ورزش سه: المپیک ۲۰۱۶ ریو با یک تفاوت عمده نسبت به دوره گذشته برگزار می شود به طوریکه تعداد رشته های ورزشی از ۲۶ به ۲۸ رشته افزایش پیدا کرد. در این بازیها ۳۰۱ مدال طلا توزیع میشود که دو و میدانی و شنا با ۴۷ و ۳۴ مدال طلا بیشترین سهم را در این میان دارند.
رضا قاسمی و حسن تفتیان (100متر)؛ محمد جعفر مرادی (ماراتن)؛ حمیدرضا زورآوند (پیاده روی)؛ محمود صمیمی (پرتاب دیسک)؛ احسان حدادی (پرتاب دیسک)؛ لیلا رجبی (پرتاب وزنه)؛ پژمان قلعه نویی و کاوه موسوی (پرتاب چکش)؛ محمد ارزنده (پرش طول) نماینده های دو و میدانی ایران در ریو خواهند بود که این تعداد حضور در تاریخ ورزش ایران بی سابقه بوده است.
با اینکه دو و میدانی کاران در کسب سهمیه بهترین عملکرد را داشتند اما برای المپیک شرایط قهرمانی برای آنها مهیا نشد. نبود سفرها و کمپ های مناسب، کمبود امکانات، مشکل در اعزام، عدم حضور در تورنمنت های بین المللی و از همه مهتر مهیا نبودن شرایط حضور مربی کنار ورزشکاران از مهمترین مشکلات آنها بود اما هنوز تمام آنها رویای طلا المپیک را در سر دارند و با تمام وجود تلاش می کنند.
* حسن تفتیان (۱۰۰ متر):
متولد ۱۳۷۲ در تربت حیدریه، یکی از امیدهای ایران در المپیک ۲۰۱۶ است که در صورت صعود به مراحل دوم در دوی ۱۰۰ متر افتخار جدیدی در دوهای سرعت را برای ایران رقم خواهد زد.
او در سال 2015 در رقابتهای جام کازانف قزاقستان جواز حضور در المپیک ریو را گرفت و در مرحله نهایی مسابقات با ثبت زمان 10:10 ثانیه بار دیگر رکورد ملی دوی 100 متر را بهبود داد.
دونده خراسانی در سال ۲۰۱۶ یک بار در رقابتهای ورلد چلنج کشور مجارستان و در حضور یوسین بولت (سریع ترین مرد جهان)، به مدال برنز دست پیدا کرد و یک بار دیگر در مسابقات ورلد چلنج مادرید، با ثبت زمان ۱۰ ثانیه و ۴ صدم ثانیه، ضمن کاهش رکورد ملی عنوان قهرمانی را کسب کرد.
* رضا قاسمی (۱۰۰ متر):
رضا قاسمی متولد ۱۳۶۶ در اصفهان است، او با ۱۷۵ سانتیمتر قد و ۶۹ کیلوگرم وزن ۲۸ سال سن دارد. قاسمی به عنوان یکی از بهترین دوندگان سرعتی ایران موفق شد در رقابتهای بینالمللی کازانف قزاقستان با ثبت زمان ۱۰.۱۴ حدنصاب ورودی رقابتهای دوی ۱۰۰ متر المپیک را کسب کند و به عنوان یکی از نخستین ورزشکاران دوومیدانی مجوز حضور در ریو را به دست آورد.
او در مسابقات کازانف قزاقستان زمان ۱۰.۱۲ از خط پایان عبور کرد و بهترین زمان را در کارنامه خود ثبت کرد. یکی از خوشرنگترین مدالهای او رسیدن به مدال برنز آسیا در سال ۲۰۱۵ بود، که قاسمی برای نخستین بار ایران را در آسیا در دوهای سرعت صاحب عنوان کرد. از دیگر عناوین این دونده سرعت، مدال نقره در مسابقات ارتشهای جهان در سال ۲۰۱۵ با زمان ۱۰.۱۸ ثانیه و مدال طلای رقابتهای داخل سالن آسیا در سال ۲۰۱۱ در دوی ۶۰ متر با زمان ۶.۶۸ ثانیه است.
* احسان حدادی: (پرتاب دیسک)
متولد ۳۰ دی ماه ۱۳۶۳ در تهران است. او با ۱۹۳ سانتی متر قد و ۱۱۰ کیلوگرم وزن یک بار دیگر به عنوان نماینده ایران المپیک را تجربه خواهد کرد. اوج موفقیت او در المپیک ۲۰۱۲ لندن رقم خورد تا برای اولین بار در تاریخ ورزش ایران، دوومیدانی را در این المپیک صاحب مدال کرد.
حدادی در المپیک 2012 لندن با پرتاب 68 متر و 19 سانتی متر مدال نقره را بر گردن خود آویخت تا یکی از مهمترین اتفاقات ورزش ایران را رقم بزند. احسان در رقابتهای جهانی دوومیدانی در سال 2011 به مدال برنز رسید. در بازیهای آسیایی سه مدال طلای پرتاب دیسک را در سه دوره پیاپی 2006، 2010و 2014 به دست آورد.
