۱۰۰۵۴۱
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

موفق‌ترین زنان عرصه IT در جهان

حضور زنان در عرصه فناوری اطلاعات به سرعت در حال افزایش است و زنان بسیار موفقی در سطوح بالای این صنعت مشغول فعالیت هستند.

خبرگزاری ایسنا: حضور زنان در عرصه فناوری اطلاعات به سرعت در حال افزایش است و زنان بسیار موفقی در سطوح بالای این صنعت مشغول فعالیت هستند.

آریانا هافینگتون، ملیسا مایر و کاترین کوک بعضی از زنانی‌ هستند که موفق به راه‌اندازی کسب‌وکارهای پررونق در اینترنت یا پیشبرد ایده‌های خلاق و جذاب شده‌اند.

زنان در مقایسه با مردان شمار کمتری از کارآفرینان و شاغلان در حرفه‌های مرتبط با اینترنت و فناوری را تشکیل می‌دهند، اما زنان موفق و تحول‌آفرین در این عرصه شمار چشم‌گیری دارند که در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شویم:

مارکوت، فمینیست منتقد وب

آماندا مارکوت، نویسنده و گرداننده‌ وبلاگ معروف انگلیسی زبان "پنداگون"، در سال ۱۹۷۷ در ایالت تگزاس متولد شد. وبلاگ او یکی از معروف‌ترین وبلاگ‌های سیاسی و به‌خصوص فمینیستی انگلیسی زبان است. او قبل از اینکه "پنداگون" را افتتاح کند، وبلاگ فمینستی دیگری با نام "حرف‌های موش" در بلاگ اسپات داشت.

نوشته‌های این وبلاگ آنقدر گل کرد و پرخواننده شد که از او دعوت شد تا در وبلاگ گروهی "پنداگون" بنویسد که از اولین وبلاگ‌های فمینیستی جهان سایبری است.



نام آماندا مارکوت اما وقتی جهانی شد که جان ادواردز، کاندیدای ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸، از او دعوت کرد که مسئولیت وبلاگ کمپین انتخاباتی او را برعهده بگیرد. خیلی زود، بسیاری از وبلاگ‌ها از نوشته‌های آماندا مارکوت که در وبلاگ کمپین انتخاباتی جان ادواردز می‌نوشت، نقل‌قول آوردند و نام مارکوت برای بسیاری از مخاطبان فضای مجازی، نامی آشنا شد. به‌ویژه نوشته‌های انتقادی او درباره موضع کلیسای کاتولیک درباره وسایل پیشگیری از بارداری و سقط جنین، با واکنش‌های زیادی روبرو شد و تا مدت‌ها در فضای مجازی ‌خوانده می‌شد.

آریانا هافینگتون، سردبیر"هافینگتون پست"

آریانا هافینگتون، سردبیر "هافینگتون پست" یکی دیگر از زنان مطرح در رسانه‌های اینترنتی است. او که آمریکایی-یونانی است، در سال ۱۹۵۰ متولد شده است. همسرسابق مایکل هافینگتون، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا بود و در دهه ۹۰ میلادی «هافینگتون پست» را راه‌اندازی کرد.



آریانا هافینگتون پیش از راه‌اندازی وب‌سایت خبری معروف خود، نویسنده‌ "نشنال ریویو" بود. او که تا دهه ۹۰ میلادی محافظه‌کار بود و از سیاست‌های کلی حزب جمهوری‌خواه حمایت می‌کرد، در سال‌های اخیر لیبرال‌تر شده است.

هافینگتون پست جز اخبار، مجموعه‌ای از وبلاگ‌ها را هم شامل می‌شود و گردانندگان این وب‌سایت از چهره‌های سرشناس رسانه‌ای، وبلاگی و کارشناسان دعوت می‌کنند تا برای آن‌ها وبلاگ بنویسند. این نشریه آن‌قدر موفق بود که در سال ۲۰۱۲ برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر نیز شد.

کری ویلکرسن، کارشناس "کار در خانه"

کری ویلکرسن وقتی در سال ۲۰۰۷ وب‌سایت "The Barefoot Executive " را تاسیس کرد، بدهی قابل توجهی را باید پرداخت می‌کرد. سه سال بعد، او یکی از موفق‌ترین و پردرآمدترین زنان کارآفرین جهان سایبر بود. وب‌سایت او از امکانات آنلاین متعددی برای شبکه‌سازی و آموزش کسانی که قصد دارند با کار در منزل درآمد خود را افزایش دهند، استفاده می‌کند.



روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر از وب‌سایت کری ولکرسن بازدید می‌کنند. در این وب‌سایت، متن و ویدیو و پادکست سخنرانی‌ها، آموزش‌ها و توصیه‌های حرفه‌ای ویلکرسن به عنوان یک متخصص تجارت در دسترس خوانندگان است و شیوه‌ "کار در خانه" او طرفداران بسیاری دارد.

کاترین فیک و ایده‌ی جایی برای به اشتراک گذاشتن عکس

کاترین فیک یکی از بنیان‌گذاران وب‌سایت معروف فلیکر است. کاترین فیک فلیکر را که وب‌سایتی رایگان برای آپلود و به اشتراک گذاشتن عکس‌ها است، با همکاری استوارت باترفیلد در فوریه ۲۰۰۴ تاسیس کرد.

یک سال بعد، شرکت "یاهو" وب‌سایت فلیکر را خرید و در اولین اقدام، سرور فلیکر را از شرکت‌های کانادایی، به شرکتی آمریکایی منتقل کرد تا فلیکر تحت نظارت قوانین ایالات متحده‌ آمریکا باشد.



فیک در سال ۲۰۰۸ از هیات‌مدیره وب‌سایت فلیکر استعفا داد و یک ماه بعد به عضویت هیات‌مدیره Creative Common یا همان سی سی معروف "حق گسترش دسترسی به آثار بدیع برای دیگران به منظور استفاده‌ی اشتراکی"، پیوست.

یک سال بعد، دانشگاه "رود آیلند" به دلیل خلاقیت، ایده‌های نو در دنیای وب و تلاش کاترین فیک برای کارآفرینی در جهان سایبر، به او مدرک دکترای افتخاری اعطا کرد.

نوجوانی که میلیونر شد

کاترین کوک در تعطیلات بهاره‌ دبیرستان‌ در سال ۲۰۰۵، وب‌سایت "مای یربوک" را به‌راه انداخت. دو برادر کاترین نیز به او در راه‌اندازی این وب‌سایت محبوب نوجوانان آمریکایی کمک کردند.



در این وب‌سایت کاربران می‌توانند مثل فیس‌بوک پروفایل بسازند، با دوستان خود چت کنند، برای دوستان خود هدیه‌های مجازی بفرستند و بازی کنند. کاترین کوک، وقتی این وب‌سایت شبکه‌سازی را راه انداخت، فقط ۱۵ سال داشت.

خیلی زود تعداد اعضای این وب‌سایت به پنح میلیون نفر رسید . کوک که حالا ۲۳ ساله است، در سال گذشته بیش از ۲۷ میلیون دلار درآمد داشته است.

ماریسا مایر، تکیه‌زده بر مسند ریاست یاهو

ماریسا مایر ۳۷ ساله، یکی از قدیمی‌ترین کارمندان گوگل بود. در یکی از گزارش‌های سالانه گوگل اعلام شد که مایر "اولین مهندس زن" در این کمپانی و بیستمین کارمند این غول اینترنتی است.

به گزارش دویچه وله، ملیسا مایر فارغ‌التحصیل رشته‌ هوش مصنوعی از دانشگاه استنفورد آمریکا است و به عنوان یک طرفدار پروپاقرص دنیای مد مشهور است. موتور جست‌وجوگر گوگل ظاهر ساده، مینی‌مالیستی و به دور از طراحی شلوغ خود را مدیون خلاقیت و ایده‌ مایر است.



او در سال ۲۰۰۵ در مصاحبه‌ای با مجله‌ "فست کمپانی" گفت: ما اصرار داریم که صفحه‌ اصلی گوگل ساده و به دور از شلوغی‌های رایج باشد. به اعتقاد من صفحه‌ اصلی باید ساده و شیک باشد و هر کاربری با کمترین دانش وب بتواند به آسانی راه خود را پیدا کند و بداند در این صفحه باید چه کند.

در ژوئیه ۲۰۱۲ او به عنوان اولین رئیس هیات‌مدیره‌ یاهو انتخاب شد تا این شرکت را که راه سقوط در پیش گرفته بود، نجات دهد. در سال ۲۰۱۳ مجله‌ "فورچن" از او به عنوان هشتمین زن پرقدرت و بانفوذ در آمریکا نام برد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دمشون گرم...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج