خداحافظ بهشت
راهیافتن هر ٢١ نفر فهرست امید به شورای تهران نهتنها یک اتفاق سیاسی- اجتماعی محسوب میشود، بلکه یک اتفاق ورزشی هم به شمار میرود.
دوره اول؛ اولین چهره ورزشی
در سال ٧٧ با شروع فعالیت اولین دوره شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در بین ١٥ عضو آن شورا هیچ چهره ورزشیاي حضور نداشت. اما همان شورا پس از دو سال میزبان یک چهره ورزشی شد. پس از استعفای چند عضو شورای شهر تهران برای حضور در مجلس ششم، امیر عابدینی که یکی از اعضای علیالبدل بود، به شورا راه پیدا کرد. امیر عابدینی را نمیتوان یک چهره صرف ورزشی دانست. او پیش از حضور در شورای شهر، سابقه چندین دوره استانداری و معاونت وزارت صنایع و معادن را هم در کارنامه خود میدید؛ با وجود اين زمانی که عابدینی در انتخابات شورا نامزد شد، مدیرعامل پرسپولیس بود و با تکیه بر این سمتش رأی آورد و عضو علیالبدل شد. در واقع سال ١٣٧٩ را باید سال ورود چهرههای ورزشی به شورای شهر تهران دانست؛ جریانی که تا سال ٩٦ ادامه پیدا کرد.
دوره دوم؛ ورود نخستین قهرمان
رسول خادم را باید اولین ورزشکار عضو شورای شهر تهران دانست. در سال ١٣٨١ با اعلام اسامی منتخبان انتخابات دومین دوره شورای شهر تهران نام یک ورزشکار مطرح مورد توجه قرار گرفت. رسول خادم قهرمان کشتی المپیک ١٩٩٦ آتلانتا و دارنده مدال برنز المپیک ١٩٩٢ بارسلون خود را به شورای شهر رساند. رسول خادم تحصیلات خود را در رشتههای علوم سیاسی و اجتماعی تکمیل کرده بود و مشخص بود که برای سمتی غیرورزشی خیز برداشته است. دقیقا مثل برادرش، امیررضا که مجلس را هدف گرفت. با حضور خادم شورای شهر، ورزشی شد. البته در کنار این کشتیگیر پرآوازه چند چهره شبهورزشی هم دیده میشدند. محمود خسرویوفا، ریاست کمیته ملی پارالمپیک ایران را برعهده داشت و امیررضا واعظآشتیانی رئیس فدراسیون دوچرخهسواری بود. خسرویوفا و آشتیانی البته یک تفاوت ماهیتی با رسول داشتند؛ آنها مدیرانی بودند که در عرصه ورزش هم فعالیت داشتند اما خادم ذاتا یک ورزشکار مطرح بود. واعظآشتیانی بعدها با مدیرعاملی استقلال بیشتر جنبه ورزشی پیدا کرد.
دوره سوم؛ مثلث طلایی
رسول خادم، بنیانگذار حضور ورزشکاران در شورای شهر شد و بیدلیل نبود که برای شورای سوم ورزشکاران بیشتری برای حضور در شورای شهر تهران و شهرهای دیگر خیز برداشتند. هادی ساعی قهرمان المپیک ٢٠٠٤ آتن هم خیابان بهشت را نشانه گرفت. ساعی در آن زمان عضو جریان اصلاحطلبی به شمار میرفت درحالیکه چند سال بعد عملا از این دایره خارج شد. او در این مسیر تنها نبود؛ علیرضا دبیر قهرمان کشتی المپیک ٢٠٠٠ سیدنی هم مانند ساعی موفق شد به شورا راه پیدا کند. این دو ورزشکار اهل شهرری به واسطه محبوبیت و پشتوانه منطقهایشان رأی بالایی هم آوردند. دبیر هم تحصیلات عالی در رشته مدیریت را در کارنامهاش داشت. شورای شهر تهران حالا سه قهرمان المپیک داشت؛ رسول خادم، علیرضا دبیر و هادی ساعی. ساعی در شرایطی در المپیک ٢٠٠٨ پکن طلا گرفت و به پرافتخارترین ورزشکار تاریخ ایران تبدیل شد که عضو شورای سوم بود.
دوره چهارم؛ جدیدی وارد میشود
تمامی قهرمانان معاصر ورزش ایران عضو شورای شهر تهران باشند و حسین رضازاده نباشد! افزایش تعداد شورای شهر تهران به ٣١ نفر فرصت مناسبی بود که ورزشکاران بیشتری به سمت شورا روانه شوند. در این میان رسول خادم اولین ورزشکار شورای شهر تهران، قید شورای چهارم را زد. او پس از ١١ سال حضور در شورای شهر تهران تصمیم گرفت به خانه اصلیاش برگردد. خادم قید بهشت را زد و سرمربی و متعاقب آن رئیس فدراسیون کشتی ایران شد. این تصمیم خادم تحسین اهالی ورزش را به همراه آورد. خادم به کشتی برگشت و باعث اوجگیری کشتی ایران شد. بااینحال شورای شهر تهران بدون کشتیگیر نماند؛ عباس جدیدی رقیب همیشگی رسول خادم در سنگینوزن جای خالی او را در ساختمان بهشت پر کرد. ساعی و دبیر هم دوباره انتخاب شدند. رضازاده هم آمد. جمع المپینها جمع شد. پنج طلا، یک نقره و یک برنز در کارنامه این مربع ورزشی دیده میشد. در کنار این چهار نفر، چهرههای شبهورزشی هم حضور داشتند؛ حبیب کاشانی همچنان به حضورش ادامه میداد. احمد دنیامالی، رئیس سابق فدراسیون قایقرانی، عضو هیئترئیسه فدراسیون قایقرانی آسیا و رئیس هیئتمدیره باشگاه ملوان بندر انزلی، دیگر فردی بود که هم پستهای ورزشی در سوابقش داشت و هم سمتهای غیرورزشی. این گروه ٤+٢، چهار سال در شورای شهر تهران حضور داشتند؛ اما هیچکدام در انتخابات دوره پنجم رأی نیاوردند.
ارسال نظر