانسیسکو تارگا هم مربوط به این کاخه.