از جمله افتخارات مرد اول دوومیدانی ایران و اسیا، میتوان به کسب مدال طلا در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا ۲۰۰۴، رسیدن به عنوان قهرمانی در مسابقات جوانان جهان در گروسو، ایتالیا اشاره کرد. او در رقابتهای قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۵ با پرتاب دیسک به مسافت ۶۵٫۲۵ متر رکورد آسیا را شکست و مدال طلای پرتاب دیسک را به گردن آویخت.
* لیلا رجبی (پرتاب وزنه):
متولد ۱۳۶۳ با قد ۱۷۸ سانتیمتر و ۱۰۰ کیلوگرم وزن تنها نماینده بانوان ایران در دو و میدانی المپیک ریو خواهد بود. رجبی که سال گذشته در رقابتهای بینالمللی کازانف قزاقستان موفق شد با پرتابی به میزان ۱۸ متر و ۴ سانتیمتر جواز حضور در ریو را کسب کند تنها بانوی نماینده ایران در این بازیهاست که در ماده پرتاب وزنه به میدان خواهد رفت.
او قبل از این برای اولین بار ایران را در بازیهای آسیایی اینچئون در بخش بانوان صاحب عنوان کرد و با پرتاب ۱۷ متر و ۸۰ سانتیمتر در کره جنوبی مدال نقره پرتاب وزنه را در بازیهای آسیایی به خود اختصاص داد. رجبی مدال نقره پرتاب وزنه را در رقابتهای قهرمانی آسیا با پرتاب ۱۸.۱۸ سانتیمتر به دست آورد که این بهترین پرتاب او در طول عمر ورزشیاش به شمار میرود.
این دومین حضور پی در پی لیلا رجبی در المپیک است و او این رویداد بزرگ را هم در دوره گذشته در لندن تجربه کرد.
* محمد جعفر مرادی (ماراتن):
محمدجعفر مرادی متولد ۱۳۶۹ ، ۱۷۰ سانتیمتر قد و ۶۰ کیلوگرم وزن نماینده اولین دونده ماراتن ایران در المپیک خواهد بود که موفق شد با شکست ۱۲ دقیقه ای رکورد ایران این اتفاق بزرگ را رقم بزند. او سال ۲۰۱۵ با حضور در رقابت های دوی ماراتن دبی در کشور امارات با زمان ۲.۱۷.۴۱ به کار خود پایان داد و رکورد ملی را پس از ۱۲ سال شکست. پس از آن فدراسیون جهانی دوومیدانی با تعدیل ورودی های دوی ماراتن و پرتاب دیسک مجوز حضور در المپیک را به این دونده ایرانی داد.
اولین نماینده ماراتن ایران در المپیک از شهرستان گیلان غرب و ساکن تهران است که قبل از این در رقابت های دوی صحرانوردی قهرمانی آسیا در سال 2014 به مقام سوم تیمی دست یافت. او در رقابت های دوی صحرانوردی بازی های ساحلی 2014 و دوی ماراتن استکهلم سوئد 2015 به مدال نقره رسید.
* محمود صمیمی (پرتاب دیسک):
با 27 سال سن، 2متر قد و 115 کیلوگرم وزن برای اولین بار حضور در المپیک را تجربه می کند که این افتخار را مدیون تمرینات سنگین و رکوردهای جدید و فوق العاده اش است. کاروان ایران در بازیهای المپیک 2016 در پرتاب دیسک غیر از احسان حدادی یک نماینده دیگر نیز دارد، محمود صمیمی پرتابگری از شلمزار چهارمحال و بختیاری که چندی پیش موفق شد در مسابقات بینالمللی در شهر زومباتکی در مجارستان با پرتابی معادل 65 متر بهترین نتیجه کارنامه ورزشی خود را رقم بزند و جواز حضور در المپیک 2016 ریو را کسب کند تا ایران در ماده پرتاب دیسک 2 نماینده داشته باشد.
قبل از این او مدال نقره دانشجویان جهان در سال 2009 در صربستان و مدال طلای المپیک ارتشهای جهان در سال 2011 در برزیل و مدال برنز قهرمانی آسیا در سال 2015 در چین را کسب کرده است.
* پژمان قلعه نویی (پرتاب چکش):
متولد سال 1370 با 188 سانتیمتر قد و 115 کیلوگرم جوان ترین ورزشکار ایران در جمع دو و میدانی کاران است و یکی از 2 نماینده پرتاب چکش ایران در المپیک.
این پرتابگر اهل شهرستان کردکوی استان گلستان است که در جزو آخرین سهمیه های ایران در المپیک محسوب می شد.او در رقابتهای اوپن بلاروس با پرتابی معادل 77 متر 18 سانتیمتر ضمن کسب مقام سوم جواز حضور در بازی های المپیک 2016 ریو را نیز کسب کند.
نایب قهرمانی جوانان آسیا سال ۲۰۰۹ در کشور ویتنام و مدال طلای مسابقات اوپن مجارستان در سال ۲۰۱۶ جزو افتخارات او است.
