افزایش مدالها؛ قطعا، کاهش سهمیهها؛ شاید
هیئت اجرائی کمیته بینالمللی المپیک تغییرات در بازیهای المپیک ٢٠٢٠ توکیو را اعلام کرد.
تغییرات مثبت برای ایران
بسکتبال سه نفره: یکی از شگفتیهای فهرست رشتههای المپیکی ٢٠٢٠، اضافهشدن بسکتبال سهنفره است. ایران یکی از قدرتهای اصلی بسکتبال سهنفره آسیاست و میتواند به حضور در این رشته در المپیک ٢٠٢٠ امیدوار باشد. از آنجا که تعداد شرکتکنندگان هم محدود است، میتوان به نتیجهگرفتن در المپیک هم تا حدودی امیدوار بود.
ورزشهای صعودی: درباره این رشته جدید اعلام شده ورزشهای صعودی با رشتههای بولدرینگ، سرطناب و سرعت در بازیهای المپیک حاضر خواهد بود. ایران دارای چند چهره جهانی در ورزشهای صعودی است؛ رضا علیپور یکی از بهترینهای سرعت است. ایران در بخش زنان هم فعال است و اضافهشدن این رشته علاوه بر اینکه فرصت حضور چند ورزشکار ایرانی را در المپیک بهوجود میآورد فرصت مدالآوری هم در کنارش ایجاد خواهد کرد.
شمشیربازی: اضافهشدن مسابقات تیمی سابر به بازیهای المپیک خبری عالی برای ورزش ایران محسوب میشود. ایران در اسلحه سابر فاصله کمی با مدال المپیک ٢٠١٦ داشت. در سابرتیمی هم ایران تیمی مدعی است و حتی میتواند برای مدال المپیک نقشه بکشد.
کاراته: بهترین اتفاق ممکن در این رشته ورزشی برای ایران رخ داده است؛ در سه وزن مردان و سه وزن زنان، کاتاي زنان و کاتاي مردان رقابتهای کاراته المپیک برگزار میشود و هر وزن ۱۰ شرکتکننده دارد. ایران یکی از غولهای کاراته جهان در دو بخش زنان و مردان است و فرصتی طلایی برای افزایش مدالهای ایران مهیاست. اسکیت بورد، موجسواری، بیسبال/ سافت بال سه ورزش دیگري است که در کنار کاراته و ورزشهای صعودی به المپیک اضافه شده است. اما ایران در این سه رشته حرفی برای گفتن ندارد. در ورزشهای دیگر هم دیده شده مادههای جدیدی اضافه شدهاند که به غير از موارد گفتهشده در سایر موارد چندان برای ایران فرقی ندارد.
تغییرات منفی برای ایران
کشتی: یکی از رشتههایی که با کاهش سهمیه روبهرو شده است، کشتی است. اوزان کشتی کاهش پیدا نکرده اما در المپیک ٢٠٢٠ در هر وزن ١٦ سهمیه توزیع میشود. در مجموع ۵۶ سهمیه از کشتی کم شده است. هنوز اعلام نشده کاهش سهمیهها آیا گریبان کشورهایی مثل ایران را هم میگیرد یا خیر؟ اگر این کاهش سهمیهها باعث سختتر المپیکیشدن کشتیگیران ایرانی شود که به ضرر ایران خواهد بود وگرنه در مدالآوری ایرانیها چندان تأثیری نمیگذارد.
وزنهبرداری: وزنهبرداری، تکواندو و کشتی رشتههای مدالآور ایران در المپیکاند. در کشتی بعید است کاهش سهمیهها باعث ریزش مدالهای ایران شود. در تکواندو هم تغیيری به وجود نیامده است، اما در وزنهبرداری اعلام شده است كه یک وزن کم میشود. هنوز اوزان جدید اعلام نشده؛ اگر این کاهش وزن در سنگینوزن باشد به معنای ازدسترفتن یک مدال خواهد بود،اما اگر این کاهش در سبکوزن باشد لطمهای به ایران وارد نمیکند. با توجه به اینکه در اوزان بالا همین الان فاصله هر دو وزن ١٠ کیلو است باید منتظر کاهش یکی از اوزان پایین بود. اینجا هم نباید خیلی نگران بود. در مجموع تغییرات در رشتهها به شانس مدالآوری اضافه کرده، اما به تعداد مدالها لطمه خاصی نخواهد زد.
بوکس: کمشدن ۴۴ سهمیه از گروه مردان و اضافهشدن این تعداد به گروه زنان؛ بوکسورهای ایرانی در همین شرایط هم خیلی سخت به المپیک راه پیدا میکردند، حالا با کاهش سهمیه از ١٠ وزن به هشت وزن کار سختتر هم خواهد شد. در رشتههای دیگر مثل جودو و قایقرانی هم از سهمیهها کم شده است که کار ورزشکاران ایرانی را برای کسب سهمیه سخت میکند. در رشتههایي مثل شنا، دوومیدانی و دوچرخهسواری تغییرات قابل توجهی اعمال شده است، اما چون ایران در این رشتهها چندان قدرتمند نیست از این تغییرات نه سود میبرد و نه ضرر میکند. بخشی از ۲۸۵ سهمیهای که از المپیک کم شده در بخش آقایان است. این موضوع باعث کوچکشدن کاروان ایران خواهد شد، مگر اینکه ایران در ورزشهای تیمی و رشتههای جدید مثل کاراته و ورزشهای صعودی این ریزشها را جبران كند.
ارسال نظر