* کاوه موسوی (پرتاب چکش):
کاوه موسوی متولد ۱۳۶۴ در تبریز که ساکن ارومیه است. او با دو متر و سه سانتیمتر قد و ۱۲۰ کیلوگرم وزن جزو آخرین المپیکی های ایران برای سفر به ریو بود. او توانست در بلاروس با پرتاب ۷۷ متر و ۴۰ سانتی جواز حضور در المپیک ریو را کسب کند تا ایران درپرتاب چکش دو نماینده داشته باشد.
موسوی سالهاست رکورد پرتاب چکش ایران را در دست دارد و در کنار آن مدال نقره بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو، دو مدال نقره از رقابتهای غرب اسیا (2007 و 2009) و عنوان قهرمانی مسابقات باشگاههای اسیا (2008) را در کارنامه خود ثبت کرده است.
* حمیدرضا زورآوند (پیاده روی):
26 ساله همدانی که 1.75 قد و 60 کیلو وزن دارد. او دومین ورزشکار پیاده روی ایران است که حضور در المپیک را تجربه می کند و پس از ابراهیم رحیمیان دومین ورزشکار این ماده در المپیک خواهد بود.
بهترین نتیجه رقابت های بین المللی خود را پیش از این در رقابت های دانش آموزان جهان در سال ۸۵ در کشور ایتالیا کسب کرده است و با کسب مقام سوم تیمی دوی صحرانوردی به کار خود پایان داده است.
او از سال 86 به صورت جدی ماده پیاده روی را دنبال کرد و پس از تجربه مسابقات بسیار زیاد در سطح کشور توانست سال 2016 در رقابت های دوی در ژاپن با ثبت زمان 1:22:52 جواز حضور در بازی های المپیک 2106 ریو را کسب کند تا دومین نماینده ایران در تاریخ المپیک شود.
* محمد ارزنده (پرش طول):
اهل بروجن چهارمحال و بختیاری، 190 سانتیمتر قد و 75 کیلوگرم که دومین المپیک خود را پشت سر می گذارد.
او رکورددار پرش طول ایران است که نایبقهرمانی آسیا را هم یدک میکشد با پرش معادل ۸ متر و ۱۷ سانتیمتر رکورددار ایران در این ماده به حساب میآید. ارزنده تنها پرندهای است که در تاریخ دوومیدانی ایران بیش از ۸ متر پریده است. نفر دوم ایران، سبحان طاهرخانی است اما رکورد این ورزشکار جوان فاصله زیادی با ارزنده دارد.
او از سال 2013 در رقابتهای دوومیدانی قهرمانی داخل سالن آسیا که به میزبانی چین در ووهان برگزار میشد، موفق شد با ثبت رکورد 7 متر و 80 سانتیمتر به عنوان نایب قهرمانی و مدال نقره این رقابتها دست پیدا کند. این مدال، ارزشمندترین مقام ارزنده در آسیا است.
او سال 2012 هم با کاروان دوومیدانی ایران به المپیک لندن رفت و در مرحله مقدماتی از گردونه رقابتها خارج شد.
* برنامه دونده های ایرانی در المپیک ریو:
* جمعه ۱۲ آگوست؛ ۲۲ مرداد
دوومیدانی (پرتاب دیسک) ـ احسان حدادی و محمود صمیمی
ساعت 17 ـ مقدماتی
دوومیدانی (پرتاب وزنه زنان ) ـ لیلا رجبی
ساعت 17 ـ مقدماتی
دوومیدانی (پیادهروی) ـ حمید زورآوند
ساعت 22
* جمعه 12 آگوست؛ 22 مرداد
دوومیدانی (پرتاب دیسک) ـ احسان حدادی و محمود صمیمی
ساعت ۱۷ ـ مقدماتی
دوومیدانی (پرتاب وزنه زنان ) ـ لیلا رجبی
ساعت ۱۷ ـ مقدماتی
دوومیدانی (پیادهروی) ـ حمید زورآوند
ساعت ۲۲
* شنبه ۱۳ آگوست؛۲۳ مرداد
دوومیدانی (پرش طول) ـ محمد ارزند
ساعت 3:50 بامداد ـ مقدماتی
دوومیدانی (دوی 100متر) ـ حسن تفتیان و رضا قاسمی
ساعت 17 ـ مقدماتی
دوومیدانی (پرتاب دیسک) ـ احسان حدادی و محمود صمیمی
ساعت 17 ـ فینال
* یکشنبه 14 آگوست؛ 24 مرداد
دوومیدانی (دوی ۱۰۰ متر) ـ حسن تفتیان و رضا قاسمی
ساعت ۳:۵۰ بامداد ـ نیمه نهایی و فینال
* چهارشنبه ۱۷ آگوست؛ ۲۷ مرداد
دوومیدانی (پرتاب چکش) ـ کاوه موسوی و پژمان قلعهنویی
ساعت 17 ـ مقدماتی
* یکشنبه 21 آگوست؛ 31 مرداد
دوومیدانی (ماراتن) ـ محمدجعفر مرادی
ساعت ۱۷
ارسال نظر